Evo malo prosirenog izvjestaja sa utakmice, tj koliko sam je mogao pogledat jer sam bio iza gola.
Ostrakovic- hmm mogao bi nam biti prvi golman sigurno je to da je bolji od Bande ali isto tako dosta slabiji od Delaca, danas sam mu ja upratio jedan kiks a to je da je jedan korner kad je bio nije dobro ocijenio let lopte, i jednom se poigravao nesto u stilu Hasagica.
Baric- Standardno covjek koji ima najbolji centarsut i jednom i drugom nogom u klubu ali koji ima problema sa pasovima a imao je danas problema i sa cuvanjem nekih igraca kluba koji je u 2 federalnoj ligi....
Kovacevic- Mnogo aktivniji u odbrani od Berberovica, imao jedno lose dodavanje prema Ostraku, sve u svemu prolazna ocjena
Berberovic- nisam ga bas mnogo primjetio u tom 1 pol. u kojem je igrao, bez nekih vecih kikseva ali i bez nekih dobrih poteza
Puzigaca- cesto u napadu kako smo ga i naucili gledat kod Dzene, imao jedan lijep prodor ulazak u 16 m ali nije prosla lopta
Ikande- kad bi se gledala samo ova utakmica sigurno dostojna zamjena cimirotu, imao taj jedan kiks na pocetku, svidjelo mi se sto je stalno trazio loptu, organizirao napade, primjeti se da voli vise igtu prema naprijed za sta ima i predispozicije, to ce nam sigurno biti plus u prvenstvu a za evropu( ako bude igrao) ne znam bas, ali tesko je suditi po ovoj utakmici gdje smo 90% vremena napadali.
Prodor necu ni komentarisati nadam se da cete dobiti video
Posto sam opet da napomenem bio iza gola napad nisam bas dobro vidio, ali eto vidjela se opet ona zelja benke, par prodora Bekica(Amera) vracanje u odbranu krste, sirenje igre po krilima Stojceva, libili su se sutati to im zamjeram a imali su lijepih prilika za to.
2.pol
Plakalo- po mom misljenju plakalo moze biti nas samo 3 golman a ako mislimo Ostrog ostavit na 1 mjestu trebamo dovesti jednog perspektivnog mladjeg golmana da bude 2 golman, danas plakalu(ako sam dobro vidio) ispade lopta i igrac ga prebacuje a Tatko izbacuje glavom s crte, nije imao puno posla
Odbranu cu cijelu izkomentarisat u jednom dijelu da mi je izgledala cvrsce nego u prvom dijelu, protic los uobicajno, kallasi se ubacivao gore, trazio loptu ali mn je izgledalo opet da on vise smeta dulji gore, Mihojevic je imao jednu dobru priliku kad je korner bio skocio je visoko i dobro zahvatio loptu a ona prosla tik pored stative.
Ovdje cu samo spomenuti i Rustema koji je mn bar sa one moje pozicije bio neprimjetan.
Cimi- vidjelo se da igra malo sa rezervom, danas slabo kakva mi imamo ocekivanja od njega
Al. Bekic- blijed pravo, jos sa protom na strani je to izgledalo sosta traljavo
Dulja je izgleda pravo pozelio igrat fudbala a i kako se osisao na cent izgleda ima bolju aerdinamiku haha danas medju najboljim, dosta prodora dosta ubacivanja, korisnih lopti 10/10
Meša ako ovako bude igrao kao danas Stojcevu je klupa, sa duljom u timu igrao predobro, danas 5-6 prodora i driblinga ali ne kao sto su u stojceva dok predribla jednog u mjesto jos 2 stignu, mesa kad predribla, ostavi ljude iza ledja. 10/10
Okic danas u spicu nije los bio gol i dvije asistencije i onaj jedan duljin go je njegov jer je sutao . Trkacki veoma dobar, borba na nivou. Ocjena 9/10
Rikia su danas forsirali kad je usao svaka lopta na njega a on kao osica trci, steta sto je nizak i mrsav dosta pa je u duelima 0 imao jednu predobru priliku ali mu je golman odbranio.
Ako sam nekoga zaboravio halalite, nisam sa onog mjesta mogao bas puno upratiti.
Domacini extra, tribine pune bas lijep ambijent, njihovi navijaci bilo ih je oko 30-tak ugl do 17 god max pripremili pirotehniku, neku kao mini koreografiju imali bubanj, svaka cast sigurno bolje nego da su pred kompjuterom..
Danas uzeo clansku ali ne pita koji sam po redu, zaboravih jbg ugl danas od 2,5k ljudi svaki drugi-treci je imao majicu od Sa tj msm na one iz fan shopa...
@hilmo jel dovoljno opsirno ?

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.