FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jun 2015, 14:05

Tesko je ugrabiti nekog kapitalca s obzirom da su svi vezani dugorocnim ugovorom za svoje sadasnje klubove.

Ogromne cifre se vrte sto Bayernu nije problema platiti ali Bayernova politika i nije bas u skladu sa tim a i trazi se vise igraca a ne jedan tako da nije jednostavno dati ogromne novce na jednog kvalitetnog igraca a da ostatkom novca kupovati backupove koji nece ispuniti svoja ocekivanja.

Pa za jednog Darmiana Torino trazi 20 miliona a iza sebe ima jednu kako treba sezonu.

Pored beka i napadaca Bayern trazi veznjaka i rezervnog napadaca a otprilike imaju oko stotinjak miliona da zdrobe.

Veznjak bas i nije potreban pored svih tih imena u ekipi.

Uostalom kada se sve sagleda, nama nije potrebno nijedno pojacanje jer je ekipa super popunjena ali su problem te povrede koje su sve ucestalije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 jun 2015, 14:46

Prošla su ta vremena kad je sića bila dovoljna za kapitalce. Valja dobro nakrmit' svima pa da se nešto veliko i ulovi. Bajernova politika je malo škrta a bome malo i racionalna. Naš klub je vjerovatno finansijski najstabilnije sportsko društvo na svijetu. Ali ne razmišljamo k'o Arsen, Venger ne Dedić, samo o parama (bar mi navijači) neg' i o ponekom trofeju.

Naša uprava na čelu sa Pepićem (aBd uskoro i sa Klopom) mora da razmišlja malo opuštenije sa finansijskog aspekta i da se odriješi kesa, jer drugačije NE MORE na ovom vaktu, osim ako omladinski pogoni ne izbace novog Milera, Švajna i Lama al' to je maloo vjerovatno. Naravno, neće oni, bar ja tako mislim, pravit' gluposti tipa 100 miliona za Bejla i slične, al' granica koja je postavljena Javijevim transferom mora bit' oborena ovog ljeta ako mislimo da se ne brukamo po Evropi od španske sirotinje i da se šta osvoji. Ko će to bit', vidjećemo. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 06 jun 2015, 14:58

Kupite Gundogana ,haja vidite da su igraci koje trazite preskupi.
A Gundo mozete dobiti za 30.milki i dajte mu platu cenera i mi zadovoljni a i vi:lol::D:P

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 jun 2015, 15:15

To opet prosite?
Mia San Mia

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 06 jun 2015, 15:25

Kako god , samo ga vodite kupite ga od nas....

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 06 jun 2015, 15:37

edobvb je napisao/la:Kupite Gundogana ,haja vidite da su igraci koje trazite preskupi.
A Gundo mozete dobiti za 30.milki i dajte mu platu cenera i mi zadovoljni a i vi:lol::D:P
Smece od igraca nikad nije bio niti ce biti potreban Bayernu...

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 06 jun 2015, 16:41

Gundo bi se lako mogao uklopiti kod vas u bauernu , najvise po karakteru ...lol

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 06 jun 2015, 18:01

edobvb je napisao/la:Gundo bi se lako mogao uklopiti kod vas u bauernu , najvise po karakteru ...lol
Pa mogao bi se uklopiti ali kao vodonosa :)

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 06 jun 2015, 20:10

Zatražio transfer zbog porodičnih razloga: Benatia pred potpisom za Inter !?
Iako Bayern nije imao namjeru da proda Marokanca, izgleda da će ga prodati. Ekipa Intera veoma je blizu dovođenja defanzivca Bayerna Mehdija Benatije...
Iako je stigao u Minhen prije samo jednu sezonu, štoper bi se već ovog ljeta mogao vratiti u Italiju.

Benatia je zbog porodičnih razloga zatražio transfer, a Inter je bio zainteresiran i danas su obavljeni pregovori ova dva tima o transferu 28-godišnjeg braniča.

Današnjem sastanku su prisustvovali: Karl-Heinz Rummenigge ispred Bayerna, Brachini kao posrednik Intera te Pere Guardiola koji je agent igrača i brat sadašnjeg trenera Bayerna Pepa.

Nakon ovog sastanka bit će održan novi sastanak, za sad je nepoznat termin sastanka.

Benatia je u Bayern stigao iz Rome, a protekle sezone je odigrao 24 meča, te je postigao dva pogotka.
:roll: :roll:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jun 2015, 00:25

phily je napisao/la:
Zatražio transfer zbog porodičnih razloga: Benatia pred potpisom za Inter !?
Iako Bayern nije imao namjeru da proda Marokanca, izgleda da će ga prodati. Ekipa Intera veoma je blizu dovođenja defanzivca Bayerna Mehdija Benatije...
Iako je stigao u Minhen prije samo jednu sezonu, štoper bi se već ovog ljeta mogao vratiti u Italiju.

Benatia je zbog porodičnih razloga zatražio transfer, a Inter je bio zainteresiran i danas su obavljeni pregovori ova dva tima o transferu 28-godišnjeg braniča.

Današnjem sastanku su prisustvovali: Karl-Heinz Rummenigge ispred Bayerna, Brachini kao posrednik Intera te Pere Guardiola koji je agent igrača i brat sadašnjeg trenera Bayerna Pepa.

Nakon ovog sastanka bit će održan novi sastanak, za sad je nepoznat termin sastanka.

Benatia je u Bayern stigao iz Rome, a protekle sezone je odigrao 24 meča, te je postigao dva pogotka.
:roll: :roll:
Ne znam koliko ima istine u ovome ali ne bi valjalo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 jun 2015, 01:33

Naravno da ne bi valjalo, ali nešto imam osjećaj da bi u ovome moglo biti istine.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 07 jun 2015, 08:44

kako samo seruckaju ovaj Pepov brat i Benatia, ali eto ako nece da igra za nas sretno mu.I Pep moze s njim odmah sto se mene tice. Ionako nam trebaju pojacanja u odbrani pogotovo na stoperu jer smo postali propuh na toj poziciji. Dante van svake forme, Benatia i Holger stalno povrede, o bekovima je suvisno ista reci. Gledam finale neki dan na areni protiv domuzara, i obradova se ko malo dijete kad sam vidio Alabu i Lahma na bekovima. Uzivancija je ono gledat majke mi. Ovakve bekove niko nije imao ali uvijek se nadje pametnjakovic da to nesto miksa, yebe nam znanje :damn: :crazy: nikad mi nece biti jasan sto ovo radi :facepalm:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 jun 2015, 09:43

Sky Italia: Inter's chance to sign Mehdi Benatia after Rummenigge met Inter representatives is 0%.
Di Marzio | Karl Heinz Rummenigge told Inter that they have 0% chance of signing Mehdi Benatia.
slika

:kafa: :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2015, 10:44

Nema mi logike da prodaju Benatiu, ono što je odigrao utakmica bio je sasvim dobar.Ova priča "porodični razlozi" je šupljak.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 07 jun 2015, 10:59

Ma to se prosipaju italijanski mediji...neki dan covjek imao interview i jedino cime je nezadovoljan je to sto je Bayern osvojio samo jednu titulu...nema te osobe na svijetu koja se ne moze naviknuti na zivot u Njemackoj :)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 jun 2015, 12:25

@Stefan_Effenberg

Izvini što ti nisam prije odgovorio ali stvarno nisam imao vremena.
Vidim da češće pišeš ovdje što je jako lijepo, a tvoje postove je uvijek užitak čitati :thumbup:

Eh sada, rekao si da se ne slažemo oko Bernata. Ne znam ovo što sam gledao ove sezone momak je odlično odigrao, samo imam osjećaj da većina ljudi gleda na njega kroz prizmu dvomeča s Barcelonom. Naravno da je Bernat razina ispod Alabe, ali koji to bek nije kada je Austrijanac zdrav i u formi. Alaba je ubjedljivo najbolji lijevi bek na svijetu, samo što se u protekle dvije godine rijetko kada koristio na poziciji na kojoj se proslavio u Bayernu. Austrija i njegova uloga tamo je druga priča. Dakle kada je Alaba zdrav naravno da treba igrati, ali ja ne vidim bolju zamjenu za njega od Bernata. Prva sezona u Bayernu za Bernata je bila dosta dobra, a mlad je i vrlo je vjerovatno da će postati samo bolji.

effe_sa

Tebi se izvinjavam zbog toga što nisam onaj moj poduži post malo uredio, onako je bilo teško za čitati.
Omerbavarac je napisao/la:Uostalom kada se sve sagleda, nama nije potrebno nijedno pojacanje jer je ekipa super popunjena ali su problem te povrede koje su sve ucestalije.
Ovdje se nikako ne slažem s tobom, tokom sezone će uvijek biti povreda i ekipa nam nikada neće biti kompletna. Kada tome dodamo da je neizvjesno kakav će liječnički tim Bayo imati pojačanja su još više neophodna. Svemu ovome treba dodati i činjenicu da se prosjek godina najbitnijih igrača itekako povećao, Bayo nema zamjenu za Riberya i Robbena, Lewandowskog može mijenjati Muller ali opet nije to baš najbolji izbor. Treba i za njega tražiti zamjenu. Mullija nam je najbolji na ceneru.

Inače brine me ova pasivnost uprave oko potencijalnih pojačanja. Novca se ima, a nije da nema igrača na tržištu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jun 2015, 22:54

Vecerasnji debitant za Francusku Ntep se dovodi u kontekst sa Bayernom.
Veceras je igrao nekih 15 minuta i ostavio je sjajan utisak, brz kao voz sa sjajnom kontrolom kada ima loptu u nogama a ima svega 22 godine.

Ako neko zna nesto vise ne bi bilo lose da napise nekoliko informacija.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 jun 2015, 23:23

@ Bundesliga, nema nikakvog problema što mi nisi odgovorio odmah, svi mi imamo obaveze i logično je da čovjek jednostavno ne stigne odgovoriti na postove. Nema ljutnje nikakve s moje strane. :)

Ma za Bernata sam ja već i pričao odavna da mi nije sjeo nikako, već tamo najesen. Meč sa Barcelonom nikako nije bio krucijalan u mojoj procjeni ovog igrača.

Slažemo se za Alabu i samo bi ga tvrdoglav čovjek stavljao na veznog a momak je sami vrh što se tiče lijevog beka. Kažem i ja da Bernat može igrati u Bayernu jer je bolji od Contenta ali ipak može biti samo zamjena za Alabu jedino kad ovog treba odmoriti.

Čekaju se pojačanja svakako, smatram da će se još pričekati ovaj tjedan i rep. utakmice i da tek onda slijedi transfer kaos.

U svakom slučaju se nadam da će doći jedan krilni igrač koji će biti zamjena za ovu dvojicu. Idealna opcija Konopljanka i njegove partije 3-4 godine pa onda uzeti Brandta koji će za to vrijeme postati Weltklasse. Moje želje koje naravno nisu objektivne.

Trenutno nam treba još jedan stoper odličan, treba nam krilni igrač jedan, i treba nam svakako zamjena za Lewandowskog. I taj napadač bi bio neki mlađi koji će biti željan dokazivanja a koji ima potencijala.

I možda jedan veznjak ali ovdje nisam pametan dovoljno jer imamo Alonsa, Martineza, Švajnija, Thiaga i sada dolazi Kimmich. Još je tu PEH. Ne znam šta ovdje, da li stvarno ima potrebe za pojačanjem ili ne?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 jun 2015, 23:47

Inter owes still 18 Mio to Bayern for Shaqiri
2. Bayern bought Benatia for 28 Mio with a 5 year contract
3. His book value is thus 22,4 Mio (28/5)
4. Any sale below that is a technically loss for Bayern, practically every sale below roughly 27 (taking Benatia slaray into account)
5. Inter coughing up 40+ Mio to send to Bayern is about as likely as Christmas and Easter being on the same day
6. Kalle already said not for sale; Benatia agent said Benatia is happy in Munich now (which was the initial angle for the italian yellow press)
7. Yesterday Inter sport director said "impossible for moving a player from Bayern to Inter"
Covjek objasnio... :angel:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Klare

Post Postao/la Klare » 07 jun 2015, 23:55

Benatia ako hoće da ide to je gotova stvar i veliki gubitak po nas, ybga čovjeku se vjerovatno Italija više sviđa, ili njegovoj porodici i to je kraj priče. Imam osjećaj da je ovo stvarno istina, te bi mogli izgubiti jednog vrsnog stopera, možda najboljeg na svijetu.
Ono što je igrao, a igrao je dovoljno pokazao karakteristike nevjerovatne.

Pepu nikad neću oprostiti, i sada mi je debakl u Kataloniji pred očima, nevjerovatno jadna postavka, yebote bilo rasturanje kao pod Klinsmanom, stvarno nevjerovatno, izvinite iščudit' se ne mogu. :x

Stefane dovoljno nam samo krilo, i još jedan ofanzivac, vjerovatno napadač.

Krilo bi trebalo da bude što bolje, da ne bude velika razlika u odnosu na Rib Rob, neko u koga se uvijek možeš pouzdati, dosta jaka klasa, recimo neko kvaliteta di Marie, imam osjećaj da bi Brahimi bio dobro pojačanje, strašno mi se svidio, odličan igrač,
pa eto možda i Konopljanka, njega nisam gledao, ali vjerovaćemo ti.

A napadač, neko da odmori Lewu, recimo da vratimo Gomu. :bale:

Viole ga se žele odreći, daće ga buzašto, ha šta mislite junaci? :thumbup:

Sa ta 2 pojačanja bi bilo extra.

Vezni red:Švajn, Xabi, Tijago, Javi(Lam), Rode, Hojbo, Kimih, Gaudino jesam li nekog zaboravio? :?
Suvišno išta pričati.

Gvardiola je postao šprdancija, mogu mu dosta toga oprostiti, ali Alabu i Lama ne mogu da živim još 10 života, samo zbog ovoga bi na lomači gorio. ;)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.