FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 15 jun 2015, 21:56

Interesantna je vijest da je Uli Hoeness dobio novu olakšicu što se tiče zatvorske kazne. Dok je do sada bio slobodan tokom dana, a vraćao se naveče u zatvorsku jedinicu, sada je dobio slobodu za vikend. Znači sada može se petka na subotu i sa subote na nedjelju prespavati kući, a dužan je vratit se u zatvor u večernjim satima u nedjelju. To je sada nova faza, nova olakšica. Prva je naravno bila ova sa slobodom tokom dana...

Isto tako (čini mi se ni o tome se nije pisalo) Hoeness i Sammer će krenuti u pravu ofanzivu po pitanju omladinskog pogona. Tu će se uložiti maksimalni napori, kako bi opet omladinski pogon napredovao i kako bi Bayern opet izbacivao više talenata iz vlastitog pogona. Tako je Heiko Vogel pored uloge trenera jedne od omladinskih ekipa dobio ulogu i koordinatora za sve omladinske kategorije Bayerna.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 jun 2015, 22:05

Drago mi je to cuti i za Ulija, a vala i za omladinski pogon, treba nam jos Alaba, Mullera to je sigurno :)

Uvijek je lijepo imat neke svoje proizvode.. A uvijek se neka sila od igraca moze klepit :)
FC Bayern !!!!!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 jun 2015, 22:41

Šta mislite o Heiku Vogelu i šta mislite imal šanse da on zamjeni Gvardiolu dogodine? Prateći ga u Baselu, stekao sam mišljenje o njem kao o jednom veoma respektabilnom treneru i navijaču Bayerna i volio bih kad bi dobio više prilike da se uključi s prvim timom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 16 jun 2015, 09:04

slika

Ima li šta novo oko transfera ili ćemo sa krnjavim Robbenom i Riberijem u novu sezonu. Ako tako bude opet očekujem sezonu sličnu ovoj što je upravo završila

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 16 jun 2015, 09:25

Ne znam momci,meni ova pasivnost u pogledu transfera ne mirise na dobro :eh: ,bojim se opet da cemo dovesti neke nove bernate ,rafinje,kugle itd.i ode jos jedna sezona u prazno naravno pod patronatom cuvenog katalonskog cige guardiole :evil:
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 16 jun 2015, 09:40

dug je prelazni rok ali i ja se slažem u potpunosti da ne treba dovodit osrednje solidne igrače koji mogu igrati dobro ali ne u Bayernu,uzmimo
samo primjer Barse uzeli su Nejmara i posle Suareza i sad su na krovu evrope plus tripla kruna to je model najbolje ili nikog...imamo mi dovoljno osrednjih drvenjaka..

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 16 jun 2015, 09:45

bajern100 je napisao/la:dug je prelazni rok ali i ja se slažem u potpunosti da ne treba dovodit osrednje solidne igrače koji mogu igrati dobro ali ne u Bayernu,uzmimo
samo primjer Barse uzeli su Nejmara i posle Suareza i sad su na krovu evrope plus tripla kruna to je model najbolje ili nikog...imamo mi dovoljno osrednjih drvenjaka..

mene samo pocinje biti strah da se ne pretvorimo u onu sprdanciju MKO ali na malo vecem nivou ,gdje su samo bitne pare ,a ostalo ako se sta uzme mislim na evropskom nivou.Dovoditi da kazem polu kvaltetne igrace ,pa ckati ludu srecu kao 2010 :eh: ne bi li se dosolo do finala novog. :eh: .Imam osjecaj da su se nasim poglavicama u upravi zestoko oslastile pare :oops: :evil:
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2015, 09:54

Izgleda da smo kupili Sven Ulreicha iz Stuttgarta. :problem:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 16 jun 2015, 10:40

What Does the Future Hold for Franck Ribery at Bayern Munich?

On Friday, Bayern Munich revealed in a press release that Franck Ribery's ankle injury still had not fully healed and that the joint would be immobilized for the foreseeable future. A return date for the 32-year-old, who last took to the pitch against Shakhtar Donetsk on March 11, was not announced. However, the fact that this comes amid a slew of reports linking high-profile attacking midfielders and forwards to the Bundesliga champions does not bode well for Ribery's future at the Allianz Arena.

The Frenchman, who was a Ballon d'Or finalist just over a year ago, had a miserable 2014-15 season. By the numbers, he played well, averaging just under a goal or assist per game. The problem was, his tally of games played was just 23, with 1501 minutes on the pitch (details via Transfermarkt). Overall, he missed 29 games in 2014-15, including the final 16 due to his current ankle injury.

Ribery has long been relied upon as the heartbeat of the Bayern attack, the playmaker given the ball with expectations to deliver the necessary goals either directly or by assist. It is for this reason that the German giants gave him a contract extension worth €12 million per season that would keep him at the Allianz Arena until 2017 (via TZ, in German). With his previous deal having been set to expire this summer, it was an exception to the club's usual policy of offering only one-year extensions to players beyond the age of 30.

Yet Bayern have long looked to the future beyond the mercurial winger. Xherdan Shaqiri was signed in 2012 with an eye to the future without Ribery. The next year, Mario Gotze was brought to Munich. Neither has panned out as of yet, with the Switzerland international having already left for Inter. Given their previous inability to sign a player they can be confident will adequately replace Ribery when the time comes, and given that the time to do so is drawing ever closer, Bayern have been linked with a record €60 million move for Angel Di Maria. Kicker (in German) recently reported that technical director Michael Rescke made an inquiry for the Argentine winger.

If Di Maria were to move to Bayern, it would likely be the beginning of the end for Ribery. With the current Manchester United man a fleet-footed dribbler and creator of play, he could take Ribery's role in a team featuring a natural striker in Robert Lewandowski, a deeper playmaker in Thiago Alcantara and a scoring winger in Arjen Robben. It's possible for Ribery and Di Maria to play together, and probable in the case of injuries to others among the Bayern attack, but a betting man wouldn't place his money on Ribery being fit to play in more games than Robben or Lewandowski next season.

Moreover, there is the consideration of natural decline. Aging players typically take longer to recover fitness than their younger counterparts, and eventually pass the point of being able to make a full rebound. When Ribery is fit again to play, he may even look brilliant against the typical Bundesliga opponents. But sharpness at the very highest level is only measured a few times per season, and there would have to be questions as to whether he will be able to make the difference in the biggest games of the campaign. The pursuit of Di Maria suggests Bayern are doubtful of Ribery's ability in such situations.

Whether or not Bayern will sign Di Maria still remains highly in question. It's uncertain that Manchester United will be convinced to sell their star midfielder, and far from a given that Bayern will be willing to pay the enormous transfer fee and wage bill the Argentine would command. The fact that Di Maria is paid in pounds and that the Euro has become significantly devalued against the British currency since his signing cannot be overlooked.

Although the club would rue missing out on a star signing, it would be a huge boost for Ribery's chances at Bayern if Di Maria were not to make his move to Munich. Competing for playing time with a record signing would be near-impossible, but he could potentially fend off a less expensive, unfinished product. At least for a year.

In any case, Ribery can expect to see out his contract at Bayern. Few clubs would consider paying a player of his age such an enormous wage. That number diminishes further considering his injury record. Depending on how the next two seasons go, he might even retire a Bayern player and take on another role within the club. As for his playing career, for now it looks as though the club are making plans to phase him out of the key role he filled for so many years and into one as supporting cast.

To je to ,sto se tice riberija :( ,on je nazalost svoje najbolje dao ,njegova posljednja najbolja sezona je ona kada je i tripleta osvojena ,to je vrh na kojem se nije uspio odrzati nazalost ,zahvljujuci najvise povredama :evil: .Ne znam sta kako :( :hmmmm: :crazy: ,nisam pametan ,ribac je previse bayernu dao da bi ga sada prodali ,osakacenog povredama,ali s druge strane igrac koji je u zadnje dvije sezone u konstantnom opadanju ,mislim sto je razumljivno s obzirom na godine , a povrede su stavile izgleda tacku na i .Sto se tice zamjene ne vidim igraca na trzistu koji je dostojna zamjena ribaca ,mozda Hazarda ali on je za nas naucna fantastika s obzirom na transfer politiku naseg kluba :| .

Ovom bayernu treba riberi jer on je DNK ovog bayerna. :salut:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jun 2015, 10:42

Nerminovic je napisao/la:Izgleda da smo kupili Sven Ulreicha iz Stuttgarta. :problem:

New signing for FC Bayern Munich: Sven Ulreich from VfB Stuttgart has signed a three-year contract last night.

A et probijen led :mrgreen:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 16 jun 2015, 10:46

Dobar je Sven golman ali imace minutazu kao Reina...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jun 2015, 10:52

Dobar za rezerve i 4-5 utakmica ...

Mada ne razumijem ovaj potez samog Svena. Nije on toliko ni star a ni loš da bude zamjena...

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 16 jun 2015, 10:57

Momak želi da osvaja titule..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2015, 11:19

Smijesan transfer, solidan je on golman ali fakat ne kontam zasto zeli grijati klupu kad ima 26 godina. Ulreich je fantastican shot-stopper, mozda cak i najbolji poslije Neuara ali je i zato ekspert da se obruka. :angel:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Bavarien
Kontakt:

Post Postao/la Bavarien » 16 jun 2015, 11:51

Klare je napisao/la:Dante treba da ostane, a pojačanja ko god da dođe, a doće neko i treba da dođe, ima da grije klupu Ribu, Robu, Mileru, te Lewi..., a do dvije godine valjda izroni neko za koga budemo sigurniji da je taj pravi.
Trenutno tog rješenja baš i nema, ili su vjereni eto kao vaš Hazard.

Kakav crni dante bolan bolan, njega treba pustiti da ide i to dzaba ali samo neka ide, i umjesto njega naci zamjenu, previse je imao padova, a meni licno nije nikad bio neki eztra igrac, prosjek od igraca i jedan od najzasluznijih kad su njemci utrpali hrpu u brazilski go na svjetskom.
'' Mia San Mia ''

Bavarien
Kontakt:

Post Postao/la Bavarien » 16 jun 2015, 11:55

Bayern@heart je napisao/la:
bajern100 je napisao/la:Čim su objavili da Kloponja pauzira sledeću sezonu meni se odmah upalilo da se to on odmara da bi preuzeo Bayern za godinu dana kada Pep ode u Katar,ja lično nemam ništa protiv ovakvog scenarija...
Mislim daće se to i desiti katalonac vjerovatno neće produžiti svoj ugovor i pored toga ako osvoji LP :hmmmmm: sljedeće sezone, a kako vidimo da većina sadašnjih igrača Bayerna posebno njemaca žele ponovo za trenera nekog iz Njemačke i da je najbolji. Sigurno trenutno u Njemačkoj nema boljeg od Klopa Lowa ne ubrajam mislim da bi se on pogubio kad bi bio trener neke od ekipa u Bundesligi.

Nadam se da će ovako i biti :pray:

Kad je Spanac i njemac bio dobar spoj? ... Neka on ide tikatirat se dje hoce, to ne ide u klubu kakav je nas ''RAD, RED I DISCIPLINA'' a to neki posjed lopte, ma nabi to na onu stvar kad te ljudi pregaze kontrama. Svaka cast Pepu ali nije on za kluba kakav je Bayern, jer nije to nas stil igre, puno je ljepse izledalo pod palicom Jupa nego ovog uglancanog **** sto jest jest ...
'' Mia San Mia ''

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 16 jun 2015, 16:04

Odlican golman koji bi imao mjesta u vecini ekipa u prvoj postavi.
Odlucio se za Bayern ali sigurno da u istom nece stagnirati jer ce imati odredjeni napredak s obzirom na vrlo efikasne treninge u Bayernu kada su golmani u pitanju.

Pitam se sto se nasi malo ne pozabave Wernerom kada vec rove po Stuttgartu? :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2015, 16:10

Više nego dobra zamjena za Neuera, potrebno je imati dobrog drugog golmana.
Spominje se cifra od 3.5 miliona eura, mada je još nezvanično.

Sad još dovesti beka, napadača, krilo i to bi bilo to.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jun 2015, 16:16

Dobar posao za nas kvalitetan golman, čudi me da je pristao doći i biti zamjena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2015, 16:43

[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.