Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

adoo11
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 11:11

dubrovnik je napisao/la:
adoo11 je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Džeko,Đurić,Pjana,Medo,...de ljudi pa nemamo šanse,tako.To bi bilo super da je sa druge strane repka Papua Nove Gvineje,i da igramo što neko reče viktorije.Pa mi bi bili najsporija repka u zadnjih 50 godina kvalifikacija.Pa ova 4 igrača je 40% ekipe,uzmi 2 stopera i dva beka ..pa ko će onda igrati,ko će trčati za njihovim igračima,aaa jasno je, mi bi imali tehniku tako..pa telepatski sprečavali njihove napade.Samo Džekson napred,i Pjanu koji zna sve sa loptom i što više brzih pokretljivih igrača(Beša,Izet,Višća,Lulić)....pa onda u toku igre korigovati ako negdje baš puno škripi..
Ma dobro, Medo i Djuric svakako ne mogu igrati zajedno ili jedan ili drugi.A svakako ti onda ostanu u igri Lulic, Izet/ Visca , Besic ...Pjanic iza napadaca ne moze dati max kao na zadnjem veznom, treba postaviti neki optimum tehnike i brzine.Imas dakle trkace Besica, Lulica, Viscu, Kolasinca, Zuku...a ovamo imas tehnicare Medunjanina, Pjanica, Dzeku, Izeta koji zacas mogu zabiti go.
Znam ja adoo da je tebi Medunjanin favorit ali prika ja vec duze vrijeme imam mogusnost gledanja utakmica na Riazoru uzivo. Ja ga u ovom momentu ni u kakvim solucijama ne vidim u prvoj momcadi na terenu. Po meni se Medo gasi, volio bi da grijesim. Pitam se ako dodju Milicevic i Vrancic hoce li imati i mjesta u sastavu ali ajde da ti ne kvarim uzivanje u kombinacijama. Spor je do boga a ne igra u svom klubu skoro nikako. Ne zato sto je povrijedjen nego sto je igrac kojeg je pojelo vrijeme. Nadam se da nas moze razuvjeriti i makar bljesnuti jos koji put.
Ne mora Medunjanin, ima Stilic :D
Ja samo ne mogu tvog ex favorita u prvom sastavu ustvari ne mogu ga ni na spisku , ne smeta mi ni Vrancic ni Milicevic kojeg ti najvise forsiras ovdje .
Da je Salihvic na spisku zagovarao bi ga na zadnjem veznom a Pjanica na desetku, dakle bez Medunjanina.
Dok se ne uvjerim u kvalitet navedenih ja vise vjerujem Seji , Medi, Mujdzi, Vedi...i za Prcica se pricalo da je svemirski brod pa eto sta bi sa njim.
Ne treba nama Miske doci ce nama Sanjin Prcic :urnebes:
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2015, 11:20

@adoo
Ovo bivseg je vrlo vazno. Jer bi se mi morali kao navijaci biti spremni i povuci i zanemariti nasu naklonost pojedinim igracima kada je forma u pitanju. Prije sam bio pristalica TSS u repki a sada sam protiv poziva istom. To puno govori o meni kao o navijacu.
Medunjanin je jos uvijek za poziv ali boga mi je bas na granici. O Seju ne zelim trositi rijeci, Mesina greska. Da nije nista drugo ne tresu mi se gace kad se svira penala za nas. Tu se ocito slazemo.
Milicevic je moj novi favorit a da li imam razloga za ovo govoriti znat ce svak tko je pogledao par utakmica Genta ove sezone. Steta samo sto nije vise mlad.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2015, 11:25

bhsport je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Bgm bude li nam trebao gol nayebali smo ako budemo uvodili drugog spica uz Edina, izbor je nikakav trebao je makar Bajica pozvati od ovih napadaca sto daju golove. Vedo u depresiji, Djuric radijus kretanja k'o brisaci kod Fice, ne znam daj Boze da ih raspemo u prvih 45 minuta pa da se baziramo na Izeta, Lulica i Viscu u kontrama.
Ako budu igrali bunker (a igrat ce), Djuric moze bit vrlo koristan. Nakidat i ubacivat, a Dzeko neka kupi druge lopte. Djuric vrlo lijepo spusta loptu za suigrace. Nije lako cuvat dva igraca poput Dzeke i Djurica. Ako se budemo mucili, Djuric je bolji plan B i od Zeca i Bajica i Vede.

Naravno ne od pocetka da krene, ali da udje ako zatreba.
Ni da crtas ne mozes objasniti neke stvari, cuj krakterisanja Djurica radijus kretanja ko brisaci od fice, pa ne zove njega Mesa da trci, zove ga za stvari koje ti je Cartman objasnio. Stavis njega i Dzeku u napad i to je panika u odbrani jer su obojica jaki u skoku a na povratnoj cekaju Izet, Pjana, Medo pa i Lulic, eh svasta.
Djuric je odlican plan B i kada vodimo i cuvamo rezultat, jer se uvijek moze zagraditi i izboriti faul i dopustiti odbrani predah.
Da je fudbal tako jednostavan Cesena bi igrala LP naredne sezone, doveli bi jos jednog grmalja a imaju i dobrih sutera u ekipi i brzih igraca. Igranjem njih dvojice istovremeno apsolutno gubis mogucnost presinga plus ce te protivnicka odbrana uvijek istjerati na 30-40m od gola gdje je Djuric beskoristan. Izrael ima poprilicno brze igrace da bi se protiv njih tako kockalo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 11:31

Sabinho je napisao/la: Da je fudbal tako jednostavan Cesena bi igrala LP naredne sezone, doveli bi jos jednog grmalja a imaju i dobrih sutera u ekipi i brzih igraca. Igranjem njih dvojice istovremeno apsolutno gubis mogucnost presinga plus ce te protivnicka odbrana uvijek istjerati na 30-40m od gola gdje je Djuric beskoristan. Izrael ima poprilicno brze igrace da bi se protiv njih tako kockalo.
Poredis Cesenu koja je autsajder u Seriji i A i nosioca grupe protiv ekipe iz treceg sesira.
Uostalom ko je spominjao Djurica od pocetka i Cartman i ja govorio kao opciji B, kada treba probiti bunker ili cuvati rezultat.
Presing mozemo ganjati na pocetku poluvremena i prvog i drugog jer nismo mi trkacki mocna repka da mozemo drzati presing 90 minuta ni da je sa druge strane Papua nova gvineja posebno sada kada vecina igraca griju klupu u svojim ekipama.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 11:31

dubrovnik je napisao/la:@adoo
Ovo bivseg je vrlo vazno. Jer bi se mi morali kao navijaci biti spremni i povuci i zanemariti nasu naklonost pojedinim igracima kada je forma u pitanju. Prije sam bio pristalica TSS u repki a sada sam protiv poziva istom. To puno govori o meni kao o navijacu.
Medunjanin je jos uvijek za poziv ali boga mi je bas na granici. O Seju ne zelim trositi rijeci, Mesina greska. Da nije nista drugo ne tresu mi se gace kad se svira penala za nas. Tu se ocito slazemo.
Milicevic je moj novi favorit a da li imam razloga za ovo govoriti znat ce svak tko je pogledao par utakmica Genta ove sezone. Steta samo sto nije vise mlad.

Vidi druze jednu stvar neko mora biti taj treci igrac u sredini terena sa Besicem i Pjanicem ako cemo a najvjerovatnije da hocemo igrati sa jednim napadacem .
Znaci imas izbora oko Medunjanina, Stilica, Anela ili Susica.Neki zagovaraju Hajrovica na desetku sto je meni apsurdno , jer je momak previse sebican da asistira i hrani napadaca loptama sto je primarni zadatak te pozicije.
Ja nisam rekao da Medunjanin mora igrati (mada bih volio vidjeti njega nekad na desetci ali slazem se da nije u formi i ako Mesa misli da ne mora poceti rijec protiv njega necu reci ), Anel po meni je bez obzira na formu upitan igrac za prvih jedaneest jer do sada je uzivao prilicnu minutazu i stekao sam dojam da se cijelo vrijeme krije na terenu ( mozda je samo pogresan utisak ), Tino isto tako nije zasluzio prvih jedanest ( to kazes cak i ti koji si ga simpatisao odredjeno vrijeme )
Ostaje dakle Stilic (ali on na pripreme dolazi tek 9-10 juna kad mu se sezona zavrsi dakle riskantno je stavljati ga u startnu postavu)
Eh sad ako procitas ponovo moje predhodne postove vidjet ces da nisam protiv toga da pocnemo sa dva napadaca sto automatski iskljucuje tog treceg iggraca sredine terena ( znaci opet bez Medunjanina )
Mozda pokusati sa Zecom ( ili Djuricem kao sto neko rece prije ) u tandemu sa Dzekom , pa ako budemo vodili izbaciti jednog od njih a pojacati sredinu kako bi sacuvali rezultat.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2015, 11:33

bhsport je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Da je fudbal tako jednostavan Cesena bi igrala LP naredne sezone, doveli bi jos jednog grmalja a imaju i dobrih sutera u ekipi i brzih igraca. Igranjem njih dvojice istovremeno apsolutno gubis mogucnost presinga plus ce te protivnicka odbrana uvijek istjerati na 30-40m od gola gdje je Djuric beskoristan. Izrael ima poprilicno brze igrace da bi se protiv njih tako kockalo.
Poredis Cesenu koja je autsajder u Seriji i A i nosioca grupe protiv ekipe iz treceg sesira.
Uostalom ko je spominjao Djurica od pocetka i Cartman i ja govorio kao opciji B, kada treba probiti bunker ili cuvati rezultat.
Presing mozemo ganjati na pocetku poluvremena i prvog i drugog jer nismo mi trkacki mocna repka da mozemo drzati presing 90 minuta ni da je sa druge strane Papua nova gvineja posebno sada kada vecina igraca griju klupu u svojim ekipama.
Djurica treba zakljucati u svlacionici prije utakmice i otkljucati ga kad zavrsi utakmica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2015, 11:40

adoo11 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:@adoo

Vidi druze jednu stvar neko mora biti taj treci igrac u sredini terena sa Besicem i Pjanicem ako cemo a najvjerovatnije da hocemo igrati sa jednim napadacem .
Znaci imas izbora oko Medunjanina, Stilica, Anela ili Susica.Neki zagovaraju Hajrovica na desetku sto je meni apsurdno , jer je momak previse sebican da asistira i hrani napadaca loptama sto je primarni zadatak te pozicije.
Ja nisam rekao da Medunjanin mora igrati (mada bih volio vidjeti njega nekad na desetci ali slazem se da nije u formi i ako Mesa misli da ne mora poceti rijec protiv njega necu reci ), Anel po meni je bez obzira na formu upitan igrac za prvih jedaneest jer do sada je uzivao prilicnu minutazu i stekao sam dojam da se cijelo vrijeme krije na terenu ( mozda je samo pogresan utisak ), Tino isto tako nije zasluzio prvih jedanest ( to kazes cak i ti koji si ga simpatisao odredjeno vrijeme )
Ostaje dakle Stilic (ali on na pripreme dolazi tek 9-10 juna kad mu se sezona zavrsi dakle riskantno je stavljati ga u startnu postavu)
Eh sad ako procitas ponovo moje predhodne postove vidjet ces da nisam protiv toga da pocnemo sa dva napadaca sto automatski iskljucuje tog treceg iggraca sredine terena ( znaci opet bez Medunjanina )
Mozda pokusati sa Zecom ( ili Djuricem kao sto neko rece prije ) u tandemu sa Dzekom , pa ako budemo vodili izbaciti jednog od njih a pojacati sredinu kako bi sacuvali rezultat.
Moze se gurnuti i Pjanic naprijed a ako vec nema Salihovica onda ubaciti Vranjesa do Besica. Ima Mesa dosta mogucnosti. Po meni moze i Lulic ici naprijed a Pjanic ostati gdje mu je mjesto. Na zalost selektor nije uspio dovesti trenutno najboljeg igraca za poziciju iza Dzeksona. Iskreno se pribojavam Tina na 10-ki. Tko ce vise znati sta nas ceka. Svakako kako Mesa odluci tako ce i pobrati. Ako istrce najbolji pobijedit cemo Izrael i to sa lakocom. Nadam se i vjerujem da nece puno experimentirati.Pozz

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 11:47

Sabinho je napisao/la: Djurica treba zakljucati u svlacionici prije utakmice i otkljucati ga kad zavrsi utakmica.
Sreca pa imamo selektora koji voli imati plan B i plan C, a ti cekic u ruke i kucaj Cimija na tribine.
U ozbiljne diskusije se vise ne upustaj nego se fataj cekica i eksera.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2015, 11:53

bhsport je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Djurica treba zakljucati u svlacionici prije utakmice i otkljucati ga kad zavrsi utakmica.
Sreca pa imamo selektora koji voli imati plan B i plan C, a ti cekic u ruke i kucaj Cimija na tribine.
U ozbiljne diskusije se vise ne upustaj nego se fataj cekica i eksera.
:plac: :tralala:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2015, 11:57

Đurić može igrati samo kad ganjamo rezultat, a la Bjelorusija u Zenici. Znači kad je opsada gola protivnika, u svakoj drugoj varijanti nam treba neko kao Ibišević, ko će vršiti stalni presing na stopere protivnika i ne dati im da dišu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 03 jun 2015, 12:00

Mesi kao i igracima treba pruziti maximalnu podrsku, ko ce istrcati na teren , kakvu formaciju ce Mesa napraviti zavisi od x faktora, od forme u kojoj su igraci dosli a koja nažalost nije zadovoljavajuca, vidjenog na pripremama , protivnika ...
Svako od nas ima svoju idealnu formaciju ali Mesa je selektor on odlucuje i odgovara .
Nepotrebno ga je kritikovati ili hvaliti sve dok ne vidimo rezultat a ja sam ubjedjen da nas momci i Mesa nece razocarati :D
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 12:01

Sabinho je napisao/la: :plac: :tralala:
:damn: :wave:
@virto, o tome i pricamo, valjda je to jasno.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 03 jun 2015, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 03 jun 2015, 12:01

Samo su dvije dileme oko prvih jedanaest. Prva je koga pridruziti Spahicu na poziciji stopera. Ja bi volio da vidim Kolasinca i Spahica,a Zukanovica na lijevom beku...nikako obratno, ali bojim se da ce igrati Vranjes,a jedan od pomenute dvojice ide na klupu. I druga, treci vezni. Opet, ja bi volio da vidim pored Bese i Pjane jos Lulica zbog pokretljivosti, a na krilima Hajrovic i Visca (Zec), ali bojim se da ce Pjanica izgurati na 10-ku, a Medunjanin na zadnjeg veznog sa Besicem.
Bilo kako, idemo da pobjedimo, pa makar Cimirot i Vrsajevic igrali od prve minute :bih:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 12:05

Ma mislim da nema dilema oko sastava osim drugog stopera.
Na golu Begovic
Desno Muki, Lijevo Seo, na stoperu je siguran Spaha.
Defanzivni vezni Mume, ispred Pjana i Medo. Lijevo Lule, desno Visca.
Spic Dzekson.

Na klupi imamo Izeta, Zuku, Djurica, Zeca i Vedu koji mogu donijeti prevagu

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 12:11

bhsport je napisao/la:Ma mislim da nema dilema oko sastava osim drugog stopera.
Na golu Begovic
Desno Muki, Lijevo Seo, na stoperu je siguran Spaha.
Defanzivni vezni Mume, ispred Pjana i Medo. Lijevo Lule, desno Visca.
Spic Dzekson.

Na klupi imamo Izeta, Zuku, Djurica, Zeca i Vedu koji mogu donijeti prevagu
Mislim da Bico ima najvece sanse za drugog stopera.Mozda jedino Zuku staviti na tu poziciju mada je i Bico u dobroj formi.
Nekako mi grehota Zuku na klupu, ali sto se lijevog beka tice Mesa je barem tu na slatkim mukama. :D
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 12:12

Ma slatke muke su i na stoperu, Bico, Ogi, Toni + Zuka kao opcija.
U odbrani nema problema ako ne bude povreda.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 jun 2015, 12:14

Nije Mesa glup, to je sigurno, nema ni sumnje da vlada strategijom, motivacijskjim tehnikama., ipak je vodio pristojne timopve na ozbiljnom nivou. Sada je pitanje na sta ce se odluciti, posjed lopte, tehniku, iskustvo ili brzinu, modernu igru, forsiranje krila...kako je procijenio Izraelce, sta su im mane?
To su finese za koje ipak trebas biti strucnjak, a mi smo ovdje , u velikoj vecini, samo pasionirani navijaci.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 12:17

Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 jun 2015, 12:18

adoo11 je napisao/la:http://****/25481-foto-baz ... iv-izraela

Toliko o slatkim mukama :(
Losa vijest , iako vjerovatno Zuka ne bi bio u prvih 11.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jun 2015, 12:22

U kakvoj formi je čovjek bio, i ovo se desi. Yebem ti sreću!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Kajkutenjoyer i 6 gostiju.