Zgoljo je napisao/la:
Nisam siguran da bi odlaskom pomenutih ljudi i dolaskom drugih bilo puno drugacije.Ono sto je moj dojam je da je tu sve trulo,prije svega to nije ekipa,druzina,to je skup pojedinaca koji igra svaki za sebe,ekipa bez žara,bez naboja.bez patriotskih emocija....Trebace malo vise vremena da se sve to ispravi jer predugo to traje.
Svakako da to ne ide preko noci, za sve treba vrijeme. Medjutim, lako se to moze rijesiti, samo da postoji volja odgovornih! Ozbiljan,
nezavisan u svom radu, autoritativan strucnjak, da zavede red i poslozi ekipu...Ako treba, zahvaliti se ovim starijim igracima tipa Ivanović, Kolarov...i ubaciti mladu i svjezu krv, a takvih ima koliko hoces...Bitno je samo nesto pokrenuti s mrtve tacke...a ne za 5 god. promijeniti 6 selektora
Mihajlović da je ostao i sa onom ekipom i igrom sa kraja proslih kvalifikacija, misljejna sam da bi Srbija ovu grupu rutinski prosla...

Medjutim, on nije ispunjavao sve gore pomenute uslove, posebno ovo boldirano i to ga je kostalo neuspjeha...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...