Igrač br. 6

dscile
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la dscile » 05 jun 2015, 15:27

Ma daleko od toga da sam mislio na sve. Ja kao sto sam rekao i prije.. razumijem vas bijes, ali neki su otisli do toga da zele nove ratove, a i bilo je onih koji su generalno sve vrijedjali. Meni to nije normalno i nigdje nisam rekao da Vranjesova tetovaza ne predstavlja to sto vi govorite..

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 05 jun 2015, 15:29

thulkazal je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
ko je rekao da se trebas stiditi? ova reprezentacija nije reprezentacija bosnjaka, vec svih njenih naroda. kriterij treba biti znoj na dresu, a ne politicki stavovi pojedinaca.
RS - Fašistička tvorevina a politički stav - četnička ideologija ubij, zakolji i siluj ...

Navijači BiH su 99% Bošnjaci a 99% Srba iz BiH navija za Srbiju a isto važi i za Hrvate pa sam zaključi čija je reprezentacija...
Ja ti Bošnjak sigurno nisam :nene: A znam još raje koja se ne izjašnjava tako, pa navijamo svim srcem za naše momke.
Sad mi slobodno nabij na nos da sam manji patriota, jer neću da se podvedem pod to Bošnjak, obzirom da je izjednačeno sa tim "biti musliman", a boga mi, ne osjećam se ni k'o bosanski hrvat ili bosanski srbin.
dscile je napisao/la:Mene samo zanima koliko godina vi imate sto vam nacionalizam (bolesni, ne zdravi) ne izlazi iz usta? Sto pozivate na neke ratove, buntove, lomljenje nogu, predvidjate masovne grobnice, vrijedjate cijele nacije zbog tetovaze, itd, itd.. Imate li vi drugove, drugarice, poznanike koji su druge vjere, 'ljeba vam?

Ne znam, meni je to sve odvratno. Gledajuci ovakve upise (a pretpostavljam da je vecina vas poslijeratna generacija, ili rodjena u toku rata najkasnije) samo shvatam da ovdje nikada nece biti mira. Balkanski je to mentalitet.
Sve je to 93+.
Ne opravdavam Vranješov postupak, mislim da je totalno neprimjereno jer Bosna je cjelovita država, a entiteti.. da je po pravednom tumačenju, entitet je nešto što zapravo ne postoji (uzmi filozofski riječnik pa se uvjeri, termin koji opisuje nešto nepoznato, nedefinirano, skoro pa nepostojeće). I ovdje su stavovi gori od te tetovaže.
Usput, niko ti ovdje nije čuo (pa ni ja), kako zuji metak pored glave, tako da je besmisleno vjerovati u njihove pozive na te ratove, a + dodaj činjenicu da su mnogi izvan BiH, uživaju u dijaspori i ne misle se vratiti osim na 15 dana ljeti.
Zadnja izmjena: Najda, dana/u 05 jun 2015, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 jun 2015, 15:30

dscile je napisao/la:Ma daleko od toga da sam mislio na sve. Ja kao sto sam rekao i prije.. razumijem vas bijes, ali neki su otisli do toga da zele nove ratove, a i bilo je onih koji su generalno sve vrijedjali. Meni to nije normalno i nigdje nisam rekao da Vranjesova tetovaza ne predstavlja to sto vi govorite..
Tako je ,mislim da niko ovdje nema dilemu oko toga sta Vranjesova tetovaza predstavlja.
Dilema je kako regovati, kakav stav zauzeti, sta se objektivno moze uraditi i po koju cijenu. Mislim da je Mesa dao jednu vrstu odgovora, sa pozicije na kojoj je.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 05 jun 2015, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2015, 15:31

SlevinKelevra je napisao/la: ljudi imaju pravo da navijaju za koga hoce, a sve ih je vise koji barem simpatisu i prate nasu ekipu iz ostala dva naroda.

RS je bosnjacima fasisticka tvorevina, ali srbima je odraz njihove volje i ratovanja. to tebi kao bosnjaku mozda zvuci nevjerovatno, ali stvarnost je takva. mozemo je prihvatiti ili zivjeti u zabludi.
Demokratija vlada naravno ali simpatisanje i navijanje dva velika pojma ...

Čuj ti ove rečenice "ali srbima je odraz njihove volje i ratovanja" NJIHOVE VOLJE I RATOVANJA ?!?! Fašizam je fašizam nema tu ni lijevo ni desno, nehumanost prema drugom ljudskom biću i nema tu biti nikakvog odraza volje i ratovanja kada je ubijeno preko 30.000 Bošnjački civila ...

Uostalom zbog te nazovi "demokratije" manji entitet djeluje iako je nakon presude o genocidu isti je trebao biti ukinut automatski ali šta ćeš "kur*a" Evropa koja često po vašim riječima mrzi Srbe i Srbiju.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2015, 15:36

Najda je napisao/la: Ja ti Bošnjak sigurno nisam :nene: A znam još raje koja se ne izjašnjava tako, pa navijamo svim srcem za naše momke.
Sad mi slobodno nabij na nos da sam manji patriota, jer neću da se podvedem pod to Bošnjak, obzirom da je izjednačeno sa tim "biti musliman", a boga mi, ne osjećam se ni k'o bosanski hrvat ili bosanski srbin.
Ja Bošnjaštvo nikome ne stavljam pod moranje a uostalom demokratija vlada pa bude i Bosanac ili ti Bušmanin to im je i cilj. Fino su vas četnički komunisti istrenirali. Ja znam šta je zlo - fašizam a fašizam je ubijanje jer je neko druga vjera ili nacija izgleda da to u tvom komunističkom obrazovanju nije bilo uključeno.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 jun 2015, 15:38

thulkazal je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la: ljudi imaju pravo da navijaju za koga hoce, a sve ih je vise koji barem simpatisu i prate nasu ekipu iz ostala dva naroda.

RS je bosnjacima fasisticka tvorevina, ali srbima je odraz njihove volje i ratovanja. to tebi kao bosnjaku mozda zvuci nevjerovatno, ali stvarnost je takva. mozemo je prihvatiti ili zivjeti u zabludi.
Demokratija vlada naravno ali simpatisanje i navijanje dva velika pojma ...

Čuj ti ove rečenice "ali srbima je odraz njihove volje i ratovanja" NJIHOVE VOLJE I RATOVANJA ?!?! Fašizam je fašizam nema tu ni lijevo ni desno, nehumanost prema drugom ljudskom biću i nema tu biti nikakvog odraza volje i ratovanja kada je ubijeno preko 30.000 Bošnjački civila ...

Uostalom zbog te nazovi "demokratije" manji entitet djeluje iako je nakon presude o genocidu isti je trebao biti ukinut automatski ali šta ćeš "kur*a" Evropa koja često po vašim riječima mrzi Srbe i Srbiju.
to je tvoj stav. oni misle da su se borili za svoj ostanak na tim prostorima, koliko god to nemalo veze sa stvarnosti. prodji gradovima u RS-u, u svakom ces naci spomenik palim borcima VRS-a i sl. oni nisu izgubili rat, i imaju pravo da nas 'svom' prostoru rade sta hoce... nazalost, ali je to tako i nema nam druge vec prelaziti preko takvih stvari,

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 05 jun 2015, 15:41

Ja kao neko ko je nacionalno neostrašćen ne podržavam bilo kakav radikalni nacionalizam, ni srpski ni bošnjački niti bilo koji drugi. Vi morate biti svjesni da tri nacije u BiH nemaju ista gledišta i ne znam zašto ste iznenađeni Ogijevom tetovažom, kad valjda znate da 90% Srba iz RS ne prihvata državu BiH, i žele nezavisnu RS. Ja razumijem da su oni koji imaju rane iz rata ljuti na Ogija, ali čemu pozivanje na linč, sukobe itd. Po toj logici, onda bih i ja trebao da dižem hajku na ovom forumu svaki put kad nekog od igrača vidim sa zastavom sa ljiljanima, jer i meni je dosta članova šire porodice stradalo u Bihaću od vojske koja je nosila ta obilježja. No ja opet ne mrzim nikog, i nikad ne pripisujem zločine cijeloj naciji već samo pojedincima. Prema državi BiH se odnosim korektno, družim se sa ljudima svih nacija i vjera, ne dijelim Prijedor od Mostara, Banja Luku od Sarajeva, i podržavam je u sportu.
Jeste glupo to što je Ognjen uradio, jer valjda je trebao biti svjestan kakve će reakcije biti. Malo ohladite glave.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 05 jun 2015, 15:42

thulkazal je napisao/la:
Najda je napisao/la: Ja ti Bošnjak sigurno nisam :nene: A znam još raje koja se ne izjašnjava tako, pa navijamo svim srcem za naše momke.
Ja Bošnjaštvo nikome ne stavljam pod moranje a uostalom demokratija vlada pa bude i Bosanac ili ti Bušmanin to im je i cilj. Fino su vas četnički komunisti istrenirali. Ja znam šta je zlo - fašizam a fašizam je ubijanje jer je neko druga vjera ili nacija izgleda da to u tvom komunističkom obrazovanju nije bilo uključeno.
Ma i tebe i komunizam i sve slično tome na neku stvarku, kakvo je to politiziranje?
Gore pišeš 99% Bošnjaka, a onda dole se*eš o nekoj trenaži. Samo se vi torajte k'o ovce, dok pametan svijet ekonomski napreduje, kod nas se broje krvna zrnca.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2015, 15:43

Frajer hladno podjelio Bosnu i Hercegovinu.. :bow:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2015, 15:46

SlevinKelevra je napisao/la: to je tvoj stav. oni misle da su se borili za svoj ostanak na tim prostorima, koliko god to nemalo veze sa stvarnosti. prodji gradovima u RS-u, u svakom ces naci spomenik palim borcima VRS-a i sl. oni nisu izgubili rat, i imaju pravo da nas 'svom' prostoru rade sta hoce... nazalost, ali je to tako i nema nam druge vec prelaziti preko takvih stvari,
Da često se čuju Dan odbrane npr. Doboja, Bijeljine i ostalih gradova po RS-u kada su ih napadali vanzemaljci...

To nije moj stav, to je ispravan stav, antifašistički i čuj oni misle. Prođem ja počesto uz Drinu i čujem šta "oni" mislili a to je da treba ubiti sve što nije srpsko i pravoslavno... I sada je to ok jer je priznato ustavom i ja trebam da šutim na vaš fašizam :D

Pa logično da nisu izgubili rat kad su počinili genocid i izvršili etničko čišćenje i za to nagrađeni entitetom...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 jun 2015, 15:48

thulkazal je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la: to je tvoj stav. oni misle da su se borili za svoj ostanak na tim prostorima, koliko god to nemalo veze sa stvarnosti. prodji gradovima u RS-u, u svakom ces naci spomenik palim borcima VRS-a i sl. oni nisu izgubili rat, i imaju pravo da nas 'svom' prostoru rade sta hoce... nazalost, ali je to tako i nema nam druge vec prelaziti preko takvih stvari,
Da često se čuju Dan odbrane npr. Doboja, Bijeljine i ostalih gradova po RS-u kada su ih napadali vanzemaljci...

To nije moj stav, to je ispravan stav, antifašistički i čuj oni misle. Prođem ja počesto uz Drinu i čujem šta "oni" mislili a to je da treba ubiti sve što nije srpsko i pravoslavno... I sada je to ok jer je priznato ustavom i ja trebam da šutim na vaš fašizam :D

Pa logično da nisu izgubili rat kad su počinili genocid i izvršili etničko čišćenje i za to nagrađeni entitetom...
'vas fazisam'? ne razumijem. ciji fasizam?

cuj, ta sva tvoja prica bi bila OK, da nema Dejtona i fakticke podjele teritorija. sve ostalo je mastanje.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 05 jun 2015, 15:49

Ima li ovdje moderatora? :roll:
#Salihović

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2015, 15:53

Najda je napisao/la: Ma i tebe i komunizam i sve slično tome na neku stvarku, kakvo je to politiziranje?
Gore pišeš 99% Bošnjaka, a onda dole se*eš o nekoj trenaži. Samo se vi torajte k'o ovce, dok pametan svijet ekonomski napreduje, kod nas se broje krvna zrnca.
Tip istetovirao fašističku tvorevinu i ja politizujem :crazy: Nije mi cilj brojati krvna zrnca i izvinjavam se Bosancima jer ih nisam ubrojao u postotak, majorizirao ih i ugorozio im vitalni nacionalni interes. Često se kaže kakav narod - takva vlast ali ima i ona kakav narod - takva ekonomija a narod je neradnički niko neće da radi a svi bi ispijali kahve te da imaju uredski posao.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 05 jun 2015, 15:55

thulkazal je napisao/la:
Najda je napisao/la: Ma i tebe i komunizam i sve slično tome na neku stvarku, kakvo je to politiziranje?
Tip istetovirao fašističku tvorevinu i ja politizujem :crazy: Nije mi cilj brojati krvna zrnca i izvinjavam se Bosancima jer ih nisam ubrojao u postotak, majorizirao ih i ugorozio im vitalni nacionalni interes. Često se kaže kakav narod - takva vlast ali ima i ona kakav narod - takva ekonomija a narod je neradnički niko neće da radi a svi bi ispijali kahve te da imaju uredski posao.
Ovo je sportski forum, popusti malo, trolaš s politikom već 3 dana.
#Salihović

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2015, 15:57

SlevinKelevra je napisao/la:
'vas fazisam'? ne razumijem. ciji fasizam?

cuj, ta sva tvoja prica bi bila OK, da nema Dejtona i fakticke podjele teritorija. sve ostalo je mastanje.
Srpski - četnički, čiji će biti. Pričamo o tome ...

Da sve to stoji, Dejton je tu, podjela teritorija i navodne "maštarije"... Poenta - Ja neću zatvoriti oči i šutati na fašizam pa da mi i babo istetovira kukasti krst...

BozePetra je napisao/la: Ovo je sportski forum, popusti malo, trolaš s politikom već 3 dana.
Nađi kakvog naivnog baliju pa mu pravdaj Vranješa... Mene zaobiđi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jun 2015, 16:02

Uglavnom, ovaj vise ni minute ne smije dobiti, u suprotnom sto se mene tice Mesa moze odmah kupiti prnje.

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 05 jun 2015, 16:10

Kakve se gluposti ovdje pisu, ovi pjevaju "Bosna nije nasa drzava" , drugi pjevaju ".... te Bosno...", navijaju protiv BiH i sad mene neko ubjedjuje da je ova repka za koju navija citava drzava. Jeste repka svih stanovnika ove drzave ali je stvarnost takva da je podrzava 100% onih koji su za njenu cjelovitost i kojima su ljiljani svetinja i koji ne zele da djele drzavu, i mozda maksimalno 5% onih koji vole rs i koji bi da djele drzavu. Ljiljani i jedna si jedina ce uvijek pratiti reprezentaciju, ma gdje god ona igrala, a ovi sto misle djeliti drzavu nisu dobrodosli. Zato ocekujem da se zaori Bilinom : jeb.emo ti dacu ognjenee, ognjenee...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jun 2015, 16:14

calcio je napisao/la:Uglavnom, ovaj vise ni minute ne smije dobiti, u suprotnom sto se mene tice Mesa moze odmah kupiti prnje.
Ode nam Calcio u kriticare teske. :clap: :rol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 jun 2015, 16:18

Više ne nosi i ne drži kilt. Jako čudno. Apokalipsa neviđenih razmjera je skoro ante portas.
Što se tiče ove teme, i posljednjih dešavanja, mogu da kažem da se ovakav potez treba riješiti odstranjivanjem iz reprezentacije. No, to se naravno neće desiti, i on će da zaigra ponovo u državnom dresu prvom prilikom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 05 jun 2015, 16:34

thulkazal je napisao/la:
Politizuješ. Ne moraš ih ubrajati, samo smanji procente kod tih koje si naveo.

I deder se smiri s tom pričom, dok nisi letio na sedmodnevno u Banoviće, sredim ti preko veze ako hoćeš. ;)
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.