FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 08 jun 2015, 00:19

Stefan Effenberg je napisao/la:U svakom slučaju se nadam da će doći jedan krilni igrač koji će biti zamjena za ovu dvojicu. Idealna opcija Konopljanka i njegove partije 3-4 godine
Krilni igrač definitivno treba, samo bih ja doveo i lijevo i desno krilo s obzirom da su Ribery i Robben itekako podložni povredama, a nemamo nikakve zamjene na krilima.
Gotze je preloš na krilu, nikako nije za tu poziciju. S druge strane Muller je univerzalac pa može čak igrati i na krilu i dosta solidno taj posao obavlja ali je definitivno bolji iza napadača.
Moram priznati da Konopljanku nisam često gledao, ali ono što sam vidio je da konstantno traži loptu i ne boji se duela. Inače vjerujem tvojoj procjeni, samo šteta je da se Bayo ne dovodi u vezu s njim.
Stefan Effenberg je napisao/la:I možda jedan veznjak ali ovdje nisam pametan dovoljno jer imamo Alonsa, Martineza, Švajnija, Thiaga i sada dolazi Kimmich. Još je tu PEH. Ne znam šta ovdje, da li stvarno ima potrebe za pojačanjem ili ne?
Evo Klare je dodao još trojicu, Rode, Gaudino i Lahm. Dakako da ne treba pojačanja u veznom redu ali nešto imam osjećaj da će ih biti :?
Klare je napisao/la:A napadač, neko da odmori Lewu, recimo da vratimo Gomu.
Nas dvojica smo uvijek podržavali Gomeza samo mislim da se tvoj prijedlog ne bi svidio Šećku i Geri :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 08 jun 2015, 00:51

Najvece pojacanje bi bilo da Guardiola ode!
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 jun 2015, 02:43

Volim i zivim za BvB , isto kao i vi za vas Bayern , razlog sto pisem ovaj post je :
Svaka vam cast , i ako je sezona zavrsena vi ste svakodnevno aktivni na vasem forumu Bayerna.
Pisete , dogovarate razmjenjujete misljenje ,djeluje mi kao neka vrsta kviza u vezi vaseg kluba.
To jako respektujem , razmjenjujete misljenje tko je dobar za Bayern , a tko nije da dodje u ovom ljetnom prelaznom roku.
Nekad povucete temu i iz Arhive , napr..kakav je Bayern bio i tko su bile zvjezde 70 ' .. 80 '.. 90
Svaka cast na tome , tako se voli Bayern.
A sad moram priznati , toga nema na nasem forumu , vec sam napisao tamo na forumu BVB , da je zainteresovanst postova veoma slaba.
To vec dobro znaju isakovich ... i anelbavarac ..znaju o cemu se radi pa su se zbog tog i malo nasalili na moj racun.
Lijepo je ovo vidjeti , kad god udjem na forum vi ste aktivni.
Svaka cast tako se postuje i voli klub.
Ja volim i zivim za BvB , a isto tako respektujem i Bayern i vas navijace.
Pozzdrav i nemojte zamjeriti ,nadam se da nece ni zuto crna braca zbog ovog posta.
Samo sam bio iskren , i iznio REALNOST:roll:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 08 jun 2015, 11:49

Ja ljudi halalim i ovu sezonu, ukoliko ce doci Klopp na mjesto trenera. Ne mora se nista osvojiti, neka samo krene renesansa bayernovog fudbala.
Stern des Südens

muamerc
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 08 jun 2015, 12:12

proFCB je napisao/la:Ja ljudi halalim i ovu sezonu, ukoliko ce doci Klopp na mjesto trenera. Ne mora se nista osvojiti, neka samo krene renesansa bayernovog fudbala.
Ne znam i ja sam nekako za to, pogotovo to sto je i ce biti tesko naci ove potrebne igrace i zamjene. Jedna stvar mi je otvorila oci u vezi Pepa, da mozda i nije aman neki genije kako se predstavlja i kakav mit stoji iza njeg. Evo u Luis Enrike pravi fenomenalne rezultate a bio je prosjecan trener u Romi i malo iznad prosjeka u Selti. Statisticki jaci je od Pepa. Popravio je odbranu, napad, svjezinu...Doduse neko ce reci Luis ima Neymara i Suareza, odgovor tome je da je Pep imao Xabija i Iniestu u prajmu.

Ne znam, samo na glas razmisljam...

Edit: *Xavi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 jun 2015, 13:10

Da mi je vidjeti tu Barcu bez Messija i Neymara. :roll:

Bayern je igrao najubojitiji fudbal dok je imao spremne Robbena i Riberya, tacnije dok su bili zdravi. Silovana je Roma, silovan je City sa igracem vise, Bundesligasi su redovno dobijali svoje porcije za razliku od perioda kada su ova dva igraca bila povrijedjena.

Niko ne garantuje da bi Pep osvojio LP-a da je imao ovu dvojicu na raspolaganju ali niko ne garantuje ni da bi ispali od Barce. :roll:

Mozda bi Bayern danas slavio svoju novu tripletu a mozda bih ja Pepa pljuvao na svakon koraku.

I da, KOAN Klopp. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 jun 2015, 13:19

Jel' ima kakvih novosti za Mehu ? Ako bi nas on napustio bili bi zaista u velikim problemima. :hmmmmm:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 08 jun 2015, 13:51

Nisam pesimista ali sa ostankom Pepa i bez Robena nemamo sta traziti protiv jacih ekipa. Mi trenutno nemamo igraca koji moze organizovati kontru ili navuci 2-3 igraca.Sto se tice drugog napadaca,meni se svidja Perisic!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 jun 2015, 13:54

Centre forward je napisao/la:Jel' ima kakvih novosti za Mehu ?
Ostaje Meho, Inter je dobio korpu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 jun 2015, 13:58

Omerbavarac je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Jel' ima kakvih novosti za Mehu ?
Ostaje Meho, Inter je dobio korpu.
Mene brinu razgovori. Cim ima razgovora znaci da ima i namjere da se nesto uradi.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 jun 2015, 16:49

Izgleda da je Fener bacio oko na Xabija, suska se oko 5 miliona.
Lucas Gortler koji je nastupao za drugu ekipu Bayerna najvjerovatnije ide u Kaiserslautern.

Navodno da Darmian otpada jer se po spekulacijama ne uklapa u Pepove zamisli.
Bonucci se po ko zna koji put dovodi u kontekst sa Bayernom ali i to je samo jos jedna u nizu supljih.

Sto se Di Marie tice, njegova sloboda bi kostala 60 miliona plus 8 miliona netto plata.
Poslati Dantea i spustiti tih 5-8 miliona i oboriti klupski rekord kad su u pitanju transferi.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 jun 2015, 16:58

slika
Mia San Mia

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 08 jun 2015, 17:22

Prodaja mehe bi bila najveća greška... Marokanac je fantastičan štoper, među 5-6 najboljih na svijetu... Tek smo dobili jaku odbranu i da ide..
Bio bi jako tužan... Mislim da od toga nema ništa. :kafa:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 08 jun 2015, 18:27

Ma de sta se dzaba lozite na price oko prodaje, nema od toga nista!!!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 jun 2015, 18:37

[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2015, 18:55

Omerbavarac je napisao/la:Tesko je ugrabiti nekog kapitalca s obzirom da su svi vezani dugorocnim ugovorom za svoje sadasnje klubove.

Ogromne cifre se vrte sto Bayernu nije problema platiti ali Bayernova politika i nije bas u skladu sa tim a i trazi se vise igraca a ne jedan tako da nije jednostavno dati ogromne novce na jednog kvalitetnog igraca a da ostatkom novca kupovati backupove koji nece ispuniti svoja ocekivanja.

Pa za jednog Darmiana Torino trazi 20 miliona a iza sebe ima jednu kako treba sezonu.

Pored beka i napadaca Bayern trazi veznjaka i rezervnog napadaca a otprilike imaju oko stotinjak miliona da zdrobe.

Veznjak bas i nije potreban pored svih tih imena u ekipi.

Uostalom kada se sve sagleda, nama nije potrebno nijedno pojacanje jer je ekipa super popunjena ali su problem te povrede koje su sve ucestalije.
Radi povreda vam upravo treba pojacanje, bar 2-3. Vi imate najbolju sredinu i klupu na svijetu bez premca. Ali kad se povrijede krila, ostanete na Mulleru, Gotzeu... koji ne mogu probiti stranu i nabaciti za Lewandowskog kao sto to rade Robbery.

Vama treba dobra 2 krila , koja ce zamijeniti Riberya i Robbena jer su oni 60 % vaseg tima. Evidentno je , radi godina igraca i iskustva iz prijasnjih sezona da svake 2 sezone necete moci racunati na bar jednog 80 % sezone. Eh sad, ne znam koliko je dobrih krila ostalo na trzistu bas.... Hazard i Reus bi bili fenomenalni , ali da li ih je moguce dovesti ? Mislim da nije realno da dodju. Nije lako jer sad sve sto valja u napadu , igra u top klubovima kao sto su Barca, Real, Bayern, Chelsea.
27.10.2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 jun 2015, 19:24

edobvb je napisao/la:Volim i zivim za BvB , isto kao i vi za vas Bayern , razlog sto pisem ovaj post je :
Svaka vam cast , i ako je sezona zavrsena vi ste svakodnevno aktivni na vasem forumu Bayerna.
Pisete , dogovarate razmjenjujete misljenje ,djeluje mi kao neka vrsta kviza u vezi vaseg kluba.
To jako respektujem , razmjenjujete misljenje tko je dobar za Bayern , a tko nije da dodje u ovom ljetnom prelaznom roku.
Nekad povucete temu i iz Arhive , napr..kakav je Bayern bio i tko su bile zvjezde 70 ' .. 80 '.. 90
Svaka cast na tome , tako se voli Bayern.
A sad moram priznati , toga nema na nasem forumu , vec sam napisao tamo na forumu BVB , da je zainteresovanst postova veoma slaba.
To vec dobro znaju isakovich ... i anelbavarac ..znaju o cemu se radi pa su se zbog tog i malo nasalili na moj racun.
Lijepo je ovo vidjeti , kad god udjem na forum vi ste aktivni.
Svaka cast tako se postuje i voli klub.
Ja volim i zivim za BvB , a isto tako respektujem i Bayern i vas navijace.
Pozzdrav i nemojte zamjeriti ,nadam se da nece ni zuto crna braca zbog ovog posta.
Samo sam bio iskren , i iznio REALNOST:roll:
Sve istina što si rek'o edo, rekao sam ja odmah da si ti dobar momak, nije zajebancija.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 jun 2015, 22:54

Direktno Klare, kao i uvijek. :)
Klare je napisao/la:Benatia ako hoće da ide to je gotova stvar i veliki gubitak po nas, ybga čovjeku se vjerovatno Italija više sviđa, ili njegovoj porodici i to je kraj priče. Imam osjećaj da je ovo stvarno istina, te bi mogli izgubiti jednog vrsnog stopera, možda najboljeg na svijetu.
Ono što je igrao, a igrao je dovoljno pokazao karakteristike nevjerovatne.

Pepu nikad neću oprostiti, i sada mi je debakl u Kataloniji pred očima, nevjerovatno jadna postavka, yebote bilo rasturanje kao pod Klinsmanom, stvarno nevjerovatno, izvinite iščudit' se ne mogu. :x
Benatia ono što je pokazao bilo je odlično. Iako, ne mogu se oteti dojmu da je zbog njegove agresivnosti često puta nepromišljen i tu očekujem da agresivnost iskoristi na bolji i pametniji način. Sve u svemu, stvarno odlično pojačanje, šteta zbog silnih ozljeda ali nadam se da će naredne sezone zaigrati redovno.

Daj mi reci, ko može oprostiti onaj debakl prošle i ove godine? Pep je zakazao dvije sezone za redom u Ligi Prvaka, onako visoko postaviti obranu u 4 utakmice protiv Reala i Barcelone može samo hrabar ali istovremeno i lud čovjek, čovjek koji je toliko tvrdoglav da želi zabiti 10 a primit 9 i njemu je to dobro.

Zabili smo mi u te 4 utakmice samo 3 a primili 10. Kakav taktički genije!!! :lol: :lol: :lol:
Klare je napisao/la:Stefane dovoljno nam samo krilo, i još jedan ofanzivac, vjerovatno napadač.

Krilo bi trebalo da bude što bolje, da ne bude velika razlika u odnosu na Rib Rob, neko u koga se uvijek možeš pouzdati, dosta jaka klasa, recimo neko kvaliteta di Marie, imam osjećaj da bi Brahimi bio dobro pojačanje, strašno mi se svidio, odličan igrač,
pa eto možda i Konopljanka, njega nisam gledao, ali vjerovaćemo ti.

A napadač, neko da odmori Lewu, recimo da vratimo Gomu. :bale:

Viole ga se žele odreći, daće ga buzašto, ha šta mislite junaci? :thumbup:

Sa ta 2 pojačanja bi bilo extra.
Slažem se za krilo ali ja bih doveo i stopera. Prečesto nam je Benatia bio ozlijeđen, Dante je po meni dosta pao u formi a razlog tome je visoko postavljena obrana gdje nema mjesta pogrešci stopera kao što i nema pomoći od sredine veznog reda jer svi lutaju ko muhe bez glave terenom i premalo su posvećeni obrani pa je samim time Danteu jako teško igrati tako jer je spor, Badstuber ne može uhvatiti zalet i kontinuitet.

Ne želim gledati Chico Martineza na stoperu ili zadnjem, njega želim gledati na zadnjem veznom. Zato nam je potreban još jedan klasni stoper koji ima brzinu u odnosu na Dantea a i jednostavno zbog same sigurnosti jer je i Benatia dosta ozlijeđen.

Brahimi dobar ali sam ga premalo gledao da bih dao neki sud realan.

Dosadan sam za Konopljanku već i samom sebi no ja ovdje ne bih razmišljao previše. Momak treba samo brutalan trening da podigne kondiciju iako navodno ima crni pojas u karateu pa mi malo čudno da nema snage ali dobro. Znači radi se o vrhunskom igraču, pogledaj malo na youtube clipove o njemu iako to nikako nije pokazatelj njegovih mogućnosti ali eto da se dobije barem nekakva slika, dobro da ne duljim, gledao sam ga mnogo puta i stvarno je odličan igrač, igrač koji radi prevagu.

Gomez? Pa ne znam, na stranu to što sam sretan još danas da ga nema više u Bayernu ali smatram da bi se ovdje trebala dati prilika nekom mladom igraču koji ima klasu i potencijal i koji je željan dokazivanja. A i priče da je navodno tada povalio bivšu Švajnijevu curu govore da se radi o opasnoj zvijerki. :mrgreen:

Znači ne bi dovodio nikoga za vezni red. Ma i kad se realno pogleda ovdje stvarno imamo odlične igrače i možda bi dovođenje još nekoga bilo zaista bacanje novaca. :thumbup:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 jun 2015, 23:23

Bundesliga je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:U svakom slučaju se nadam da će doći jedan krilni igrač koji će biti zamjena za ovu dvojicu. Idealna opcija Konopljanka i njegove partije 3-4 godine
Krilni igrač definitivno treba, samo bih ja doveo i lijevo i desno krilo s obzirom da su Ribery i Robben itekako podložni povredama, a nemamo nikakve zamjene na krilima.
Gotze je preloš na krilu, nikako nije za tu poziciju. S druge strane Muller je univerzalac pa može čak igrati i na krilu i dosta solidno taj posao obavlja ali je definitivno bolji iza napadača.
Moram priznati da Konopljanku nisam često gledao, ali ono što sam vidio je da konstantno traži loptu i ne boji se duela. Inače vjerujem tvojoj procjeni, samo šteta je da se Bayo ne dovodi u vezu s njim.
VIše me brine zamjena za Robbena. Nisam još dosada vidio nekoga ko može zamijeniti Robbena barem malo. Ne znam ko bi tu mogao doći, možda Fekir iz Lyona?

Ma Gotze jednostavno mora igrati cenera i to mu je prirodna pozicija. Nikakvo krilo, to je svima nama jasno. Ako će i iduće sezone igrati krilo onda nitko od nas ne smije očekivati preporođenog Gotzea jer to se neće dogoditi. On će na krilu jednostavno nastaviti pružati loše partije.

Ovdje se traži promjena sistema i vraćanje na 4-2-3-1 gdje bi Gotze bio playmaker a u sustavu 4-3-3 on može igrati tu 8-cu ali ostaje za vidjeti koliko u biti može tu pružiti.

Gotze je igrač poteza, igrač koji će napraviti taj magičan potez ali isto tako igrač koji mora imati slobodu u igri da bi najbolje došao do izražaja. Dakle, na poziciji cene mu dati sve ovlasti i onda vidjeti može li on to ili ne. Na krilu nema šta tražiti.

Konopljanka? Ma to je majstor ala Ribery. :D Hajde Ribery mi se čini možda za nijansu agilniji i brži ali zato Konopljanka ne zaostaje ni u čemu drugom a ima bolji udarac nego Ribery. Jevgenij je igrač koji će navući dvojicu ili trojicu i onda podvaliti loptu nesebično, isto kao i Ribery. Također je igrač koji može bez problema proći igrača kao i više njih. Kao što si rekao, uvijek traži loptu i kad je kod njega onda je u sefu. Bio je ove godine najfauliraniji igrač Liga Europe što je pokazatelj koliko ga je teško zaustaviti i kakvu kvalitetu posjeduje. Kontrola lopte, mekoća koju ima kad prima loptu je melem za oči, dribling, brzina, udarac, passing, kreativnost, znanje, tehnika, jednostavno vrhunski igrač.

Dugo godina mi je Muniain bio igrač kojeg sam vidio kao zamjenu za Riberya jer mu je igrački i karakterno najviše sličio i njega sam najviše želio vidjeti u Bayernu ali nažalost loše partije ove sezone kao i ozljeda križnih ligamenata ga je udaljila van terena do studenog ove godine.

Igrač koji je imao brutalnu statistiku ove godine Memphis Depay je morao doći u Bayern i biti zamjena za Riberya. Brutalan igrač, toliku moć posjeduje da je to strašno, trebali smo ga uzeti pod svaku cijenu i iskrcati sve za njega.

I da se vratimo na Julijana Brandta. Prema dosad pokazanome ovaj igrač će navući dres Bayerna za par sezona i postati Weltklasse igrač.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 jun 2015, 23:37

Stefan Effenberg je napisao/la: Ma Gotze jednostavno mora igrati cenera i to mu je prirodna pozicija. Nikakvo krilo, to je svima nama jasno. Ako će i iduće sezone igrati krilo onda nitko od nas ne smije očekivati preporođenog Gotzea jer to se neće dogoditi. On će na krilu jednostavno nastaviti pružati loše partije.

Ovdje se traži promjena sistema i vraćanje na 4-2-3-1 gdje bi Gotze bio playmaker a u sustavu 4-3-3 on može igrati tu 8-cu ali ostaje za vidjeti koliko u biti može tu pružiti.

Gotze je igrač poteza, igrač koji će napraviti taj magičan potez ali isto tako igrač koji mora imati slobodu u igri da bi najbolje došao do izražaja. Dakle, na poziciji cene mu dati sve ovlasti i onda vidjeti može li on to ili ne. Na krilu nema šta tražiti.

Konopljanka? Ma to je majstor ala Ribery. :D Hajde Ribery mi se čini možda za nijansu agilniji i brži ali zato Konopljanka ne zaostaje ni u čemu drugom a ima bolji udarac nego Ribery. Jevgenij je igrač koji će navući dvojicu ili trojicu i onda podvaliti loptu nesebično, isto kao i Ribery. Također je igrač koji može bez problema proći igrača kao i više njih. Kao što si rekao, uvijek traži loptu i kad je kod njega onda je u sefu. Bio je ove godine najfauliraniji igrač Liga Europe što je pokazatelj koliko ga je teško zaustaviti i kakvu kvalitetu posjeduje. Kontrola lopte, mekoća koju ima kad prima loptu je melem za oči, dribling, brzina, udarac, passing, kreativnost, znanje, tehnika, jednostavno vrhunski igrač.

Igrač koji je imao brutalnu statistiku ove godine Memphis Depay je morao doći u Bayern i biti zamjena za Riberya. Brutalan igrač, toliku moć posjeduje da je to strašno, trebali smo ga uzeti pod svaku cijenu i iskrcati sve za njega.
Da se i ja malo uključim.

Za Gotzea se slažem, samo ne mora to biti desetka, dobar bi on bio i kao centralni veznjak. Kako god, svugdje osim na krilo.
I dodao bih da on pruža sasvim solidne partije na krilu kad se uzmu svi faktor u obzir. Solidan je, nije odličan, ali može proći.

Što se Konopljanke tiče, po meni, veliko je pitanje kako bi se on snašao u Bayernu. Ne sporim njegove kvalitete koje su vrhunske, ali preći iz Ukrajine i kluba gdje se sve vrti oko tebe, u Bayern gdje si samo jedan od njih jedanest, nije mala stvar.
Nedostaje mu jedna stepenica u karijeri između Ukrajine i Bayerna, mada ne bih imao ništa protiv njegovog dolaska, pogotovo u hroničnom nedostatku vrhunskih krilnih igrača u Evropi.

Depaya sam gledao desetak puta ove sezone, fantastičan igrač i krivo mi je što nije došao jer bi Bayern dobio vrhunsko krilo, a i igrača za narednih deset godina.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.