Ferguson za ljeto najavljuje osvježenja u momčadi
Srijeda, 05.05.2010.
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson je za predstojeći ljetni prijelazni rok najavio odlazak nekih igrača iz momčadi i dolazak novih koji će biti osvježenje, s obzirom da momčad ove sezone nije uspjela osvojiti ništa osim Carling kupa, iako još uvijek ne odustaje od Premier lige.
"Moramo donijeti odluku o tome gdje možemo pojačati momčad. Kada se borite za četiri trofeja, to puno iscrpljuje igrače. Morate biti svjesni toga i prepoznati trenutak kada treba osvježiti jednog ili dva igrača. Ne radi se o želji da to napravite, nego o zahtjevima i pritiscima na igrače, koji mogu s vremenom postati preveliki." rekao je Ferguson.
Ono što je sigurno jeste da će dio momčadi sa Old Trafforda i sljedeće sezone biti Wayne Rooney. Njegov učinak na terenu ove sezone nagrađen je nagradom za najboljeg igrača kluba, nakon što je prethodno dobio nagrade za najboljeg igrača Engleske u izboru igrača i navijača, te nagradu za najbolji gol.
"To je bio moj najbolji hat-trick." rekao je Rooney za ranije osvojene nagrade, dodavši: "Ovo je vjerojatno bila najteže natjecanje u Premier ligi do sada. Sve momčadi su gubile utakmice. Da smo mogli biti konstantniji, mi bismo osvojili. Nismo smjeli izgubiti sedam utakmica, iako su i drugi konkurenti gubili bodove."
U međuvremenu, Ferguson kaže kako se neće mučiti sa analiziranjem toga gdje su on i njegova momčad izgubili prvenstvo:
"Nekada sam analizirao svaku utakmicu, ali ne možete sami sebe mučiti na takav način. Izgubili smo protiv Burnleya na startu sezone. To su tri boda koja smo izgubili, a propustili smo realizirati i jedanaesterac. Da smo tada postigli gol, možda bismo pobijedili ili barem odigrali neriješeno i to bi stvorilo razliku. Imali smo nekoliko pogrešnih sudačkih odluka na našu štetu protiv Chelsea. Moglo bi se na sve gledati. Možete se mučiti sa takvim analizama, ali takve se stvari događaju."
David Silva: "Ponudu Manchester Uniteda bi bilo teško odbiti"
Srijeda, 05.05.2010.
Unatoč interesu velikog španjolskog dvojca, Reala i Barcelone, čini se kako bi krilni napadač Valencie i španjolske reprezentacije David Silva karijeru najradije nastavio u redovima Manchester Uniteda.
24-godišnji nogometaš je na meti brojnih klubova, prije svih Liverpoola, Chelsea i Manchester Citya, ali od ranije je poznato kako ga izuzetno cijeni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson.
S obzirom da su ozljede napadača značajno utjecale na ishod sezone u Manchester Unitedu, ne bi bilo iznenađenje kada bi Ferguson posegnuo u blagajnu da dovede Silvu, a Španjolac kaže kako bi takvu ponudu teško odbio.
"Kada čujete da je klub poput Manchester Uniteda zainteresiran za vas, morate biti počašćeni. Ja sam svjestan kvalitete Premier lige i znam da je to posljednjih godina najbolja liga na svijetu. Ako stigne poziv iz Premier lige, posebno iz kluba kakav je Manchester United, bilo bi je jako teško odbiti. Ja sam sretan i u Valenciji, ali svaki igrač ima svoju cijenu i ako Valencia dobije ponudu za koju budu smatrali da je dobar posao, sve je moguće." rekao je Silva.