po meni, to sistemska greška FC Barce kod sklapanja ugovora sa igracima, koju ocito i ne žele promjenitiRaul_64 je napisao/la:Jos jedna novost za tebe.Real ima 50% image rightsa od Ronalda(kao i od svakog igraca odredjeni procenat) , to je 50% vise image rightsa nego sto barcelona ima od Messia ili bilo kojeg igraca.
La Liga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Real ostvari fin profit na tome svakako al ima i to barcino neke prednosti.let3 je napisao/la:po meni, to sistemska greška FC Barce kod sklapanja ugovora sa igracima, koju ocito i ne žele promjenitiRaul_64 je napisao/la:Jos jedna novost za tebe.Real ima 50% image rightsa od Ronalda(kao i od svakog igraca odredjeni procenat) , to je 50% vise image rightsa nego sto barcelona ima od Messia ili bilo kojeg igraca.
Veliki razlog zasto je Neymar potpisao za barcelonu je bilo upravo to,gdje je on bio vec bio marketinski top i nije zelio to dijelit sa Realom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
znam jarane, ali evo uvijek kad se prica o "image rights" se potegne kompaaracija Messi/Ronaldo....mislim, sasvim logicnoRaul_64 je napisao/la:Real ostvari fin profit na tome svakako al ima i to barcino neke prednosti.let3 je napisao/la:po meni, to sistemska greška FC Barce kod sklapanja ugovora sa igracima, koju ocito i ne žele promjenitiRaul_64 je napisao/la:Jos jedna novost za tebe.Real ima 50% image rightsa od Ronalda(kao i od svakog igraca odredjeni procenat) , to je 50% vise image rightsa nego sto barcelona ima od Messia ili bilo kojeg igraca.
Veliki razlog zasto je Neymar potpisao za barcelonu je bilo upravo to,gdje je on bio vec bio marketinski top i nije zelio to dijelit sa Realom.
Ali u tom slucaju Barca bi trebala imati 10 puta veca prava/vece koristi za "image rights" od Messija, nego Real od Ronalda
I nije to sa image rights prica od juce , katalosnki mediji su o tome i ranije pisali, prije par godina, istina stidljivo, kao da je to neka tabu tema
U slucaja Ronalda i Reala u pitanju je cisti biznis, što je sasvim normalno u današnjem fudbalu.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 30 jun 2015, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
ronaldo ce protiv valencije sad imati fin tretman ,sad je i on jedan od ulagaca u klub
lim ce rec nemojte ga previse tuc ,nece nam moc zaradit koju kintu polomljenih nogu
lim ce rec nemojte ga previse tuc ,nece nam moc zaradit koju kintu polomljenih nogu
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
Pa svakako je fin nacin povrata novca.Pogotovo kad pricamo o globalnom brendu kakav je Ronaldo gdje kakvu god da mu platu das , on je uveliko vrati kroz image rights i sam sebe otplacuje.Illarramendiova plata od 2,5 mil. je veca od Ronaldovih 17 mil. po Real.
Puca nam kuurac za image rights
. Neymar je svoju platu već otplatio (i onu od prošle sezone, dakako). 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Pa trebat ce nastavit otplacivati , valja placati sudske presude 
Sudske presude plaća Telefonica, kao i Messijev porez.Raul_64 je napisao/la:Pa trebat ce nastavit otplacivati , valja placati sudske presude
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
messilla je napisao/la:Puca nam kuurac za image rights. Neymar je svoju platu već otplatio (i onu od prošle sezone, dakako).
Barto je našao lijek za image rights. Samo potpisuj ugovore sa Arapima i Azijatima. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- BlueBosnian
- Kontakt:
Novi dresovi Celte

Nedavno su počeli radovi na Balaidosu

Ovako bi trebao izgledati

Novi/stari igrači su Aspas, koji se vratio u Vigo, i Daniel Wass - nasljednik Krohn Dehlija koji je prešao u Sevillu

Nedavno su počeli radovi na Balaidosu

Ovako bi trebao izgledati

Novi/stari igrači su Aspas, koji se vratio u Vigo, i Daniel Wass - nasljednik Krohn Dehlija koji je prešao u Sevillu
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
kako se neko od velikih klubova nije sjetio da da podrsku gejpederima sa nekim dresom u duginima bojamaLillard je napisao/la:
![]()
zaradili bi vise nego Real sa onim zmajem ili cim vec
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Kako bi realu prirodno lijepo ova gej traka stajala 
Lillard je napisao/la:
![]()
sto se ima tu klanjati dosta mi je sto mi ti geypederi iskacu iz svake pastete sad im ovu dugu i na utakmici moram gledati
sad im zelim povratak u sekundu da ih negledam
pa vidis li sta znaci ta traka covjece ,procitaj ak razumijes spanski
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Jasno je da se gay lobi krije iza ovoga, nema tu puno rasprave, ovo je samo paravan. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Pa pise vam i na zadnjem mjestu protiv diskriminacije zbog spolne orijentacije
Kolko znam tamo su sve komunisti u Vallecasu
- Donnie Darko
- Kontakt:
ne brini se, cim neka veća kompanija stavi dugine boje na logo, bartomeu će biti prvi na redu da unovči tomiki_92 je napisao/la: kako se neko od velikih klubova nije sjetio da da podrsku gejpederima sa nekim dresom u duginima bojama
zaradili bi vise nego Real sa onim zmajem ili cim vec
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.