Danas 5/7. **** Korkmaz
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

SparsPapalukas je napisao/la:U kojem klubu igra ovaj Atic?
Kada ti protivnik veze 5 trica zaredom, gotovo je nemoguce dobiti istog, nema to nikakve veze sa mentalitetom, jednostavno sportska sreca danas nije bila na nasoj strani. Bila je protiv Spanije i Grcke, danas nazalost ne.SlevinKelevra je napisao/la:A kako nazvati luzerima igrace koji pobjede 4-5 utakmica u kojima su proglasavani mrtvim autsajderima? Kvote na protivnike po 1.15-1.20JonSnow je napisao/la: Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?
tako je ,nije bilo srece ! momci su i 3.cetvrtinu dobro igrali ,jer nakon 5 min. u 2.poluvremenu msm da smo vodili 15 ,al onda one trojke protiv cega ne mozes , nemas rjesenja jer ubacuju kako god da bace ! ovi sto pljuju sad to su nikakvi navijaci ,nema smisla da ista o njima pisemo .. samo treba ignoritati !Ethel je napisao/la:Kada ti protivnik veze 5 trica zaredom, gotovo je nemoguce dobiti istog, nema to nikakve veze sa mentalitetom, jednostavno sportska sreca danas nije bila na nasoj strani. Bila je protiv Spanije i Grcke, danas nazalost ne.SlevinKelevra je napisao/la:A kako nazvati luzerima igrace koji pobjede 4-5 utakmica u kojima su proglasavani mrtvim autsajderima? Kvote na protivnike po 1.15-1.20JonSnow je napisao/la: Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?
Nije se krio u zadnjem periodu ove utakmice, zapravo nije dobijao lopte. Trener je odgovoran da lopta ide najboljem igraču kada se odlučuje, bez obzira da li protivnik igra čovjeka, zonu ili neku treću odbranu. Umjesto toga on je protiv zone igrao pick and roll i dodavanja iz prodora što su varijante u kojima ti protivnik odlučuje ko od naših igrača može dobiti loptu. Pri tome je Gegić odigrao najbolje što se moglo u takvoj postavci igre, on je naprimjer u onoj situaciji morao dodati Manjgafiću koji je u tom trenutku jedini bio otvoren.dino-92 je napisao/la:atic ko da se krije kad se odlucuje. u 8 utakmica ne znam jeli 2 puta poentirao u posljednih 5 minuta. znam ono protiv grcke kad je pogodio zadnju tricu, ali to je bilo 3 minute pred kraj, u ostalim utakmicama je prepustao drugima.
Ne bi rekao da nemamo, čini mi se da je 5-6 ljudi u stručnom štabu zajedno sa igračima, a rehabilitacija i sredstva oporavka nisu neka velika tajna. Psiholog može biti tu kao asistent, ali najveći psiholog mora biti trener. Jer zna se ko vodi ekipu, a pri vođenju sve je usko uzročno-posljedično vezano, psihologija sa taktikom, taktika sa fizičkom spremom i energetskom potrošnjom itd.thulkazal je napisao/la:A to su one sitnice koje odlučuju u završnici ... Psiholozi, odmor i rehabilitacija nakon utakmice itd a koje mi nemamo...Unofficialpage je napisao/la:
Izgubili smo iz istog razloga kao što je Damir izgubio od Kližana, nisu uspjeli izdržat cijeli meč, nisu uspjeli održati ritam isti cijeli meč.
Ne znam kako da nazovem forumaša koji je tu samo da provocira, osim banovan.JonSnow je napisao/la:Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?SlevinKelevra je napisao/la:Cuj mentalitet luzeraJonSnow je napisao/la:Mentalitet luzera po ko zna koji put izlazi na površinu . Pratiti naše repke u bilo kojem sportu je čisti mazohizam ali eto svaki put se opečem i svaki put opet tugujem.Kao mrtvi autsajderi prvenstva, borimo se za medalju... pravi luzeri.
pinoglavi je napisao/la:Ne mogu se sjetiti da li je dobijao loptu u odlučujućim napadima pa je dodavao samo, ali definitivno se ne krije, nego Gegić i Fahro uzmu šut. Yebiga, šta će on tu, da mu daju loptu na čistoj situaciji siguran sam da bi ošutao.dino-92 je napisao/la:atic ko da se krije kad se odlucuje. u 8 utakmica ne znam jeli 2 puta poentirao u posljednih 5 minuta. znam ono protiv grcke kad je pogodio zadnju tricu, ali to je bilo 3 minute pred kraj, u ostalim utakmicama je prepustao drugima.
ok, hvala vam na odgovorima. nisam jucer mogao gledati, kao i jos 2-3 utakmice, pa sam kroz onaj live ticker dobio takav dojam. mislim nema sta atic je igracina, radi covjek sve, to sam i ja uspio vidjeti, kad sam gledao uzivo. jos samo da mu daju loptu u zavrsnici. sad se sjetih, da je protiv spanije na kraju dobijao lopte, samo sto je dodavao durmi koji je bio 2 puta sam samcat.freelancer je napisao/la:
Nije se krio u zadnjem periodu ove utakmice, zapravo nije dobijao lopte. Trener je odgovoran da lopta ide najboljem igraču kada se odlučuje, bez obzira da li protivnik igra čovjeka, zonu ili neku treću odbranu. Umjesto toga on je protiv zone igrao pick and roll i dodavanja iz prodora što su varijante u kojima ti protivnik odlučuje ko od naših igrača može dobiti loptu. Pri tome je Gegić odigrao najbolje što se moglo u takvoj postavci igre, on je naprimjer u onoj situaciji morao dodati Manjgafiću koji je u tom trenutku jedini bio otvoren.
Nisam gledao sve utakmice ali pretpostavljam da je i istrošenost razlog njegovog pada u zadnjim četvrtinama. Kada neko igra 40 minuta i pri tome radi veliki posao na oba kraja terena potroši se i fizički i emotivno. Zato pravi trener nikada neće igrača koji je motor ekipe kao što je Atić držati na parketu cijelu utakmicu, Odmoriće ga bar u drugoj četvrtini, kada je ulog najmanji i kada većina trenera igra sa 'rezervistima'.
Ali ako je trener stalno u grču, ne vjeruje svojim igračima, ne vjeruje sebi da je u stanju taktički i u gutavoj završnici nadmudrit protivničkog trenera , onda je plašljiv pa umjesto sa 10-12 igrača, rotira 6-7, onda je nestrpljiv pa mijenja impulsivno neke igrače poslije prve greške, a neke nebi zamjenio dok ne padnu od umora i onda se ponaša kao da utakmica traje 20 minuta i sve svoje resurse potroši u tom periodu, i zato ponekad i povede sa većom razlikom na početku koju kasnije gubi jer se protivnički treneri ponašaju racionalno i znaju rasporediti svoje snage ...
Halo covjece dragi trebo si malo procitat medije a ne nagadjat i dzabe stvarat pometnju i vidio bi da se Sikiras prije nekoliko dana vratio u Sarajevo na pregled zbog povrede da ga pregledaju i snime to.Tracy3McGrady je napisao/la:Ljudi moji nešto debelo smrdi oko Sikirasa!!! Gledam ove fotke sa medaljom i njega nigdje nema. Razumijem da je povrijeđen, ali nije hendikep da se ne može slikati sa drugarima jer je i on zadužen za medalju. Izgleda neka svadja sa trenerom je u pitanju prije nego povreda.
Ako je tako onda super, ne mogu sve stići jbg. Ali mi smrdilo sto ga nigdje nema sa drugarima. Još bolje ako je tako.Lotus je napisao/la:Halo covjece dragi trebo si malo procitat medije a ne nagadjat i dzabe stvarat pometnju i vidio bi da se Sikiras prije nekoliko dana vratio u Sarajevo na pregled zbog povrede da ga pregledaju i snime to.Tracy3McGrady je napisao/la:Ljudi moji nešto debelo smrdi oko Sikirasa!!! Gledam ove fotke sa medaljom i njega nigdje nema. Razumijem da je povrijeđen, ali nije hendikep da se ne može slikati sa drugarima jer je i on zadužen za medalju. Izgleda neka svadja sa trenerom je u pitanju prije nego povreda.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.