FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mma_hz
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 28 jul 2015, 08:39

hilmo je napisao/la:A travničanke, kakve su one ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prelijepe djevojke naravno..al pravi"frajeri" :mrgreen: :urnebes: nikad ne odaju takve stvari..
salu na stranu,nisam imao prolaza iako je bilo nekih kulturnih komplimenata :D ,samo je jedna "pala na moj sarm",dobio sam br al nista vise.. :D vole one svoje ba :urnebes:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Ajax
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ajax » 28 jul 2015, 09:42

Hercegovac_do_groba je napisao/la:Zvezda moze Sarajevu da plati mozda do 500-600 hiljada evra po nekoj mojoj procjeni. Po meni to ne bi bila losa ponuda plus recimo 30%. Ako ga Zvezda proda za 2 miliona sto nije nerealno ako se dokaze onda bi Sarajevo dobilo jos nekih 600 000 evra i eto tih famoznih 1 milion i nesto vise. Mislim da je to gornja ponuda i da ce tesko Sarajevo vise dobiti od ovoga.
Kahriman, 700-800k eura + 25-30% od sljedeceg transfera. Kakav je taj Kovacevic sa loptom, tehnika ??

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 jul 2015, 09:44

Za Cimija nikakve varijable ako bude ovo, ako bude ono.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 jul 2015, 09:50

Ma je bo Zvezdu,veliki klub BILI,sad su pod istragom svih mogucih zbog malverzacija i namjestanja...o dugovima da ne pricam..u svakom slucaju za Cimirota oni nisu rjesenje..zasluzuje Cimi mnogo veci klub..tamo je patnja ziva..bolje mu je ovdje ostati,a da ga plate nemaju,a ja Ibrakovicu ima da hebem sve zivo prvu tekmu na Kosevu kad stane dole pred istok ako ga da za nekog srbijanskog polovnjaka...SAMO PARE..
FK SARAJEVO.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 28 jul 2015, 09:53

@farukzidane ko si ti glavonja da u ime navijača Sarajeva vrijeđaš druge? Prvi put se pojaviš na forumu i nesta pametujete,mrs!

Cimija ja ne bi pustio ispod 750k €, kahrimana i 20% od sljedećeg transfera.. Realno ni Kahriman nije neki van serijski golman...standardno solidan... A cz je dobar klub za Cimija
Sabrine mi moje!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 jul 2015, 10:01

molotovljev je napisao/la:Vidi nešto, ja kažem Zvezda je Zvezda, bez obzira ne trenutnu situaciju... ali isto tako mislim da trenutno nisu značajno
bolji od nas i zaista bih volio da uskoro odigramo meč. Mada, jasno je da Zvezda ima jači lobi u evropskom fudbalu od nas,
i da sigurno recimo Cimirot više vrijedi u Zvezdi nego u Sarajevu. Ako gledamo rezultate Zvezde i Sarajeva u posljednjih
20 godina, ne možemo se pohvaliti sigurno, rezultati su u svakom slučaju očajni, mislim prije svega na euro scenu.
I ako uzmemo u obzir rezultate kroz istoriju ova dva kluba i trenutna očekivanja, dolazimo do zaključka da je Zvezda
daleko veći gubitnik od Sarajeva, zar ne ?
Tako je Zvezda nije nista jaca od Sarajeva trenutno. Sarajevu je trenutno samo problem golman i bekovi ( defanzivno ). Mada Puzigaca moze odigrati jako kvalitetno kada ima svoj dan a Hebibovic je po meni jos jednom dokazao da ne moze. Dzaba ga neki ovdje ( cije postove jako cijenim i slazem se skoro u svemu ) hvale da momak puno trci jer to mu je bukvalno jedini plus. Trcao je puno i Bekic i po meni i bolje odigrao od njega pa sta ?? Primarna uloga beka je defanziva i on je tu jako los. Losiji od Puzigace i to se vidi jako jednostavno i nece mu trka tu puno pomoci nesto. Covjek je klasicno krilo a Puzigaca kakav god bio je ipak i bek. I zna uklizati, oduzeti loptu i tako te stvari. Da je Tatomirovic igrao prvu utakmica nikada nebi primili onakav gol a i cijeloj zadnjoj liniji daje sigurnost. Samo uporedite igru zadnje linije u prvoj i drugoj utakmici protiv Lecha i sve vam je jasno. Nemoze se bas sa svakim igracem pogoditi. Ne vidim zasto bi Hebibovic morao da bude starter. I ovakvo Sarajevo bi trebalo biti opet prvak jer uvijek moze da igra na gol vise u domacem prvenstvu. Problem je da ce skoro SVI u evropi OPET da iskoriste te dvije losije pozicije.

Sto se tice CImirota posto je covjek u zadnjoj godini ugovora i AKO je stvarno njegova velika zelja CZ onda ni 700-800k nebi bilo toliko lose plus 30% buducg transfera. Zvezda ce njega skoro sigurno prodati za 2,3 milion pa vi sada racunajte. To znaci jos bar oko 500k za godinu, dvije. A i taj Kahriman nije najvjerovatnije los golman ako vrijedi milion eura.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 jul 2015, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 28 jul 2015, 10:02

Gledam sad i snimak i prvo sto sam uocio je to kakve dijagonale imaju Barba i Stepanov, pa to je perfekcija... za ovu bracu sto imaju vise informacija i sto su blizi klubu, interesuje me situacija oko tatka, jel on to ide pa ga dzeno ostavlja na klupi ili je nesto drugo u pitanju??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 28 jul 2015, 10:12

Hvala Travniku na odličnom 'domaćinstvu' :clap: i izvinite za uništene stolice, :oops: a bilo ih je dosta. Jel' zna neko jel' sve u redu sa momkom/momcima koji su privedeni sa zapada :?: Ogroman propust grupe zbog toga. :thumbdown: Bio sam tu pored te ekipe iz koje su odveli momka (ja sam vidio jednog) i na poluvremenu pređemo na istok.

Svaka čast ekipi što su se uspjeli brzo vratiti i što su ostali hladne glave, šteta što smo primili onakav gol ali i Hebiboviću svaka čast što se na onakav način vratio poslije one greške. Na ovakav način bi trebali rješavati sve ove slabije ekipe a ne da se patimo i zbog njih titule gubimo. Samo još 29 pobjeda :D i titula je naša ako Bog da. :opaopa:

Sad riješit Travnik bar tricom pa im se i na taj način zahvaliti za domaćinstvo. :rol:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 jul 2015, 10:15

DrustveniParazit je napisao/la: Na ovakav način bi trebali rješavati sve ove slabije ekipe a ne da se patimo i zbog njih titule gubimo. Samo još 29 pobjeda :D i titula je naša ako Bog da. :opaopa:

Sad riješit Travnik bar tricom pa im se i na taj način zahvaliti za domaćinstvo. :rol:
E to je i meni zelja, rjesavati sa sto vise pogodaka, i tako saljes upozorenje ostalim i malo jacim i ekstra jakim. Mnogo je lakse igrali kada te se ekipa boji a ne kada zna da te moze pobjediti. Vidjeli smo nas u duelu protiv Poljaka.
A visokim pobjedama se konstantno dize samopouzdanje igraca.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 jul 2015, 10:17

Hvala Travniku na domacinstvu samo ipak ocekujem da Sarajevo ima poslje drugog kola 6 poena. Mada ova utakmica bi trebala da bude puno teza nego protiv Drine posto je i njima jako bitna i dobro igraju domace utakmice. Znaci isti sastav samo ubaciti Duljevica i Tatomirovica i eto pobjede.

:thumbup: :thumbup:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 jul 2015, 10:18

SAMOPOUZDANJE je kljucna rijec za nase igrace,vidjeli smo jucer kad smo zabili treci gol kako smo poceli igrati..nabijati ove slabije maximalno da drugi u duel s nama ulaze sa respektom..
FK SARAJEVO.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 28 jul 2015, 10:23

hilmo je napisao/la:
DrustveniParazit je napisao/la: Na ovakav način bi trebali rješavati sve ove slabije ekipe a ne da se patimo i zbog njih titule gubimo. Samo još 29 pobjeda :D i titula je naša ako Bog da. :opaopa:

E to je i meni zelja, rjesavati sa sto vise pogodaka, i tako saljes upozorenje ostalim i malo jacim i ekstra jakim. Mnogo je lakse igrali kada te se ekipa boji a ne kada zna da te moze pobjediti. Vidjeli smo nas u duelu protiv Poljaka.
A visokim pobjedama se konstantno dize samopouzdanje igraca.
Iako Drina nije ama baš nikakvo mjerilo milina je bila gledati onu rastrčanost i želju za igrom. Onakva želja nam treba, vidjela se rasterećenost nakon trećeg gola ali i želja za još. Svaka čast Dženi, barem po meni pokazuje da se popravlja, odlične izmjene, uveo je Marka i baš ga je bilo fino gledati, pokazuje da će se na njega u skorije vrijeme moći ozbiljno računati ako ovako nastavi.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 jul 2015, 10:26

mma_hz je napisao/la:SAMOPOUZDANJE je kljucna rijec za nase igrace,vidjeli smo jucer kad smo zabili treci gol kako smo poceli igrati..nabijati ove slabije maximalno da drugi u duel s nama ulaze sa respektom..
Najkljucnija je sigurna zadnja linija i golman. Kada znas da imas 5 kvalitetnih igraca pozadi i da primas malo golova. E onda dolazi puno lakse nadogradnja ofanzivna bar kod Sarajeva je tako jer imamo fenomenalne ofanzivne igrace bar sto se tice ove lige. I kada uigras te napadace i njihove rezerve onda je samo nebo granica. Takvo Sarajevo moze dogurati i do grupa evropa lige sasvim zasluzeno. Jedini uslov je beton odbrana onda je sve punoo lakse a Benko, Krste, Duljevic, Bekic ce proigrati kad tad. Nemoguce je zaustaviti sve tako kvalitetne igrace problem je samo odbrana koja ne odgovara kvalitetu napada. Pa cak i jedan Okic bi bio starter u svim drugim klubovima PL ili bar prva zamjena a ovdje ne moze doci na red da zaigra od toliko dobrih ofanzivaca.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 28 jul 2015, 10:27

Odma se okrenut Travniku i pripremat se za tu tekmu. Maximalno ozbiljno, bez po(t)cjenjivanja. Bit ce dosta, dosta teze. Vrlo vazno je dobro startati kako bi kasnije bilo lakse.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 28 jul 2015, 10:30

I mene zanima da li ce nasi igraci igrati protiv nas? Mislim na Anđušića i Kaudia koji su bili u prvoj protiv Širokog, bas me zanima njihov pristup, bit ce zanimljivo, mada sumnjam da ce igrat.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 jul 2015, 10:41

Al smo onu 17-ku iz Drine izjebali maximalno, frajera smo toliko psihicki utukli da je pitanje hoce li vise ikad zaigrati protiv nas. :rol: :rol:
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 28 jul 2015, 10:43

[quote="ado-hz"]Gazda nam ne milioner nego milijarder a igrace prodajemo u CZ i eto neko spomenu Hajduk....kakav paradoks.[/quote]

"Gazda" nam nije gazda, nego vlasnik većinskog upravljaćkog udjela.
Druga stvar Crvena Zveda i Hajduk imaju miljama bolju reputaciju od nas i na radaru su mnogih velikih klubova, i bez obzira na njihovo trenutno stanje, prije će njih neki već klub pratiti hoće li imati nešto što im odgovara, te CZ i Hajduk veću cijenu dobivaju nego mi u istom.

To treba biti jasno, ne razumijem zašto se odmah "uvrijedimo" kad neko kaže da neki klubovi iz Hr i Srb imaju daleko veću reputaciju bez obzira na trenutno stanje (bodovno, finansijsko).

Ako će CZ plaiti za Cimija ono što mi tražimo neka ide tamo, liga je kvalitetnija od naše to stoji (možemo mi sad o tome raspravljati) - ako ništa - neka je ista po kvaliteti kao naša; Cimi će od tamo u neki veći klub otići za mnogo veće pare i mnogo bolje uslove.

-----------------

Elem, što se tiče Travnika - pišanje po sirotinji, malo mi bezze bilo na zapadu ono što se desilo, pa onda kasnije oni specijalci nadrkani "Gledajte tekmu, nema ništa iza vaših leđa, tamo je teren šta se okrećete"... Izdrrkavaju se haman.

Igra ostala agresivna i nismo imali onaj famozni "pad" čim je rezultat pozitivan, nego nastavili trpati i realno da onaj retard nije dizao onolike nevidljive ofsajde i da nije čist gol poništen mogla se desiti i neka rekordna pobjeda...

I ovako, ne sjećam se da smo van Sarajeva nekog uzeli 6:1?
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 28 jul 2015, 10:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 28 jul 2015, 10:49

Mislim da naši na posudbi tamo (pogotovo recimo Anđi) neće nastupiti protiv nas, tek su 1 utakmicu odigrali za taj Travnik i pitanje koliko bi mogli igrati fudbal već drugu tekmu protiv kluba iz kojeg ustvari i dolaze, onda FKS pobjedi i bude "pola igrača iz njihovog tima" "lokomotiva - dinamo" bla bla, mene to ne zanima, ali na njih bi sigurno uticalo, psihički barem.

Eh sad, ako odbijemo naše igrače (recimo Kaudio jedini zaigra), pitanje je koliko može Travnik pružiti ikakav otpor u tom slučaju...

Napuniti i njih, jer 3. i 4. kolo iako igramo kući dolaze 2 ekipe koje su (bilo kako bilo) direktni konkurenti za obje titule.
Samo Saraj'vo.

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 28 jul 2015, 10:57

PitarBordo je napisao/la:Napuniti i njih, jer 3. i 4. kolo iako igramo kući dolaze 2 ekipe koje su (bilo kako bilo) direktni konkurenti za obje titule.
Pogresno razmisljanje, imaj na umu da smo juce igrali protiv ekipe koja je imala 2 sedmice priprema, 15 odlazaka i isto toliko dolazaka i od tih igraca ih pola nije moglo nastupiti zbog papira. Travnik je kiksao protiv Sirokog i bili su i bolji u nekim dijelovima i sigurno ce sve dati da pokusaju doci do bodova protiv nas inace im se lose pise. Ja cu biti zadovoljan i minimalnom pobjedom ali naravno volio bi da bude kao sto si napisao ali nece ici lako. Samo zemljom, ozbiljno i utakmicu po utakmicu.

PitarBordo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 28 jul 2015, 11:01

SiouxLukavac je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Napuniti i njih, jer 3. i 4. kolo iako igramo kući dolaze 2 ekipe koje su (bilo kako bilo) direktni konkurenti za obje titule.
Pogresno razmisljanje, imaj na umu da smo juce igrali protiv ekipe koja je imala 2 sedmice priprema, 15 odlazaka i isto toliko dolazaka i od tih igraca ih pola nije moglo nastupiti zbog papira. Travnik je kiksao protiv Sirokog i bili su i bolji u nekim dijelovima i sigurno ce sve dati da pokusaju doci do bodova protiv nas inace im se lose pise. Ja cu biti zadovoljan i minimalnom pobjedom ali naravno volio bi da bude kao sto si napisao ali nece ici lako. Samo zemljom, ozbiljno i utakmicu po utakmicu.

Nije ovo nikakav znak euforije s moje strane, niti pogrešno razmišljanje. Pogotovo u ligi gdje ne postoji "ekipa koja je 2 sedmice priprema" jer takav kolektivni fudbal da svako uz malo discipline i snage može raditi destrukciju.

Nego ono što želim da se desi, a smatram da je realno; jer: u naletu smo - da smo jučer igrali sa Bracinom Vrbanjušom 6 golova je "u naletu".

Gledao sam Travnik, osim destrukcije i pritiska nekog jalovog pred kraj utakmice kad je Lištica već mislima bila u klupskom autobusu, nemaju ništa. Još ako ne bude igrao recimo Anđušić, Plakalo - koliko god ne bili za nas njima će se osjetiti, a nisu nešto ni te pripreme slavno odradili.

Samo čvrsto, igrati se lopte, a za golove ako ništa imamo Benku zvanog mala mrežica sa vrha 16, koji ga haman daje kako stigne.

EDIT: Je l' moguće da nema nigdje HD snimka barem golova... gdje je onaj vedator... čak ni na Bordo TV... Ima na ss.ba neki snimak al' je toliko dobar i toliko fino isječen da nemaš pojma šta se dešava.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic i 11 gostiju.