Ni ostatak tima nije u nekoj formi....svi znamo da su to redom grijaci klupe u svojim klubovima

Na Meši je težak zadatak da ih koliko-toliko dovede u neku formu i pripremi za Belgiju
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Sve si upravu,samo uzmi u obzir formu igraca i atmosferu u kakvoj nas je Safet ostavio. Sa vise standardnih igraca,vecim interesom javnosti,tako i igraca,uz sav trud Mese koji je dosad imao,doci ce stvari na svoje mjesto. Ne moze odjednom.Citizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi).... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....
al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....
ja se nadam.... iskreno.... meni je najbolje takticki i igracki bila odigrana tekma protiv argentine iako smo izgubili - izgubili smo jer se protiv nesrece nije moglo - autogo, mesijev odbijanac u stativu - mislim da dugo nismo nesretnije izgubili kao tad - mozda jedino u portugalu kad je stativ pogodjen nekoliko puta u akciji.... al ovo danas meni nije licilo ni na sta.... kondicija nista, igra nista - ponekad zabljesne igra i to je to.... pjana kad igra u repki i u romi - isto 2 pjanica da igraju pa kontam je l on u silnoj zelji bas izgori pa mu ne ide..... iskreno se nadam da ce biti bolje, al kakva je situacija - nisam optimista.....Principatus je napisao/la:@Citizen-x
Ne mislim da se ovo moze porediti sa Slovackom. Tu su nasi igraci imali jacu formu, ali su kao ekipa bili kao muhe bez glave. Sad imaju slabiju formu ali su bili dobro ukomponovani, Mesa je izvukao maksimum iz sadasnje situacije, sa malo vise puste srece mogli smo zabiti jos gol ili dva. Toliko o tome da smo samo zbog Safeta igrali napadacku igru. Nije nista jos divno i treba jos vremena i rada, ali mislim da smo na dobrom putu.
Šta ti imaju mediji bilo šta servirat? Jesu li ginuli igrači na terenu? Jesu...Jel požrtvovanost bila do maksimuma? Jeste....Igrači orali teren...S toliko borbe se ne može 90 minuta odigrati bez greške....Citizen-X je napisao/la:
meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....
Analizirao si nasu reprezentaciju, e sad nam daj i vecerasnju analizu Izraela, jer oni su nam glavni protivnik za ulazak medju tri ekipe.Citizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi).... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....
Ne trudi se legendo, ne shvataju to pojedinci. Vidiš i sam da su u stanju ispljuvati momka koji nam je pobjedu donio, Bešića nazivali invalidom, Pjanić i Džeko kurcu ne valjaju. **** ja usta sve vas koji ste na ovaj način "kritikovali" momke koji su poginuli na terenu danas.effe_sa je napisao/la:Šta ti imaju mediji bilo šta servirat? Jesu li ginuli igrači na terenu? Jesu...Jel požrtvovanost bila do maksimuma? Jeste....Igrači orali teren...S toliko borbe se ne može 90 minuta odigrati bez greške....Citizen-X je napisao/la:
A ako je ovo tebe večeras podsjetilo na Slovačku, onda imaš jako interesantnu percepciju događaja....Ili možda toliko žališ za Sušićem da stvari ne želiš vidjet pozitivnim.
I šta si ti očekivao od Džeke? Pa jel čovjek igra u zadnje vrijeme redovno, da bi bio na vrhuncu forme i pripremljenosti? A mnogo jače reprezentacije od naše imaju probleme s fizičkom spremom, jer su ovo utakmice koje dolaze nakon duge sezone....
Još ako znamo da Kolašinac nije igrao više od pola godine, bez ikakvih utakmica, bez ikakve takmicarske forme, i na to sve dodamo da i nismo imali nekih alternativnih opcija na lijevom beku (Salihović i Zukanović su OUT) - onda je Kolašinac bio jedina opcija za to mjesto.BozePetra je napisao/la:Meni je Kolašinac malo počupao živce, više je bio na Lulićevom mjestu nego na svom, a Ben Haim 3-4 puta prolazio...
Isto tako je slučajnost to što je odigrao svaku utakmicu Turskog prvenstva i plasirao se u Evropu? Višću lopta nije pogađala, nego je pratio akcije, prvi gol majstorski iz izuzetno teške pozicije, kod drugog gola je osvojio loptu i ispratio akciju.Citizen-X je napisao/la:Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
Virtu4l je napisao/la:Isto tako je slučajnost to što je odigrao svaku utakmicu Turskog prvenstva i plasirao se u Evropu? Višću lopta nije pogađala, nego je pratio akcije, prvi gol majstorski iz izuzetno teške pozicije, kod drugog gola je osvojio loptu i ispratio akciju.Citizen-X je napisao/la:Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
Višća je igrač koji je u najboljoj formi u našem timu i ovo nije slučajnost.
Pa spominjes drzave koje imaju historijat tlacenja manjina, cinjenja genocida i negiranja istog. E sad, da ste ti i tebi slicni principijelni, gazili biste sve zastave drzava koje su cinile ili cine zlocine prema citavim narodima, a Turska tu itekako ima putra na glavi. Ali, ne! Kad igramo sa Turskom, onda cijepate nasu zastavu, spajate je sa turskom.L'Avvocato je napisao/la:Ali je s njihove strane licemjerno promovisati fair play i borbu protiv fašizma i rasizma, segregacije ili bilo kakvog oblika diskriminacije, a podržavati direktno nogometni savez države koja na dnevnoj bazi ubija djecu i protjeruje nevin narod.
E pa kad se oni budu pridržavali svojih vlastitih pravila i mi ćemo to isto uraditi.
Kakve veze ovo ima sa Turskom? Kakve veze ja imam sa Turcima? Jesam li njih igdje spomenuo?JonSnow je napisao/la: Može, onda iduću utakmicu protiv Turske gazimo njihovu zastavu?
ginuti i trositi snagu uzalud ima strucni naziv - zove se Sizifov pos'o.... cinjenica je da je rezultat urodio plodom iz neocekivanih situacija - neko danas rece da smo kapital srece instantno potrosili - i ja bih rekao da je u pravu samo tako....effe_sa je napisao/la:Šta ti imaju mediji bilo šta servirat? Jesu li ginuli igrači na terenu? Jesu...Jel požrtvovanost bila do maksimuma? Jeste....Igrači orali teren...S toliko borbe se ne može 90 minuta odigrati bez greške....Citizen-X je napisao/la:
A ako je ovo tebe večeras podsjetilo na Slovačku, onda imaš jako interesantnu percepciju događaja....Ili možda toliko žališ za Sušićem da stvari ne želiš vidjet pozitivnim.
I šta si ti očekivao od Džeke? Pa jel čovjek igra u zadnje vrijeme redovno, da bi bio na vrhuncu forme i pripremljenosti? A mnogo jače reprezentacije od naše imaju probleme s fizičkom spremom, jer su ovo utakmice koje dolaze nakon duge sezone....
mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod.....Pivopija je napisao/la:
Analizirao si nasu reprezentaciju, e sad nam daj i vecerasnju analizu Izraela, jer oni su nam glavni protivnik za ulazak medju tri ekipe.
plasirace se i Ajdin Mahmutovic u Evropu - pa to ne pije puno (nikakve) vode ocito.... a efektniji je napadac od mnogih razvikanih trenutno a nije dobio poziv - i sta onda?Virtu4l je napisao/la:Isto tako je slučajnost to što je odigrao svaku utakmicu Turskog prvenstva i plasirao se u Evropu? Višću lopta nije pogađala, nego je pratio akcije, prvi gol majstorski iz izuzetno teške pozicije, kod drugog gola je osvojio loptu i ispratio akciju.Citizen-X je napisao/la:Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
Višća je igrač koji je u najboljoj formi u našem timu i ovo nije slučajnost.
Rekla sam "malo", inače mi je jedan od dražih igrača. Generalno, uvijek sam na strani reprezentativaca, šta god da se desi, nisam pljuvač.let3 je napisao/la:Još ako znamo da Kolašinac nije igrao više od pola godine, bez ikakvih utakmica, bez ikakve takmicarske forme, i na to sve dodamo da i nismo imali nekih alternativnih opcija na lijevom beku (Salihović i Zukanović su OUT) - onda je Kolašinac bio jedina opcija za to mjesto.BozePetra je napisao/la:Meni je Kolašinac malo počupao živce, više je bio na Lulićevom mjestu nego na svom, a Ben Haim 3-4 puta prolazio...
Odigrao je koliko je mogao, kako je znao i umio
mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod....
Mahmutović nije bitna karika u svom timu, polako je preselio na klupu. Višća je ove sezone desetak puta bio u timu kola, tako je da je to poprilično nezahvalno poređenje.Citizen-X je napisao/la:plasirace se i Ajdin Mahmutovic u Evropu - pa to ne pije puno (nikakve) vode ocito.... a efektniji je napadac od mnogih razvikanih trenutno - i sta onda?
Hvala selektoru.Virtu4l je napisao/la:Međutim, sad kada nam više od pola igrača nikako ne igra, moramo cijeniti ovo što je Edin uradio u protekloj sezoni. Dečko prekucava ligu koja je pojela svakog našeg igrača i to se mora iskoristiti, selektor to mora iskoristiti.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 5 gostiju.