Atletika u BiH

Moderator/ica: rio_Ferdy88

filip13

Re: Atletika u BiH

Post Postao/la filip13 » 18 jul 2015, 22:34

Heller je napisao/la:Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost

amerikanaca vec dugo nema medju najboljim u ovoj disciplini

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 jul 2015, 23:49

newton_heath_lyr je napisao/la:
baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Tuka ako uzme medalju, treba mu dati 2 milje penzije, cim navrsi 40 god
Ove drzave evrope jos nisu osvojile medalju na olimpijskim igrama:
1. Albanija (ucestvovali na 7 ljetnih i 3 zimske olimpijade)
2.Andora (10 LJ, 11 Z)
3. Bosna i Hercegovina ( 6 LJ, 6 Z)
4. Malta (15 LJ)
5. Monako (19 LJ, 9 Z)
6.San Marino (13 LJ, 9 Z)

nema ni vatikan nijednu :mrgreen:

mada je ta lista bullshit, mi imamo gomilu medalja iz vremena SFRJ, dok ovi drugi stvarno nemaju ništa :wave:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 jul 2015, 23:59

jestamaji je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:
baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Tuka ako uzme medalju, treba mu dati 2 milje penzije, cim navrsi 40 god
Ove drzave evrope jos nisu osvojile medalju na olimpijskim igrama:
1. Albanija (ucestvovali na 7 ljetnih i 3 zimske olimpijade)
2.Andora (10 LJ, 11 Z)
3. Bosna i Hercegovina ( 6 LJ, 6 Z)
4. Malta (15 LJ)
5. Monako (19 LJ, 9 Z)
6.San Marino (13 LJ, 9 Z)

nema ni vatikan nijednu :mrgreen:

mada je ta lista bullshit, mi imamo gomilu medalja iz vremena SFRJ, dok ovi drugi stvarno nemaju ništa :wave:
Narvno da je bullshit lista kad je BIH kao drzava priznata tek prije 20 godina a jos beZ ikakve infrastruktre jer je sve sruseno u ratu I svodi se na nacionalizam I politiku.Sport je u zadnjem planu a da smo normalana zemlja bili bi najaci na BALKANU u mnogim sportovima.
Zadnja izmjena: BosnaSTL, dana/u 19 jul 2015, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 19 jul 2015, 00:01

:D
slika
Sreca pa je Ojler mlad umro...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 19 jul 2015, 01:51

Amel Tuka, najveći sportaš kojeg je BIH imala još uvek nema svoju temu?
Jedan Tino Sven Sušić ima, a najveći sportaš kojeg imamo nema, tuga.

Senegal
Kontakt:

Post Postao/la Senegal » 19 jul 2015, 03:08

Jeli ovo Amel Tuka nema temu na forumu :hmmmmm:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jul 2015, 03:17

Dobro atletika ima temu, a ne Amel Tuka. Svi preko noći postali pasionirani pratitelji kraljice sportova.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 19 jul 2015, 04:25

Neki misle da samo oni koji pisu na forumu o nekom sportu prate taj sport!Covjece na forumu pise jedan posto ljudi koji prate bilo koji sport!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 jul 2015, 04:37

Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.

Idemo dalje, nadam se da je ovo samo početak. Da će njegovi uspjesi popularizovati ovaj sport i bilo koju njezinu disciplinu širom države. Mada svi znamo da nije samo do volje naših ljudi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2015, 08:02

Senegal je napisao/la:Jeli ovo Amel Tuka nema temu na forumu :hmmmmm:

ima,neko otvorio temu na pdf kosarka

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jul 2015, 10:41

MrWhite je napisao/la::D
slika
Ucio kratke sure :rol:

(Valjda se niko ne uvrijedi :D )
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Atletika u BiH

Post Postao/la _dreamer_ » 19 jul 2015, 10:54

zizu1991 je napisao/la:Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.

Idemo dalje, nadam se da je ovo samo početak. Da će njegovi uspjesi popularizovati ovaj sport i bilo koju njezinu disciplinu širom države. Mada svi znamo da nije samo do volje naših ljudi.
Ma i u svijetu ovaj sport nije popularan kao prije. Ja sam atletiku pratio dok je bht prenosio mitinge, imao sam tada neke favorite kao npr nuredin morseli, dragutin topic, marion jones, steve backley.. ali onda je nekako prestao interes bht za ovaj sport i tako sam i ja prestao da ga pratim

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 19 jul 2015, 13:05

_dreamer_ je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.

Ma i u svijetu ovaj sport nije popularan kao prije. Ja sam atletiku pratio dok je bht prenosio mitinge, imao sam tada neke favorite kao npr nuredin morseli, dragutin topic, marion jones, steve backley.. ali onda je nekako prestao interes bht za ovaj sport i tako sam i ja prestao da ga pratim

znaš ko je bio najači, brat ne svrstani Marokanac Hišam el Geruž, onaj Bernard Lagat, Kenenisa Bekele, znam da su trčali 800 ili 1500 metara, još Velid i Mediha komentatori, hahahah, ma i nesječam se kad sam zadnji put do Amela pogleda atletiku.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 19 jul 2015, 14:18

Ja sam uvijek gotivio onog Michael Johnsona.. najvise po nesvakidasnjem stilu trcanja. Prsa izbaci u ofsajd a glavu objesi iza ledja.. samo sto mu ne spadne sa vrata :D

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jul 2015, 14:51

dok je BHT prenosi ove mitinge tada još zlatne lige pratio sam je aktivnije, mada je pratim aktivno ali dosta preskačem ove "main evente" i gledam ove "Nebitne" stvari, ali stvarno je bio gušt pratiti to uz Spahu i Medinu dok su harali Hišam El Geruž i Džonatan Edvards. Malo smo je i mi u BiH zapostavili i u zadnje vrijeme od Atletike jedino što je ostalo je Hamza Alić.

Nadam se da će se nešto promjeniti u svijesti mladih ljudi i da će ovaj uspjeh Tuke biti pokazatelj mladim generacijama (a vjerujte imamo već sada omladinu koja će za par godina imati velike rezultate) da se može uspjeti u atletici.
Nije ovde toliko riječ ni u motivaciji ni o uvjetima, za Atletiku ne trebaju neki ekstra uvjeti a u većim gradovima to imamo. Problem su treneri i tim koji će raditi sa tim ljudima, mi po klubovima eventualno imamo jednog ili dva trenera koji se bave svim disciplinama, u vrhunskom sportu to ne ide.

Nije ni Sandra Perković imala neke ekstra uvjete ali jeste imala velikog trenera Ivana Ivančića, čovjeka koji je "stvorio" Sandru Perković i Ivanu Brkljačić te još nekolicinu bacača kladiva, diska, koplja a i mislim da je bio trener Nedžada Mulabegovića koji je trenirao kuglu.

Kod nas isti trener trenira i skok u vis i trčanje na 100 metara i desetoboj, tako to ne ide, treba nam trenerskog kadra, obrazovanog a dokaz da je trener ključ svega jesu Amel Tuka koji trenira sa Talijanom, Kemal Mešić koji trenira u Americi i Mesud Pezer koji trenira u Švedskoj.
Zamislite kakve bi rezultate imao Rusmir Malkočević koji je završio kao 19-i na EP 400 m s preponama da ima nekog trenera koji mu zna prenjeti neke "male tajne", ne kažem ja da naši treneri ne valjaju ali pitanje je koliko je to znanje aktualno. Ja se nadam da će evo novi doktor sportskih nauka Zlatko Saračević nešto preuzeti a neko spomeni i Elvira Krehmića, i taj čovjek bi svakako mogao nešto prenjeti eno imamo onog momka 18 godina ima skače već oko 2 metra što i nije toliko loše za njegove godine, 2-3 godine aktivnog rada i mogao bi i on na nekih 2,30 ako ništa :)
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 19 jul 2015, 14:57

Ja sam obozavao utrke na 100 metara .Sjecam se kad sam bio mali i olmpijskih igara i Seula kad su imali okrsaj Ben Johnson i Carl Lewis.Mozda je to bila najaca utrka na 100 metara u Historiji atletike samo steta sto su svi bili dopingovani .

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jul 2015, 14:59

BosnaSTL je napisao/la:Ja sam obozavao utrke na 100 metara .Sjecam se kad sam bio mali i olmpijskih igara i Seula kad su imali okrsaj Ben Johnson i Carl Lewis.Mozda je to bila najaca utrka na 100 metara u Historiji atletike samo steta sto su svi bili dopingovani .
Pogotovo Istočni Blok, tamo nisi mogao na OI ako nisi bio dopingovan, DDR pogotovo, i danas rekorde koje drže takmičari iz DDR niko ne obara, što li :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2015, 22:33

kim je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

znaš ko je bio najači, brat ne svrstani Marokanac Hišam el Geruž, onaj Bernard Lagat, Kenenisa Bekele, znam da su trčali 800 ili 1500 metara, još Velid i Mediha komentatori, hahahah, ma i nesječam se kad sam zadnji put do Amela pogleda atletiku.

bekele je trcao na 5 i 10 kilometara,mislim da i dalje trci

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2015, 22:35

FliX je napisao/la:Ja sam uvijek gotivio onog Michael Johnsona.. najvise po nesvakidasnjem stilu trcanja. Prsa izbaci u ofsajd a glavu objesi iza ledja.. samo sto mu ne spadne sa vrata :D

a prije njega na 400 metara harry butch reynolds,pa ludi nigerijac innocent egbunike,krene ko iz topa pa jedva izdrzi do kraja

p.s. odosmo u off topic

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 19 jul 2015, 22:38

filip13 je napisao/la:
FliX je napisao/la:Ja sam uvijek gotivio onog Michael Johnsona.. najvise po nesvakidasnjem stilu trcanja. Prsa izbaci u ofsajd a glavu objesi iza ledja.. samo sto mu ne spadne sa vrata :D

a prije njega na 400 metara harry butch reynolds,pa ludi nigerijac innocent egbunike,krene ko iz topa pa jedva izdrzi do kraja

p.s. odosmo u off topic
Ko onaj Francuz :) Predzadnji zavrsio
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.