Heller je napisao/la:Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost
amerikanaca vec dugo nema medju najboljim u ovoj disciplini
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Heller je napisao/la:Njegov uspjeh bi mogo malo vise odjeknut ako ostane na nivou, jer je Evropljanin i moze se nositi sa Africkim i Americkim atleticarima. A to je rijetkost
newton_heath_lyr je napisao/la:Ove drzave evrope jos nisu osvojile medalju na olimpijskim igrama:baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Tuka ako uzme medalju, treba mu dati 2 milje penzije, cim navrsi 40 god
1. Albanija (ucestvovali na 7 ljetnih i 3 zimske olimpijade)
2.Andora (10 LJ, 11 Z)
3. Bosna i Hercegovina ( 6 LJ, 6 Z)
4. Malta (15 LJ)
5. Monako (19 LJ, 9 Z)
6.San Marino (13 LJ, 9 Z)
Narvno da je bullshit lista kad je BIH kao drzava priznata tek prije 20 godina a jos beZ ikakve infrastruktre jer je sve sruseno u ratu I svodi se na nacionalizam I politiku.Sport je u zadnjem planu a da smo normalana zemlja bili bi najaci na BALKANU u mnogim sportovima.jestamaji je napisao/la:newton_heath_lyr je napisao/la:Ove drzave evrope jos nisu osvojile medalju na olimpijskim igrama:baglama je napisao/la:koliko europskih medalja nema olimpijsku medalju?jel istina samo mi,albanija i andora cini mi se?
Tuka ako uzme medalju, treba mu dati 2 milje penzije, cim navrsi 40 god
1. Albanija (ucestvovali na 7 ljetnih i 3 zimske olimpijade)
2.Andora (10 LJ, 11 Z)
3. Bosna i Hercegovina ( 6 LJ, 6 Z)
4. Malta (15 LJ)
5. Monako (19 LJ, 9 Z)
6.San Marino (13 LJ, 9 Z)
nema ni vatikan nijednu![]()
mada je ta lista bullshit, mi imamo gomilu medalja iz vremena SFRJ, dok ovi drugi stvarno nemaju ništa
Senegal je napisao/la:Jeli ovo Amel Tuka nema temu na forumu
Ucio kratke sureMrWhite je napisao/la:![]()
Ma i u svijetu ovaj sport nije popularan kao prije. Ja sam atletiku pratio dok je bht prenosio mitinge, imao sam tada neke favorite kao npr nuredin morseli, dragutin topic, marion jones, steve backley.. ali onda je nekako prestao interes bht za ovaj sport i tako sam i ja prestao da ga pratimzizu1991 je napisao/la:Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.
Idemo dalje, nadam se da je ovo samo početak. Da će njegovi uspjesi popularizovati ovaj sport i bilo koju njezinu disciplinu širom države. Mada svi znamo da nije samo do volje naših ljudi.
_dreamer_ je napisao/la:Ma i u svijetu ovaj sport nije popularan kao prije. Ja sam atletiku pratio dok je bht prenosio mitinge, imao sam tada neke favorite kao npr nuredin morseli, dragutin topic, marion jones, steve backley.. ali onda je nekako prestao interes bht za ovaj sport i tako sam i ja prestao da ga pratimzizu1991 je napisao/la:Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.
Idemo dalje, nadam se da je ovo samo početak. Da će njegovi uspjesi popularizovati ovaj sport i bilo koju njezinu disciplinu širom države. Mada svi znamo da nije samo do volje naših ljudi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pogotovo Istočni Blok, tamo nisi mogao na OI ako nisi bio dopingovan, DDR pogotovo, i danas rekorde koje drže takmičari iz DDR niko ne obara, što liBosnaSTL je napisao/la:Ja sam obozavao utrke na 100 metara .Sjecam se kad sam bio mali i olmpijskih igara i Seula kad su imali okrsaj Ben Johnson i Carl Lewis.Mozda je to bila najaca utrka na 100 metara u Historiji atletike samo steta sto su svi bili dopingovani .
kim je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Ma i u svijetu ovaj sport nije popularan kao prije. Ja sam atletiku pratio dok je bht prenosio mitinge, imao sam tada neke favorite kao npr nuredin morseli, dragutin topic, marion jones, steve backley.. ali onda je nekako prestao interes bht za ovaj sport i tako sam i ja prestao da ga pratimzizu1991 je napisao/la:Hajd realno o atletici, koliko ljudi može da prati u BiH? Nogomet, košarka, rukomet, pa tek onda ostale sportske discipline. Marginalizirana je totalno na lokalnom nivou. Svi parametri to pokazuju. Momak je bacio svijetlosnu zraku na ovaj sport i ponovo je, bar na trenutak dobio mjesto koje mu, nesumnjivo pripada.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
znaš ko je bio najači, brat ne svrstani Marokanac Hišam el Geruž, onaj Bernard Lagat, Kenenisa Bekele, znam da su trčali 800 ili 1500 metara, još Velid i Mediha komentatori, hahahah, ma i nesječam se kad sam zadnji put do Amela pogleda atletiku.
FliX je napisao/la:Ja sam uvijek gotivio onog Michael Johnsona.. najvise po nesvakidasnjem stilu trcanja. Prsa izbaci u ofsajd a glavu objesi iza ledja.. samo sto mu ne spadne sa vrata
Ko onaj Francuzfilip13 je napisao/la:FliX je napisao/la:Ja sam uvijek gotivio onog Michael Johnsona.. najvise po nesvakidasnjem stilu trcanja. Prsa izbaci u ofsajd a glavu objesi iza ledja.. samo sto mu ne spadne sa vrata
a prije njega na 400 metara harry butch reynolds,pa ludi nigerijac innocent egbunike,krene ko iz topa pa jedva izdrzi do kraja
p.s. odosmo u off topic
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.