FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 09 jun 2015, 15:12

Ribery čak upitan za start sezone :facepalm: Još neki govore ne trebaju nam pojačanja na krilnim pozicijama...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 jun 2015, 15:33

anelbavarac je napisao/la:Ribery čak upitan za start sezone :facepalm: Još neki govore ne trebaju nam pojačanja na krilnim pozicijama...
Ma frajer je gotov kao i Robben. Mora se naci zamjena, ma bilo kakva.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jun 2015, 16:45

Inter izgleda ne posustaje, Bayern im postao glavni izvor pojacanja. Nakon sto su dobili korpu za Benatiu okrenuli su se prema Danteu.

Sto se tice nasih pojacanja, Costa je navodno izrazio zelju da predje u Bayern.

Za Weisera se interesuje Hertha.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 09 jun 2015, 17:06

koji costa?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 jun 2015, 17:43

Douglas.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 09 jun 2015, 18:55

Sto se tice nasih pojacanja, Costa je navodno izrazio zelju da predje u Bayern.
Što se mene tiče može, plus vjerovatno neće biti nešto pretjerano skup.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jun 2015, 20:12

Stefan Effenberg je napisao/la:

Ma Gotze jednostavno mora igrati cenera i to mu je prirodna pozicija. Nikakvo krilo, to je svima nama jasno. Ako će i iduće sezone igrati krilo onda nitko od nas ne smije očekivati preporođenog Gotzea jer to se neće dogoditi. On će na krilu jednostavno nastaviti pružati loše partije.
Ti ovo naravno i dalje potenciraš i znam da si objasnio da prije svega smatraš da pod Pepom Goetze ne može igrati na krilu. A ja samo opet mogu reći da Goetze može i to igrati (ali pod određenim uslovima), jer argument je svakako što je to dosta puta i u Dortmundu igrao. :D
Ako se i sam odnos Pepa prema Mariju ne promjeni, onda on neće procvijetati ni na jednoj poziciji.
Pa znamo da i Muller zna krilo odigrati super, samo kada sistem super funkcioniše.
A meni sada posebno fale one rokade u ofanzivnom dijelu, sjećam se samo kako su prije Robben, Ribery, Muller sjajno mijenjali i rotirali pozicije naprijed. Pa onda jedan uđe u sredinu, a drugi je već na krilu. Pa cijelu utakmicu tako protivnike zbunjivali.

U ostatku posta(koji nisam citirao) oko Goetzea, po pitanju pozicija 10 i 8 se slažem.

A što se pojačanja tiče, neki što se ovako spominju jesu pomalo i rizične investicije, ali nekako se čini da je trenutno teško poentirat s nekim igračem na tržištu. Problem je što imamo prejak kadar i ko god dođe ne mora značiti da će baš odmah razvaliti i biti uvjerljiv.

Ali isto tako se smiješno i zalijetat ili bacati ogromne sume odmah. Znam kada su neki od Benatije govorili, kako uprava škrtari pa ćemo ga ispustiti. A uprava mudro spustila cifru. Pa neće se svima ugađati i odmah im se davati velike pare. A prijelazni rok je dug. Smatram da je naša uprava s transferima poput Benatije, Thiaga, Martineza itekako znala iskeširati. Samo izgleda neki bi da se puca s transferima od 60-70 miliona. Iako i ovakvi transferi u skoroj budućnosti nisu isključeni, možda ne nerealni i ovog ljeta. Zavisi sve kakve prilike budu kako na tržištu, tako i one ostale... ;)

Mislim da bi jedan Di Maria mogao biti dobro pojačanje i da bi se mogao uklopiti. U svojoj zadnjoj sezoni u Realu te na SP je bio uvjerljiv i jedan od nosilaca igre. To je dobra preporuka, dok s druge strane prije mi nije bio drag, više mi je bio kao obični baletan i cirkusant, bez prave zrelosti. Prosječna sezona u ManU-u isto baca sumnju, ali pored nabrojanih pozitivnih stvari ako uzmemo još u obzir i stil njegove igre, mogao bi se dobro uklopiti. Ali iako bi ga uprava dovodila, onda naravno ne pod svaku cijenu....Ne bi bio jeftin, ali ne treba ni pretjerat baš.

A iako neki sumnjaju i osporavaju Pogbu, ja bi njega kupio i za njega bi dobro iskeširao. Dobro, sad tih 80 milki koji se spominju su i previše, ali ako bi se to donekle spustilo, bio bi dobra investicija. Zašto? Pa mlad, robusan, brz, sjajan tehničar i još izuzetno dobar u igri glavom. Sve ima, a takav tip veznjaka nemamo. Ma brojni su argumenti tu. Pogba je bio povrijeđen, pa zato nije sada na vrhuncu, ali samo mali dijelić pokreta pokazuje koliki je on talent.

Meni su nekako Pogba i De Bruyne najinteresantniji i onda bi nakon njih došao na toj listi Di Maria. A svi ostali koji se ovdje na temi spominju i mogu i ne moraju kod mene proći. Može npr proći Griezman. Čak ni za jednim Hazardom ja ne pjenim toliko... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 jun 2015, 20:34

Sto se mene tiče ja bih doveo Fekira , Radju, Darmiana i ako dante ode jednog štopera, a malog gaudina bi poslao na pozajmicu..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 jun 2015, 22:55

ceze je napisao/la:Za Gotzea se slažem, samo ne mora to biti desetka, dobar bi on bio i kao centralni veznjak. Kako god, svugdje osim na krilo.
I dodao bih da on pruža sasvim solidne partije na krilu kad se uzmu svi faktor u obzir. Solidan je, nije odličan, ali može proći.
effe_sa je napisao/la: Ti ovo naravno i dalje potenciraš i znam da si objasnio da prije svega smatraš da pod Pepom Goetze ne može igrati na krilu. A ja samo opet mogu reći da Goetze može i to igrati (ali pod određenim uslovima), jer argument je svakako što je to dosta puta i u Dortmundu igrao. :D
Ako se i sam odnos Pepa prema Mariju ne promjeni, onda on neće procvijetati ni na jednoj poziciji.
Pa znamo da i Muller zna krilo odigrati super, samo kada sistem super funkcioniše.
A meni sada posebno fale one rokade u ofanzivnom dijelu, sjećam se samo kako su prije Robben, Ribery, Muller sjajno mijenjali i rotirali pozicije naprijed. Pa onda jedan uđe u sredinu, a drugi je već na krilu. Pa cijelu utakmicu tako protivnike zbunjivali.

U ostatku posta(koji nisam citirao) oko Goetzea, po pitanju pozicija 10 i 8 se slažem.
Može Gotze i 8-cu ali kažem, treba vidjeti kako će to funkcionirati na dulje vrijeme. Naravno da može proći i na krilu ali samo kad treba nekoga zamijeniti, znači ne redovno. Ali momci, Gotze nije brz kao šilo da prima loptu na krilu i na polovici terena ( ili hajde, 10 metara unutar protivničke polovice ) i da onda napravi dar-mar kao Driblery.

Igrao je on krilo u Dortmundu ali desno.

Koliko se ja sjećam zadnju godinu je sigurno igrao playmakera i tamo radio čuda. Jednostavno, momak je najbolji na poziciji cenera i ako želimo gledati onog pravog Gotzea onda mu Pep mora pronaći mjesto a to je 10-ka ili eventualno 8-ca.

E za rotacije se slažem, nedostaje toga i nadam se da će se to češće koristiti iduće sezone.
ceze je napisao/la:Što se Konopljanke tiče, po meni, veliko je pitanje kako bi se on snašao u Bayernu. Ne sporim njegove kvalitete koje su vrhunske, ali preći iz Ukrajine i kluba gdje se sve vrti oko tebe, u Bayern gdje si samo jedan od njih jedanest, nije mala stvar.
Nedostaje mu jedna stepenica u karijeri između Ukrajine i Bayerna, mada ne bih imao ništa protiv njegovog dolaska, pogotovo u hroničnom nedostatku vrhunskih krilnih igrača u Evropi.

Depaya sam gledao desetak puta ove sezone, fantastičan igrač i krivo mi je što nije došao jer bi Bayern dobio vrhunsko krilo, a i igrača za narednih deset godina.
Ima istine u tome što govoriš i slažem se. Nitko ne može garantirati da će u Bayernu odmah ubosti kao onomad Ribery. Štoviše, uvjeren sam da ne bi tako bilo jer priznam da, unatoč tome što ga iznimno cijenim kao majstora, momku trenutno nedostaje snage i kondicije da izdrži taj tempo koji se igra u Bundesligi i Ligi Prvaka.

No dobro, dosta o njemu više. :D

I slažem se za Depaya, jednostavno smo ga morali dovesti pod svaku cijenu. Potez Manchestera je u rangu Bayernovog kad smo uzeli Riberya 2007. godine. Nitko nije mogao tvrditi da će Ribery postati to što jeste kao što nitko ne može tvrditi da će Depay postati Weltklasse igrač ali i jedan i drugi imaju nevjerojatne sličnosti kao i rijetko viđen talenat i potencijal.

I kao što kažeš, igrača za narednih 10 godina što su u Bayernu svakako trebali prepoznati i reagirati na vrijeme.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jun 2015, 22:56

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 jun 2015, 23:08

effe_sa je napisao/la:Mislim da bi jedan Di Maria mogao biti dobro pojačanje i da bi se mogao uklopiti. U svojoj zadnjoj sezoni u Realu te na SP je bio uvjerljiv i jedan od nosilaca igre. To je dobra preporuka, dok s druge strane prije mi nije bio drag, više mi je bio kao obični baletan i cirkusant, bez prave zrelosti. Prosječna sezona u ManU-u isto baca sumnju, ali pored nabrojanih pozitivnih stvari ako uzmemo još u obzir i stil njegove igre, mogao bi se dobro uklopiti. Ali iako bi ga uprava dovodila, onda naravno ne pod svaku cijenu....Ne bi bio jeftin, ali ne treba ni pretjerat baš.

A iako neki sumnjaju i osporavaju Pogbu, ja bi njega kupio i za njega bi dobro iskeširao. Dobro, sad tih 80 milki koji se spominju su i previše, ali ako bi se to donekle spustilo, bio bi dobra investicija. Zašto? Pa mlad, robusan, brz, sjajan tehničar i još izuzetno dobar u igri glavom. Sve ima, a takav tip veznjaka nemamo. Ma brojni su argumenti tu. Pogba je bio povrijeđen, pa zato nije sada na vrhuncu, ali samo mali dijelić pokreta pokazuje koliki je on talent.

Meni su nekako Pogba i De Bruyne najinteresantniji i onda bi nakon njih došao na toj listi Di Maria. A svi ostali koji se ovdje na temi spominju i mogu i ne moraju kod mene proći. Može npr proći Griezman. Čak ni za jednim Hazardom ja ne pjenim toliko... ;)
Konačno se slažemo ovdje kao u dobra stara vremena. :)

Di Maria može ali samo ako će igrati veznog, dakle neku 8-cu. Krilo bolje da ne igra, može zamijeniti kao i Gotze nekoga da odmori ali ne može igrati redovno na toj poziciji. Uklopio bi se di Maria u našu igru, u to ja ne sumnjam unatoč malo čudnom karakteru.

Pogba je igrač kojeg bi poželio odmah sad u ekipi i to kao zamjenu za Švajnija. Odigrao fenomenalno protiv Reala i Barce u finalu, stvarno je fenomenalno odigrao. Volio bih ga vidjeti u Bayernu za sezonu-dvije ali smatram da je to totalno nerealno jer ima ugovor do 2019. godine pa bi vjerojatno koštao minimalno 70+ milijuna.

De bruyne će doći iduće godine, u to nema sumnje. Neće Bayern tako olako prepustiti priliku da kupi ovakvog majstora iako bi to značilo "slabljenje" konkurenata za mnoge. Iako, malo sam kontradiktoran jer i De Bruyne ima ugovor do 2019. ali nekako sam uvjeren da dolazi sigurno kod nas. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 09 jun 2015, 23:25

Ukoliko Wolf bude igrao bilo kakvu ulogu u Lp i Bundesligi, a sve su prilike da hoće, deBrujn neće nikuda, tu je svako nemoćan, pa i Bayern, i ja to svakako priželjkujem, iako je deBrujn moja prva želja.

Dalje, di Maria je fantastično krilo, u Murinjovom Realu je to igrao i bio udarna igla sa Ozilom i Kristinom.
Hranio loptama Kristijana imao u te 3 sezone prosjek između 15-20 asista, te oko 10 golova.
Ja ne dijelim vaše mišljenje da je bolji u veznom, tipično krilo, koje je spletom čudnih okolnosti kvalitetno odigralo i u vezi.

Moja procjena da bi se 60 mil. ispaltilo za takvog igrača, osvojili bi Ligu prvaka i odmah bi zaboravili koliko smo ga platili, kao što je i sa Javijem bilo. Taman da Javi ne odigra ni minute više on je ispaltio svakio uloženi euro, i preko toga, nema cijene kojom se može kupiti osvajanje LP.

Marketinšku bombu da ne pominjemo. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jun 2015, 23:48

Klare je napisao/la:Ukoliko Wolf bude igrao bilo kakvu ulogu u Lp i Bundesligi, a sve su prilike da hoće, deBrujn neće nikuda, tu je svako nemoćan, pa i Bayern, i ja to svakako priželjkujem, iako je deBrujn moja prva želja.
Ma vrlo vjerovatno da će naša uprava za njega dobro iskeširat i ovi će ga morat pustit. Rade Vukovi dobar posao, ali kad Bayern drmne velike pare na sto plus Munchen ipak privlačnija sredina, onda je teško i Wolfsburgu držat više igrača.
Ali neka Belgijanca još jednu sezonu kod njih.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 jun 2015, 23:51

Klare je napisao/la:Ukoliko Wolf bude igrao bilo kakvu ulogu u Lp i Bundesligi, a sve su prilike da hoće, deBrujn neće nikuda, tu je svako nemoćan, pa i Bayern, i ja to svakako priželjkujem, iako je deBrujn moja prva želja.

Dalje, di Maria je fantastično krilo, u Murinjovom Realu je to igrao i bio udarna igla sa Ozilom i Kristinom.
Hranio loptama Kristijana imao u te 3 sezone prosjek između 15-20 asista, te oko 10 golova.
Ja ne dijelim vaše mišljenje da je bolji u veznom, tipično krilo, koje je spletom čudnih okolnosti kvalitetno odigralo i u vezi.

Moja procjena da bi se 60 mil. ispaltilo za takvog igrača, osvojili bi Ligu prvaka i odmah bi zaboravili koliko smo ga platili, kao što je i sa Javijem bilo. Taman da Javi ne odigra ni minute više on je ispaltio svakio uloženi euro, i preko toga, nema cijene kojom se može kupiti osvajanje LP.

Marketinšku bombu da ne pominjemo. ;)
Doći će De Bruyne kod nas u roku od dvije godine. Previše se to šuška da bi to završilo bez dolaska u Bayern. Naravno, ove godine se nama ne žuri da ga kupimo a ni njima da ga prodaju. No polako, ako se WOB drastično ne pojača i kvalitetom i kvantitetom mogli bi se gadno provesti slijedeće godine. Pa ove godine im je jedna te ista ekipa odigrala čitavu sezonu ali to neće ići tako lako sa Ligom Prvaka na rasporedu.

Ma može di Maria i krilo ali sjeti se Klare da je Real osvojio naslov upravo s Angelom na poziciji veznog igrača i to sa statistički najboljom sezonom otkad je u Realu bio. A i u Argentini je bio njihov najbolji igrač i to na poziciji veznog. Svejedno, bio bi pojačanje.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 jun 2015, 00:23

Real sa njim na krilu je igrao najljepši fudbal, i Realovci su složni da su one 2012/13 bili jači no sezone la decima. :)

Tada je pravo čudo što nisu osvojili, razlog je kukavičluk Murinja u toj situaciji, ili genijalnost Hejnke.

Najveća vrlina Marie jeste brzina, a kad bi igrao veznog onda ga treba znati koristiti u iznošenju lopte i brzoj kontri, a naš Pepun to nije, posjed i Maria na sredini ne ide mi baš to nešto, a pritom je nama puno potrebniji na krilu.

Izvinite ljudi, ali budalaštine su teške kad kažete Maria bolji u vezi no na krilu, i eto tu ćemo završiti, jer me suprotno ne možete uvjeriti. ;)

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 10 jun 2015, 00:35

Bravo Klare car si :clap:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 jun 2015, 00:50

A istina je uvijek negdje između. :)

Di Maria je svoje najbolje sezone imao (statistički, igrački, najveći učinak u igri svog kluba) kada je igrao neku varijantu box to box krila.
Pisao sam o tome nedavno ovdje (mislim) i ta njegova uloga nije bila samo u Realu kada je odigra svoju najbolju sezonu.
Tu ulogu je igrao i u Benfici i tako zaradio transfer u Real, a na toj poziciji je odigrao famoznu sezonu u Realu i nekoliko dobrih utakmica ove sezone u Unitedu. To je njegova najbolja pozicija, tačnije uloga, na terenu, što ne znači da on nije dobro krilo niti da je loš veznjak, kao što Lahm nije loš veznjak, ali je bolji bek. Ali ko god misli da bi Di Maria mogao imati značaj koju ima Robben ili Ribery, da bi mogao donositi taj tip prevage koji donose njih dvojica, vara se. Pa Young je u odnosu na Di Mariju izgledao kao vrhunsko krilo u ovogodišnjem Unitedu.

Box to box krilo je uloga u kojoj igrač na papiru igra uz liniju, a u principu samo odbranu igra uz liniju, samo su mu defenzivne uloge striktno vezane uz liniju. Što se napada tiče, on tu igra više uloga, igra uz liniju, povlači se u sredinu, odlazi na mjesto desetke, igra između linija protivnika, sve zavisno od situacija.

Di Marijin dolazak u Bayern bi mogao odrediti kako će Bayern igrati iduće sezone i značio bi dosta značajne promjene, zato i sumnjam u njegov dolazak jer sve što spada u ulogu koju Di Marija igra najbolje, je ono bi Gotze mogao igrati, a ne igra.
Gotze na krilu, u napadu, najviše vremena provede u onom prostoru kod kornera.

Mada ko zna šta se Pepu mota po glavi, ništa nije nemoguće, ali ako bi došao igrati ono što najbolje zna, dosta toga bi se moglo i moralo promijeniti. Mislim da bi to dosta dobro i funkcionisalo sa njim i Alabom, onako na prvu bolje nego on i Marcelo.
A ako bi došao da igra kao klasično krilo (kao Robben, Ribery, Hazard...) čisto sumnjam da bi to drastično unaprijedilo igru Bayerna. Bilo bi bolje radi konkurencije na tim pozicijama i eventualnih povreda, ali baš neki vidljivi pomak, ne vjerujem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 10 jun 2015, 03:05

Možda sam propustio tu vijest, ali zar nije istina da Pizarro odlazi iz Bayerna?
Zašto se onda ne govori o tome da se dovede barem još jedan centarfor? Igrati čitavu sezonu sa jednim pravim napadačem je čista glupost. Ne mora
biti preskup, ali po meni bih trebali uzeti još jednog mladog napadača koji može igrati 10 - 15 utakmica da Lewa odmori. Sezona je dugačka, i znam kako mi je bilo čekati hoće li lewa moći igrati nakon što ga je onaj smotljo zveknuo...
FC Bayern -/- THE Ohio State University

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 10 jun 2015, 10:28

Ja kako vidim interesujemo se za Manea iz sauthemptona :) Interesantan igrač mogu vam reći..

Sjećam se kad smo izgubili od Salzburga kako je dobro igrao, nisu mogli da ga stignu boa i dante i čak msm da je dao gol..

Postigao je 10 pogodaka u premier ligi, znači valjala je ona naša parola. Ko se pokaže protiv nas, završi kod nas :D :D :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2015, 11:18

Od priče o Hazardu došli smo do Coste. :? Mi ovisimo o Robbenu i Riberyu a jedan i drugi skloni povredama i već ulaze u godine u kojim tijelo više ne može izdžati najveće napore.I naredna sezona može biti ista tj neminovno je da će se obojica povrijediti i ode sezona u pm.Zamjene moraju biti klasni igrači a Belgijanac je jedan od njih, znam priču Bayern ne bi platio toliko bla bla, ono što se treba uraditi je poslati plavcima konkretnu ponudu.Da li bi za Di Mariu 50 mil a ne bi pokušali dovesti Hazarda za 15+ mil više. :eh:

S obzirom da Guardiola ostaje na klupi i u novoj sezoni očekujem seriju povreda.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.