Klare je napisao/la:VelaHavle je napisao/la:Planiram maksimalno 350 ili 360 maca za naočale dati, naravno sa staklima. Mislim da se mogu dobre kupiti.
Taman toliko ja svoje platio, i to prije tačno 3 godine, doduše bez stakala, sa staklima i pregledom preko 400.
Pitam se šta je skupo u ovom komadu plastike, ne znam ni ja šta je?
Ne nosim ja to puno, nisam se mogao naviknuti, kako ljudi čitav život to nose ne znam, ja ne mogu trpiti to smetalo na nosu i ušima.
Doktorica rekla moraš stalno nositi, ja ih nosim samo kad gledam TV i duže za kompom, te kad noćno vozim.
Da sam ih stalno nosio garant da bi ta dioptirija još porasla, to će reći ovi što stalno nose, a evo kod mene se trenutno vjerovatno smanjila, samo moram na pregled da to potvrdim.
Ako ti nije velika dioptrija preporučujem da ih nosiš samo kad moraš, tj. kad naprežeš oči, TV, noćna vožnja...
Pregled ti bolje obaviti u bolnici, jer ćeš 30KM uštediti, eto ako ti 30KM znači.
Ne znam šta bih rekao za cijene tih okvira, skupo jeste, ali kad pogledam ove svoje koliko sam to puta stavio, skinuo, odložio, koliko puta ispadalo, a one i sad iste, ni malo se rasklimale nisu, ipak reklo bi se da tu ima nešto, jer gledam ove što jeftinije kupuju ne može to nidokle.
Inače ja ni sunčane nosit' ne mogu, ne godi mi, volim da oči dišu i upijaju prirodnu svijetlost.
A ove likove neke što to nose, pa ne skinu kad pričaju s nekim, osnove nekulture.