FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

miretm
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la miretm » 06 avg 2015, 00:20

laku noc ;) vidimo se sutra abd :salut:
19TM87 ZAVIDOVICI

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 06 avg 2015, 00:22

Drago mi je da Bajic ide. Moramo biti svjesni da ne mozemo ni mi preskakati prevbise te cijene, sljedeci ovakav igrac, ovog tipa ce ici za 800 000-1 000 000, a onaj poslije njega za vise. Ipak smo najgora liga u Evropi. Nije pretjerano puno pokazao u Evropi. Super novci kad se jos zna da imamo placene pripreme, koje su jako veliki trosak za klub u periodu kada klub nema primanja, jer je pauza u sezoni. Plus postotak, plus postotak naknade za treniranje. Ja sam sa 500 000 eura mnogo zadovoljan, pogotovo sto za nasu ligu imamo i boljeg igraca, a to je Stokic, a opet s druge strane je tu Beganovic koji je po prirodi napadac i mislim puno veci potencijal od Bajica.

Sretno nam sutra.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2015, 00:23

ZaZelju je napisao/la:Sa ovakvim stavom mogli smo dobiti preko 700,000 eura. Čak i da nam niko ne ponudi toliko novca moglo se Bajiću povećati plata s kojom će on biti zadovoljan jer mišljenja sam da ćemo brzo uvidjeti da smo oslabljeni njegovim odlaskom. Bez njega ne bismo imali šanse ni protiv Ferencvaroša, a ni sad protiv Standarda.
I šta da ga nismo prodali? Misliš da bi naredne sezone vrijedio toliko? Zbog tih 200 hiljada bi mogao napraviti novog Svraku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 avg 2015, 00:24

Virtu4l je napisao/la:
uvijekuztebe1921 je napisao/la:Iskorak mozemo ocekivati kad sam klub napravi iskorak.
I klub i liga. Statistika iz jedne od najslabijih liga u Evropi ne znači apsolutno ništa, moramo biti realni. Evo sad imamo Amira i ma koliko ga mi zakivali u zvijezde, to se ne pika kod skauta, jer igrač iz PLBiH ne može biti na cijeni kao recimo igrač iz Češke ili Mađarske, treba vremena i uspjeha da se dođe na taj nivo.
A kako ces napraviti taj uspojeh kada gledas kako da prodas igraca sto prije, jedino da uzmemo titulu i da nam se posreci kao ove godine Albancima.
Za to imamo sanse 0.001%. prodajemo momka od 21 god. i dovedemo od 30 god. koji nije bolji od mladjeg i ocekujemo neki iskorak.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 06 avg 2015, 00:25

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 avg 2015, 00:32

Sto prije shvatite da prvo nije ni PES ni manager i da su u pitanju pravi igrači i prave pare koje su ti pola godosnjeg budžeta tada ce vam lakše biti ;)

Shvatite da smo mi kur.ac u fudbalu i sad isprani smo momcima koji pišu po portalima pa bubaju milionske cifre za naše igrace i većina misli da je to tako, a nije ni približno ;)

Pustite se računovodstva nego fino se naspavajte da možemo želju svog sutra podrzat do zadnje sekunde :bow: :bow: :bow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2015, 00:34

propuh je napisao/la:A kako ces napraviti taj uspojeh kada gledas kako da prodas igraca sto prije, jedino da uzmemo titulu i da nam se posreci kao ove godine Albancima. Za to imamo sanse 0.001%. prodajemo momka od 21 god. i dovedemo od 30 god. koji nije bolji od mladjeg i ocekujemo neki iskorak.
Očekujemo da se klub stabilizuje, nakon toga dolazi iskorak. Trenutno moramo prodavati igrače da bi klub egzistirao, kao i prethodnih godina. Imamo dva odlična primjera u komšiluku tako da ne trebamo izmišljati toplu vodu. Bajić, Beganović, Memija ili Hadžiahmetović su dokaz da idemo njihovim stopama, ali to je veoma spor proces, jer mi ni sami ne znamo gdje smo sve šuplji.

Menadžeri su isto tako veoma bitna karika u tom lancu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bankai
Kontakt:

Post Postao/la bankai » 06 avg 2015, 00:34

corleone87 je napisao/la:slika
ovo nam je 12. igrac
onaj njihov celavi rmpalija ako ne slomi nogu na ovom terenu nek me yebe citav stadion, a nasi lisci iskusni.. po ovim oranicama bolje igraju nego po parketu

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 avg 2015, 00:35

ma bilo da je tepih ili da je sve od rupa, samo da ih uzmemo.... CEKAM DA POCNE PA DA ZAGALAMIM
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 avg 2015, 00:38

Virtu4l je napisao/la:
propuh je napisao/la:A kako ces napraviti taj uspojeh kada gledas kako da prodas igraca sto prije, jedino da uzmemo titulu i da nam se posreci kao ove godine Albancima. Za to imamo sanse 0.001%. prodajemo momka od 21 god. i dovedemo od 30 god. koji nije bolji od mladjeg i ocekujemo neki iskorak.
Očekujemo da se klub stabilizuje, nakon toga dolazi iskorak. Trenutno moramo prodavati igrače da bi klub egzistirao, kao i prethodnih godina. Imamo dva odlična primjera u komšiluku tako da ne trebamo izmišljati toplu vodu. Bajić, Beganović, Memija ili Hadžiahmetović su dokaz da idemo njihovim stopama, ali to je veoma spor proces, jer mi ni sami ne znamo gdje smo sve šuplji.

Menadžeri su isto tako veoma bitna karika u tom lancu.
Tuzno je sto se mi stabilizujemo vec 20 god. , vrtimo u krug i cekamo taj neki iskorak. A ova generacija je imala predispozicije za iskorak ka tim svima nama nedosanjanim grupnim fazama.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 06 avg 2015, 00:42

HAJDEE ZOKIIIIIII :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 06 avg 2015, 00:42

Tesko da bilo koji tim iz nase lige moze uzeti milion € za nekog igraca u ovom trenutku.500k € i jos ako plate zimske pripreme, to je po meni odlicna cifra.U nasoj ligi igrac kad dodje do odredjenog levela, kad eksplodira sto bi se reklo tesko to moze poonoviti u narednoj sezoni.Da bi jos vise napredovao on mora ici vani.Imamo dosta takvih slucajeva.Visca je odigrao strasno onu sezonu kad je Amar tek dosao.Cim su pocele dolaziti neke ponude on je sve slabiji bio.Pa imate primjer kod komsija Cimirota.On je dosegao neki vrhunac u onoj tekmi s BMG i kasnije je igrao dobro ali vise nije bio na tom nivou.Svi oni odmah ocekuju da idu negdje drugo igrati i vec zamisljaju kako ce uzimati destostruko vecu platu nego onu koju trenutno primaju.Tako je i sa Bajicem.Ovdje mozda igra za 2k a u Konyi ce mozda imati vecu mjesecnu platu nego ovdje godisnju.Tako da on tesko bi igrao i ove sezone na nivou prosle.Nek sutra rijesi utakmicu i donese nam prolaz dalje, odmah to znaci jos nekih 1.5m KM prihoda.Ja mu zelim svu srecu i da ostvari neki ekstra transfer iz Konye u lige5.
A sutra svi na Kosevo, da bodrimo naseg Zelju :opaopa:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 06 avg 2015, 00:42

(Poruka igračima, pročitati je i ne morate)
Ova zastava plava vijorit će se visoko. Plava zastava puna krvi i uspomena. Samo nekoliko ljudi u istoriji našeg kluba dostojanstveno je nje.
1921 razlog da je voliš.
1987 razloga da ostaneš zauvijek s njom.
Jedan Mirza da ti objasni ljubav,
jedan Švabo da ti objasni znanje,
jedan Aner da te nasmije,
jedan drugi Aner da ti kaže kako plavo srce bije.
Jedan Chata da te nauči kako ćeš zauvijek ostati u srcima svih nas na jugu,
jedan Paco da ti svojom zezancijom otkloni tremu i tugu.
Jedan Đilda i kad digne ruku on, da zapjevamo skupa ponovo ŽELJO ŠAMPION.
Toliko dugo ste čekali ovaj momenat. Vezali ste sve nas navijače za vas kao tim toliko čvrsto da nas boli svaki odlazak nekog od vas.
Svaki vaš gol, svaki vaš bol, svaka kap znoja, pobjede u četiri boja su vas doveli sutra do šanse generacije.
Sve ste to zaslužili svojim radom.
I želite li to tek tako sada ispustiti?
Istina je možda da su oni ime i da su jači. Da se odigraju možda još dvije utakmice, nakon sutrašnje... vjerovatno bi nas dobili.
Ali, NEĆE sutra!!!
Pokazali ste u drugom poluvremenu da možemo!
I zato sutra ponovo istrčite kao tim.
Samo kao tim možete postati legende kluba!
Sutra ako promašite, bićete zaboravljeni nekim narednim generacijama...
Umrijet ćete sami, svi će vas pamtiti po tome kako vam je zapravo samo malo nedostajalo.
Od prve minute, kada istrčite na teren stavite im do znanja kome pobjeda pripada. Jer ćete znati da računate jedni na druge, a oni obična družina nepoznatih lica. Borite se svi za jednog, jedan za sve. Trčite za metar više od njih, budite brži za sekundu od njih. Samo 90 minuta, svaka minuta... da vas zauvijek ljudi pamte po uspjehu.
Imate srce pobjednika.
Standard je samo na putu do velikih ciljeva.
Neka vas ne plaši šta vam drugi govore. Mi jesmo iz Bosne i to nas ne čini lošijim u fudbalu. Možda siromašnijim...
No, ni grupe Lige Evrope nisu daleko, a Standard nam samo stoji na putu.
Nadam se da su čuli sirene voza. Ko god je stao pod lokomotivu, nije preživio.
Pa neka Evropa priča o Željinim plavim momcima, evropskom fudbalskom čudu.
Vi čudo niste.
Vi ste rođeni za uspjehe!
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 06 avg 2015, 00:43

propuh je napisao/la:Tuzno je sto se mi stabilizujemo vec 20 god. , vrtimo u krug i cekamo taj neki iskorak. A ova generacija je imala predispozicije za iskorak ka tim svima nama nedosanjanim grupnim fazama.
imali su zlatnu priliku iz dva razloga
prvo jer imamo supertalentovane igrače, dobrog stručnjaka na klupi i (hajmo reći pa i) dobru upravu
drugo jer su nam neplanski legle neke pare (i to dobre) na koje nismo računali (džeko+europa=2,5miliona što je godišnji budžet) i nismo morali pod svaku cijenu prodavati igrače
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 06 avg 2015, 00:44

Virtu4l je napisao/la:
ZaZelju je napisao/la:Sa ovakvim stavom mogli smo dobiti preko 700,000 eura. Čak i da nam niko ne ponudi toliko novca moglo se Bajiću povećati plata s kojom će on biti zadovoljan jer mišljenja sam da ćemo brzo uvidjeti da smo oslabljeni njegovim odlaskom. Bez njega ne bismo imali šanse ni protiv Ferencvaroša, a ni sad protiv Standarda.
I šta da ga nismo prodali? Misliš da bi naredne sezone vrijedio toliko? Zbog tih 200 hiljada bi mogao napraviti novog Svraku.
Niko ne zna cifru a svi pisu trebalo je ovo trebalo je ono... Onaj sto je rekao cifru od 500.000 eura je procitao na orgu i samo ovde prepisao... Sacekajmo zvanicu stranicu kad objavi i onda svi serite dali je trebalo ili ne... I sam turski klub je rekao da je nacelno dogovoreno jer nisu sve finalizirali....
Ovde niko izgleda nece da cita sve nego samo sto njemu odgovara pa pocne pljuvati na prvu... Niko ne zna tacnu cifru tako da je beze ista o tome govoriti dal je dobro ili ne

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 06 avg 2015, 01:01

I šta ćemo s parama? Jeste li skontali?
Dajte ljudi ostavite se mlaćenja prazne slame, hajmo malo pričati o atmosferi, ima li iko ovdje od vodećih, moralista, galamdžija, da se malo podigne atmosfera. Još je 19 sati do utakmice. Ako je neko gledao sinoć Partizana, ono moramo napraviti (ne mislim na koreografiju, mada su me oduševili i volio bih to vidjeti i kod nas), onu atmosferu gdje grmi stadion, gori sve i ljudi se vraćaju od izgubljene utakmice na poluvremenu napraviše pobjedu na kraju. I šta onda bi 5,5 M eurića se slilo u kasu. E to su pare. A onda bismo mi ispisali novih 12738 stranica na ovom forumu kako ih potrošiti.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 06 avg 2015, 01:02

Ljudi dragi, prije svega trebamo biti presretni što nam u ovako kratkom vremenskom periodu stiže lova sa svih strana.
Kad ide onda baš ide...
A dobrih igrača za prodaju će uvijek aBd biti kao što je bilo i do sada.
Kod nas igrač odigra solidno polusezonu i odmah ga dižemo u nebesa. Prvi primjer je Tomić koji je mjesecima bio rezerva, počne igrati i odmah je zvijezda. Napusti nas i mi nakon toga u drugom dijelu prvenstva ne doživimo poraz.
Drugi primjer je Hasanović o kojem se toliko polemisalo što mu nismo produžili ugovor. Dođe Blagojević, koji odmah dokaže da je bolji igrač od njega.
Treći primjer je Adilović, nakon njega Hodžić... Svi oni dođu i prođu, a naš Željo ide dalje.
I sada kada dolaze ozbiljnije pare sa kojima trebamo definitivno vratiti dugove te započeti izgradnju stadiona, neki nisu zadovoljni.
Zapamtite me da će Beganović zabiti naredne dvije sezone više golova od Bajića. Pa Baja nikada kao kadet i junior nije ni igrao centarfora.
Stokić je također izraziti špic...
Uživajte Manijaci!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 avg 2015, 01:04

Sreca pa sam obezbjedio jug, brate @Orton, dolazis sutra? :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 06 avg 2015, 01:05

idi idi nesanice
Jači od ratova, režima i partija. 1921

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 06 avg 2015, 01:06

Sta se nakoti negativaca na ovoj temi u zadnjih par dana, koji "dobronamjerno" kritikuju sve dobro sto se desava u nasem klubu, pred ovako vazan mec.
Pa bolan bolan, nezadovoljsto nekim potezom uprave, neko ko voli klub iskaze jednom a vise puta samo onaj kome je to pos'o.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 53 gosta.