SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

tuzlak1987
Kontakt:

Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2015, 22:32

Goalgetter je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Izbjeci ih i zato jer ih nikad nismo mogli dobiti :)
Sve do prije 5-6 godina nismo ni bili ozbiljna reprezentacija. :)
Ma nafuraju se oni protiv nas jarane, a objektivno su bolji sa igrackim kadrom :)

Bolje daj nekog kao Madjarska, takve mozemo slomiti kao Izrael na Bilinom polju i rijesiti sebi drugo mjesto :)

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 19 jun 2015, 22:32

SjeverniVjetar je napisao/la:Srbi su najjaci protivnik iz treceg bubnja, ne vidim zasto takav tim prizeljkivati?
Hrvati bi bili OK opcija iz prvog bubnja, na njima bi bio pritisak, a nisu puno bolji...
E moj vjetre,sta izvali i osta ziv.
Dzaba ih vec godinama precjenjujete spominjanjem nekog individualnog kvaliteta.To je vec nekoliko godina smijesna reprezentacija koja je daleko,ponavljam daleko slabija od nase i slabija od skoro svih iz cetvrtog sesira,ne znam na koju foru su u trecem.Gledao sam ih protiv Danske u njihovoj kljucnoj utakmici u pokusaju da ostanu u igri i ono sto sam vidio je smijesno,jedan jedini sut prema golu za poluvrijeme.Imaju individualni kvalitet ali ni to nije bog zna sta kako se hoce predstaviti a kao ekipa su strasan odron koji vec godinama ima problema pobijediti bilo koga.

Nemam nista protiv Srbije ni Hrvatske u grupi,sad su neke druge okolnosti,prije svega nema raznih Bajica a za ostalo cemo se ponosati.Sto se mene tice bujrum svi,samo ne Njemacka,Španija i Holandija.
Zadnja izmjena: Zgoljo, dana/u 19 jun 2015, 22:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2015, 22:34

tuzlak1987 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Izbjeci ih i zato jer ih nikad nismo mogli dobiti :)
Sve do prije 5-6 godina nismo ni bili ozbiljna reprezentacija. :)
Ma nafuraju se oni protiv nas jarane, a objektivno su bolji sa igrackim kadrom :)

Bolje daj nekog kao Madjarska, takve mozemo slomiti kao Izrael na Bilinom polju i rijesiti sebi drugo mjesto :)
To da, ali nismo ni mi bgmi bez motiva :D Cisto fudbalski volio bih da vidim takve utakmice, ali naveo sam vec i gore, samo do problema bi dovelo.

A naveo si pravog protivnika, neko poput Madjarske, Ceska, ima zanimljivih reprezentacija.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jun 2015, 22:42

dean33 je napisao/la:Sad se jos malo drzite ali u sljedecim cete biti jos slabiji dok bi Hrvatska trebala biti jos jaca. Ali naravno da vas ne treba skroz otpisati. Mislim da se cak i Njemacka moze pobijediti ako se poklope neke stvari. Ali ipak se trebate nadati Rumunjskoj i Walesu.
Zasto bi bili u sljedecim jos slabiji ??

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 jun 2015, 22:57

Zgoljo je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Srbi su najjaci protivnik iz treceg bubnja, ne vidim zasto takav tim prizeljkivati?
Hrvati bi bili OK opcija iz prvog bubnja, na njima bi bio pritisak, a nisu puno bolji...
E moj vjetre,sta izvali i osta ziv.
Dzaba ih vec godinama precjenjujete spominjanjem nekog individualnog kvaliteta.To je vec nekoliko godina smijesna reprezentacija koja je daleko,ponavljam daleko slabija od nase i slabija od skoro svih iz cetvrtog sesira,ne znam na koju foru su u trecem.Gledao sam ih protiv Danske u njihovoj kljucnoj utakmici u pokusaju da ostanu u igri i ono sto sam vidio je smijesno,jedan jedini sut prema golu za poluvrijeme.Imaju individualni kvalitet ali ni to nije bog zna sta kako se hoce predstaviti a kao ekipa su strasan odron koji vec godinama ima problema pobijediti bilo koga.

Nemam nista protiv Srbije ni Hrvatske u grupi,sad su neke druge okolnosti,prije svega nema raznih Bajica a za ostalo cemo se ponosati.Sto se mene tice bujrum svi,samo ne Njemacka,Španija i Holandija.
Ma smijesni su sada, ali za godinu-dvije se stvari mogu drasticno promijeniti, oni gori ne mogu biti , samo bolji. Po igrackom kadru su najjaci iz trece skupine, mioslim da ce u slijedecim kvalifikacijama biti ozbiljan kandidat za plasman, vrijeme je da krene njih i Turke.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 23:00

Mala je razlika izmedju cirkus reprezentacije Srbije (kakva je sada) i jedne odlicne reprezentacije Srbije!
Ta razlika je u par ozbiljnih i kompetentnih ljudi na pravim mjestima! Neki novi ljudi u FSS, jedan novi Antić koji ce posloziti kocikice i zavesti red i eto ti respektabilnog tima!

Rijetke su uopste reprezentacije u Evropi koje imaju toliku bazu igraca u cak 3 razlicite generacije! U20 je u finalu SP, nominalna U21, a zapravo u praksi U23 je (za sada) medju 8 na EP i jos kada dodas ove iz A Selekcije, to je 70-ak igraca...

Sad, da ce se desiti neke pozitivne promjene i stvari u samom FSS i srpskom fudbalu i da ce Tole i co. napustiti svoje udobne fotelje, su ravne novom svjetskom cudu...Ali, uvijek ima ono

ALI...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 jun 2015, 23:00

kad je izvlacenje za svjetsko ?

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 19 jun 2015, 23:12

slazem se sa @marconatom.
i zasto za ime Boga prizeljkivati nekog drugog (jaceg) iz prvog sesira pored Walesa i Rumunije? iz treceg madjari u ukrajinci djeluju sasvim primamljivo.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 19 jun 2015, 23:29

Marconato.... to sto imate dobre rezultate sa mladim reprezentacijama ne mora znaciti da ce svi oni postati igracine i da imate bolju buducnost od nekih drugih repki. Evo Hrvatska nema neke rezultate sa mladima ali budi siguran da joj dolazi dovoljno opasnih mladih igraca

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 19 jun 2015, 23:33

Ajax je napisao/la:
dean33 je napisao/la:Sad se jos malo drzite ali u sljedecim cete biti jos slabiji dok bi Hrvatska trebala biti jos jaca. Ali naravno da vas ne treba skroz otpisati. Mislim da se cak i Njemacka moze pobijediti ako se poklope neke stvari. Ali ipak se trebate nadati Rumunjskoj i Walesu.
Igrali ste dobro zadnjih 6-7 god ali sada dolazi do pada...zlatna generacija se polako oprasta. Ali nije to sramota

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2015, 23:36

dean33 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Igrali ste dobro zadnjih 6-7 god ali sada dolazi do pada...zlatna generacija se polako oprasta. Ali nije to sramota
Ima jos djece u dijaspori. ;) Jos i dalje nicu talenti, tako da zasad jos nema zime i ne bi trebalo doci do nekog veceg pada. U sljedecih 2-3 godine smanjenjem PL i vecim ulaganjem vjerujem da ce to doprinjeti kvalitetu i razvoju PL, sto znaci sigurno i kvalitetniji fudbal, tako da ne mora znaciti da ce uslijediti pad.

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 19 jun 2015, 23:43

marconato je napisao/la:Mala je razlika izmedju cirkus reprezentacije Srbije (kakva je sada) i jedne odlicne reprezentacije Srbije!
Ta razlika je u par ozbiljnih i kompetentnih ljudi na pravim mjestima! Neki novi ljudi u FSS, jedan novi Antić koji ce posloziti kocikice i zavesti red i eto ti respektabilnog tima!

Rijetke su uopste reprezentacije u Evropi koje imaju toliku bazu igraca u cak 3 razlicite generacije! U20 je u finalu SP, nominalna U21, a zapravo u praksi U23 je (za sada) medju 8 na EP i jos kada dodas ove iz A Selekcije, to je 70-ak igraca...

Sad, da ce se desiti neke pozitivne promjene i stvari u samom FSS i srpskom fudbalu i da ce Tole i co. napustiti svoje udobne fotelje, su ravne novom svjetskom cudu...Ali, uvijek ima ono

ALI...
Nisam siguran da bi odlaskom pomenutih ljudi i dolaskom drugih bilo puno drugacije.Ono sto je moj dojam je da je tu sve trulo,prije svega to nije ekipa,druzina,to je skup pojedinaca koji igra svaki za sebe,ekipa bez žara,bez naboja.bez patriotskih emocija....Trebace malo vise vremena da se sve to ispravi jer predugo to traje.

@Ahonen,Ukrajina je za klasu jaca od Srbije i nikako ih ne bi bilo dobro izvuci iz treceg sesira.
Zadnja izmjena: Zgoljo, dana/u 19 jun 2015, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 23:43

dean33 je napisao/la:Marconato.... to sto imate dobre rezultate sa mladim reprezentacijama ne mora znaciti da ce svi oni postati igracine i da imate bolju buducnost od nekih drugih repki. Evo Hrvatska nema neke rezultate sa mladima ali budi siguran da joj dolazi dovoljno opasnih mladih igraca
Niko to ne kaze! U te rijetke ubrajam i Hrvatsku, koja mozda nije kvantitetom na nivou Srbije, ali jeste sigurno kvalitetom....Ponavljam, Srbija je jedina evropska reprezentacija (uz Portugal i Njemaclu) koja ovo ljeto ucestvuje i na U21 EP I na U20 SP. To samo po sebi nesto znaci i u perspektivi je stavlja u bolji polozaj u odnosu na dosta evropskih selekcija, narocito ovih manjih, kako populaciono, tako i fudbalski manjih zemalja! Neka samo 10-ak igraca iz te 2 generacije postanu vrhunski (a ne sumnjam da hoce) + ovi nesto stariji, to je odlicna stvar, ako pricamo samo o igrackom potencijalu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 19 jun 2015, 23:52

Goalgetter je napisao/la: Ima jos djece u dijaspori. ;) Jos i dalje nicu talenti, tako da zasad jos nema zime i ne bi trebalo doci do nekog veceg pada. U sljedecih 2-3 godine smanjenjem PL i vecim ulaganjem vjerujem da ce to doprinjeti kvalitetu i razvoju PL, sto znaci sigurno i kvalitetniji fudbal, tako da ne mora znaciti da ce uslijediti pad.
pa dobro, za 5-10 god ce mozda doci nova talentirana generacija. Ali krize i padovi su normalni i za mnogo vece drzave/reprezentacije od Bih. Ne mora se stalno ici na takmicenja.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 23:53

Zgoljo je napisao/la: Nisam siguran da bi odlaskom pomenutih ljudi i dolaskom drugih bilo puno drugacije.Ono sto je moj dojam je da je tu sve trulo,prije svega to nije ekipa,druzina,to je skup pojedinaca koji igra svaki za sebe,ekipa bez žara,bez naboja.bez patriotskih emocija....Trebace malo vise vremena da se sve to ispravi jer predugo to traje.
Svakako da to ne ide preko noci, za sve treba vrijeme. Medjutim, lako se to moze rijesiti, samo da postoji volja odgovornih! Ozbiljan, nezavisan u svom radu, autoritativan strucnjak, da zavede red i poslozi ekipu...Ako treba, zahvaliti se ovim starijim igracima tipa Ivanović, Kolarov...i ubaciti mladu i svjezu krv, a takvih ima koliko hoces...Bitno je samo nesto pokrenuti s mrtve tacke...a ne za 5 god. promijeniti 6 selektora :facepalm:

Mihajlović da je ostao i sa onom ekipom i igrom sa kraja proslih kvalifikacija, misljejna sam da bi Srbija ovu grupu rutinski prosla... ;) Medjutim, on nije ispunjavao sve gore pomenute uslove, posebno ovo boldirano i to ga je kostalo neuspjeha...

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 20 jun 2015, 00:08

marconato je napisao/la:
Zgoljo je napisao/la: Nisam siguran da bi odlaskom pomenutih ljudi i dolaskom drugih bilo puno drugacije.Ono sto je moj dojam je da je tu sve trulo,prije svega to nije ekipa,druzina,to je skup pojedinaca koji igra svaki za sebe,ekipa bez žara,bez naboja.bez patriotskih emocija....Trebace malo vise vremena da se sve to ispravi jer predugo to traje.
Svakako da to ne ide preko noci, za sve treba vrijeme. Medjutim, lako se to moze rijesiti, samo da postoji volja odgovornih! Ozbiljan, nezavisan u svom radu, autoritativan strucnjak, da zavede red i poslozi ekipu...Ako treba, zahvaliti se ovim starijim igracima tipa Ivanović, Kolarov...i ubaciti mladu i svjezu krv, a takvih ima koliko hoces...Bitno je samo nesto pokrenuti s mrtve tacke...a ne za 5 god. promijeniti 6 selektora :facepalm:

Mihajlović da je ostao i sa onom ekipom i igrom sa kraja proslih kvalifikacija, misljejna sam da bi Srbija ovu grupu rutinski prosla... ;) Medjutim, on nije ispunjavao sve gore pomenute uslove, posebno ovo boldirano i to ga je kostalo neuspjeha...
Ne znam,moj prijedlog bi bio da dignete gu.ice i da raz.ebete tu bandu,stvari se nece popraviti same od sebe.Nasi navijaci i svi mi skupa smo ulozili puno truda,dobili puno batina,potrosili puno para i zivaca da imamo reprezentaciju kakva je u posljednjih nekoliko godina.I u nasem savezu je bila ista bagra i znali smo da nema napretka dok ih ne srusimo i srusili smo ih.Ni ovi sada nisu bog zna sta ali je ipak razlika ogromna.Nasa javnost i nasi navijaci budno prate da ne bi skrenuli s puta,da nije tako nisam siguran da ne bi skrenuli.
Eto vam recepta,borite se za svoju reprezentaciju.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 jun 2015, 00:13

Malo je to teze u ovom slucaju, kako po pitanju snage i jacine bande, tako i volje samih navijaca... :think:

P.S. Otisli smo predaleko u off, tako da je zakljucak da ne mora znaciti ako smo sada u banani, da cemo biti i za god. dana i vise...Dosta se tu stvari moze okrenuti... ;)
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 20 jun 2015, 00:17, ukupno mijenjano 3 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jun 2015, 00:15

marconato je napisao/la:kako po pitanju snage i jacine bande
Ovo je ključno, a i mnogo više para je u igri, naši su se prodavali za kifle, a ovi obrću milione.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2015, 10:29

dean33 je napisao/la:Igrali ste dobro zadnjih 6-7 god ali sada dolazi do pada...zlatna generacija se polako oprasta. Ali nije to sramota
Ne oprasta se zlatna generacija. Bice uvijek puno igraca po dijaspori koji mogu zamjeniti skoro sve igrace osim Spahe, Pjanica i Dzeke. Ja jedini problem vidim u zamjeni za Dzeku i Spahu ( Pjanic je jos mlad ) ali ima jos godina do toga a i tu nas je unistio Safet jer je vizionarski zakljucio da mu Seferovic nije potreban. Stopera je lakse nadomjestiti nego napadaca mada takav klase jednog Spahica nije ni na vidiku. Znaci nasa losija U21 reprezentacija nista neznaci. Posebno jer to nisu svi najbolji igraci i jos treneri su jako losi i ne izvlace rezultatski maksimum. Ovo ostalo je sve istina sto govoris da bi bile jako teske utakmice protiv vas i Srbije.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 jul 2015, 17:46

http://sportsport.ba/bh_fudbal/zvanicno ... -sp/166812

Zvanično: BiH u drugoj jakosnoj skupini kvalifikacija za SP

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 13 gostiju.