FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 08 jun 2015, 01:02

Mene ne zanima mene zanimaju igraci i da ima sta vidjeti kad dodjem na tekmu.Meni je to ista ako neko uleti pare za igrace kao da smo doveli sponzora cak i bolje.Da neko ne pomisli da supljiram jer nemamo generalnog cuo sam da su dobre sanse da udjemo u novu sezonu sa tim famoznim generalnim i jos jednim jakim sponzorom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 jun 2015, 01:08

Pa drug o mene to zanima a zanima me i da taj Bajic ima finu platu da mu nije pod moranje ici i u Osijek ako treba jer mu ne mozemo ponudit ni ono normalno. Abd za tog sponzora,to je ptvi korak ka boljem,vazda mi je Maribor kao primjer i pametni ljudi u klubu i kako su napravili sve to,treba da se uci od njih.
Zeljeznicar! 1921 !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 08 jun 2015, 01:38

Odlaskom stanica, tomica, čolića, varee, hasanovica, zeljkovica, bucana oslobadja se fina cifra za plate na mjesečnom nivou tako da očekujem adekvatne ili čak i bolje zamjene jer od ovih što odlaze neki su i bili zasiceni, jedino mi je žao što nismo nijednog unovcili pa bar koliko toliko al eto hajde šta bi bilo kad bi bilo treba samo gledati naprijed

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jun 2015, 02:10

delinjo je napisao/la:ali mi kao navijaci smo najludji hahah,kunemo se u nasu djecu i njihovu ljubav a svaki od njih bi da mu smanje platu 50 KM,pobjegao iz kluba glavom bez obzira,ok i ljubav i sve ali ako nema para niko nece i ne zeli igrati i gledat ce prvu priliku da pobjegne ;)
Ma jbg prijatelju, ne zivi se od ljubavi i have, vec od finansija koje posjedujes i zaradujes.
Meni licno nasi nisu jasni, ali eto, necu komentarisati, vidjet cemo.

Znam samo ono staru=ispravnu, tj ako zelis nesto, moras uloziti da mi se mogao nadati necemu.
Nece danas niko igrati za klikere, niti treba da igra za klikere.
Vidjet cemo sve, ne treba dizati neke tenzije.

Ja licno imam slaba ocekivanja od ovog sto se radi, ali neka vrijeme odradi svoje....

Joco Stokic je slobodan igrac, tako da ocekujem pametan potez nase uprave. ;) U suprotnom, bi se mogli zajebati pravo...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jun 2015, 02:17

DzoleZeljo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:ali mi kao navijaci smo najludji hahah,kunemo se u nasu djecu i njihovu ljubav a svaki od njih bi da mu smanje platu 50 KM,pobjegao iz kluba glavom bez obzira,ok i ljubav i sve ali ako nema para niko nece i ne zeli igrati i gledat ce prvu priliku da pobjegne ;)
Ma jbg prijatelju, ne zivi se od ljubavi i have, vec od finansija koje posjedujes i zaradujes.
Meni licno nasi nisu jasni, ali eto, necu komentarisati, vidjet cemo.

Znam samo ono staru=ispravnu, tj ako zelis nesto, moras uloziti da mi se mogao nadati necemu.
Nece danas niko igrati za klikere, niti treba da igra za klikere.
Vidjet cemo sve, ne treba dizati neke tenzije.

Ja licno imam slaba ocekivanja od ovog sto se radi, ali neka vrijeme odradi svoje....

Joco Stokic je slobodan igrac, tako da ocekujem pametan potez nase uprave. ;) U suprotnom, bi se mogli zajebati pravo...
upravo to nasi su se previse oslonili na pricu o ljubavi,i kao da su navijaci popusili to sto im se servira, apitaj da li bi neko od njih otisao na posao a da ne prima platu,ovdje je kriva uprava a ne igraci,sta treba da igraju djaba da bi dokazali ljubav prema klubu :(
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 jun 2015, 02:35

http://www.transfermarkt.co.uk/miljan-g ... ler/288912
+ Mahir Karic (AMF)
+Fedor Predragovic (AMF)
+ Semir Music (LWF/LM)
+ Filip Gligorov (RB)
Samo neki od onih kojima ugovor istice krajem Juna, a svi su mladi i perspektivni.. Alihodjicu & co. na potezu ste..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 08 jun 2015, 07:16

Opusteno ljudi sta Vam je....
Igracka krizaljka bi trebala da bude rijesena do pocetka priprema.Za Stanica se znalo da nece da produzi ugovor i to jos prije povrede.Ostalima su nudjeni novi ugovori sa novim uslovima i u skladu sa trenutnim mogucnostima kluba,ovi to nisu hteli poptpisati i tu treba da je prica zavrsena.
Opet ponavljam a to nam je u ovom trenutku najbitnije,hajmo malo vise vjerovati strucnom stabu,ekipi i upravi jer mnogo mnogo je pozitivnih stvari pred nama u narednom periodu.

vedad21
Kontakt:

Post Postao/la vedad21 » 08 jun 2015, 08:19

ma ko hoće potpisat hoće ko neće nek ide gdje hoće, idemo pozitivno i jako naći će se već adekvatna pojačanja za naš tim.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 08:33

DANDY je napisao/la:Opusteno ljudi sta Vam je....
Igracka krizaljka bi trebala da bude rijesena do pocetka priprema.Za Stanica se znalo da nece da produzi ugovor i to jos prije povrede.Ostalima su nudjeni novi ugovori sa novim uslovima i u skladu sa trenutnim mogucnostima kluba,ovi to nisu hteli poptpisati i tu treba da je prica zavrsena.
Opet ponavljam a to nam je u ovom trenutku najbitnije,hajmo malo vise vjerovati strucnom stabu,ekipi i upravi jer mnogo mnogo je pozitivnih stvari pred nama u narednom periodu.
Može li pp sa ovim pozitivnim stvarima što se spremaju :D , šalim se naravno.

Odović i Mulalić su dokazali da znaju svoj posao i igračku križaljku treba njima ostaviti. I da ne dođu ovi koji se pominju ja sam ubjeđen da će naš stručni štab napraviti pravi posao. A to bi nama navijačima trebalo biti jedino bitno, a ko je sportski direktor, direktor, predsjednik, koliko ima para ili nema para to ne bi trebalo biti presudno. Mi MORAMO popraviti posjetu na Grbavici da bi klub što prije prodisao, mi kao navijači i simpatizeri moramo biti generalni sponzor klubu.
Zato čim se članske počnu obnavljati svi na Grbavicu po člansku i naravno ko može i godišnju.
Mi smo Željini, Željo je naš!
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jun 2015, 08:46

Dosta i Stanica, godinu je povrijedjen, godinu ce se vracati. Dok ne dodje na zeljeni nivo forme a hoce nerealnu platu, e pa ne moze braco.
Sretno ti bilo, mi imamo Memiju na tom mjestu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 08 jun 2015, 09:28

vrbanjusa je napisao/la:
Može li pp sa ovim pozitivnim stvarima što se spremaju :D , šalim se naravno.

Odović i Mulalić su dokazali da znaju svoj posao i igračku križaljku treba njima ostaviti. I da ne dođu ovi koji se pominju ja sam ubjeđen da će naš stručni štab napraviti pravi posao. A to bi nama navijačima trebalo biti jedino bitno, a ko je sportski direktor, direktor, predsjednik, koliko ima para ili nema para to ne bi trebalo biti presudno. Mi MORAMO popraviti posjetu na Grbavici da bi klub što prije prodisao, mi kao navijači i simpatizeri moramo biti generalni sponzor klubu.
Zato čim se članske počnu obnavljati svi na Grbavicu po člansku i naravno ko može i godišnju.
Mi smo Željini, Željo je naš!
Upravo to.Navijac treba da dolazi na utakmice da plati kartu jer jedino tako na konkretan nacin pomaze klubu.A mi se nismo bas u proteklom periodu pokazali po tom pitanju...jbg nazalost.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 08 jun 2015, 09:29

Ne moze se bez ovakvih diskusija. Svaki prelazni rok isto. Pa recimo da je to i razumljivo. Ljudi vole promjene,misle da nesta novo nuzno donosi i bolje...To ima i malo veze sa kladjenjem,ljudi vole tu dozu neizvjesnosti,htjeli bi da se stalno nesta dogadja. Posebno kad ti to postane svakodnevnica i smisao zivota.
U sustini,mi jos uvijek ne znamo ko odlazi. Prica se o tih 5,6 igraca. Kad pogledamo proslu sezonu,vidimo da je samo Eldar bio standardni prvotimac. Ostali,ili su igrali manje ili malo ili nikako. Sto na prvu implicira da njihov odlazak ne bi bitno uticao na tim za narednu sezonu. Ipak,imao si ih u nekoj konkurenciji,neki su dali solidan doprinos i ne bi bilo dobro da bas svi koji se pominju i odu. Ali,misli li neko od nas da zna bolje od strucnog staba situaciju? Ako neko misli,komotno mu se moze reci da je glup.
Dakle,ja mislim da ce promjena biti puno manje nego sto mi mislimo i nego sto se po kuloarima prica.
S pravom se potencira prica o generalnom sponzoru. Ocekuje se da bi rjesavanje tog pitanja rijesilo vecinu nasih finansijskih problema. Medjutim,da li je to tako? Nasi su bili postavili naku cifru,ispod koje ne bi potpisali sponzorski ugovor. Radilo se o nekih 200 000 eura. Nema firme u BiH i blizoj okolini kojoj nije pisano,skojom nije pricano,nudjeno,moljakano...Ne mogu se dobiti te pare. Ne mogu iz vise razloga. Malo trziste,losa liga,nezanimljiva ljudima,samim tim nezanimljiva medijima,a ako si nezanimljiv medijima ne mozes uticati na trziste.Mediji drze sve u svojim rukama.U medijima je najveca koncentracija moci i kapitala,iz medija sport u svijetu,na celu sa krovnim organizacijama,crpi najvise para(pogledajte izvore para u najvecim ligama evrope)...I to je krug uzrocno-posljedicno vezan.
Eh sad,reci ce neki:kako mogu ostali? Evo par informacija. FKS je potpisalo ugovor sa sponzorom. Nije ga dogovorila njihova uprava. Na drugom mjestu i na drugom nivou je dogovoreno sponzorstvo za njih i za nas. Oni su prihvatili uvjete da za prvu godinu njihov sponzor placa 0 (nula km). Pripasce im odredjen beoj avio karata i tako se zavrsava prva godina. Naredna godina se dogovara naknadno i tako dalje. Oni su to prihvatili i to je njihova stvar. Nisu pritisnuti problemima kojima mi jesmo. Procijenili su da im je to marketinski i psiholoski bitnije i vjerovatno su u pravu. Okrenuli su tu pricu u svoju korist.
Cifra koja je bila dogovorena za ova sponzorstva je izmedju 150 000 i 200 000 km. I ovi nas potencijalni sponzor je poceo neku pricu o nekim kombinacijama,uvjetovanjima...Nasi su trazili iskljucivo pare i to ce se vjerovatno zavrsiti u ovom narednom periodu.
Ali sta je poenta price? Sta mi u sustini rjesavamo sa generalnim sponzorom na ovom nivou para? Nista. Cca ni mjesec ipo zivota kluba. A vise para ne mozes dobiti.
Ima Borac sponzora,mtel...Prvo,tu su gdje jesu i sa generalnim sponzorom.Drugo,operater BH telekom sponzorira ligu,pa i taj Borac,a mtel i ostali operateri sponzoriraju samo odredjene...Ali to je druga tema. Mada i o ovome trebamo razmisljati kad odlucujemo ciju karticu cemo kupiti.
Siroki ima Mepas i treceg telekom operatera...Mepas im pokriva dio troskova oko organizacije utakmica,ali to je mizerna cifra na nivou godine.Tako da niko u ovoj ligi nema velikog haira od sponzora. Moraju se imati drugi izvori da bi klub mogao funkcionirati.
Ima li 10 000 zeljovaca u ovoj drzavi i dijaspori? Ima bezbeli. Tih 10 000 zeljovaca treba platiti clanarinu i klub ima generalnog sponzora.
Evo,hajmo pokrenuti akciju na tom planu. Dogovoricemo i predloziti slogan,koji ce biti na dresu,umjesto loga generalnog sponzora.
Hajmo malo zatalasati ovu pricu...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jun 2015, 09:34

mi ovdje svjedočimo i obratnom fenomenu - a to je da se liju suze za "iskusnim" igračima sa kojima smo kao nosiocima igre bili 4. prošle sezone i 4. na polusezoni. e kako ćemo bez ovoga...a gdje si prispio sa njim? jesu li sve vrijeme djeca nosila njih a ne oni djecu - jesu.

i u suštini, svima njima je puna neka stvar želje. iz nekih opravdanih i nekih neopravdanih razloga. u toj situaciji je za sve bolje da idu.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 08 jun 2015, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 08 jun 2015, 09:34

Malo ko je vjerovao strucnom stabu,ekipi i upravi prije početka ove sezone, pa smo se opet borili za titulu do posljednjeg kola, a valjda smo mi takvi ljudi samo gledamo negativno.
Mene lično za Stanića nije dotaklo što nije produžio, i neosnovano je tražio već platu jer nije igrao 7mjeseci i treba mu još par mjeseci da se vrati u kakvu-takvu formu, vjerujem da će klub napraviti neke bolje poteze za vrijeme ove pauze, i da ćemo ući u novu sezonu jači nego što je to bio slučaj prošle godine. :kafa:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jun 2015, 09:44

a što se tiče sponzora, samo se ne bih složio da je plaćen i obezbjeđen mjesec i po rada kluba (od 12 njih) ništa ili malo, to zna svako ko bilo šta mora namaći i isplatiti na mjesečnom nivou. to nas ne vadi ni iz kakvih dugova, ali za tekuće poslovanje je velika, baš velika stvar. to je godišnja plata dvojice super igrača, ili pet-šest dobrih za naše uslove, i vjerovatno razlika između titule i drugog mjesta prošle godine, ili titule i četvrtog mjesta pretprošle.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 08 jun 2015, 10:03

FKZ1921 je napisao/la:Ne moze se bez ovakvih diskusija. Svaki prelazni rok isto. Pa recimo da je to i razumljivo. Ljudi vole promjene,misle da nesta novo nuzno donosi i bolje...To ima i malo veze sa kladjenjem,ljudi vole tu dozu neizvjesnosti,htjeli bi da se stalno nesta dogadja. Posebno kad ti to postane svakodnevnica i smisao zivota.
U sustini,mi jos uvijek ne znamo ko odlazi. Prica se o tih 5,6 igraca. Kad pogledamo proslu sezonu,vidimo da je samo Eldar bio standardni prvotimac. Ostali,ili su igrali manje ili malo ili nikako. Sto na prvu implicira da njihov odlazak ne bi bitno uticao na tim za narednu sezonu. Ipak,imao si ih u nekoj konkurenciji,neki su dali solidan doprinos i ne bi bilo dobro da bas svi koji se pominju i odu. Ali,misli li neko od nas da zna bolje od strucnog staba situaciju? Ako neko misli,komotno mu se moze reci da je glup.
Dakle,ja mislim da ce promjena biti puno manje nego sto mi mislimo i nego sto se po kuloarima prica.
S pravom se potencira prica o generalnom sponzoru. Ocekuje se da bi rjesavanje tog pitanja rijesilo vecinu nasih finansijskih problema. Medjutim,da li je to tako? Nasi su bili postavili naku cifru,ispod koje ne bi potpisali sponzorski ugovor. Radilo se o nekih 200 000 eura. Nema firme u BiH i blizoj okolini kojoj nije pisano,skojom nije pricano,nudjeno,moljakano...Ne mogu se dobiti te pare. Ne mogu iz vise razloga. Malo trziste,losa liga,nezanimljiva ljudima,samim tim nezanimljiva medijima,a ako si nezanimljiv medijima ne mozes uticati na trziste.Mediji drze sve u svojim rukama.U medijima je najveca koncentracija moci i kapitala,iz medija sport u svijetu,na celu sa krovnim organizacijama,crpi najvise para(pogledajte izvore para u najvecim ligama evrope)...I to je krug uzrocno-posljedicno vezan.
Eh sad,reci ce neki:kako mogu ostali? Evo par informacija. FKS je potpisalo ugovor sa sponzorom. Nije ga dogovorila njihova uprava. Na drugom mjestu i na drugom nivou je dogovoreno sponzorstvo za njih i za nas. Oni su prihvatili uvjete da za prvu godinu njihov sponzor placa 0 (nula km). Pripasce im odredjen beoj avio karata i tako se zavrsava prva godina. Naredna godina se dogovara naknadno i tako dalje. Oni su to prihvatili i to je njihova stvar. Nisu pritisnuti problemima kojima mi jesmo. Procijenili su da im je to marketinski i psiholoski bitnije i vjerovatno su u pravu. Okrenuli su tu pricu u svoju korist.
Cifra koja je bila dogovorena za ova sponzorstva je izmedju 150 000 i 200 000 km. I ovi nas potencijalni sponzor je poceo neku pricu o nekim kombinacijama,uvjetovanjima...Nasi su trazili iskljucivo pare i to ce se vjerovatno zavrsiti u ovom narednom periodu.
Ali sta je poenta price? Sta mi u sustini rjesavamo sa generalnim sponzorom na ovom nivou para? Nista. Cca ni mjesec ipo zivota kluba. A vise para ne mozes dobiti.
Ima Borac sponzora,mtel...Prvo,tu su gdje jesu i sa generalnim sponzorom.Drugo,operater BH telekom sponzorira ligu,pa i taj Borac,a mtel i ostali operateri sponzoriraju samo odredjene...Ali to je druga tema. Mada i o ovome trebamo razmisljati kad odlucujemo ciju karticu cemo kupiti.
Siroki ima Mepas i treceg telekom operatera...Mepas im pokriva dio troskova oko organizacije utakmica,ali to je mizerna cifra na nivou godine.Tako da niko u ovoj ligi nema velikog haira od sponzora. Moraju se imati drugi izvori da bi klub mogao funkcionirati.
Ima li 10 000 zeljovaca u ovoj drzavi i dijaspori? Ima bezbeli. Tih 10 000 zeljovaca treba platiti clanarinu i klub ima generalnog sponzora.
Evo,hajmo pokrenuti akciju na tom planu. Dogovoricemo i predloziti slogan,koji ce biti na dresu,umjesto loga generalnog sponzora.
Hajmo malo zatalasati ovu pricu...
Kao i uvijek u sridu....

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 08 jun 2015, 10:18

ChWilla je napisao/la:a što se tiče sponzora, samo se ne bih složio da je plaćen i obezbjeđen mjesec i po rada kluba (od 12 njih) ništa ili malo, to zna svako ko bilo šta mora namaći i isplatiti na mjesečnom nivou. to nas ne vadi ni iz kakvih dugova, ali za tekuće poslovanje je velika, baš velika stvar. to je godišnja plata dvojice super igrača, ili pet-šest dobrih za naše uslove, i vjerovatno razlika između titule i drugog mjesta prošle godine, ili titule i četvrtog mjesta pretprošle.
Naravno da nisam htio podcijeniti cifru koja bi se potencijalno mogla dobiti za sponzorstvo. Jedna marka,kad je trebas a nemas je,ogromna je.
Htio sam malo kroz cifre i poredjenja,ljudima reci da eventualnim rjesavanjem generalnog sponzora,na ovom nivou para koje se realno mogu dobiti,mi ne rijesavamo nase probleme. Imam dojam da ljudi to vide na nacin:imas generalnog sponzora,svi problemi ko rukom odneseni.
A da bi ta neka cifra od dvjestotinjak hiljada km bila ok govori i podatak da smo u protekloj sezoni,ukupno od svih sponzora imali prihod od cca 350 000 km.
Drugo sto sam htio potencirati je ta prica o clanstvu. To je realan potencijal kluba. Ali,mi navijaci moramo pokazati ljubav na djelu. Previse se vadimo na propuste koje radi uprava oko tog pitanja. Ima ih,evidentno. Ali,sta ce mi tu uprava. Odem svakog 25.06. i platim svoje...I to ne jednu i ne obicnu clanarinu. Ali,hajmo ovdje potencirati clanarinu od 20 km i potencirati masovnost.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 08 jun 2015, 10:19

Ma ljudi puno citaju druge teme na forumu, gdje navijaci prizivaju nekakva pojacanja koja ne bi ni pogledali nasu ligu..i tako misle da uprava Zelje nista ne radi, a ne shvataju da su to samo nagadjanja.

Zar nije lijepo imat Bajica? Najbolji strijelac lige, drugo mjesto u ligi..? Amira, koji je od ove sezone nosioc nase igre, a za sezonu-dvije ko zna.
Izgleda da ne razumijete sta znaci biti Zeljo, nema kukanja..uvijek se tim bodrio i kada je bilo nekih para, i kada smo bili na dnu.Uvijek, jer Zeljo je stil zivota, mi smo Zeljini i nismo nikakvi mitomani.Opusteno, pustite struku da radi svoje.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 jun 2015, 10:21

Vratiti opet slogan "Budi Željo" na dresove i raditi razne kampanje, podići marketing na veći nivo, davati neke popuste i pozivati članove na skupove, večere, druženja sa igračima, odnosno obećati te pozivnice prije kupovine članske kartice. Dosta raje bi se učlanilo.
To je jednostavno projekat od kojeg klub jedino može da živi u ovakvoj ligi..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 10:26

Zvanični slogan je Mi smo Željini, Željo je naš! A beneficija za članske neće biti. I ne treba. Biti član kluba je obaveza. Ako neko traži beneficije da bi dao 20 KM godišnje onda i ne treba biti član. Beneficije mogu ići uz godišnju kartu, uz paket karata za neke bitne utakmice itd.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Redfire16 i 71 gost.