FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DooVe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DooVe » 21 jul 2015, 21:34

AsharaK je napisao/la:Nisam pratio, koliko imamo clanova do danas?
http://fkzeljeznicar.ba/izazov-sve-smo- ... ova/15620/

759 :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 jul 2015, 21:38

Cijeli dan pozitivne stvari...
Ovo oko stadiona ide svojim tokom. O svemu se vodi računa i nije to stvar koja se završava preko noći. Ne treba odmah pucati negativu spram općine, načelnika i sl...
U ovom slučaju ne koči niko,traže se opcije da kad se pravi,da se pravi za sva vremena. Analizira se stari projekat, on je bazni u smislu gabarita,statike,kapaciteta...
Moraju se neke stvari modernizirati,mora se omogućiti maksimalna komercijalizacija cijele priče...
Istok ne znači ispunjavanje uvjeta za evropske utakmice.Ali znaci puno.Osim direktnih efekata od većeg broja ljudi na utakmicama (slažem se s nekim ko reče da je to brat bratu 1000 ljudi po utakmici više).
Treba računati da to mora biti i više. Imaces 17 ili 18 domaćih utakmica u trokruznom sistemu, sa protivnicima koji su zanimljivi...U kraćoj ligi očekujemo dodatni kvalitet koji bi trebao dovesti više ljudi...
Ali,ovo sam napisao da bih na kraju rekao kako nije vrijeme za ovu temu...
Hajmo se vratiti našoj stvarnosti...a to je u ovom momentu jedino utakmica koja slijedi...
Osim nje,dobra tema je članstvo...Ovo oko izazova je pravo zanimljivo.Dajte koji ima vremena i ko vusi po fb,da se to zatalasa...Prihvatice to raja.
Oko revansa,hm...
Teško,preteško će biti...
Oni mogu puno bolje nego su odigrali u prvoj utakmici. Možemo li mi bolje? Možda za nijansu možemo. Ali ne puno.
Iskusniji smo za tu utakmicu. Možemo im još malo bolje bataliti igru. Čini mi se da bi mogli biti i malo opasniji prema naprijed.Ako im kod 0:0 uspijemo ozbiljnije zaprijetiti mogli bi ih dodatno zadeverati.
Ali,realno,bolja su ekipa,iskusnija,neće im biti problem gostujuća atmosfera...
Problem im može biti lošiji i sporiji teren.
Logično je da nam rastu apetiti,ali polako. Spustite loptu...daleko smo od prolaska.
Vratite se u našu realnost. Jesmo li mi uopće svjesni sa kakvom ekipom igramo.
Jesmo li svjesno da je unutar terena 5 momaka kaje je porodio ovaj klub...da su to djeca sa juga.
Kako god,Šta god bilo,idemo dalje, nemojte okretati priču za 180 stepeni.
Imamo pravo na optimizam, vjerujemo ovoj ekipi...ali polako,oni su i dalje veliki favoriti.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 jul 2015, 21:41

AnelZ je napisao/la:Stadion od nekih 22000 je za nas optimalan, max 25000. Sto se tice istoka, obavezno se treba onda raditi i betonski teren iza te tribine tako da se napravi od njega trg/plato za okupljanje jer je plato ispred sjevera neuslovan trenutno + ce se uskoro prosiriti juzna longitudinala gdje se planira kruzni tok na ukrstanju sa trecom transverzalom. Ako zelimo Evropu na Grbavici, potrebni su prateci objekti koji se kod nas nalaze ispod zapada (a mnogi nedostaju).
Može se iza istoka napraviti podzemna garaža sa nekoliko etaža i trg na njoj za okupljanje. A već sam negdje objašnjavao kako bi se mogao izvesti i trg iza sjeverne tribine u visini ulaza, i koji bi išao iznad longitudinale i stepenicama se spuštao kod Lorisa na jednoj strani i kod one zgrade preko puta Lorisa na drugoj strani.
Ali otom potom.
DRUG NEBI TI PUNCA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 21 jul 2015, 21:46

Ovu utakmicu treba odigrati upravo kao i u Mađarskoj, strpljivom i pametnom igrom bez srljanja do prolaska dalje. Navijači su euforični što je nekako i logično ali igrači to sigurno nisu i ne trebaju biti jer euforija je gadna stvar. Ne sumnjam ja da će Oda i Sablja njih dobro pripremiti i za ovu utakmicu koja će biti puno teža i sa psihološkog dijela. Dovoljno smo se puta opekli na te iste Mađare i nerealno je razmišljati o trećem pretkolu a da nismo ni odigrali ovu utakmicu. Puno Koševo će našima mnogo značiti!

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 21 jul 2015, 22:02

Ma treba odmah u kost, dati im doznanja da ih necemo pustiti da drze loptu i da nas napadaju.

Kada se oni otvore a moraju onda pustiti Djelmica da bude na centru i kontre preko njega

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 21 jul 2015, 22:19

Bgmi u četvrtak najavljuju blago zahlađenje i kišu..
Evo ne znam..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2015, 23:01

Stadion je veliki prioritett ne samo radi navijaca, ljubavi, sentimetalnosti nego i radi same igre. Ja sam ubijeđen da bi mi na Grbavici bili jači za 20% nego što smo na koševu. Blize tribine, bolja atmosfera, plus igraci su navikli da tu igraju...jbg ti vako dodjes da igras odlucujucu utakmicu u evropi na stadionu na kojem si u prethodnih 12 mjesci igro jednom ili dvaput. Nije to mala stvar.
=\_1921_/=

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 21 jul 2015, 23:12

avlami97 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:ako neka ima gif kako onaj madjar pada nakon gola dzenisa bio bi zahvalan :D ne mogu da prestanem da gledam onaj gol... stvarno melem za oci... :D

btw, jel diatta dobio zuti u susretu sa ferencom?
Na zvaničnoj stranici Uefe, piše da jeste.
vidim da snimku da nisu to pokazali... elem vjerujem uefi vise nego reziseru utakmice...

nego... da li neko moze napraviti gif sa madjarom kako pada nakon gola?! :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

aVDo8
Kontakt:

Post Postao/la aVDo8 » 21 jul 2015, 23:34

braćo od koliko sutra mogu uzet člansku?
Budi Željo! YNWA!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 21 jul 2015, 23:36

aVDo8 je napisao/la:braćo od koliko sutra mogu uzet člansku?
Od 11 do 18.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 21 jul 2015, 23:42

jovanmaksimovic je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:ako neka ima gif kako onaj madjar pada nakon gola dzenisa bio bi zahvalan :D ne mogu da prestanem da gledam onaj gol... stvarno melem za oci... :D

btw, jel diatta dobio zuti u susretu sa ferencom?
Na zvaničnoj stranici Uefe, piše da jeste.
vidim da snimku da nisu to pokazali... elem vjerujem uefi vise nego reziseru utakmice...

nego... da li neko moze napraviti gif sa madjarom kako pada nakon gola?! :D
slika

Uskoro i Mađar!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 21 jul 2015, 23:52

Kad čitam ove komentare imam osjećaj da nam real dolazi, slažem se da favoriti ali nije to baš tolika razlika nego hoće li nam ova kiša pokvariti stimung zar je moguće Merlin i kiša pa baš nemamo sreće

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jul 2015, 23:53

Kisa samo moze privuci jos ljudi. :) Sada nema duzih padavina, ljeto je, padne malo i onda bude milina.

SVI NA HADISON ! UČLANI SE U KLUB ! MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ !
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 22 jul 2015, 00:03

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 22 jul 2015, 00:23

Od samog jutra sam imao osječaj tmurnog dana. Bilo je sparno, topao vjetar je golicao zastore na prozoru moje sobe. Žeđ me odveć uzela i već desetak minuta se prenemažem da ustanem i dođem do nekog izvora vode, poželjno česme.
Onda sam ugledao svjetlo. Ekran mog Sonija je zasvijetlio i obasjao moje oči. A one su čitale. Čitale su poruku mog dobrog druga, te se pomalo skupiše, dajući prostora mojim obrazima da dođu do izražaja, što je bila predača širokog keza na mom licu. "Imat ću ja auto za tekmu" je rečenica koja je jednostavno obilježila ovaj, u početku tmuran a kasnije prekrasan dan.
Malo mi za sriću triba...
Jači od ratova, režima i partija. 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jul 2015, 00:24

Peterski je napisao/la:Od samog jutra sam imao osječaj tmurnog dana. Bilo je sparno, topao vjetar je golicao zastore na prozoru moje sobe. Žeđ me odveć uzela i već desetak minuta se prenemažem da ustanem i dođem do nekog izvora vode, poželjno česme.
Onda sam ugledao svjetlo. Ekran mog Sonija je zasvijetlio i obasjao moje oči. A one su čitale. Čitale su poruku mog dobrog druga, te se pomalo skupiše, dajući prostora mojim obrazima da dođu do izražaja, što je bila predača širokog keza na mom licu. "Imat ću ja auto za tekmu" je rečenica koja je jednostavno obilježila ovaj, u početku tmuran a kasnije prekrasan dan.
Malo mi za sriću triba...
:bih: :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 22 jul 2015, 00:30

Ima li ikakve šanse da ranije kupim kartu i člansku. U 12 sati već je toplo, a ja mislio pješke do Grbavice iz pravca Skenderije. Zašto prodaja karata, a i članskih počinju tako kasnu (u 11 i 12 sati) kad je najtoplije. Zar nisu mogli pomaći prodaju bar od 9 kad nije mnogo vruće. Hoće li biti gore neko ako dođem u 10 sati?
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 22 jul 2015, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 jul 2015, 00:31

Pa nije 300 stepeni
DRUG NEBI TI PUNCA

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 22 jul 2015, 00:35

Nije 300 stepeni ali je toplo. Moguće je da bude gužve na prodajnom mjestu, a meni se nešto šeta. Mrzim gradski prevoz, a još više da ja vozim. Zar ne bi i njima bilo lakše ranije početi sa prodajom.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 22 jul 2015, 00:38

taman kreeš sa skenderije u 9, laganim koracima u 10 si na grbavici
popiješ jutarnju kaficu i prvi si u redu za kartu :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.