Shogun je napisao/la:
Slovačka.

Nemas ti mene sta usutkivati. Ako se iko proslavio na osnovu jednog gola onda je to Hajrovic. Dobio je popularnost i 'slavu' kod navijaca, a njegov gol se vise spominjao i od Ibisevicevog koji nas je na kraju i odveo na prvenstvo. Medjutim, to nije kredit zauvijek, i po meni, polako mu istice. Treba on ponuditi malo vise osim 'sjecanja' na taj gol iz Slovacke.
Ajax je napisao/la:Ako zeli imati neku vecu ulogu u reprezentaciji trebao bi odigrati bar oko 50% utakmica u Bundesligi. Njegov je problem sto on nije klasicno krilo koje ce puno trcati uz aut liniju, probijati i nabacivati lopte. Covjek je krilni napadac u 4-3-3 ili cak poluspic. Njegova igra se bazira na snaznom udarcu, ulasku u sredinu terena. Covjek ima sasvim solidnu tehniku i trkacki nije nimalo los. Znaci skolovan igrac i sasvim dobar kao i mlad. Jedino sto treba pronaci klub po mjeri kao Grasshoppers gdje je bio bukvalno prvo ime. Znaci klub gdje ce biti standardan i gdje ce se igrati na nacin koji njemu odgovara. Werder ima neke druge igrace na tim njegovim pozicijama i to je problem. Malo prebrzo je poletio u Galatasaray a jos brze napustio klub, greska.
Govoriti da ovaj igrac nema individualnog kvaliteta i da posjeduje samo udarac je van pameti. Mnogi nasi igraci koji se sada hvale i koji igraju u nekim manjim klubovima i losijim prvenstvima se isto nebi naigrali u Bundesligi najvjerovatnije jer ne posjeduju dovoljan individualni kvalitet.
To sve sto si ti nabrojao vrijedi u teoriji. Nisu Galatasaray, ni Werder kupovali macka u vreci. Problem je sto Izet ima problema da tu teoriju provede u praksi. Ja zaista ne znam koji su razlozi pa da se on na terenu ponasa kao C Ronaldo. Mogu pretpostaviti samo da se malo umislio poslije nekoliko dobrih partija za Grasshoppers, pa konta da ista formula vrijedi na nekim malo ozbiljnijim terenima. Tome u prilog ide i ona sramotna izjava da ako neko hoce da zna kakav je on igrac, treba samo da upali youtube... Pa, dje si Arjen Robben!?
Izdvojio sam Austriju jer ta utkamica pokazuje ono sto su navijaci Galate i Werdera morali trpiti od njega: covjeka ne zanima pas, ubacaj, povratna... samo sut cim ugleda gol. Protiv Austrije je imao srece jer je jedan odbijanac na srecu usao, ali nije ga bas sreca sluzila u Turskoj pa su ga otjerali, a evo izgleda da mu se ista sudbina sprema i u Njemackoj.
Uprkos svemu, ja msilim da ima nade za njega, ali prvo treba malo da se preispita. U ovoj situaciji, da sam ja selektor, poziv bi mu visio k'o luster.