esprit24 je napisao/la:Nisam ovdje nikad pisao al dat cu svoj sud o nasem dijamantu. Ne ide mi u glavu da se covjek koji ima 29 godina tek tako pomiri sa cinjenicom da ce biti otpadak u ekipi i 5 alternativa. Pa ja bih da sam na njegovom mjestu i da sam zaradio kolko je on zaradio, ako nista raskinuo ugovor na svoju stetu, posudio bih dio novca klubu koji hoce da me kupi, otisao u Besiktas, Apoel ma bilo gdje, tjst gdje god bi imao garancije da cu igrati. Pa jbt nije toliki prosjak da mu je stalo do dva-tri ma i pet miliona eura razlike u plati..
Dobar tekst. Neka se malo ugleda na Mandzukica koji je bio njegova rezerva u Wolfsburgu i bar duplo losiji igrac od njega. Istih su godina igraju istu poziciji. I sta bi covjek zaigra za Bayern u prvih 11 gol u finalu lige prvaka. Pa onda osjeti da nece biti vise u prvih 11 zbog Lewandowskog pa odma zatrazi transfer u Atletico Madrid i zakaci se sa Guardiolom. U Atelticu je imao dobru prvu polusezonu. Ljudi doveli Torresa, Griezmann je realno bolji igrac i prvi spic postao. Mozda je vidio da trener ne racuna na njega za prvi tim kao prije sto je i opet transfer i to u Juventus koji je prodao neke igrace i trebao bi opet imati sansu u prvih 11 bar u prvoj sezoni sto je sasvim dovoljno da se izbori i ustali ako ima dovoljan kvalitet. A posto je Juventus kao i Bayern dominantan u ligi to je odlican izbor kluba.
A Dzeko sta bi ?? Umjesto da vec igra pripremne utakmice u Romi gdje bi bio glavni igrac njemu koci transfer klub jer zele umjesto 15 miliona, 20 miliona. A to sto se on mozda nebi naigrao u Arsenalu ( gdje je Giroud vec pustio korijene ) a u Romi bi to je ocigleno njima nebitno samo da je izvuc koji milion vise. To mu je hvala za sve sto je uradio za njih. Trebao je Dzeko vec davno zamjeniti klub i to smo se slagali vecina nas ovdje osim par padobranaca koji su pisali da on iz godine u godinu napreduje u Cityu. E pa vidimo kako je napredovao. Od jednog od najboljih napadaca svijeta i u top5 napadaca evrope postao je treci napadac u Cityu za kojeg se ne otimaju vise klubovi kao par godina prije kada ga je zelio cak jedan Bayern.
Dobro ono za Besiktas i Apoel si bas pretjerao i da on isplati pare to nije realno ni blizu i to nebi niko uradio. Roma je klub po mjeri za njega trenutno ili Liverpool sto ga je zelio. A da nije produzivao ugovor mogao je fino da bira klub ove sezone nebi trebao nista da on placa.
Jovetic bi isto trebao imati veliku ulogu u Interu sljedece sezon, sutra potpisuje. A dosao je stvarno za minimalne pare za jednog takvog igraca. Posudba na dvije godine a poslje isteka ga moraju kupiti kao Negreda sto je Valencia. Samo 3 miliona eura sada i 12 miliona kasnije ce ga platit Inter.