Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

geoxx
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la geoxx » 01 avg 2015, 23:11

slika

Danas 5/7. **** Korkmaz

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 01 avg 2015, 23:14

U kojem klubu igra ovaj Atic?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 avg 2015, 23:16

Papalukas je napisao/la:U kojem klubu igra ovaj Atic?
Spars
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 01 avg 2015, 23:27

SlevinKelevra je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?
A kako nazvati luzerima igrace koji pobjede 4-5 utakmica u kojima su proglasavani mrtvim autsajderima? Kvote na protivnike po 1.15-1.20 :roll:
Kada ti protivnik veze 5 trica zaredom, gotovo je nemoguce dobiti istog, nema to nikakve veze sa mentalitetom, jednostavno sportska sreca danas nije bila na nasoj strani. Bila je protiv Spanije i Grcke, danas nazalost ne.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 01 avg 2015, 23:31

Ethel je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?
A kako nazvati luzerima igrace koji pobjede 4-5 utakmica u kojima su proglasavani mrtvim autsajderima? Kvote na protivnike po 1.15-1.20 :roll:
Kada ti protivnik veze 5 trica zaredom, gotovo je nemoguce dobiti istog, nema to nikakve veze sa mentalitetom, jednostavno sportska sreca danas nije bila na nasoj strani. Bila je protiv Spanije i Grcke, danas nazalost ne.
tako je ,nije bilo srece ! momci su i 3.cetvrtinu dobro igrali ,jer nakon 5 min. u 2.poluvremenu msm da smo vodili 15 ,al onda one trojke protiv cega ne mozes , nemas rjesenja jer ubacuju kako god da bace ! ovi sto pljuju sad to su nikakvi navijaci ,nema smisla da ista o njima pisemo .. samo treba ignoritati !
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 avg 2015, 23:36

Dogodine bi mogli biti medju glavnim favoritima na U18 evropskom jer ce nam igrat Musa, Sikiras, Campara, Mutic i ostali koji su 99. godiste. Vjerovatno ce medju glavnim favoritima uz nas biti jos Francuzi, Spanci, Latvijci, Srbi i Turci.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 01 avg 2015, 23:43

dino-92 je napisao/la:atic ko da se krije kad se odlucuje. u 8 utakmica ne znam jeli 2 puta poentirao u posljednih 5 minuta. znam ono protiv grcke kad je pogodio zadnju tricu, ali to je bilo 3 minute pred kraj, u ostalim utakmicama je prepustao drugima.
Nije se krio u zadnjem periodu ove utakmice, zapravo nije dobijao lopte. Trener je odgovoran da lopta ide najboljem igraču kada se odlučuje, bez obzira da li protivnik igra čovjeka, zonu ili neku treću odbranu. Umjesto toga on je protiv zone igrao pick and roll i dodavanja iz prodora što su varijante u kojima ti protivnik odlučuje ko od naših igrača može dobiti loptu. Pri tome je Gegić odigrao najbolje što se moglo u takvoj postavci igre, on je naprimjer u onoj situaciji morao dodati Manjgafiću koji je u tom trenutku jedini bio otvoren.

Nisam gledao sve utakmice ali pretpostavljam da je i istrošenost razlog njegovog pada u zadnjim četvrtinama. Kada neko igra 40 minuta i pri tome radi veliki posao na oba kraja terena potroši se i fizički i emotivno. Zato pravi trener nikada neće igrača koji je motor ekipe kao što je Atić držati na parketu cijelu utakmicu, Odmoriće ga bar u drugoj četvrtini, kada je ulog najmanji i kada većina trenera igra sa 'rezervistima'.

Ali ako je trener stalno u grču, ne vjeruje svojim igračima, ne vjeruje sebi da je u stanju taktički i u gutavoj završnici nadmudrit protivničkog trenera , onda je plašljiv pa umjesto sa 10-12 igrača, rotira 6-7, onda je nestrpljiv pa mijenja impulsivno neke igrače poslije prve greške, a neke nebi zamjenio dok ne padnu od umora i onda se ponaša kao da utakmica traje 20 minuta i sve svoje resurse potroši u tom periodu, i zato ponekad i povede sa većom razlikom na početku koju kasnije gubi jer se protivnički treneri ponašaju racionalno i znaju rasporediti svoje snage ...

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 02 avg 2015, 00:08

pogledah slucajno na vijestima snimak zavrsnice protiv spanije i ugledah sprejom ili cime vec drugo, prekriven logo bhtelecoma
zar je moguce da su i oni odustali od sponzorstva
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 02 avg 2015, 00:36

thulkazal je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Izgubili smo iz istog razloga kao što je Damir izgubio od Kližana, nisu uspjeli izdržat cijeli meč, nisu uspjeli održati ritam isti cijeli meč.
A to su one sitnice koje odlučuju u završnici ... Psiholozi, odmor i rehabilitacija nakon utakmice itd a koje mi nemamo...
Ne bi rekao da nemamo, čini mi se da je 5-6 ljudi u stručnom štabu zajedno sa igračima, a rehabilitacija i sredstva oporavka nisu neka velika tajna. Psiholog može biti tu kao asistent, ali najveći psiholog mora biti trener. Jer zna se ko vodi ekipu, a pri vođenju sve je usko uzročno-posljedično vezano, psihologija sa taktikom, taktika sa fizičkom spremom i energetskom potrošnjom itd.

Da bi držali visoki ritam igre cijeli meč trener mora rotirati 10-12 igrača, to se jedino tako rješava u modernoj košarci, jer organizam je u anaerobnom režimu rada i troši zadnje vlastite rezerve energije ... a sa 5-7 igrača se možda moglo igrati prije nekih 30 godina. Tu dolazimo do novog problema - ako uvedeš recimo 11 igrača u igru na jednoj utakmici onda im moraš vjerovati da će uspjeti zadržati nivo igre, jer ti si ih izabrao, a imao si od čega izabrat. Ako im vjeruješ onda nećeš paničiti i stavljati ga na klupu poslije prve greške, čime mu uništavaš samopouzdanje, nego ćeš imati strpljenja i na taj način ga dići pokazujući povjerenje u njegov kvalitet, e to je psihologija. E sad, ako imaš psihologa koji to sasvim sigurno zna i prenese treneru, to može imati efekta, ali kod tvrdoglavog trenera koji godinama fura isti sistem neće, tako da angažovanje psihologa često ne pije vode ...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 02 avg 2015, 01:00

Prica se o psihologiji,izdrzljivosti gubljenju prednosti a mi smo ti koji su do sada dobijali u zavrsnaicama meceva sem protiv Hrvatske

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 avg 2015, 01:07

Naklon svim selekcijama do poda! :bow:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 02 avg 2015, 02:05

Ovo ljudi procitajte obavezno ,ovo je napisao Igor Stojanovic !

Sve reprezentacije u Evropi se uglavnom finansiraju iz državnog budžeta i od državnih firmi. Pa tako recimo Srbiji država iz budžeta odvoji nekih 850 000 Eura, pa plus državne firme, NIS i neke druge i oni ti skupe cirka 2 do 2,5 miliona Eura. Slično je i u Hrvatskoj. Kod nas se u okviru budžeta Vijeća Ministara BiH za sve sportove podijeli 560 000 KM na 66 državnih saveza koji apliciraju za taj grant. Niko od političara se nikad nije zalagao da taj grant bude veći za sport.Prema standardu koji vlada u Evropskim zemljama grant za sport bi trebao da bude 1,5 do 3 % budžeta, pa bi onda umjesto 560 000 KM izdvajanje za sport bilo između 12 -18 miliona KM.Mi smo ti od ovih 560 000 zadnje 2 godine dobili 0 KM.Dok se ne desi da se poveća budžet za sport, mi tražimo pare i od entitetskih vlada i kantonalnih i opštinskih. Plus naravno sponzori. I posljednjih par godina uspijemo skupiti cirka 700 do 750 000 Eura.Trebaš uzeti u obzir i određene političke strukture koje ne žele da se finansira bilo šta državno, pa ni reprezentacija. A onda i ovi koji ko fol žele da se državno finansira, ne rade ništa da se obezbijedi za državnu reprezentaciju bilo šta, nego imaju preče stvari od državne reprezentacije. Ključni za ovu cifru su firme kao što su Elektroprivreda, Ministarstvo sporta Federacije, Telekom, Razvojna Banka...itd. I te ugovore mi imamo godinama...prije 2 godine kad smo imali 4 reprezentacije, prošle godine kad smo imali 6 reprezentacija...i onda ove godine kad idemo na Eurobasket i imamo ukupno 7 reprezentacija ništa od kompletnog tog novca ne dobijamo...jedino smo dobili od Kantona Sarajevo 100 000 KM i to je sve. Zašto nema svih ostalih ugovora...niko neće da nam kaže, a i boli nekog briga. Isto kao da igraju djeca iz Zimbabvea ili da se na Ilidži priprema Francuska , a ne BiH. I tako ti mi putujemo na dug, nadajući se da će se aktuelna vlast smilovati.Nadamo se da zbog duga neko neće ubiti nekoga iz saveza.A do tad igramo sve bolje. Jedino će biti skandal kad nas FIBA sad izbaci sa nekog takmičenja ili ne odemo na put na neku utakmicu jer će se tražiti da platimo put u naprijed.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 02 avg 2015, 02:27

JonSnow je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:Mentalitet luzera po ko zna koji put izlazi na površinu . Pratiti naše repke u bilo kojem sportu je čisti mazohizam ali eto svaki put se opečem i svaki put opet tugujem.
Cuj mentalitet luzera :roll: Kao mrtvi autsajderi prvenstva, borimo se za medalju... pravi luzeri. :roll:
Pa ne znam kako da drugačije nazovem situaciju kad ispustiš +16 za par minuta. Nesreća možda?
Ne znam kako da nazovem forumaša koji je tu samo da provocira, osim banovan.

Sedam dana...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 02 avg 2015, 03:47

.delete
Zadnja izmjena: vedator, dana/u 02 avg 2015, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 avg 2015, 05:09

Svaka cast momcima za ovaj fantastican podvig.

Jedino sve kvare ove manje inteligentne i za nas narod pogubne floskule tipa mentalitet luzera .... Jes nije mi jasno kako smo da takvim mentalitelom izredali sve pobjede do ove tekme i plasirali se tu gdje jesmo.

Momci su svojom voljom i estra angazmanom drzali tekmu u neizvjesnotsti onoliko koliko su mogli. Malo im je falilo.

Onih 10-ak posto kolko nas odvaja od apsolutnog vrha vjerovatno spada u onaj finansijksi dio kolji se tice ulaganja u trening proces i koji automatski i daje momcima bolju pripremu na fizickom i mentalnom planu. Jedan je osjecaj ako odes na takmicenje kao "JADNIK" koji je jedva stucao para za puta i osjecaj da nitko ne stoji iza tebe. U takvim usslovima i ovo je uspjeh i takve se stvari vrzmaju u podsvijesti u odlucujucim momentima kod ovih deckica.

Razmisljanje kako smo se nadali i kakvu podrsku imamo super smo prosli !! U kakvoj dravi zive i koga predstavljaju momci kao da su osvojili zlato.

Sve je u zivotu povezano i ima lancanu reakciju tako i sve pobjede A repke prosle godine i one legendarne utakmice kao i fudbalske selekcije . Polako se razvijaju sportski sistemi kod nas . Ne smijemo podcijeniti ono sto nam je rat uradio , treba da se izgradi trenerska i omladinska infrastruktura a sve to trazi sistematski rad a prije svega vrijeme.

I ovi momci su vec idoli nekim jos mladjim momcima i tako to ide ....

Jos jednom cestitke momcima i treneru i svim iz saveza na ovom ekstra usjehu..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 avg 2015, 08:33

Evo i novi dan je svanuo. I dalje isto misljenje. Bravo momci. Kako god i vcrs zavrsi biti ce moji heroji. Lijepo bi bilo uzeti medalju a ovi koji pricaju o luzerskom mentalitetu su obicni luzeri u svojim zivotima i bruka ove drzave.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 avg 2015, 08:44

pinoglavi je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:atic ko da se krije kad se odlucuje. u 8 utakmica ne znam jeli 2 puta poentirao u posljednih 5 minuta. znam ono protiv grcke kad je pogodio zadnju tricu, ali to je bilo 3 minute pred kraj, u ostalim utakmicama je prepustao drugima.
Ne mogu se sjetiti da li je dobijao loptu u odlučujućim napadima pa je dodavao samo, ali definitivno se ne krije, nego Gegić i Fahro uzmu šut. Yebiga, šta će on tu, da mu daju loptu na čistoj situaciji siguran sam da bi ošutao.
freelancer je napisao/la:
Nije se krio u zadnjem periodu ove utakmice, zapravo nije dobijao lopte. Trener je odgovoran da lopta ide najboljem igraču kada se odlučuje, bez obzira da li protivnik igra čovjeka, zonu ili neku treću odbranu. Umjesto toga on je protiv zone igrao pick and roll i dodavanja iz prodora što su varijante u kojima ti protivnik odlučuje ko od naših igrača može dobiti loptu. Pri tome je Gegić odigrao najbolje što se moglo u takvoj postavci igre, on je naprimjer u onoj situaciji morao dodati Manjgafiću koji je u tom trenutku jedini bio otvoren.

Nisam gledao sve utakmice ali pretpostavljam da je i istrošenost razlog njegovog pada u zadnjim četvrtinama. Kada neko igra 40 minuta i pri tome radi veliki posao na oba kraja terena potroši se i fizički i emotivno. Zato pravi trener nikada neće igrača koji je motor ekipe kao što je Atić držati na parketu cijelu utakmicu, Odmoriće ga bar u drugoj četvrtini, kada je ulog najmanji i kada većina trenera igra sa 'rezervistima'.

Ali ako je trener stalno u grču, ne vjeruje svojim igračima, ne vjeruje sebi da je u stanju taktički i u gutavoj završnici nadmudrit protivničkog trenera , onda je plašljiv pa umjesto sa 10-12 igrača, rotira 6-7, onda je nestrpljiv pa mijenja impulsivno neke igrače poslije prve greške, a neke nebi zamjenio dok ne padnu od umora i onda se ponaša kao da utakmica traje 20 minuta i sve svoje resurse potroši u tom periodu, i zato ponekad i povede sa većom razlikom na početku koju kasnije gubi jer se protivnički treneri ponašaju racionalno i znaju rasporediti svoje snage ...
ok, hvala vam na odgovorima. nisam jucer mogao gledati, kao i jos 2-3 utakmice, pa sam kroz onaj live ticker dobio takav dojam. mislim nema sta atic je igracina, radi covjek sve, to sam i ja uspio vidjeti, kad sam gledao uzivo. jos samo da mu daju loptu u zavrsnici. sad se sjetih, da je protiv spanije na kraju dobijao lopte, samo sto je dodavao durmi koji je bio 2 puta sam samcat.
fakat je presmjesno da nam kljucne suteve uzimaju gegic i manjgafic, kojima je pojam pogoditi tablu. a i to sa umorom igra sigurno ulogu.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 avg 2015, 10:40

Ljudi moji nešto debelo smrdi oko Sikirasa!!! Gledam ove fotke sa medaljom i njega nigdje nema. Razumijem da je povrijeđen, ali nije hendikep da se ne može slikati sa drugarima jer je i on zadužen za medalju. Izgleda neka svadja sa trenerom je u pitanju prije nego povreda.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 02 avg 2015, 10:49

Tracy3McGrady je napisao/la:Ljudi moji nešto debelo smrdi oko Sikirasa!!! Gledam ove fotke sa medaljom i njega nigdje nema. Razumijem da je povrijeđen, ali nije hendikep da se ne može slikati sa drugarima jer je i on zadužen za medalju. Izgleda neka svadja sa trenerom je u pitanju prije nego povreda.
Halo covjece dragi trebo si malo procitat medije a ne nagadjat i dzabe stvarat pometnju i vidio bi da se Sikiras prije nekoliko dana vratio u Sarajevo na pregled zbog povrede da ga pregledaju i snime to.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 avg 2015, 10:53

Lotus je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Ljudi moji nešto debelo smrdi oko Sikirasa!!! Gledam ove fotke sa medaljom i njega nigdje nema. Razumijem da je povrijeđen, ali nije hendikep da se ne može slikati sa drugarima jer je i on zadužen za medalju. Izgleda neka svadja sa trenerom je u pitanju prije nego povreda.
Halo covjece dragi trebo si malo procitat medije a ne nagadjat i dzabe stvarat pometnju i vidio bi da se Sikiras prije nekoliko dana vratio u Sarajevo na pregled zbog povrede da ga pregledaju i snime to.
Ako je tako onda super, ne mogu sve stići jbg. Ali mi smrdilo sto ga nigdje nema sa drugarima. Još bolje ako je tako.

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.