FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kanarinac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kanarinac » 03 jun 2015, 23:49

mehmed alispahic i benko ce da cine cuda.ovi sto pricaju o prevarama ocekuju od ovih igraca koji su dosli sa nekim renomeom da uzmu looptu i predju sve igrace i to je to a alispahic nije taj tip igraca ali vidjet cete kad udje u takmicarsku formu kakve asistencijee taj momak ima kakav prekid i kakav sut.
Samo Sarajevo

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 03 jun 2015, 23:51

Slazem se za Mesu, da ce abd eksplodirati !
Jel definitivno to za Dzemicu?
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 03 jun 2015, 23:53

uNbx je napisao/la:Na osnovu cega mozes tvrditi da je Mesa prevara? @peper
Iz nekog razloga mi u Bosni i Hercegovini imamo fascinaciju sa tim profilom igrača. Štrumfovi dižu u nebesa Štilića, godinama su svi dizali u nebesa Ibričića, evo pojedini naši navijači dižu u nebesa Stojčeva, sad se i Meša diže u nebesa. Sve su to igrači ''promučkaj pa prospi''. Jedan Zvjezdan Misimović, koji je bio fudbalski mag i naš najbolji poslijeratni igrač, upravo zbog činjenice da je tog profila nije napravio ništa u klupskoj karijeri osim jedne i po vrhunske sezone u Wolfsburgu. A ponavljam, Miske je bio igrač koji je sam riješavao utakmice, rušio rekorde ali opet to nije bilo dovoljno za moderni fudbal.

Koje su zajedničke tačke Štilića, Ibričića, Stojčeva i Meše (navodim ove primjere čisto radi diskusije)? Imaju svi dobru tehniku, svi su izrazito ili relativno spori, svi su tempaši, svi izbjegavaju igru u dubinu, ni jedan nema igru bez lopte/svojstvo da osvaja loptu, niti jedan je eksplozivan. Fudbal je jednostavna stvar kada se raščlani. Iniesta je fantastičan igrač zato što A) Ima fenomenalnu tehniku, B) Ima fenomenalan pas, C) Ima igru i dribling u dubinu, D) Brz je s loptom, E) Agresivan je bez lopte, F) Osvaja loptu, G) Ima širok radijus kretanja. Veoma jednostavno.

Upravo zato, kada bih ponovo se vratio na navedene primjere, Štilić koji je ''kao'' dominirao našu ligu ne može dalje od Poljske. Ibričić je haman deset godina tavorio u Hrvatskoj, Rusiji, Turskoj a sada i Makedoniji. Stojčev je objektivno no name igrač, a Meša igrao sa juniorima u Rijeci. Zato ni Pjanić neće nikad napraviti taj neki mega giga ultra transfer kakav se najavljuje 4 godine, već će u tišini bh. medija svako malo biti na klupi za Romu. Sporo, neagresivno, nekonkretno, kao na terminu. Nema mjesta za to u modernom fudbalu. Ako postoji bolji primjer, onda je to Miske, koji je tehnički Maradona za pola svjetskih veznjaka.

A zašto će Cimirot napraviti veliku karijeru i za jednu 3-4 godine biti ubjedljivo najbolji bosanskohercegovački igrač? Zašto je on i sada Busquets za Muhameda Bešića, recimo? Zato što momak ima odličnu tehniku, pas kakav Bešić/Stojčev/Meša/Ibričić nikad nisu/neće imati, igru u dubinu (najbitnije), konkretnost u dubinu, igru bez lopte, agresivnost i izrazito širok radijus kretanja. To je to.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 03 jun 2015, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 jun 2015, 23:54

@momirpeh Jest tesko imat rezultate sa Dinamom u HNL-u tu jednu-dvije sezone. Jeste solidan trener samo ne znam bas da je trenercina.

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 03 jun 2015, 23:55

Sve mi miriše na razmjenu Bekić-Berberović, Bekić se danima opasno spominje u kotekstu Sarajeva, ima tu igrača, malo zapušten al sigurno ima u nogama, vidjet ćemo. Berberović ako ode to je pojačanje za nas,znači dovodit će se štoper ili dva, računa se na Mihojevića. Sve u svemu ja sam za taj transfer.DŽemica je naše dijete, hvala mu, al on prvi treba da da primjer,on to čini al primjer kako ne treba. Bez emocija. Povratnici,rekuperanti, itd.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 jun 2015, 00:04

PeppermintSA je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Jedva cekam da Mesa sanira povredu do kralja i da obavi pripreme punim intenzitetom sa ekipom te da se dodatno uigra.
On je prenapuhan igrač. Moramo jednom za sva vremena se bataliti regionalnih otpada. Da valja igrao bi u Rijeci. Kratko i jasno. Dosta je s pričama ''ne voli ga trener'', eno i Enrike nije naročito gotivio Messija ali je paša igrao.
Bgm si ti nesto fulio
meša je igrao u rijeci, ito u sezoni kada su izbacili štutgart.... i te sezone , na kraju, nije htio potpisati DUPLO manju platu i preselili su ga u juniore...kvalitet nije bio uopste problem nego njegov ugoovor
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 jun 2015, 00:06

kanarinac je napisao/la:mehmed alispahic i benko ce da cine cuda.ovi sto pricaju o prevarama ocekuju od ovih igraca koji su dosli sa nekim renomeom da uzmu looptu i predju sve igrace i to je to a alispahic nije taj tip igraca ali vidjet cete kad udje u takmicarsku formu kakve asistencijee taj momak ima kakav prekid i kakav sut.
Upravo tako ce i biti. Mozda zato Stojcev igra toplo-hladno, zbog Mese jer su skroz ista pozicija i zna da nema sigurnu poziciju sljedece sezone sta god on napravio ove. I ja ne vidim nacina da njih dvojicu uparim da igraju zajedno u prvih 11. Odnosno vidim ali onda ispada Radovac :roll: :roll:

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 04 jun 2015, 00:08

Dzemo ne ide nigdje, a trener koji sutra dolazi na pregovore nije Branko Ivankovic.

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 04 jun 2015, 00:12

kinosvra je napisao/la:Dzemo ne ide nigdje, a trener koji sutra dolazi na pregovore nije Branko Ivankovic.
A da napišeš kako jest ? Nemoj biti kao one tamo ublehe molim te, bacati šuplje, il nemoj nikako. I nemoj mi se šta uvrijediti naši smo. :wave: :thumbup:
Zadnja izmjena: duskajurisic, dana/u 04 jun 2015, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jun 2015, 00:13

Meša je u nikakvoj formi i fizickoj spremi, to je valjda bilo ocito. Haj da sacekamo jos jednu polusezonu
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 jun 2015, 00:16

Pantelija je napisao/la: Bgm si ti nesto fulio
meša je igrao u rijeci, ito u sezoni kada su izbacili štutgart.... i te sezone , na kraju, nije htio potpisati DUPLO manju platu i preselili su ga u juniore...kvalitet nije bio uopste problem nego njegov ugoovor

Igrao je toliko dobro i klub je bio toliko prezadovoljan da mu je htio skresati platu za duplo, iako imaju talijanskog milijardera za vlasnika? A kad je on to odbio, takvu igračinu koja im je bila jedan od najbitnijih šarafa u timu pošalju među juniore?

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 04 jun 2015, 00:17

duskajurisic je napisao/la:
kinosvra je napisao/la:Dzemo ne ide nigdje, a trener koji sutra dolazi na pregovore nije Branko Ivankovic.
A da napišeš kako jest ? Nemoj biti kao one tamo ublehe molim te, bacati šuplje, il nemoj nikako. I nemoj mi se šta uvrijediti naši smo. :wave: :thumbup:
Upravo tako, ako znate nesto napisite ili sutite a ne ovako loziti raju svaki put sa nekim insajderskim.
Ti si opet šampion !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2015, 00:19

Bosniacum Lilium je napisao/la:Meša je u nikakvoj formi i fizickoj spremi, to je valjda bilo ocito. Haj da sacekamo jos jednu polusezonu
Ne znamo tačno kakvo je stanje sa njegovom povredom, nadati se da će početak priprema dočekati zdrav i da će konačno pokazati ono što od njega očekujemo. Ali onda se javlja drugi problem, ugovor mu je samo do septembra naredne godine.

P.S. Izgleda da je forum tek sad došao na pravi nivo, milina vas čitati, samo nastavite. ;)

Hajde da se ponašamo u skaldu sa ovim!
wwwfcsarajevoba je napisao/la:Dragi navijači, pratite rad kluba i čitajte zvanične i provjerene informacije putem naših medijskih pokvrovitelja i partnera, te putem zvanične klupske web stranice http://www.fcsarajevo.ba, jer isključivo na pomenutim mjestima možete pronaći istinite informacije o press konferencijama i svim ostalim aktivnostima iz Titove 38/b. S toga ne dijelite ne provjerene i lažne informacije.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 jun 2015, 00:23

Napokon i blagoslov od Pape ove teme (hilmage) za nase diskusije i razmisljanja. Baci kakve vodice na monitor :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 04 jun 2015, 00:25

dobro je pa nama trener dolazi na noge :mrgreen:

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 00:25

@peper
Slazem se sa svim sto si napisao, ali idalje stojim pri stavu da covjek moze pojest nasu ligu i pofino nam dat ruke u evropi...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 04 jun 2015, 00:28

Svasta covjek moze procitati na ovom forumu. Mozda smo mi jedan drugom vazni i neki od nas su povodljivi i usvajaju druga misljenja bez rezerve. Hvala nebesima pa ljudi koji rade u klubu (ako citaju neki forum uopste) isti ne uzimaju zdravo za gotovo i na osnovu pisanja ovdje ne stvaraju sliku o generalnom raspolozenju navijaca. Ovo je sareni svijet i imam utisak da ovdje pisu agenti nekih igraca, lozionicari, nedobronamjerni, dusmani, djeca, starci itd. Cinjenica je da nam je nesto zajednicko a to je vrijeme provedeno upravo ovdje. Neko je tu zbog nedostatka socijalizacije, zbog potrebe pripadnosti, potrebe za lijecenjem frustracija, ali je vecina zbog ljubavi prema nasem klubu. Ja osobno nikome ne zamjeram (svi ponekad napisemo poneku glupost) ali padobrance a narucito one prerusene ne mogu nikako. Nemam pojma zasto sam ovo napisao upravo sad ali hocu da kazem da mi (navijaci uopste) ne bi trebali sebi davati za pravo da nekoga tjeramo ili dovodimo u klub. Nase je da klub volimo i pratimo dajemo podrsku ili ne (Dinamo Zagreb) Naravno da je svaka dobronamjerna kritika i konstruktivna razmjena misljenja ok ali nikakvo nametanje misljenja nije dobro kao i osuda neistomisljenika. Neke postove stvarno sa uzivanjem procitam ima tu dobrih analaza, misljenja informacija zayebancije itd. PAMETNOM JE I ISARET DOSTA. VJERUJMO UPRAVI - IMAMO RAZLOGA zar ne.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jun 2015, 00:29

obiteljskicovjek je napisao/la:Svasta covjek moze procitati na ovom forumu. Mozda smo mi jedan drugom vazni i neki od nas su povodljivi i usvajaju druga misljenja bez rezerve. Hvala nebesima pa ljudi koji rade u klubu (ako citaju neki forum uopste) isti ne uzimaju zdravo za gotovo i na osnovu pisanja ovdje ne stvaraju sliku o generalnom raspolozenju navijaca. Ovo je sareni svijet i imam utisak da ovdje pisu agenti nekih igraca, lozionicari, nedobronamjerni, dusmani, djeca, starci itd. Cinjenica je da nam je nesto zajednicko a to je vrijeme provedeno upravo ovdje. Neko je tu zbog nedostatka socijalizacije, zbog potrebe pripadnosti, potrebe za lijecenjem frustracija, ali je vecina zbog ljubavi prema nasem klubu. Ja osobno nikome ne zamjeram (svi ponekad napisemo poneku glupost) ali padobrance a narucito one prerusene ne mogu nikako. Nemam pojma zasto sam ovo napisao upravo sad ali hocu da kazem da mi (navijaci uopste) ne bi trebali sebi davati za pravo da nekoga tjeramo ili dovodimo u klub. Nase je da klub volimo i pratimo dajemo podrsku ili ne (Dinamo Zagreb) Naravno da je svaka dobronamjerna kritika i konstruktivna razmjena misljenja ok ali nikakvo nametanje misljenja nije dobro kao i osuda neistomisljenika. Neke postove stvarno sa uzivanjem procitam ima tu dobrih analaza, misljenja informacija zayebancije itd. PAMETNOM JE I ISARET DOSTA. VJERUJMO UPRAVI - IMAMO RAZLOGA zar ne.

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 jun 2015, 00:32

uNbx je napisao/la:@peper
Slazem se sa svim sto si napisao, ali idalje stojim pri stavu da covjek moze pojest nasu ligu i pofino nam dat ruke u evropi...
To bi bilo tačno kada bi ostatak ekipe bio trkački izražen. Trenutno u našoj ekipi jedini igrač koji igra u oba pravca, koji osvaja loptu, koji posjeduje eksplozivnost i koji igra u dubinu je Gojko Cimirot. Mi smo se ove sezone mučili upravo iz tog razloga. Mi ako želimo da izdominiramo ovu ligu moramo prvo izdominirati protivnike u polju trke. Ne možeš ti igrati ozbiljan fudbal kad u sredini imaš Radovca, Mešu, Stojčeva, Velkoskog...sve igrači isto profila, sve tempaše bez povratne.

Ja bih radije istrpio Radovca, jer je naše dijete nego oživljavao Mešu. Neko će reći da ne igraju istu poziciju i to je tačno, ali bih uvijek radije iskopao nekog crnca ili južnoamerikanca koji će biti ta tzv. desetka. Dosta mi je ovih pehlivana. Sve je to lijepo, odigraš fin pas, nekome proturiš kroz noge, ali daj mi brate igrača koji će osvojiti 25 lopti na utakmici i koji će biti u stanju upraviti ka golu.

Poređenja Meše i Saida ne piju vode. Said kad je upravi ide ravno u gol s njom.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 jun 2015, 00:42

obiteljskicovjek- jedan od najboljih postova otkad pratim ovaj forum.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 22 gosta.