FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 12:43

neroazzuro je napisao/la:Ovo s jugom i limom si se bas preracunao.
?
Hajde, kako?
Baci nam racunicu ugrubo.
Prve tri stavke su oko 30-40 milja max tako da za jug ostane 60-ak.
Pa ne izvodi SDA radove, tada nas ni milion ne bi pokrio :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

lazar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 07 jul 2015, 12:45

Prve 3 stavke su same 100 000 KM

@plavanacijo pretjera ga ti

Kad smo igrali na Koševu bez zapada možemo i na Grbavici bez juga i istoka. Ako treba i sjevera
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 07 jul 2015, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 07 jul 2015, 12:46

Minjore je napisao/la:Eh braco.. Vec danima pokusavam da napisem nesto kratko a konkretno.. Al ne ide, napisem pa izbrisem.. Da krenem redom.. Pljuvanje na racun Uprave i mogu shvatiti. Proslu sezonu smo poceli katastrofalno (metalurg), da bi situaciju popravila Zeljina djeca.. Dat je jasan cilj koji je na kraju sezone ispunjen. Medjutim kada vidis da sa ovako skromnom ekipom napravis takav rezultat da iza sebe ostavis 3 do 4 igracki jace ekipe ili jednako jake, postavis pitanje koja je granica te ekipe i sta bi tek postigli sa dva ili tri dodatna pojacanja. Ovdje vidim da jedni pisu kontra uprave, drugi ih podrzavaju, a ja moram i na jednu i drugu stranu. Meni je najvise krivo u svemu tome sto pogresne price dolaze do navijaca. A svi znamo kakvih navijaca Zeljo ima. Kiksat ces protiv Madjara, kiksat prvu u gostima i drugo kolo kuci ces imati bezbroj pljuvaca bez obzira koji igrac grijesio. A da se ne zapita dal je Beganovicu drago igrati za platu kakvu vec ima, koja je manja nego da radi dostaavu u piceriji. Navijaci zele nesto novo, atraktivno i primamljivo. Ovo ljeto osim dresova uprava nista nije uradila da privuce gledaoce. Znam da ce me neki napasti al ybg to je moje misljenje. Realno previse se oslanjamo na Dzeku, pare od Mersina i neke famozne sponzore, ali nista, svako ljeto isto (mislim na zadnja 2-3 ljeta). Tu gdje bi trebali napraviti iskorak, mi godinama pravimo korak unazad, a to je Europa. Jedina normalna sansa za zaradu. Pravi primjer je ovaj dvomec sa Balzanom od kojeg je neto zarada 410.000: eura. Necu sad praviti proracune troskove i sve to, pisem samo za neto zaradu. Uzmemo li u obzir eventualni prolazak u trece pretkolo, inkasirali bi jos dodatnih 200-300 hiljada eura, kojima dodas trece pretkolo, tv prava i slicno i dodjes do toga da si zaradio preko milion eura. A svi znamo kako je tesko doci do te cifre. Nazalost tako smo godinama naviikli, da se uzdamo u Boga i srecu, naravno kooja ti uvijek okrene ledja.. Navijacima treba trud, da vidis zbog cega dolazis na utakmice, da vidis gdje te pare zavrsavaju. Naravno Klub ima troska 365 dana u godini, ali mora se malo hrabrije raditi.. Niko se nece sjetiti da je na proslavi titule 2013 godine bilo 7k ljudi, vec ce se svi sjetiti meceva s Plzenom, i da nam je narodnim zargonom receno boba falila da prodjemo. Tako i svaka sezona. Europa je kljuc uspjeha u mnogim stvarima. Druha stvar je ovaj forum. Ovo je javni forum i svi imaju pravo da pisu, pa se meni svidjalo ili ne sta pise Hamdo, Mujo ili treci ja to moram postovoati. U zadnje vrijeme vidim jako malo normalne diskusije. Vec svaka prica zapocinje i zavrsava sta znas ti, sta ne znas. Daj argumente i za jedno i za drugo. Ako ti se ne svidi sta neko predlozi ili pise vrlo jednostavno preskocis. Nekad ste toliko dosadni s tim kritikovanjem famoznog Aldina da to izgleda kao forum zena u Pms-u. Niko vas ne tjera na raspravu s njim, citanje njegovih postova i slicno. Treca stvar je da na ovom forumu mozes izdvojiti momke za svaku pohvalu. Drago mi je sto tu ima i novih momaka koji normalno diskutuju. Takodjer drago mi je sto dosta tih momaka znam uzivo, pa sjedemo, progovorimo ili jednostavno se cujemo preko drustvenih mreza. Momci se iste price drze i ovdje pod "anonimnim" imenima a i u stvarnosti. Halalite ako sam opro sa dugim i naravno nepovezanim tekstom al jbg moro sam Nekako izbaciti iz sebe pa makar na takav nacin..
@BlueFamily 17:30 trening..
Fino si sve to napisao,kao sto rekoh slicno misljenje ko ja imas hehe..Hvala na info :)
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 07 jul 2015, 13:00

Ima li neko mogucnost da postavi sliku Amarovog intervjua u sportu??
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jul 2015, 13:02

Neandertalac je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
"plavanacija" je napisao/la: 1. sigurnost na stadionu,
2. nagradna igra,
3. ubaciti standove gdje se toci piva(zaradjuje klub),
4. omoguciti slikanje sa igracima,
5. reklama, plakati po gradu, internet itd (sve naveo jeftina varijanta),
6. angazovati 5 studenata da operu stolice na kojima se sjedi,
7. pokazati projekt za buducnost recimo petogodisnji plan, sta se ocekuje i koja je obaveza navijaca,
8. zabraniti bacanje pirotehnike (bakljade, petarde i sl. sto jako kosta nas klub),
9. uspjesnost kluba (kupa takmicenje, Pl takmicenje, evropska takmicenja),
Mali milion stvari se moze srediti i to je korak naprijed, za vecinu smo mi direktno povezana a za ostale indirektno. sorry na pametovanju i gusenju teme :P
1. bez izgradnje stadiona i bez boljeg rada policije i tužilaštva ne može nikako. Jedino kroz tvoju tačku 8 koja je prošle sezone odlično funkcionisala samo nije kroz zabranu nego kroz dogovor (jer ne moežmo zabraniti), a i to je nekima smetalo u smislu što se direktor dogovara sa Zulićem i sl
2. nema šanse da to privuče više gledalaca na stadion
3. pozakonu piva se ne može točiti na sportskim terenima
4. to i sada možeš i mogao si i zimi
5. veći trošak nego dobit jer kod nas raja ne gleda plakate nego ih loži tvoja tačka 9. ili neka druga furka
6. ok ali ni to neće nešto sad puno povećati broj ljudi. Rijetki su kojima je to osnovni razlog za nedolazak. Imaš novine. Kao i tačka 2.
7. prezentiran na rošloj skupštini, možda nije petogodišnji, ali prezentirano je svašta nešto a i Greda je svašta nešto objasnio kroz intervju navijačima
8. već sam obasjnio
9. TOme se svi nadamo a klub radi na tome
1- Dici krov na zapadu.
2- Funkcionalni toaleti.
3- Betonirati jug+jugozapad.
4- Natkriti jug, nista spektakularno, konstrukcija + lim, ili sta vec ide-moze.

Investicija od max 100 milja km, ugrubo. Vrijeme potrebno za zavrsetak 15 dana!
Dobit visestruka.
Naravno ovo za pocetak, nista pretjerano ili preskupo, pa kada se stvore uslovi praviti dio po dio po potrebnim standardima.

Ps. Naravno ja sve ovo pricam kao laik, koliko je moguce, izvodivo, potrebno znaju strucniji i upuceniji, ali misljenja sam, bolje ista nego nista.

I tebe matematika handri pravo ;)

U zapad je neisplativo investirati, a samo to natrivanje juga je dosta vise od tih 100 hiljada ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 13:06

Moguce, jos samo da neko baci otprike konkretne cifre.
Profili, lim, radovi.
Arhitekta volonterski :).
Nista pretjerano.

UPRAVA NAPOLJE!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jul 2015, 13:09

Ja predlazem da prestane ova prica oko stadiona jer realno od toga nema nista.

Okrenimo se ovom izletu u europi a onda pocinje nova liga i radost/nerviranje sa ciljem da se minimalno osigura europa ili neki trofej ako bude moguce.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 jul 2015, 13:12

Ima dosta posla na jugu ako se misli natkrivat. Velika je povrsina u pitanju.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 07 jul 2015, 13:14

cala je napisao/la:Ima dosta posla na jugu ako se misli natkrivat. Velika je povrsina u pitanju.
Pa nasi nemaju da odvoje za zapad mali dio da natrkriju i urade konstrukciju..nema nista od radova nazalost kuknjava
Željeznicar za život cijeli !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 13:18

likusa je napisao/la:
cala je napisao/la:Ima dosta posla na jugu ako se misli natkrivat. Velika je povrsina u pitanju.
Pa nasi nemaju da odvoje za zapad mali dio da natrkriju i urade konstrukciju..nema nista od radova nazalost kuknjava
Ma samo pricamo-mastamo. Jeste velika povrsina ali;
Materijal-sponzorstvo, i plus sto to nije neka velika cifra, npr profili za to sveukupno nekih 20 milja, radio sa tim materijalom.
Za lim ne znam, al nisu solarne ploce jbg :)

UPRAVA NAPOLJE!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 07 jul 2015, 13:21

likusa je napisao/la:
Materijal-sponzorstvo, i plus sto to nije neka velika cifra, npr profili za to sveukupno nekih 20 milja, radio sa tim materijalom.

A šta ćemo sa dozvolama, urbanistička, građevinska :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 13:25

vrbanjusa je napisao/la:
likusa je napisao/la: Pa nasi nemaju da odvoje za zapad mali dio da natrkriju i urade konstrukciju..nema nista od radova nazalost kuknjava

A šta ćemo sa dozvolama, urbanistička, građevinska :D
Pa daj, saberi nam kralju. Vec sam napisao da ja to laicki, domacinski :)

UPRAVA NAPOLJE!

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 07 jul 2015, 13:27

lazar je napisao/la:Ova akcija cigla super stvar. Još da joj se ozbiljno pristupi i jedno 4000-5000 ljudi proprati.
Da je Hajduk i Dinamo u pitanju dosada zidine bile dignute
Kakva bolan ozbiljna stvar, kakve crne cigle. Sta ces sa 50-100-1000 cigli ispred stadiona, uklopiti ih ko lego kockice u tribinu? :D
Pametnija bi bila akcija "iscupaj jednu travku sa tribine"...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 07 jul 2015, 13:27

Mogu ti jedino za privatnu kuću reći ali za tribinu teško :).

Obzirom da je načelnik "naš" mislim da ispod miliona krov na jugu neće ići. Samo za dozvole govorim :)
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 07 jul 2015, 13:28

Jbt Zeljo za dva dana igra tekmu a ovdje se naprdjuje o stadionu.......

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 07 jul 2015, 13:31

salle86 je napisao/la:
lazar je napisao/la:Ova akcija cigla super stvar. Još da joj se ozbiljno pristupi i jedno 4000-5000 ljudi proprati.
Da je Hajduk i Dinamo u pitanju dosada zidine bile dignute
Kakva bolan ozbiljna stvar, kakve crne cigle. Sta ces sa 50-100-1000 cigli ispred stadiona, uklopiti ih ko lego kockice u tribinu? :D
Pametnija bi bila akcija "iscupaj jednu travku sa tribine"...
Neka se oni o tome brinu, a mogu i napraviti neke stepenice na ulazu juga. Improvizacija
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 07 jul 2015, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 07 jul 2015, 13:32

haj promjenite malo temu dolbili smo novog igrača :)

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 07 jul 2015, 13:34

droba je napisao/la:haj promjenite malo temu dolbili smo novog igrača :)
Sačekaj još malo

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 07 jul 2015, 13:35

koju poziciju igra???

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 07 jul 2015, 13:37

Pojačanje, prinova ili upitnik (joj on je meni kralj)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.