Minjore je napisao/la:Eh braco.. Vec danima pokusavam da napisem nesto kratko a konkretno.. Al ne ide, napisem pa izbrisem.. Da krenem redom.. Pljuvanje na racun Uprave i mogu shvatiti. Proslu sezonu smo poceli katastrofalno (metalurg), da bi situaciju popravila Zeljina djeca.. Dat je jasan cilj koji je na kraju sezone ispunjen. Medjutim kada vidis da sa ovako skromnom ekipom napravis takav rezultat da iza sebe ostavis 3 do 4 igracki jace ekipe ili jednako jake, postavis pitanje koja je granica te ekipe i sta bi tek postigli sa dva ili tri dodatna pojacanja. Ovdje vidim da jedni pisu kontra uprave, drugi ih podrzavaju, a ja moram i na jednu i drugu stranu. Meni je najvise krivo u svemu tome sto pogresne price dolaze do navijaca. A svi znamo kakvih navijaca Zeljo ima. Kiksat ces protiv Madjara, kiksat prvu u gostima i drugo kolo kuci ces imati bezbroj pljuvaca bez obzira koji igrac grijesio. A da se ne zapita dal je Beganovicu drago igrati za platu kakvu vec ima, koja je manja nego da radi dostaavu u piceriji. Navijaci zele nesto novo, atraktivno i primamljivo. Ovo ljeto osim dresova uprava nista nije uradila da privuce gledaoce. Znam da ce me neki napasti al ybg to je moje misljenje. Realno previse se oslanjamo na Dzeku, pare od Mersina i neke famozne sponzore, ali nista, svako ljeto isto (mislim na zadnja 2-3 ljeta). Tu gdje bi trebali napraviti iskorak, mi godinama pravimo korak unazad, a to je Europa. Jedina normalna sansa za zaradu. Pravi primjer je ovaj dvomec sa Balzanom od kojeg je neto zarada 410.000: eura. Necu sad praviti proracune troskove i sve to, pisem samo za neto zaradu. Uzmemo li u obzir eventualni prolazak u trece pretkolo, inkasirali bi jos dodatnih 200-300 hiljada eura, kojima dodas trece pretkolo, tv prava i slicno i dodjes do toga da si zaradio preko milion eura. A svi znamo kako je tesko doci do te cifre. Nazalost tako smo godinama naviikli, da se uzdamo u Boga i srecu, naravno kooja ti uvijek okrene ledja.. Navijacima treba trud, da vidis zbog cega dolazis na utakmice, da vidis gdje te pare zavrsavaju. Naravno Klub ima troska 365 dana u godini, ali mora se malo hrabrije raditi.. Niko se nece sjetiti da je na proslavi titule 2013 godine bilo 7k ljudi, vec ce se svi sjetiti meceva s Plzenom, i da nam je narodnim zargonom receno boba falila da prodjemo. Tako i svaka sezona. Europa je kljuc uspjeha u mnogim stvarima. Druha stvar je ovaj forum. Ovo je javni forum i svi imaju pravo da pisu, pa se meni svidjalo ili ne sta pise Hamdo, Mujo ili treci ja to moram postovoati. U zadnje vrijeme vidim jako malo normalne diskusije. Vec svaka prica zapocinje i zavrsava sta znas ti, sta ne znas. Daj argumente i za jedno i za drugo. Ako ti se ne svidi sta neko predlozi ili pise vrlo jednostavno preskocis. Nekad ste toliko dosadni s tim kritikovanjem famoznog Aldina da to izgleda kao forum zena u Pms-u. Niko vas ne tjera na raspravu s njim, citanje njegovih postova i slicno. Treca stvar je da na ovom forumu mozes izdvojiti momke za svaku pohvalu. Drago mi je sto tu ima i novih momaka koji normalno diskutuju. Takodjer drago mi je sto dosta tih momaka znam uzivo, pa sjedemo, progovorimo ili jednostavno se cujemo preko drustvenih mreza. Momci se iste price drze i ovdje pod "anonimnim" imenima a i u stvarnosti. Halalite ako sam opro sa dugim i naravno nepovezanim tekstom al jbg moro sam Nekako izbaciti iz sebe pa makar na takav nacin..
@BlueFamily 17:30 trening..
Fino si sve to napisao,kao sto rekoh slicno misljenje ko ja imas hehe..Hvala na info

...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...