FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 26 jun 2015, 22:44

Guardiola: Želim da me vole; Beckenbauer: Voljet ćemo te ako budeš osvajao titule
:kafa:

Beckenbauer:"Mislim da nitko ne može zamijeniti Francka Riberyja. Di Maria je ipak drugačiji tip igrača.Mislim da on nije pravo krilo, a niti ne znam koji su planovi Pepa Guardiole i Matthiasa Sammera ovog oljeta. Što god da se na kraju dogodi, uvjeren sam da će Bayern biti jak i sljedeće sezone."

Tako je Der Kaiser. :clap:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 26 jun 2015, 22:55

Kaiser je uvijek bio hladan, samo u kost legendo :rol:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 jun 2015, 00:59

Evo govori se da je Arda Turan na izlaznim vratima Atletica..ja mislim da bi trebali vidjeti koliko traze njegovi, cini mi se kao idealna zamjena za Riberyja. Iako ima klauzulu od 41 mil. eura, mislim da bi ga pustili i za nizu cijenu..oko 30-35 mil.
Mislim da imamo para da i njega kupimo :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 27 jun 2015, 11:07

35 mil € za igraca koji grije klupu oronule ekipe Brazila (cast pojedincima), puno previse. Ajmo realno, nit je bolji od Millera, a ni od Gotzea u solidnom izdanju, a s njima u prvih 11 smo bili u podredenom polozaju protiv Barcelone. Treba pricekati, ali misljenja sam da se za te pare mogao i trebao dovesti bolji igrac.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari Costa ce ipak biti pojacanje i osvjezenje u ekipi, ali pojacanje tipa kojim cemo napravit neki iskorak u Europi, mislim da ne. On kao zamjena za Riberyja, a najbolje partije pruzao na desnom krilu. Pa bolje spucat 50 mil za top klasu, nego 35, a i dalje ne znas sta si zapravo doveo.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 jun 2015, 11:17

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 27 jun 2015, 11:40

effe_sa je napisao/la:
Balance je napisao/la: Sve je moguce posto je Pep tu, da je neki svabo trener ne bi Kroos i Schweini nigdje, nit bi se dovodio Alonso, igrac na zalasku karijere i tamo neki spanjolski "Bernati".
Nije Pep odgovoran za odlazak Kroosa, on bi ga čak možda i zadržao. Uprava jednostavno nije htjela ponuditi Kroosu traženu platu, procijenilo se tada da toliko ne vrijedi, koliko traži.... ;)

Ajde pretpostavi da se radilo o Thiagu ili nekom drugom trenerovom ljubimcu, mislis da bi se njega odrekli zbog 1-2 mil vise place? Gotovo siguran sam da ne. Kroos je tada imao tek 24 god, a standardni prvotimac u klubu i reprezentaciji Njemacke s kojom je postao svjetski prvak i bio jedan od najboljih igraca tog prvenstva i potencijalni nasljednik Schweinsteigera. Imao je on trzavica s Pepom i stoji da je htio u Real, ali htio je i Ribery, htio je i Schwein u razdoblju prije van Gaala napustiti klub pa nisu. Pep da se zauzeo Kroos bi ostao. Sad na tim pozicijama imamo igrace pred zalaskom karijere i za igraca slicnog Kroosu trebat ce uskoro izdvojit 50- tak mil €, mislim da to nema smisla.

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 27 jun 2015, 11:50

Treba sačekat da vidimo costu, nije fer pljuvat po čovjeku unaprijed beze. Možda nas pozitivno iznenadi ko zna :) Valjda uprava zna
Istina je i da nema nekih plaho boljih krila ali bi bila duplo skuplja , svi koji bi se ko mogli dovest, igraju u jačem klubu i ligi pa izgledaju kao bolji..
Mada ne mora značiti da je tako.. Počeo sam vjerovat da je ovo ok transfer :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jun 2015, 12:31

Balance je napisao/la:35 mil € za igraca koji grije klupu oronule ekipe Brazila (cast pojedincima), puno previse. Ajmo realno, nit je bolji od Millera, a ni od Gotzea u solidnom izdanju, a s njima u prvih 11 smo bili u podredenom polozaju protiv Barcelone. Treba pricekati, ali misljenja sam da se za te pare mogao i trebao dovesti bolji igrac.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari Costa ce ipak biti pojacanje i osvjezenje u ekipi, ali pojacanje tipa kojim cemo napravit neki iskorak u Europi, mislim da ne. On kao zamjena za Riberyja, a najbolje partije pruzao na desnom krilu. Pa bolje spucat 50 mil za top klasu, nego 35, a i dalje ne znas sta si zapravo doveo.
Transfer Coste je odradjen na identican nacin kao i transfer Javija, placena je izlazna klauzula za igraca i nije se mogao dovesti za nesto manje novca stoga je i preplacen a znamo da je trziste otislo dovraga tako da nas i ne smiju cuditi veliki iznosi. :D

Kvalitetnih krila od Coste sigurno da ima ali ti igraci u ovom momentu nisu dostupni pa cak ni za 50 miliona. Uvjeren sam da bi bilo negodovanja da smo Griezmanna toliko platili, bilo bi pa da su dali jos 20 mogli su dovesti Hazarda. :mrgreen:

Uostalom, zasto se zamaramo tim stvarima, nama ni u dzep a ni iz dzepa a znamo sa kakvim finansijama Bayern raspolaze. :kafa:

Veceras je Costa, trebao bi poceti mec no i ako ne pocne uci ce sigurno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2015, 15:08

Balance je napisao/la:
Ajde pretpostavi da se radilo o Thiagu ili nekom drugom trenerovom ljubimcu, mislis da bi se njega odrekli zbog 1-2 mil vise place? Gotovo siguran sam da ne. Kroos je tada imao tek 24 god, a standardni prvotimac u klubu i reprezentaciji Njemacke s kojom je postao svjetski prvak i bio jedan od najboljih igraca tog prvenstva i potencijalni nasljednik Schweinsteigera. Imao je on trzavica s Pepom i stoji da je htio u Real, ali htio je i Ribery, htio je i Schwein u razdoblju prije van Gaala napustiti klub pa nisu. Pep da se zauzeo Kroos bi ostao. Sad na tim pozicijama imamo igrace pred zalaskom karijere i za igraca slicnog Kroosu trebat ce uskoro izdvojit 50- tak mil €, mislim da to nema smisla.
Ne mora značiti tu da se radilo samo 1-2 miliona eura...
A za Kroosa nije bilo poznato da je imao trzavica s Pepom, čak se on dobro uklapao u njegov sistem, a i po minutaži se činilo da mu je jedan od dražih igrača. Prije bi se Pep riješio nekog drugog igrača nego Kroosa. Jedna jako bitna činjenica je, da Kroos nikada u Munchenu nije stekao status jednog Schweinija, Mullera, nikada nije bio toliko priznat kao oni (što ne znači da nije bio cijenjen i poštovan, ali postojale su razlike). Kroos je dobar igrač, ali falilo mu je još više vatre i prave identifikacije s klubom. Mnogi su smatrali da se često i ne zalaže maksimalno. Njegove su partije varirale od fantastičnih pa do prosječnih i loših. O Kroosu se dovoljno pisalo ranije i definitivno smatram (a i pokazalo se) da on i nije neki gubitak za Bayern, jer jednostavno u vezi smo sjajno popunjeni. A isto tako i pored njegovih nerijetko dobrih izdanja, poznato je da je znao i usporavati našu igru... ;)
A Pepu se može nekolicina drugih stvari prigovarati, ali ne i odlazak Kroosa...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jun 2015, 16:22

Ja sam malo zapoceo tu temu oko Kroosa, mislim da nije uopste vezan odlazak sa Pepom.
Ali sta sam htio reci jeste to da nam je igrac otisao za nekih 25-30 milki, radi plate od par milioncica, nebitno dal je 1,2 ili 3 miliona. Stvar je da su Basti i Xabi stari, da nmg iznijeti cijelu sezonu na svojim ledjima, a da ne pricamo o formi Schweinia. Imamo Javia i Thiaga, koji su OK, cak i vise nego OK, ali me strah mogucih povreda.
Nama je potreban jedan igrac u toj vezi, a to nije ni Rode niti bilo koji drugi kojeg imamo u sastavu. Potreban nam je jedan Isco, Kroos, a mi ga NEMAMO!!!

To sto Lahm igra u vezi, to je jedna velika laz i prevara, i nemoj da mi ko sad kaze, pa ima i Lahm za sredine terena.
Nas Pep same oslabi, znaci igranjem Lahma u vezi, Rafinhe na beku mi smo brat bratu nekih 25% slabija ekipa.
Robben od Rafinhe ima podrsku isto ko sto bi James imo od mene!!!

Da se osvrnem na transfer Coste. Ne podrzavam ga, njje mi drago sto je doveden taj igrac. A vjerujte da sam rijetko grijesio kada su u pitanju bila nasa pojacanja. Znao sam da ce Ribery, Robben, Martinez biti puni pogodci isto kao sto sam znao da ce Shaqiri biti prosjek, kao i Poldi...

Ni di Maria me ne bi ocarao, to su za mene, naveo sam vec nekoliko puta, veliki igraci malih utakmica.
Taj Costa, realno gledajuci, u top formi slabiji za 50% od prosjecnog Robbena.
Druga stvar koja me bode u oci jeste sto je juzniamerikanac. Nek presijedi dvijd utakmice zaredom na klupi, a nadam se da ce presjediti citavu sezonu (jer ocekujem zdravog i Robbena i Riberya), pocet ce unositi nemir u ekipu i nervozu.

A na kraju krajeva, mozemo dovesti koga hocemo u napad, dzaba nam sve ako igra bude bila ista. Lahm u sredi, Rafinha na beku, bez Martineza, sa zadnjom linijom blize protivnickom golu nego nasem.
Necemo napraviti nikakav znacajniji iskorak u evropi, jer je odbrana ta koja garantuje uspjeh!!!

Tako da ja vec sad molim Boga da se Pep na kraju sezone povuce i da ga naslijedi Herr Klopp, od kojeg ocekujem da napravi jednu pravu njemacku masinu koja melje sve pred sobom.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 27 jun 2015, 17:03

Kvalitetnih krila od Coste sigurno da ima ali ti igraci u ovom momentu nisu dostupni pa cak ni za 50 miliona.
Jednog Konoplyanku mozes dobit za 0 €, a trenutno je tu negdje po kvaliteti, također Shaqiri vjerujem nije nista losiji od Coste. Moglo se i ustedjeti tih 35 mil pa sljedece sezone dodati jos toliko i kupiti top igraca ako vec sad nije moguce.
Veceras je Costa, trebao bi poceti mec no i ako ne pocne uci ce sigurno.
Vazno je sudjelovati. :D

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 27 jun 2015, 17:25

Ne mora značiti tu da se radilo samo 1-2 miliona eura...
A za Kroosa nije bilo poznato da je imao trzavica s Pepom, čak se on dobro uklapao u njegov sistem, a i po minutaži se činilo da mu je jedan od dražih igrača. Prije bi se Pep riješio nekog drugog igrača nego Kroosa. Jedna jako bitna činjenica je, da Kroos nikada u Munchenu nije stekao status jednog Schweinija, Mullera, nikada nije bio toliko priznat kao oni (što ne znači da nije bio cijenjen i poštovan, ali postojale su razlike). Kroos je dobar igrač, ali falilo mu je još više vatre i prave identifikacije s klubom. Mnogi su smatrali da se često i ne zalaže maksimalno. Njegove su partije varirale od fantastičnih pa do prosječnih i loših. O Kroosu se dovoljno pisalo ranije i definitivno smatram (a i pokazalo se) da on i nije neki gubitak za Bayern, jer jednostavno u vezi smo sjajno popunjeni. A isto tako i pored njegovih nerijetko dobrih izdanja, poznato je da je znao i usporavati našu igru... ;)
A Pepu se može nekolicina drugih stvari prigovarati, ali ne i odlazak Kroosa...
Bilo je bacanje rukavica nakon sto ga je doticni izvadio iz igre. Sto se tice minutaze i Mandzo je igrao puno pa znamo da mu od pocetka nije bio po volji bez obzira sto je govorio da je on sjajan napadac i sami vrh u igri glavom. Tesko je stici status tako mladom igracu za tako malo vremena medu svim tim zvijezdama. Gdje je bio Schweini sa 24 god u bitno slabijoj konkurenciji? Muller je iznimka, takvog igraca ne bi dao za nista. Istina da je Kroos imao oscilacija u formi ali tko nije, pa gdje je jedan Schweini zadnje 2 godine pa i Ribery (na stranu ozljede), Lahm otkad igra u sredini je vecinom prosjecan igrac, Martinez je od najboljeg DM na svijetu postao prosjecan stoper...

Imas svoje misljenje i to cijenim, a mene uvjerit u nesto suprotno moze neka autobiografija Pep-a, Kroosa ili nekog iz uprave kluba :D

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 jun 2015, 18:10

Mislio sam da vise necemo o Kroosu...lijepo bi bilo gledati njega i Thiaga u tandemu ali budimo realni covjek po nicemu nije zasluzio da ima platu kao u Mullera, Robbena....nikada ga nisam gledao kao dijete Bayerna, davno je to pocelo kad je on pokazao svoju aroganicju prema klubu, kad je u medijama pricao kako mu nedamo da igra jos jednu sezonu u Leverkusenu...Kroos je bio postovan kao igrac ali za takvih ljudi sto su toliko arogantini postoji granica, on je sam sebe sutnuo u Real Madrid i niko drugi.

BackSpace United

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 jun 2015, 18:12

Nerminovic je napisao/la:Mislio sam da vise necemo o Kroosu...lijepo bi bilo gledati njega i Thiaga u tandemu ali budimo realni covjek po nicemu nije zasluzio da ima platu kao u Mullera, Robbena....nikada ga nisam gledao kao dijete Bayerna, davno je to pocelo kad je on pokazao svoju aroganicju prema klubu, kad je u medijama pricao kako mu nedamo da igra jos jednu sezonu u Leverkusenu...Kroos je bio postovan kao igrac ali za takvih ljudi sto su toliko arogantini postoji granica, on je sam sebe sutnuo u Real Madrid i niko drugi.
True story :bih:

Kross

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 jun 2015, 18:34

muhamedhulk je napisao/la:Danas 50 godina od kad smo usli u Bundesligu..nakon cega nismo ispadali vise.. Cuvena '65 i trio fantastiko; Maier, Kaiser, Müller. :D Tada jos mladici..i naravno trener Cajkovski...
slika
gore-Tschik Cajkovski (Trainer),Adolf Kunstwadl,Sepp Maier,Franz Beckenbauer,Peter Kupferschmidt,Werner Olk,Jakob Drescher
dole-Rudolf Nafziger,Rainer Ohlhauser,Gerd Müller,Dieter Koulmann,Dieter Brenninger
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 jun 2015, 19:02

Sepp Maier, macka iz Anzinga :tokralju:

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jun 2015, 19:21

slika

Pa vi sebi sklapajte formacije. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2015, 20:27

proFCB je napisao/la: Nama je potreban jedan igrac u toj vezi, a to nije ni Rode niti bilo koji drugi kojeg imamo u sastavu. Potreban nam je jedan Isco, Kroos, a mi ga NEMAMO!!!
Ne možeš baš porediti Isca i Kroosa, drugačiji su to tipovi igrača. Isco je virtouz, dribler, sjajno tehnički potkovan i npr takav tip igrača bi dobro došao i nama. Moguće čak da bi on u Bayernu izrastao u jednog od top 10 igrača svijeta. On ima sve, samo mu okruženje u Madridu, sveukupna situacija ne daje mogućnosti da napravi pravi boom. Momak pruži tamo određene dobre partije, ali ne uhvati nikada niz. Ali eto Isco se nekada ranije znao ko spomenuti, vezano za Bayern, ali nekih pravi razmišljanja o njemu nema. A ne bi možda bilo loše da ih ima, jer o takvom tipu igrača treba uvijek razmisliti.
A svi ovi veznjaci koje imamo su korisniji za Bayern, nego što je bio Kroos. To je moje čvrsto mišljenje. I mislim i da se osjeti koliko je igra fleksibilnija bez njega. Samo naš sistem igre se tokom sezone dovede do tolike zamršenosti, da na kraju u ključnim utakmicama ekipa zakaže. Pepu treba više pragmatičnosti, ali on ne zna biti pragmatičan... :)
proFCB je napisao/la: Da se osvrnem na transfer Coste. Ne podrzavam ga, njje mi drago sto je doveden taj igrac. A vjerujte da sam rijetko grijesio kada su u pitanju bila nasa pojacanja. Znao sam da ce Ribery, Robben, Martinez biti puni pogodci isto kao sto sam znao da ce Shaqiri biti prosjek, kao i Poldi...
Ma Costin transfer mene isto ne očarava, što ne znači da on kod nas neće bljesnuti, momak ima potencijal. Samo taj transfer ti ne daje onaj osjećaj ushićenja, nije to sada transfer da padneš na guzicu zbog njega, poput ovih koje si i nabrojao: Robben, Martinez, pa dodao bi tu i Goetzea. Ti su me transferi dovodili do ekstaze. A ovo je jedan transfer koji može biti koristan, ali na prvu nije neka bombetina i ne nosi toliku draž sa sobom.

Ono što je pozitivno kod ovog igrača je što može igrati više pozicija, oba krila, ali i bekovske pozicije. To je ono što je pozitivno, jer može popuniti više šupljina. Igrač ima određeni kvalitet. Ali to "određeni" da li je i koliko dovoljno za Bayern, to je druga stvar. To će se tek vremenom pokazati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 28 jun 2015, 00:36

Dunga izvedi ovog morona williana ubaci nam Costu u igru da ga vidimo ;DD

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 28 jun 2015, 00:48

Evo ga koda me čuo :D :D :D

Dva puta protrčava kao da mu namjernio neće da gurnu loptu.. svašta
Zadnja izmjena: rotweiss, dana/u 28 jun 2015, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.