Manchester City:FaraonTM je napisao/la:Ja ti kažem da on nikad za njihov klub u njihovim glavama nije bio jedan od važnijih igrača pored Aguera, Silve, Yaye, Kompanya, Harta... bio je jedan od najkorisnijih sigurno.
1) Neizostavni igraci:
Hart
Zabaleta
Kompany
Yaya Toure
Silva
Aguero
Sterling ( najvjerovatnije od ove sezone )
2) igraci koji igraju oko 50%+ bitnih utakmica
Fernando
Fernandinho
Mangala
Kolarov
Navas ( on je doduse igrao puno prosle sezone mada ovu bi trebao manje da igra zbog Sterlinga )
3) Rotacijski igraci:
Demichelis
Clichy ( Mada Clichy se je sve do zadnje sezone rotirao sa Kolarovom 50%-50% a ovu ga je izgleda Kolarov skroz izbacio )
Nasri ( Mislim da ce Nasri opet imati minutazu blizu 50% utakmica ove sezone po lijevoj strani )
Dzeko
Bony
4) Rezervni igraci:
Caballero
Sagna
Jovetic
Delph ( najvjerovatnije )
5) Mladi potencijalni igraci na koje se racuna:
Iheanacho
Lopes
Ünal
Denayer
Barker
Roberts
Dzeko je imao odlican drugi dio pretprosle sezone koji nije uspio da maksimalno iskoristi u prosloj sezoni i da postane jedan od najvaznijih igraca kluba. Sto zbog povreda ali isto tako i zbog nedovoljno upotrebljivih lopti ( sebicni saigraci ) kao i sebicnosti Aguera sto je bilo i ocekivano jer je on takav igrac i isto ce biti i kod Bonya koji ce raditi za Aguera ili ce pronaci boljeg od njega. Trebao je otici vec prije par sezona kao sto ti rece. Pretprosle sezone je iskoristio povrede drugih igraca ove sezone on sam nije imao srece sa povredama ali i sa formom poslje toga.
Roma je transfer iz snova za njega u ovom trenutku ( zbog Pjanica jos i vise ) sve ostalo su lose varijante. Porto izgleda nudi 15 miliona a od Arsenala izgleda nema nista jer vjerovatno dovode Benzemu iz Reala. Vrijednost mu je vec pala na 20 miliona i ako ponovi jos jednu onakvu sezonu nece ga vise ni Roma zeljeti.