sve ok , samo ja kako god ovo iscitam borac nema ni jednu prednost po tebi a na zeljeinoj su sve, odnosno u necem smo isti a u vecem dijelu zeljo u prednostiPirke_TM87 je napisao/la:Neke stvari si napisao onako kako i ja mislim da jeste, a neke su plod tvog misljenja sto naravno podrzavam, ali na kraju cemo vidjeti kako ce sve ovo proci...Schlager je napisao/la:Prednosti Željezničara
-uigranija i kompaktnija ekipa
-duža klupa
-veća euforija u gradu i među navijačima (mada poslije ovoga sinoć više nisam siguran)
-bolji trener
- osjetno jača logistika u Savezu oličena u liku i djelu Nijaza Brkovića
Prednosti Borca
-dosta bolji raspored,konkretno lakša domaćinstva i činjenica da protivnicima gostujemo nakon Željezničara,kad bi naši domaćini trebali imati rješeniji status
-bod prednosti (bolji međusobni odnos)
-manji pritisak javnosti i činjenica da malo ko vjeruje u titulu
-zakon velikih brojeva,tj činjenica je teško stalno držati visok nivo forme,tj da bi Željo trebao pasti u igri a mi proigrati
To je to,vidjećemo ko će bolje sakriti svoje mane a iskoristiti svoje prednosti.
Prednosti Zelje
- Uigranija i kompletnija ekipa - ( OK )
- Duza klupa - ( OK - mada na zadnjoj domacoj utakmici po rijecima sefa izmjene nisu zadovoljile )
- Veca euforija u gradu i medju navijacima ( OK - i nije se promjenilo od sinoc jer mi samo sebi krojimo sudbinu i utakmice igramo za sebe a ne za vas, tako da ako zasluzimo i pobjedimo osvojit cemo titulu a ako ne onda ce je osvojiti Borac, tako da ne vidim nikakav ali bas nikakav razlog za smanjenje euforije, cak mislim da ce bas protiv Laktasa biti stadion nikad puniji... )
- Bolji trener ( OK )
- Osjetna jaca logistika u savezu olicena u liku u djelu Nijaza Brkovica - ( OK ) - ali ne znam po kojem si osnovu ovo zakljucio, jer Nijaz Brkovic ne igra i ne zabija golove, a ja ti garantujem i mogu ruku sada staviti da mutnih radnji sa njegove strane i cijele uprave ZELJE nema, jer da ima, mi bi iz Tuzle dosli neporazeni i u proljetnom dijelu prvenstva nebi prosipali bodove na Grbavici nego bi tada pobjedjivali, a ovaj proljetni dio, i ova forma je plod dobrih priprema i boljeg poznanstva medju igracima kao i autoriteta trenera Osima.
Prednosti Borca :
- Dosta bolji raspored, konkretno laksa domacinstva i cinjenica da protivnicima gostujemo nakon Zeljeznicara, kada bi nasi domacini imali rjeseniji status ( OK - samo ne znam koliko je ovo dobro a koliko lose, jer sam ubjedjen da je drugacije ZELJI igrati protiv Sarajeva na Kosevu nego Borcu, iz vise razloga, sto vama treba prevaliti ogroman put, pa onda istrcati na teren, a Zelji preci samo preko ulice i eto te na stadionu, druga stvar ako bude sa navijacima nas na Kosevu ce biti preko 8 000 a vas 200 u vrh glave, sto znaci podrska sa tribina, a treca stvar sto imamo nerascicene racune sa Sarajevom jos iz novembra prosle godine kada su nas dobili na Grbavici i sto ce biti jos veci motiv igracima da grizu na terenu... Velez ce objektivno do zadnjeg kola biti u borbi za evropu, a isto tako i Sloboda u borbi za opstanak, jer gledajuci na tabelu razlika izmedju zadnjeg Modrice i desetog na tabeli je svega 5-6 bodova sto nije nedostizno... A to koliko moze biti dobro sto gostujete ekipama poslije nas cemo vdijeti, jer mi u neku ruku imamo za nijansu lakse gostovanje od vas i to u Trebinju, gdje se po nekoj mojoj procjeni moze igrati i doci do bod-ova a to je pokazao Velez, tako da uz korektno sudjenje ocekujem dobru utakmicu.
- Bod prednosti ( OK - svakako, prednost zbog boljeg medjusobnog duela, ali sam misljenja da ce se jedna od ove dvije ekipe odlijepiti bar za bod prednosti tako da ovom boljem medjusobnom duelu ne dajem previse sansi )
- Manji pritisak javnosti, malo ko vjeruje u titulu ( - Ovdje se nebi bas slozio sa tobom jer je Borac od starta prvenstva bio favorit, po igrama i rezultatima jos u jesenjem dijelu tabele, dok je Zeljo igrao podredjenu ulogu i explodirao na proljece, a nama navijacima je ispunjeno dato obecanje izaska u evropu tako da sam ja i sa drugim mjestom prezadovoljan, kao i mnogi drugi, i mislim da je isti pritisak i na Borcu i na Zelji sto se tice osvajanja ovih trofeja )
-zakon velikih brojeva,tj činjenica je teško stalno držati visok nivo forme,tj da bi Željo trebao pasti u igri a mi proigrati ( Ne znam sada sta si mislio ovim da kazes, ali ako si mislio da smo mi pali u formi nisam bas siguran, jer poslije tog poraza od Slobode koji je dosao u pravo vrijeme Zeljo nije podcjenio Modricu nego je igrao nesto slabijim tempom ali se vidjelo da GO visi u zraku, a to da je Modrica slaba nije tacno, jer ces vidjeti i sam kada budu gostovali kod vas u Banja luci )
Sve u svemu, bespostedna borba do samog kraja, sanse 50 : 50 %, za osvajanje titule dok za kup moze a i ne mora biti presudan taj drugi susret na Grbavici... Drago mi je sto se Borac i Zeljo bore za oba ova trofeja nakon silnih odbacivanja i nas i vas od strane drugih klubova, tipa " kako cete vi pasti u formi u proljetnom dijelu, kako mi necemo moci izboriti ni evropu, kako cemo ispasti i iz kupa... i tako te gluposti " dok su ekipe koje su svrstavane u sami vrh tabele sada u grcevitoj borbi za evropu i sa debelim zaostatkom za prvim dvojcem " ZELJOM I BORCEM...
Pozdrav

tako barem ispada po tvom komentaru , ajde mozda si i u pravu