12.06.2015. / BiH - Izrael

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Izrael

Pobjeda
178
82%
Neriješeno
17
8%
Poraz
23
11%

Ukupno glasova: 218

let3
Kontakt:

Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael

Post Postao/la let3 » 13 jun 2015, 00:42

Malo sam pratio naše momke iz zadnje linije....ne pljujem nikoga stvarno, nije ni mjesto ni vrijeme (pogotovu nakon pobjede)- ali stvarno su u groznoj formi :facepalm: Mujdža samo na momente podsjeti na onog starog Mensura od prije povrede, kad je sprintao gore-dole po desnoj strani....Spaha bez kluba, griješio i predavao protivniku neke lopte u opasnoj zoni, a i u godinama je....Kolašinac, moj miljenik - na njemu se najviše vidi koliko je grohnuo :hmmmmm: doduše jbg i razimljivo je, mnoogo vremena van teren zbog ozljede, sad klupa :? :hmmmmm: ali sve to ukupno nikako ne obecava pred Belgiju.
Ni ostatak tima nije u nekoj formi....svi znamo da su to redom grijaci klupe u svojim klubovima :oops: Džeko je posebno grohnuo...Vedada da i ne pominjem jbg

Na Meši je težak zadatak da ih koliko-toliko dovede u neku formu i pripremi za Belgiju
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 jun 2015, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 jun 2015, 00:44

@Citizen-x

Ne mislim da se ovo moze porediti sa Slovackom. Tu su nasi igraci imali jacu formu, ali su kao ekipa bili kao muhe bez glave. Sad imaju slabiju formu ali su bili dobro ukomponovani, Mesa je izvukao maksimum iz sadasnje situacije, sa malo vise puste srece mogli smo zabiti jos gol ili dva. Toliko o tome da smo samo zbog Safeta igrali napadacku igru. Nije nista jos divno i treba jos vremena i rada, ali mislim da smo na dobrom putu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jun 2015, 00:46

Citizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi) :mrgreen: .... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....

meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....

al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....
Sve si upravu,samo uzmi u obzir formu igraca i atmosferu u kakvoj nas je Safet ostavio. Sa vise standardnih igraca,vecim interesom javnosti,tako i igraca,uz sav trud Mese koji je dosad imao,doci ce stvari na svoje mjesto. Ne moze odjednom.
Nad tobom sunce najljepše sja

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 13 jun 2015, 00:46

Pisam se na forumske stručnjake i nacionaliste.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 13 jun 2015, 00:50

Meni je Kolašinac malo počupao živce, više je bio na Lulićevom mjestu nego na svom, a Ben Haim 3-4 puta prolazio...
#Salihović

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 13 jun 2015, 00:51

Principatus je napisao/la:@Citizen-x

Ne mislim da se ovo moze porediti sa Slovackom. Tu su nasi igraci imali jacu formu, ali su kao ekipa bili kao muhe bez glave. Sad imaju slabiju formu ali su bili dobro ukomponovani, Mesa je izvukao maksimum iz sadasnje situacije, sa malo vise puste srece mogli smo zabiti jos gol ili dva. Toliko o tome da smo samo zbog Safeta igrali napadacku igru. Nije nista jos divno i treba jos vremena i rada, ali mislim da smo na dobrom putu.
ja se nadam.... iskreno.... meni je najbolje takticki i igracki bila odigrana tekma protiv argentine iako smo izgubili - izgubili smo jer se protiv nesrece nije moglo - autogo, mesijev odbijanac u stativu - mislim da dugo nismo nesretnije izgubili kao tad - mozda jedino u portugalu kad je stativ pogodjen nekoliko puta u akciji.... al ovo danas meni nije licilo ni na sta.... kondicija nista, igra nista - ponekad zabljesne igra i to je to.... pjana kad igra u repki i u romi - isto 2 pjanica da igraju pa kontam je l on u silnoj zelji bas izgori pa mu ne ide..... iskreno se nadam da ce biti bolje, al kakva je situacija - nisam optimista.....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2015, 00:52

Citizen-X je napisao/la:
meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....
Šta ti imaju mediji bilo šta servirat? Jesu li ginuli igrači na terenu? Jesu...Jel požrtvovanost bila do maksimuma? Jeste....Igrači orali teren...S toliko borbe se ne može 90 minuta odigrati bez greške....
A ako je ovo tebe večeras podsjetilo na Slovačku, onda imaš jako interesantnu percepciju događaja....Ili možda toliko žališ za Sušićem da stvari ne želiš vidjet pozitivnim.
I šta si ti očekivao od Džeke? Pa jel čovjek igra u zadnje vrijeme redovno, da bi bio na vrhuncu forme i pripremljenosti? A mnogo jače reprezentacije od naše imaju probleme s fizičkom spremom, jer su ovo utakmice koje dolaze nakon duge sezone....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 13 jun 2015, 00:52

Citizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi) :mrgreen: .... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....

al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....
Analizirao si nasu reprezentaciju, e sad nam daj i vecerasnju analizu Izraela, jer oni su nam glavni protivnik za ulazak medju tri ekipe.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 13 jun 2015, 00:56

effe_sa je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:
Šta ti imaju mediji bilo šta servirat? Jesu li ginuli igrači na terenu? Jesu...Jel požrtvovanost bila do maksimuma? Jeste....Igrači orali teren...S toliko borbe se ne može 90 minuta odigrati bez greške....
A ako je ovo tebe večeras podsjetilo na Slovačku, onda imaš jako interesantnu percepciju događaja....Ili možda toliko žališ za Sušićem da stvari ne želiš vidjet pozitivnim.
I šta si ti očekivao od Džeke? Pa jel čovjek igra u zadnje vrijeme redovno, da bi bio na vrhuncu forme i pripremljenosti? A mnogo jače reprezentacije od naše imaju probleme s fizičkom spremom, jer su ovo utakmice koje dolaze nakon duge sezone....
Ne trudi se legendo, ne shvataju to pojedinci. Vidiš i sam da su u stanju ispljuvati momka koji nam je pobjedu donio, Bešića nazivali invalidom, Pjanić i Džeko kurcu ne valjaju. **** ja usta sve vas koji ste na ovaj način "kritikovali" momke koji su poginuli na terenu danas.

Ne brini nacijo, Željo je tu :kafa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2015, 00:57

BozePetra je napisao/la:Meni je Kolašinac malo počupao živce, više je bio na Lulićevom mjestu nego na svom, a Ben Haim 3-4 puta prolazio...
Još ako znamo da Kolašinac nije igrao više od pola godine, bez ikakvih utakmica, bez ikakve takmicarske forme, i na to sve dodamo da i nismo imali nekih alternativnih opcija na lijevom beku (Salihović i Zukanović su OUT) - onda je Kolašinac bio jedina opcija za to mjesto.
Odigrao je koliko je mogao, kako je znao i umio :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2015, 00:58

Citizen-X je napisao/la:Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
Isto tako je slučajnost to što je odigrao svaku utakmicu Turskog prvenstva i plasirao se u Evropu? Višću lopta nije pogađala, nego je pratio akcije, prvi gol majstorski iz izuzetno teške pozicije, kod drugog gola je osvojio loptu i ispratio akciju.

Višća je igrač koji je u najboljoj formi u našem timu i ovo nije slučajnost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2015, 00:59

Virtu4l je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
Isto tako je slučajnost to što je odigrao svaku utakmicu Turskog prvenstva i plasirao se u Evropu? Višću lopta nije pogađala, nego je pratio akcije, prvi gol majstorski iz izuzetno teške pozicije, kod drugog gola je osvojio loptu i ispratio akciju.

:thumbup: :thumbup: sve receno za Višću

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 13 jun 2015, 01:00

L'Avvocato je napisao/la:Ali je s njihove strane licemjerno promovisati fair play i borbu protiv fašizma i rasizma, segregacije ili bilo kakvog oblika diskriminacije, a podržavati direktno nogometni savez države koja na dnevnoj bazi ubija djecu i protjeruje nevin narod.

E pa kad se oni budu pridržavali svojih vlastitih pravila i mi ćemo to isto uraditi.
JonSnow je napisao/la: Može, onda iduću utakmicu protiv Turske gazimo njihovu zastavu?
Kakve veze ovo ima sa Turskom? Kakve veze ja imam sa Turcima? Jesam li njih igdje spomenuo?
Pa spominjes drzave koje imaju historijat tlacenja manjina, cinjenja genocida i negiranja istog. E sad, da ste ti i tebi slicni principijelni, gazili biste sve zastave drzava koje su cinile ili cine zlocine prema citavim narodima, a Turska tu itekako ima putra na glavi. Ali, ne! Kad igramo sa Turskom, onda cijepate nasu zastavu, spajate je sa turskom.

Sacuvaj me, Boze, srpskog junastva, hrvatske kulture i bosnjacke principijelnosti.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 13 jun 2015, 01:00

Pa dobro se ova djeca ikako odlučuju da igraju za nas, majka mu stara pobjedili 3:1 momci izginuli na terenu, pucalo se sa svih strana, trčalo ko mahnito i ono sad nalazi neke zamjerke. J.e.b.e.m te živote
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 13 jun 2015, 01:00

effe_sa je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:
ginuti i trositi snagu uzalud ima strucni naziv - zove se Sizifov pos'o.... cinjenica je da je rezultat urodio plodom iz neocekivanih situacija - neko danas rece da smo kapital srece instantno potrosili - i ja bih rekao da je u pravu samo tako....
Pivopija je napisao/la:
Analizirao si nasu reprezentaciju, e sad nam daj i vecerasnju analizu Izraela, jer oni su nam glavni protivnik za ulazak medju tri ekipe.
mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod.....
Virtu4l je napisao/la:

plasirace se i Ajdin Mahmutovic u Evropu - pa to ne pije puno (nikakve) vode ocito.... a efektniji je napadac od mnogih razvikanih trenutno a nije dobio poziv - i sta onda?

BTW - odusevio me Ebu Amra sa priznanjem da je prvi go bio njegov - tako se preuzima kapitenska odgovornost i bilo kakava odgovornost za greske.... svaka cast.....
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 13 jun 2015, 01:08, ukupno mijenjano 3 puta.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 13 jun 2015, 01:02

let3 je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:Meni je Kolašinac malo počupao živce, više je bio na Lulićevom mjestu nego na svom, a Ben Haim 3-4 puta prolazio...
Još ako znamo da Kolašinac nije igrao više od pola godine, bez ikakvih utakmica, bez ikakve takmicarske forme, i na to sve dodamo da i nismo imali nekih alternativnih opcija na lijevom beku (Salihović i Zukanović su OUT) - onda je Kolašinac bio jedina opcija za to mjesto.
Odigrao je koliko je mogao, kako je znao i umio :mrgreen:
Rekla sam "malo", inače mi je jedan od dražih igrača. Generalno, uvijek sam na strani reprezentativaca, šta god da se desi, nisam pljuvač.
Smetalo mi večeras što se gura naprijed, umjesto da igra tamo gdje treba, ali ponijelo ga valjda...
#Salihović

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 jun 2015, 01:07

Ako bi neko mogao da okaci utakmicu u HD da odgledam jos jednom ko covjek, a ne stream.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 13 jun 2015, 01:10

@Citizen-X
Pitao sam te za analizu vecerasnje igre Izraela, kao sto si analizirao i nasu reprezentaciju. Evo sta si napisao i ovo nema veze sa analizom vecerasnje utakmice:
mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod....
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2015, 01:11

Citizen-X je napisao/la:plasirace se i Ajdin Mahmutovic u Evropu - pa to ne pije puno (nikakve) vode ocito.... a efektniji je napadac od mnogih razvikanih trenutno - i sta onda?
Mahmutović nije bitna karika u svom timu, polako je preselio na klupu. Višća je ove sezone desetak puta bio u timu kola, tako je da je to poprilično nezahvalno poređenje.

Ovo je bilo sasvim očekivano za sve nas koji smo ga pratili, a nekolicina je to i najavljivala, npr ja,
Virtu4l je napisao/la:Međutim, sad kada nam više od pola igrača nikako ne igra, moramo cijeniti ovo što je Edin uradio u protekloj sezoni. Dečko prekucava ligu koja je pojela svakog našeg igrača i to se mora iskoristiti, selektor to mora iskoristiti.
Hvala selektoru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jun 2015, 01:12

Zaslužena pobjeda i dosta dobra igra.
Ovo je bila prva utakmica koja je taktički odigrana dobro, nije odlično, ali dobro, prolazno.
Čak bih se usudio da je i pobjeda došla kao plod toga. U svakoj se situaciji znalo ko šta radi, gdje ko treba biti, kojeg igrača i prostor pokrivati.
Nije to još bilo kako treba, bilo je par ispada i očigledno je da će im trebati još par okupljanja da se uigraju, ali ovo je dobar i obećavajući start.

Odbrana dosta dobra kad se u obzir uzme da je veza znala kasniti.
Vranješ i Spahić odlični, tu i tamo koja greška, ali sve u svemu jako dobro, u zraku perfektni. Bekovi solidni, Kolašinac dosta kritičan i mora to biti dosta bolje, ali mislim da je njihova nešto lošija predstava plod malo utakmica u nogama ove sezone.

Veza malo dobro, malo loše. Solidno sve u svemu.
Kao što sam gore napisao, još se nisu uigrali kako treba na novim pozicijama kako trebaju, tako da je razumljiv neki pad u igri u pojedinim trenucima. Pjanić solidan, par ključnih pasova, par grešaka, nazad nekad dobar, nekad loš, naprijed dosta kasnio.
Medunjanim dosta bolji nego inače, pokretljiviji, pametniji, mada je znao kasniti nazad.
Bešić dosta dobar, ima malo limitiraniju ulogu nego inače i mislim da mu to odgovara. Kad bi malo poradio na onom prvom dodiru sa loptom bio bi daleko bolji igrač, mada je i ovako dobar i koristan.

Lulić nova uloga najviše odgovara, nazad uz aut liniju, naprijed među linijama i odlično se snašao, uvijek bio na pravom mjestu, stvarno dobra utakmica. U nekim situacijima je mogao bolje reagovati, ali dobro je.

Višća najvažniji igrač večeras, ne samo zbog golova, nego zbog toga što je jedini njihovu odbranu dovodio u raskorak i dosta je dobro odgovorio zadatku.
U nekim situacijima se činilo da je mogao bolje, ali nije jer su ga slabo pratili ostali igrači. Nije on taj kalibar koji će preći igrača jedan na jedan, da jeste igrao bi u Dortmundu sad.
Mislim da je Mešin plan bio ubacivanje Višće iz drugog plana i njegov dolazak do šesnaesterca gdje bi ga pratili ostali igrači, ali oni to nisu baš najbolje radili. Džeko donekle i dobro, ali ostali dosta slabo, pogotovo Pjanić.

Džeko odradio ono što je trebao, nemam tu ništa posebno dodati.

Meši svaka čast, nije ovo odlično, daleko od toga, ali dosta dobro. :thumbup: :bih:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], Proximic, zaostrog i 35 gostiju.