FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Ajzea
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ajzea » 11 jul 2015, 19:38

mma_hz je napisao/la:
miden je napisao/la:slika
Ulica je Kralja Tomislava (danas ul. Koševo), godina je 1990. - 25. april
Na slici su navijaci Sarajeva na putu ka Olimpijskom stadionu, a u sredini je Đilda sa bubnjem. Ako može neko da mi objasni ovu sliku?
To ti je buraz Sarajevo,nekAdasnje Sarajevo.
Kratko i jasno :bow:

Edit: A sada nam na forumu neki žele sve najgore, taj neko se predstavlja kao osoba čiji su preci prvi došli u Sarajevo i prvi je u prozivanju svih onih koji ovaj grad naseliše :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 11 jul 2015, 19:43

terabajt je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/ :tokralju:
Svaka cast :clap:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 jul 2015, 19:47

Senad1921 je napisao/la:Napisi i ostatak price, kada je prekinuto sve to i zbog cega...
Vjeruj mi drug nemam kome ko treba da zna, zna.Danas to sve drugacije fura i eto i ja ih vise mrzim nego sto sam ih tada mrzio svi sretni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 11 jul 2015, 20:18

Neka ti je vjecni rahmet, legendo naša.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 11 jul 2015, 20:20

Željo i Sarajevo kao gostujući stadioni nikada nisu bili interesantni velikoj četvorki. Igra Željo i Zvijezda na Grbavici, čini mi se da smo tada izgubili 3:0, sjećam se Šestića tada, nisi ga mogao zaustaviti, kao da je bio nadrogiran, mogao je trčati cijelu tekmu a da se na zadiše, mal, brz. Tada je to bila Pižonova oproštajna sezona u Zvijezdi. Nekoliko je puta izbacio Žvaku, ništa mu nije mogao. Ovaj iznerviran uleti mu sa obje noge, iznjeli su ga sa terena, tad kad nije zavrsio karijeru neće nikada.
Navijača iz Beograda je bilo vrlo malo, 90% ih je bilo iz Sarajeva, pola moje raje je navijalo za Beogradske klubove. Jbt idemo na tekmu, ja sa zastavom Želje a oni sa njihovim zastavama. Imali su puno navijača u Sarajevu, čak mislim više od Želje. To nikad nisam mogao shvatiti, sada svi oni navijaju za Želju ili Sarajevo :puke: . I ovo raje što je silom neprilika došlo u ovaj grad poslije rata navijalo je za Beogradske klubove ali eto sad se kunu u Želju :wtf:
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 11 jul 2015, 20:37

Sta bi trebala da znaci recenica iz monologa sa "sipke" u cetvrtak, citiram :"sve i da nas 30 ostane, mi cemo navijati kao da nas je 100 hiljada"(nakon cega je ludnica bila).. Ali da li ta recenica aludira na neke svadje unutar grupe ili sta ? @fedelta,minjore, shzna... O cemu se radi
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 jul 2015, 20:38

i ja sam to pitao ali nisam dobio odgovor.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 11 jul 2015, 20:41

Puno poznatih faca sam vidio koji nisu bili u kopu, a donedavno su bili medju prvima dole. Na poluvremenu sam otisao gore jer me glava zabolila i cuo sam neke kritike na kop... Ne znam bgm...

Katakomba is back !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 11 jul 2015, 20:49

Meni je zasmetalo par stvari na utakmici protiv Maltežana a radi se o navijacima, ali to necu iznositi javno, momci koji su vodili navijanje zaslužuju čestitke jer su se fakat trudili..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 11 jul 2015, 20:52

Željooooo je napisao/la:Meni je zasmetalo par stvari na utakmici protiv Maltežana a radi se o navijacima, ali to necu iznositi javno, momci koji su vodili navijanje zaslužuju čestitke jer su se fakat trudili..
Ne kažem ja da se nisu trudili, jesu fakat. Bila je dobra atmosfera. Ali eto, nije svejedno ako imas nesuglasica u grupi.. Ipak smo svi tu radi jednog, a to je Željo

Katakomba is back !

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 11 jul 2015, 20:56

Otkad Mirze rahmetli više nema, ništa više nije isto, počevši od organizacije Manijaka. Onog kobnog dana nestala je i jedna od jačih podgrupa TM, tj. ugašena je, mnogi momci koliko sam čuo iz poštovanja prema Mirzi ne žele više dolaziti na jug, veliki broj momaka prešao je na drugu tribinu.. Vjerovatno da grupa proživljava najteže godine od rata na ovamo, u nepunoj godini nestaše dva mladića koji su živjeli Želju u svakom smislu te riječi. Primjetio sam na utakmici protiv Balzama da oni momci koji su uvijek bili prvi u organizacije tribine, koji su prvi išli na gostovanja, koji su prvi bili u svemu onom što taj navijački svijet nosi, nisu više grupisani na jednom mjestu već raštrkani po cijeloj tribini. Momcima sa šipke kapa dole, poginuli su da podignu atmosferu, teško je vidjeti onakav jug ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 11 jul 2015, 21:23

manijakdokraja je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Meni je zasmetalo par stvari na utakmici protiv Maltežana a radi se o navijacima, ali to necu iznositi javno, momci koji su vodili navijanje zaslužuju čestitke jer su se fakat trudili..
Ne kažem ja da se nisu trudili, jesu fakat. Bila je dobra atmosfera. Ali eto, nije svejedno ako imas nesuglasica u grupi.. Ipak smo svi tu radi jednog, a to je Željo
Meni je teško gledati onakvo stanje na jugu iskreno da ti kažem. :( Nisam upucen u dešavanja u grupi ali treba organizovati neki sastanak između podgrupa na kome ce se pojaviti uticajni ljudi iz tog navijackog svijeta ili ljudi koji su ranije vodili tribinu, meni prvi na pamet pada Adnan Mahmutovic Java koji bi pomogli mlađim naraštajima u vođenju tribine, da se na tom sastanku sve završi i riješe problemi ako ih ima a ocigledno je da postoje, ovako više ne ide ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 11 jul 2015, 21:31

mma_hz je napisao/la:
miden je napisao/la:slika
Ulica je Kralja Tomislava (danas ul. Koševo), godina je 1990. - 25. april
Na slici su navijaci Sarajeva na putu ka Olimpijskom stadionu, a u sredini je Đilda sa bubnjem. Ako može neko da mi objasni ovu sliku?
To ti je buraz Sarajevo,nekAdasnje Sarajevo.
Tacno tako a ne ovo sad nafuravanje ovih balavaca i papaka.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 11 jul 2015, 21:33

Evo ja ću napisati par stvari što se toga tiče.Kako godine prolaze najveće podgrupe su se razilazile,i od.njih svih ostane samo 2-3 momka koji jos uvijek dolaze,a nu oni više nisu u kopu.Evo sjetit ćemo se ApGanga.Bili su strah i trepet drugim grupama,a od njih je samo ostala sjenka,tj. Podmladak.Starijih navijaca gotovo da nikako ne vidjam.Tako je i sa Jointom,i sa UrbanCorpsom.Prije 2 ili 3 godine cini mi se,da je Urban dozivio kao preporod,to je bila prva utakmica druge polusezone.Cini mi se da smo protiv sirokog igrali i zbog snijega samo je sjever bio otvoren.Bilo je tada 50-tak momaka u novoizradjenim duskericama.Plava boja duksa i na njima pisalo urban corps,sjetit ce se oni koji su bili tada u kopu.Ali do kraja te sezone i od njih ni sjenka nije ostala.Ostali su samo kao predvodnici grupe TM,podgrupe Fedelta Frotta i Stari Grad.Momke iz Sg-a jos uvijek vidjam,dok nakon ubistva naseg Mirze,rahmet mu dusi, FF se raspao.Odnosno postoje oni ali kao u sjenci.Samo na gostovanja dolaze,Grbavice nakon utakmice sa Slobodom vidjeli nisu.Sve ih poznajem licno,kao sto sam i Mirzu poznavao.Ko je bio na utakmici protiv Čelika mogao je vidjeti ko je bio u kopu.100-150 navijaca od tog 10-tak starijih i to je bila Pašukanova ekipa.Ovo ostalo sve podmladak koji je odnedavno počeo ići na utakmice.Pa i moja stara raja s kojim sam kao dijete isao po prvi put na Jug javno su na fb pisali,poslije ubistva Mirze,da ih Jug dugo dugo vidjet nece.Meni ko da su srce iscupali kad vidim sta je ostalo od nas.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 11 jul 2015, 21:34

BlueFamily je napisao/la:Evo ja ću napisati par stvari što se toga tiče.Kako godine prolaze najveće podgrupe su se razilazile,i od.njih svih ostane samo 2-3 momka koji jos uvijek dolaze,a nu oni više nisu u kopu.Evo sjetit ćemo se ApGanga.Bili su strah i trepet drugim grupama,a od njih je samo ostala sjenka,tj. Podmladak.Starijih navijaca gotovo da nikako ne vidjam.Tako je i sa Jointom,i sa UrbanCorpsom.Prije 2 ili 3 godine cini mi se,da je Urban dozivio kao preporod,to je bila prva utakmica druge polusezone.Cini mi se da smo protiv sirokog igrali i zbog snijega samo je sjever bio otvoren.Bilo je tada 50-tak momaka u novoizradjenim duskericama.Plava boja duksa i na njima pisalo urban corps,sjetit ce se oni koji su bili tada u kopu.Ali do kraja te sezone i od njih ni sjenka nije ostala.Ostali su samo kao predvodnici grupe TM,podgrupe Fedelta Frotta i Stari Grad.Momke iz Sg-a jos uvijek vidjam,dok nakon ubistva naseg Mirze,rahmet mu dusi, FF se raspao.Odnosno postoje oni ali kao u sjenci.Samo na gostovanja dolaze,Grbavice nakon utakmice sa Slobodom vidjeli nisu.Sve ih poznajem licno,kao sto sam i Mirzu poznavao.Ko je bio na utakmici protiv Čelika mogao je vidjeti ko je bio u kopu.100-150 navijaca od tog 10-tak starijih i to je bila Pašukanova ekipa.Ovo ostalo sve podmladak koji je odnedavno počeo ići na utakmice.Pa i moja stara raja s kojim sam kao dijete isao po prvi put na Jug javno su na fb pisali,poslije ubistva Mirze,da ih Jug dugo dugo vidjet nece.Meni ko da su srce iscupali kad vidim sta je ostalo od nas.
To je tekma sa Borcem bila. Jedina utakmica ikada kada se navijanje Manijaka čulo do moje kuće u Lukavici. I to ne da se čuo huk, nego se čula svaka riječ razgovijetno.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jul 2015, 22:05

× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 11 jul 2015, 22:17

Mislim da ovdje nije mjesto o pricama sto se ticu desavanja unutar grupe. Nije ovo prvi put da se nesto ovako desava na nasoj tribini i nece biti prvi put da ovo prevazidjemo i krenemo gdje smo stali. Naravno niko vama to ne moze zabraniti ali bih vas molio da se suzdrzite price oko juga i Manijaka...iskljucivo Zeljeznicar!
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 11 jul 2015, 22:28

Sva prica oko manijaka treba se zavrsiti na molbi da ne nose transove u Madjarsku kako ne bi ostali bez istih. Ova postava trenutna nije ni za Opcine Novo Sarajevo, a ne da idu negdje van sa transovima. Kad sam spomenuo Novo Sarajevo mislim na Pofalice gdje su pitari na kilometar od Grbavice stadiona nacrtali 200 metara svojih grafita i tako 6 godina vec evo samo ih sire :lol:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 11 jul 2015, 22:30

Pitari se ufurali pravo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], KrajinaTm87, Pact1921 i 28 gostiju.