Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 24 jul 2015, 17:10

kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@bhsport

Nihad je igrao za Cornellu,tu barcelona redovno salje mlade igrace ;) Nihad je u tim godinama bio odlican za nase uslove,ako je bilo boljih molim te nabroji ih :?: Mrsic :?: on i Nenad vode neke stare bitke,kada su zajedno igrali za repku.
Nemoj i ti vise molim te, pun mi je qrac laznih patriota, koji muzu reprezentaciju dok od nje imaju koristi! Kakve veze imaju ostali Barcelonini talenti s njim i nasom reprezentacijom?! Do kad cete braniti ljude koji su izdali ovu drzavu?! Dok se vucarao po trecim spanskim ligama, utakmice za repku su mu koristile, sad kad je u stanju sebi obezbijediti sto zamisli, zaboravio je na tu istu reprezentaciju. Jos u javnosti prosipa pricu da nema nikakvih problema oko nastupa, a ja sam odmah rekao da je onaj intervju na ss.ba bio izmisljen! Da je on neki anonimus, nece ga niko ziv, jednostavno je morao uzet yebeno drzavljanstvo, pa dovraga... Generalno je malo istinskih patriota u svim nasim sportovima, krenuvsi od fudbala, pa preko kosarke i rukometa i dalje do ostalih. Ja Mirzi ne zamjeram ovaj put, uradio je sto bi vjerovatno svi od nas uradili, bio je gotovo primoran, ali daleko od toga da je on bezgrjesan i da je neka cvjecka. ;)

Samo polako.Navedi mi igraca koji je trebao igrati umijesto Nihada :?: Sve sto zelim reci jeste,nema tih Patriota vise,svako gleda svoj interes ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 jul 2015, 17:38

lumani je napisao/la:
Narod ovdje nece da skonta,ova Repka je puna problema,a nisu svi igraci zadovoljni Harunom:!: Nihad de je u dobrim odnosima sa njima,javio bi nekome sta planira,a ovako je promijenio putovnicu,a niko iz Saveza nista ne zna :)

Mirza je opet skroz druga prica 5,5 miliona razloga je u igri,a doktori Sunsa sigurno nece prepustiti neke stvari nasem doktoru.

Jusuf je slicna prica ,ali narod misli da svi ovi navedeni ne vole drzavu :!: :?: A ko voli ovu drazavu Harun,Dino,Bakir,Dodik :?: Vrijeme je da se probudimo..
A onda se postavlja pitanje kome uopšte treba ova reprezentacija, treba tu nešto da se mijenja.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 24 jul 2015, 17:45

lumani je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@bhsport

Nihad je igrao za Cornellu,tu barcelona redovno salje mlade igrace ;) Nihad je u tim godinama bio odlican za nase uslove,ako je bilo boljih molim te nabroji ih :?: Mrsic :?: on i Nenad vode neke stare bitke,kada su zajedno igrali za repku.
Nemoj i ti vise molim te, pun mi je qrac laznih patriota, koji muzu reprezentaciju dok od nje imaju koristi! Kakve veze imaju ostali Barcelonini talenti s njim i nasom reprezentacijom?! Do kad cete braniti ljude koji su izdali ovu drzavu?! Dok se vucarao po trecim spanskim ligama, utakmice za repku su mu koristile, sad kad je u stanju sebi obezbijediti sto zamisli, zaboravio je na tu istu reprezentaciju. Jos u javnosti prosipa pricu da nema nikakvih problema oko nastupa, a ja sam odmah rekao da je onaj intervju na ss.ba bio izmisljen! Da je on neki anonimus, nece ga niko ziv, jednostavno je morao uzet yebeno drzavljanstvo, pa dovraga... Generalno je malo istinskih patriota u svim nasim sportovima, krenuvsi od fudbala, pa preko kosarke i rukometa i dalje do ostalih. Ja Mirzi ne zamjeram ovaj put, uradio je sto bi vjerovatno svi od nas uradili, bio je gotovo primoran, ali daleko od toga da je on bezgrjesan i da je neka cvjecka. ;)

Samo polako.Navedi mi igraca koji je trebao igrati umijesto Nihada :?: Sve sto zelim reci jeste,nema tih Patriota vise,svako gleda svoj interes ;)
Njega do 2010. cini mi se nije bilo nigdje, stagnirao je na klupskom planu kad je najvise trebao da se razvija (mislim da je tad nekad presao u rimsku Lotomatiku). Opravdano je pozvan na prvenstvo u Litvaniji 2011., a svako njegovo ranije pozivanje je moglo izostati. Kad je bio bez utakmica, dobijao je pozive u reprezentaciju kao najtelentovaniji mladi igrac, iako nije mogao biti od koristi. Sto se tice igraca koji su mogli biti umjesto njega... o tome je suludo pricati, jer si i sam svjestan da smo mi bili kanta za nabijanje recimo na prvenstvu u Srbiji, bas zbog rostera koji nije imao sirinu i kvalitet. Znas i sam da su igrali kojekakvi Kojadinovici, Nesovici, Princevi ( :mrgreen: ), itd, itd... I kao takvi su mogli (i trebali) biti ispred njega, ali uglavnom nisu, jer se gledala neka buducnost, a to Nihad danas ne cijeni. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 24 jul 2015, 17:47

Bez dedovica smo jos vece dno dna :( 3. Najbolja igraca ne igraju :mrgreen:

filip13

Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 17:51

bhsport je napisao/la:[quote="lumani
shminka je napisao/la:Jašta, pakšu, a kad je plaćao iz svog djepa putovanja na euro, bio je heroj nacije
Sta je plaćao? Posudio i vratilo mu se a repka mu je karijeru spasila inače bi konobarisao

Nisam znao,da je Nihad igrao a bolji od njega sjedili kuci :) Nihad je kao dijete otisao u Barcelonu,njemu repka nije nista spasila.[/quote]
Podsjeti se malo, zbog njega je Neno izbacio Mrsica iz petorke, a zatim kada je bio na posudbama po trecoj ligi se opet gurao u petorku, dakle...[/quote]

iz petorke reprezentacije?,ne sjecam se toga,mrsic je play,nihad nije

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 18:00

Nihad Đedović se u februaru 2015. godine odrekao državljanstva BiH kako bi dobio pasoš Njemačke, potvrđeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH za portal ****.

Đedović se morao odlučiti za takvu varijantu jer Bosna i Hercegovina nema potpisan sporazum sa Njemačkom o dvojnom državljanstvu.

Potom je Đedović izbrisan iz registra državljana Bosne i Hercegovine.

Đedović je danas za portal sportsport.ba rekao kako će igrati na Eurobasketu, ali direktor reprezentacije BiH Igor Stojanović za portal **** kaže kako je zatečen i da je Đedović ostao bez identifikacionog dokumenta.

Situacija bi mogla biti jasnija za 10 ili 15 dana.

vijest od 29.4. ove godine

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 24 jul 2015, 18:25

jel ovo adi zahriagic na slici okupljanja seniorske reprezentacije

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 24 jul 2015, 18:33

kobe64 je napisao/la:jel ovo adi zahriagic na slici okupljanja seniorske reprezentacije
Nazalost jest..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 24 jul 2015, 19:04

Pa zar smo na te grane spali da nemamo boljih igraca od hebenog Zahiragica.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 19:10

guillermo je napisao/la:Pa zar smo na te grane spali da nemamo boljih igraca od hebenog Zahiragica.

ko je taj,gdje igra?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2015, 19:27

@kobe24

Sve si fino rekao,bili smo kanta za nabijanje i Nihad je uvijek imao mjesta,jer nije bilo boljih.

Pogledaj samo danasnji trening i 2,3 igraca ponovo vidim 2010,2011 godinu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 24 jul 2015, 19:31

lumani je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
shminka je napisao/la:Jašta, pakšu, a kad je plaćao iz svog djepa putovanja na euro, bio je heroj nacije
Sta je plaćao? Posudio i vratilo mu se a repka mu je karijeru spasila inače bi konobarisao

Nisam znao,da je Nihad igrao a bolji od njega sjedili kuci :) Nihad je kao dijete otisao u Barcelonu,njemu repka nije nista spasila.
Nihad je igrao prije ikonića, pa na trojci umjesto opačka, kada je neno bio selektor radi ideje da mrsic bude back-up Đedoviću (imali smo tada playa u vasiljevicu) došlo je do svađe
Mnogi zaboravljaju ona čuvena nihadova zabijanja u tri igrača pod košem kada je gubio lopte na traci
Nihadovoj karijeri je itekako pomogla reprezentacija

Inače Gordić je samo jednom odsustvovao radi povrijede a bukvalno je lomio kosti igrajući za reprezentaciju dok Kikanović nikada nije odsustvovao a obojica igraju od historijske prve U18 reprezentacije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2015, 19:39

Nermine,sasvim normalno je da djeca od 19,20 idu glavom kroz zid..Nihad je sa razlogom bio na svakom spisku repke.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 24 jul 2015, 19:46

Vi ovdje pišete kao da Nihad nije dao ništa reprezentaciji, a ona njemu sve. Ne pokušavam da ga pravdam, jer za ono što je on uradio nema pravdanja, ali treba biti realan i reći da je Nihad mnogo dao reprezentaciji i da on nije postao to što jest zahvaljujući samo reprezentaciji.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2015, 19:50

Nihad je sa 19god imao neki prosjek od 10 poena za repku,ako je to malo onda jbg.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 jul 2015, 19:52

TheChief je napisao/la:Vi ovdje pišete kao da Nihad nije dao ništa reprezentaciji, a ona njemu sve. Ne pokušavam da ga pravdam, jer za ono što je on uradio nema pravdanja, ali treba biti realan i reći da je Nihad mnogo dao reprezentaciji i da on nije postao to što jest zahvaljujući samo reprezentaciji.
sve sto je dao, usrao je s ovim potezom

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 24 jul 2015, 19:54

giannini je napisao/la:
TheChief je napisao/la:Vi ovdje pišete kao da Nihad nije dao ništa reprezentaciji, a ona njemu sve. Ne pokušavam da ga pravdam, jer za ono što je on uradio nema pravdanja, ali treba biti realan i reći da je Nihad mnogo dao reprezentaciji i da on nije postao to što jest zahvaljujući samo reprezentaciji.
sve sto je dao, usrao je s ovim potezom
Ja i ne pokušavam da ga pravdam, ali treba samo biti REALAN.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 jul 2015, 20:08

lumani je napisao/la:Nermine,sasvim normalno je da djeca od 19,20 idu glavom kroz zid..Nihad je sa razlogom bio na svakom spisku repke.
On je zaigrao u reprezentaciji sa 17, a sa 18-19 je imao ogromna ovlaštenja kakva npr. Ikonić nikada nije imao a tada je bio igracina za Nihada
I ponavljam sve je to Ok svi smo mi to trpili da bi ga gledali u izdanju kao u Sloveniji ili sada u Bayernu i šta on uradi sada kada smo ponavljam napokon dočekali da gledamo plodove naših frustracija i navijanja
Pa da on odbaci državljanstvo i da te plodove sada gledaju navijači Minhenskog kluba, pa halooooo ba
Prelđić je barem bio pošten on ama baš ništa nije dobio od naše košarke ili reprezentacije sve su mu dali Slovenci i turci (u ostalom slično kao Nurkiću) pa kada nije zaigrao nikoga nije zakinuo, Nihad jeste
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 24 jul 2015, 20:37

Ko ne zeli da igra za nasu reprezentaciju,nek ide Bujrum siroko mu bilo.Ima momaka koji zele da igraju svim srcem,i uvijek ce igrati.Ali ne mozemo imati igrace u reprezentaciju koji to ne zasluzuju kvalitetom.Zahiragic ,pa smijesno.ne zasluzuje da bude tu, sve dok bude neko ko ce gurat igrace ne spijeti bitno koji je igra,nece biti dobro.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 21:17

kobe64 je napisao/la:Ko ne zeli da igra za nasu reprezentaciju,nek ide Bujrum siroko mu bilo.Ima momaka koji zele da igraju svim srcem,i uvijek ce igrati.Ali ne mozemo imati igrace u reprezentaciju koji to ne zasluzuju kvalitetom.Zahiragic ,pa smijesno.ne zasluzuje da bude tu, sve dok bude neko ko ce gurat igrace ne spijeti bitno koji je igra,nece biti dobro.

tacno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.