Postao/la BlueFamily » 11 jul 2015, 21:33
Evo ja ću napisati par stvari što se toga tiče.Kako godine prolaze najveće podgrupe su se razilazile,i od.njih svih ostane samo 2-3 momka koji jos uvijek dolaze,a nu oni više nisu u kopu.Evo sjetit ćemo se ApGanga.Bili su strah i trepet drugim grupama,a od njih je samo ostala sjenka,tj. Podmladak.Starijih navijaca gotovo da nikako ne vidjam.Tako je i sa Jointom,i sa UrbanCorpsom.Prije 2 ili 3 godine cini mi se,da je Urban dozivio kao preporod,to je bila prva utakmica druge polusezone.Cini mi se da smo protiv sirokog igrali i zbog snijega samo je sjever bio otvoren.Bilo je tada 50-tak momaka u novoizradjenim duskericama.Plava boja duksa i na njima pisalo urban corps,sjetit ce se oni koji su bili tada u kopu.Ali do kraja te sezone i od njih ni sjenka nije ostala.Ostali su samo kao predvodnici grupe TM,podgrupe Fedelta Frotta i Stari Grad.Momke iz Sg-a jos uvijek vidjam,dok nakon ubistva naseg Mirze,rahmet mu dusi, FF se raspao.Odnosno postoje oni ali kao u sjenci.Samo na gostovanja dolaze,Grbavice nakon utakmice sa Slobodom vidjeli nisu.Sve ih poznajem licno,kao sto sam i Mirzu poznavao.Ko je bio na utakmici protiv Čelika mogao je vidjeti ko je bio u kopu.100-150 navijaca od tog 10-tak starijih i to je bila Pašukanova ekipa.Ovo ostalo sve podmladak koji je odnedavno počeo ići na utakmice.Pa i moja stara raja s kojim sam kao dijete isao po prvi put na Jug javno su na fb pisali,poslije ubistva Mirze,da ih Jug dugo dugo vidjet nece.Meni ko da su srce iscupali kad vidim sta je ostalo od nas.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...