Raul_64 je napisao/la:let3 je napisao/la:Raul_64 je napisao/la:Jos jedna novost za tebe.Real ima 50% image rightsa od Ronalda(kao i od svakog igraca odredjeni procenat) , to je 50% vise image rightsa nego sto barcelona ima od Messia ili bilo kojeg igraca.
po meni, to sistemska greška FC Barce kod sklapanja ugovora sa igracima, koju ocito i ne žele promjeniti

Real ostvari fin profit na tome svakako al ima i to barcino neke prednosti.
Veliki razlog zasto je Neymar potpisao za barcelonu je bilo upravo to,gdje je on bio vec bio marketinski top i nije zelio to dijelit sa Realom.
znam jarane, ali evo uvijek kad se prica o "image rights" se potegne kompaaracija Messi/Ronaldo....mislim, sasvim logicno
Ali u tom slucaju Barca bi trebala imati 10 puta veca prava/vece koristi za "image rights" od Messija, nego Real od Ronalda

ako gledamo realno bez navijacke subjektivnosti....ona je ulagala u njega dok je još bio dijete, ona ga je napravila i igracem i covjekom, lijecila ga, dovela ga sa 10 godina, uzgajala ga i odgajala tolike godine

.....moglo se sve to naplacivati preko "image rights" kroz sve ove godine i bilo bi sasvim moralno i OK , bar po meni
I nije to sa image rights prica od juce , katalosnki mediji su o tome i ranije pisali, prije par godina, istina stidljivo, kao da je to neka tabu tema
U slucaja Ronalda i Reala u pitanju je cisti biznis, što je sasvim normalno u današnjem fudbalu.