odjeca, patike etc etc
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: odjeca, patike etc etc
Naravno da uzimaju, 8 km plate majicu i print i prodaju za 25 km.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Kad sam ja za to govorio na ovoj temi, meni htjeli u top stavit. Mene niko nece preveslat, a to je pogotovo lako na foru patriotizma. Mislim niko me i ne tjera da kupim, samo kazem
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma nigdje veze. Ko hoće da kupi, kupit' će.
Možda misliš na onu Army, ona je 65 bila kad sam ovu kupovao. 80 me sa poštarinom koštalo. Dobra je dux pravo, ali je maaalko preskupa. Ne bi je ni ja uzeo da nisam na kladari dobio para i odlučim se nju kupit dok ih nisam vratio.anonimni je napisao/la:75?Pa bila je 60 prije koju godinu ako se ne varam...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Malo su im cijene prepuhane. Ali **** ga, ljudi skontali fazon koji mogu prodat. Ko može kupit će, ha ya. Ako neko uzimao nek uzme Army komplet trenerka i dux.
- sagitarius
- Kontakt:
Ja sam stalno nosio naocale, i povecala mi se dioptrija, posto vidim da s povisem tonom govoris pretpostavljam da se razumijes u ovo, haj mi onda objasniuschtipak je napisao/la: Ma sta pricas ti? (ovo boldirano)
Ne vjerujem da ti se smanjila dioptrija, pogotovo ne posto nisi nosio a trebao si stalno nositi. U najboljem slucaju ti je mogla ostati ista, a nesto ne vjerujem ni to da je slucaj. (i pogotovo jer je minus) Eto otidji oftamologu, pa nam javi.
Okviri su bezobrazno skupi, pogotovo one bez gornjih i donjih dijelova okvira.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Nosio naocale, lece ili ne nosio nista povecavat ce ti se vremenom.sagitarius je napisao/la:Ja sam stalno nosio naocale, i povecala mi se dioptrija, posto vidim da s povisem tonom govoris pretpostavljam da se razumijes u ovo, haj mi onda objasniuschtipak je napisao/la: Ma sta pricas ti? (ovo boldirano)
Ne vjerujem da ti se smanjila dioptrija, pogotovo ne posto nisi nosio a trebao si stalno nositi. U najboljem slucaju ti je mogla ostati ista, a nesto ne vjerujem ni to da je slucaj. (i pogotovo jer je minus) Eto otidji oftamologu, pa nam javi.
Ko nece da se pati sa tim ima lasersko skidanje dioptrije sada.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Taj gore lik je kontradiktoran, zato sam boldirala. Imam i ja dioptriju i ne nosim ih. Nisam isla na kontrolu ne pamtim, ali vidim, da mi se povecala. Dok recimo sestra nosi stalno i njoj se isto povecava. Zato sam i rekla da se vala ne moze popraviti, bar minusa sto se tice, msm da plus moze. Kad duze gledam tv, pa ih skinem, bukvalno mi sve mutno, dok se ne dohavizam. Mogu misliti kako bi tek bilo da ih stalno nosim, kako bih i trebala. Tako, nekad me glava boli kad ih stavim, a nekad me opet prestane kad ih stavim. Ali ne mogu, znaci nikako da naviknem na njih. I ne kontam raju koja nosi naocare radi furke. 
LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
- sagitarius
- Kontakt:
Greivis je napisao/la:Nosio naocale, lece ili ne nosio nista povecavat ce ti se vremenom.sagitarius je napisao/la:Ja sam stalno nosio naocale, i povecala mi se dioptrija, posto vidim da s povisem tonom govoris pretpostavljam da se razumijes u ovo, haj mi onda objasniuschtipak je napisao/la: Ma sta pricas ti? (ovo boldirano)
Ko nece da se pati sa tim ima lasersko skidanje dioptrije sada.
Ma znam da nece se popraviti uz redovno nosenje, al ova napisala povisem tonom kao da je 100% uvjerena da ce se popraviti..sto je obicni glupost..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
Ovo su meni poslali prije jedno 2-3 mjeseca kada sam se raspitivao za neku majicu
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
uštipak, nikakav lik, za tebe sam gospodin i oličenje kulture.
Pošto su i dalje tema oči i sočiva, a nije tema za to, no korisne su stvari, jer dosta ljudi ima te probleme.
Stalnim nošenjem naočala, dioptrija se povećava.
Ako imate dioptriju i ne nosite naočale opet vam se dioptrija povećava.
Šta je onda istina za održavanje, ili čak smanjenje dioptrije?
Krećemo sa osnovnim stvarima, dakle ljudi koji imaju dioptriju nisu bolesni, nije to neizliječivo, oči nisu oruđe van našeg tijela.
Oko je okruženo sa 6 mišića koji čine glavnu stvar u fokusiranju vida, i ako ti mišići rade kako treba onda i vidimo kako treba.
Kada gledamo u daljinu mišići su opušteni, jabučica ima okrugao oblik, a kada gledamo blizu mišići lagano stegnu jabučicu davajući joj malo pritisnut oblik i tako vidimo blizu, sve to funkcioniše kao objektiv kod kamere.
Međutim naprezanjem očiju iz nekih uslova, iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, dugim radom za računarom, gledanjem TV sa ugašenim svijetlom, rad pri teškom osvijetljenju dovode do naprezanja mišića, njihovim ukrućivanjem, smanjuje se fleksibilnost i oko nema funkciju kakvo je imalo.
Sve to dolazi zbog prenaprezanja očiju, a rezultat je gubitak fokusa.
Šta je suprotno naprezanju i napetosti?
Niste pogodili
, opuštanje je tačan odgovor.
Da se dioptrija ne bi povećavala morate postići jedinstvo sa vašim očima, ne posmatrati ih kao oruđe koje služi samo za vid.
Dioptrija vam se povećava zato što često mislite o očima, kako vidite, hoće li vam se dioptrija povećati, ulazite u začarani krug napetosti...
Opuštajte oči, to je rješenje vaših problema...
Pošto su i dalje tema oči i sočiva, a nije tema za to, no korisne su stvari, jer dosta ljudi ima te probleme.
Stalnim nošenjem naočala, dioptrija se povećava.
Ako imate dioptriju i ne nosite naočale opet vam se dioptrija povećava.
Šta je onda istina za održavanje, ili čak smanjenje dioptrije?
Krećemo sa osnovnim stvarima, dakle ljudi koji imaju dioptriju nisu bolesni, nije to neizliječivo, oči nisu oruđe van našeg tijela.
Oko je okruženo sa 6 mišića koji čine glavnu stvar u fokusiranju vida, i ako ti mišići rade kako treba onda i vidimo kako treba.
Kada gledamo u daljinu mišići su opušteni, jabučica ima okrugao oblik, a kada gledamo blizu mišići lagano stegnu jabučicu davajući joj malo pritisnut oblik i tako vidimo blizu, sve to funkcioniše kao objektiv kod kamere.
Međutim naprezanjem očiju iz nekih uslova, iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, dugim radom za računarom, gledanjem TV sa ugašenim svijetlom, rad pri teškom osvijetljenju dovode do naprezanja mišića, njihovim ukrućivanjem, smanjuje se fleksibilnost i oko nema funkciju kakvo je imalo.
Sve to dolazi zbog prenaprezanja očiju, a rezultat je gubitak fokusa.
Šta je suprotno naprezanju i napetosti?
Niste pogodili
Da se dioptrija ne bi povećavala morate postići jedinstvo sa vašim očima, ne posmatrati ih kao oruđe koje služi samo za vid.
Dioptrija vam se povećava zato što često mislite o očima, kako vidite, hoće li vam se dioptrija povećati, ulazite u začarani krug napetosti...
Opuštajte oči, to je rješenje vaših problema...
Re: RE: Re: odjeca, patike etc etc
Ne, mislim bas na ovu crnu... ubijedjen sam da je prije 2 godine bila 60, a vidim evo na slici od @fukarezv je 65+postarina, uzimaju lovu ovi s BK pravoSPY je napisao/la:Možda misliš na onu Army, ona je 65 bila kad sam ovu kupovao. 80 me sa poštarinom koštalo. Dobra je dux pravo, ali je maaalko preskupa. Ne bi je ni ja uzeo da nisam na kladari dobio para i odlučim se nju kupit dok ih nisam vratio.anonimni je napisao/la:75?Pa bila je 60 prije koju godinu ako se ne varam...
Sent from my SM-N9005 using TapatalkDobra fantomka za bicikla ako ništa. xD
Malo su im cijene prepuhane. Ali **** ga, ljudi skontali fazon koji mogu prodat. Ko može kupit će, ha ya. Ako neko uzimao nek uzme Army komplet trenerka i dux.
Neka i ovakvih brendova, imate ih i u ostalim drzavama, npr. Otadzbina u Srbiji, ljudi takodjer zive od ove odjece s patriotskim motivima, a dok meni ne otimaju iz usta ne smetaju mi
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Malovčiću jesi li to ti ?VelaHavle je napisao/la:Kupio džozluke. izašle me 350 kermica plus dobio jedne gratis od 230 i tu sam još stakla 40 kermica dao, znači ukupno 390 maca za naočale. Dioptrija na lijevom 0,7 a na desnom 0,5. Za dva ili tri dana stakla će biti gotova. Ja zadovoljan.
@rob do bagro hvala jarane
- rob do bagro
- Kontakt:
-
Nerminovic
- Kontakt:
da cujem vase misljenje, koju da kupim
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zadnju 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
Nerminovic
- Kontakt:
Najjeftinija ali dobrario_Ferdy88 je napisao/la:Zadnju
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- rob do bagro
- Kontakt:
@Nerminovicu, ti si u Danskoj ono ?
Evo jedna danska stranica sa casual robom pa vidi kakve su ti cijene i kakav je izbor iste, mozda ima nesto povoljnije.
http://www.casualclothing.dk/shop/frontpage.html
Evo jedna danska stranica sa casual robom pa vidi kakve su ti cijene i kakav je izbor iste, mozda ima nesto povoljnije.
http://www.casualclothing.dk/shop/frontpage.html
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
-
arkomujka1
- Kontakt:
Re: RE: Re: odjeca, patike etc etc
Nije tacno da se nosenjem naocara poveca dioptrija. Najstetnije je kad nosiš pa skines i tako stalno. U mene je dioptrija -2 na oba oka. Trebao nosit davno, al izbjegavao..i na kraju morao kad sam vadio ljekarsko za vozacku. I eto nakon 5 godina, dioptrija i dalje ista. A skidam ih samo kad spavam, i fudbala kad igram. Toliko sam se naviko na njih, da nekad kad se tuširam zaboravim skinutisagitarius je napisao/la:Ja sam stalno nosio naocale, i povecala mi se dioptrija, posto vidim da s povisem tonom govoris pretpostavljam da se razumijes u ovo, haj mi onda objasniuschtipak je napisao/la: Ma sta pricas ti? (ovo boldirano)
Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
Nope, no Malovčić je kolega sa sjevera.Rajaz je napisao/la:Malovčiću jesi li to ti ?VelaHavle je napisao/la:Kupio džozluke. izašle me 350 kermica plus dobio jedne gratis od 230 i tu sam još stakla 40 kermica dao, znači ukupno 390 maca za naočale. Dioptrija na lijevom 0,7 a na desnom 0,5. Za dva ili tri dana stakla će biti gotova. Ja zadovoljan.
@rob do bagro hvala jarane
Da se to nećeš na Alipašino naselitNerminovic je napisao/la:Najjeftinija ali dobrario_Ferdy88 je napisao/la:ZadnjuLacoste su po €120 cini mi se, Henri Lloyd €80 plus minus
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.