Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Cartman
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Cartman » 04 maj 2010, 23:00

Trasimaco je napisao/la:Ma to je previse novca za potrositi. Ja sam samo neke svoje zelje iznio. Vjerovatno nijedan od igraca koje bih ja zelio nece doci.

Ali ono sto znam je da ce sigurno doci bar jedan sjajan vezni igrac i gotovo vjerovatno napadac. Tu dvojicu smijem odmah upisati. Za ostalo nisam siguran.
To i jest najvaznije. A krilo i golman su "luksuz". :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 04 maj 2010, 23:06

Cartman je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Kakav Young, precijenjen igrac. Unitedova oba krila su bolji od njega. Nema potrebe za tako nesto, pogotovo sad kad Nani polako postaje ono sto treba da postane. Daj samo dva sjajna veznjaka i jednog super napadaca i to je sve. Golman eto jos ne mora da se dovodi, jer VDS ostaje jos jednu sezonu, a Pig ga moze dostojno mijenjati.
Dobri su Nani i Valencia, ali sta imamo iza toga? Manje-vise nista. Obertan jos nije nista pokazo, Giggs po meni nikako ne treba igrat krilo, uvjek katastrofa odigra. Ako ce igrat neka igra u sredini, za Parka svi znamo da je dosta limitiran igrac, ali moze igrat protiv vecih ekipa jer trci ko lud. Tosic je otpisan. Zato nam treba jedno novo krilo. Po meni Jesus Navas najbolja opcija. Brz, mlad, moze igrat na oba krila, ne bi se previse bunio da ne igra svaku utakmicu i vec je dokazan u Primeri i u reprezentaciji. Ne mislim ni da ce bit toliko skup. Tu je i Mata...Ne treba nam preskupo krilo poput Riberya ili Silve, ali nam definitivno treba jos jedan igrac tu.
Tosic je pokazao u Koelnu da ima itekako sta da ponudi, tako da ga ja ne bih otpisivao, mislim da su on i Obertan sasvim solidne zamjene na krilnim pozicijama, dok Nani i Valencija mogu pruzati bolje partije neoptereceni nekakvim Youngom ili igracem njima slicnog kvaliteta, ta politika nas je vec kostala kod Tevez-Berbatov razmisljanja, tj. izvukli smo deblji kraj... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 maj 2010, 23:24

Isnar je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Kakav Young, precijenjen igrac. Unitedova oba krila su bolji od njega. Nema potrebe za tako nesto, pogotovo sad kad Nani polako postaje ono sto treba da postane. Daj samo dva sjajna veznjaka i jednog super napadaca i to je sve. Golman eto jos ne mora da se dovodi, jer VDS ostaje jos jednu sezonu, a Pig ga moze dostojno mijenjati.
Dobri su Nani i Valencia, ali sta imamo iza toga? Manje-vise nista. Obertan jos nije nista pokazo, Giggs po meni nikako ne treba igrat krilo, uvjek katastrofa odigra. Ako ce igrat neka igra u sredini, za Parka svi znamo da je dosta limitiran igrac, ali moze igrat protiv vecih ekipa jer trci ko lud. Tosic je otpisan. Zato nam treba jedno novo krilo. Po meni Jesus Navas najbolja opcija. Brz, mlad, moze igrat na oba krila, ne bi se previse bunio da ne igra svaku utakmicu i vec je dokazan u Primeri i u reprezentaciji. Ne mislim ni da ce bit toliko skup. Tu je i Mata...Ne treba nam preskupo krilo poput Riberya ili Silve, ali nam definitivno treba jos jedan igrac tu.
Tosic je pokazao u Koelnu da ima itekako sta da ponudi, tako da ga ja ne bih otpisivao, mislim da su on i Obertan sasvim solidne zamjene na krilnim pozicijama, dok Nani i Valencija mogu pruzati bolje partije neoptereceni nekakvim Youngom ili igracem njima slicnog kvaliteta, ta politika nas je vec kostala kod Tevez-Berbatov razmisljanja, tj. izvukli smo deblji kraj... ;)
Vidit cemo jarane, ali trenutno totalno ovisimo o par igraca. To su Nani i Rooney u napadu i Vidic u odbrani. Imamo puno igraca, ali nemamo dovoljno kvaliteta na klupi po meni. Previse ima tu "potencijala" i polovnih igraca poput Obertana i Tosica. Sjecam se kad je United uzeo the treble da su se Solskjær, Sheringham, Cole i Yorke borili za dvije pozicije i niko se nije ljutio. Takva nam sirina treba. I prosle sezone je bilo sjajno, ne ide nam dobro i Fergie ubaci Teveza i Nania. Ove sezone toga nema. A to sto je se Tevez ljutio je njegov problem, on je napuhano djubre, a Berbatov je isti. To je samo do njih jer niko ne moze ocekivat da ce igrat svaku utakmicu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 maj 2010, 00:19

Veceras su se djelile nagrade igracima.
Igrac sezone: Wayne Rooney (Evra drugi, Valencia treci)
Gol sezone: Rooneyev protiv Arsenala
Najbolji igrac rezervne ekipe: Ritchie Da Laet
Junior sezone: William Keane

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 00:42

Jeste bilo nekoliko sjajnih golova ove sezone, ali ovo nista ne moze nadmasiti. Savrsen kontra napad.

slika
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 01:43

Evans je potpisao novi petogodisnji ugovor.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 maj 2010, 10:19

Trasimaco je napisao/la:Evans je potpisao novi petogodisnji ugovor.
30 k funti sedmicno dobiva,zaboravio si naglasiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ferguson: I'll build a new team again
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 10:42

majestic24 je napisao/la:Ferguson: I'll build a new team again
Nigdje on ne ide. 8-) Jos 3-4 sezone je tu. Scouseri ce dobiti infarkt. :lol: Blue nose whiskey cunt! :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 maj 2010, 15:36

When you hear a club like Manchester United is interested in you it is an honour," Silva is quoted by the Daily Express.

"I am very aware of the Premier League, and in recent years it has been the stand-out league in the world.

"If it came calling, especially if it was a club like Manchester United, it would be very hard to resist.

"I am happy at Valencia but every player has his price and if they get an offer they think is good business anything is possible."

Drago mi je da Silva zna sta je sta u Engleskom nogometu. 8-)

A to za Evansa je sjajno, volio bi da dobije pravu priliku sljedece sezone sa Vidicem u sredini odbrane. Nista protiv Ria, ali konstnatno je povrijedjen i nije onaj stari.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 05 maj 2010, 15:40

Cartman je napisao/la:When you hear a club like Manchester United is interested in you it is an honour," Silva is quoted by the Daily Express.

"I am very aware of the Premier League, and in recent years it has been the stand-out league in the world.

"If it came calling, especially if it was a club like Manchester United, it would be very hard to resist.

"I am happy at Valencia but every player has his price and if they get an offer they think is good business anything is possible."

Drago mi je da Silva zna sta je sta u Engleskom nogometu. 8-)

A to za Evansa je sjajno, volio bi da dobije pravu priliku sljedece sezone sa Vidicem u sredini odbrane. Nista protiv Ria, ali konstnatno je povrijedjen i nije onaj stari.
Silva je igrac na kojem se ne bi trebalo stediti, i ako cemo na nekom odrijesiti kesu, on je moj prvi izbor... nisam ni protiv Modrica, ali ovaj je bolji sigurno... a Evans je dobio novu sansu, prosla sezona je bila kriza, tako da bi mu bolje bilo da u slijedecoj pokaze da je sposoban zamijeniti Ria, jer ako bude petljo ko ove sezone, ne gine mu Hull, a Fergie ce poceti traziti novog stopera... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 maj 2010, 19:39

Ferguson za ljeto najavljuje osvježenja u momčadi
Srijeda, 05.05.2010.
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson je za predstojeći ljetni prijelazni rok najavio odlazak nekih igrača iz momčadi i dolazak novih koji će biti osvježenje, s obzirom da momčad ove sezone nije uspjela osvojiti ništa osim Carling kupa, iako još uvijek ne odustaje od Premier lige.

"Moramo donijeti odluku o tome gdje možemo pojačati momčad. Kada se borite za četiri trofeja, to puno iscrpljuje igrače. Morate biti svjesni toga i prepoznati trenutak kada treba osvježiti jednog ili dva igrača. Ne radi se o želji da to napravite, nego o zahtjevima i pritiscima na igrače, koji mogu s vremenom postati preveliki." rekao je Ferguson.

Ono što je sigurno jeste da će dio momčadi sa Old Trafforda i sljedeće sezone biti Wayne Rooney. Njegov učinak na terenu ove sezone nagrađen je nagradom za najboljeg igrača kluba, nakon što je prethodno dobio nagrade za najboljeg igrača Engleske u izboru igrača i navijača, te nagradu za najbolji gol.

"To je bio moj najbolji hat-trick." rekao je Rooney za ranije osvojene nagrade, dodavši: "Ovo je vjerojatno bila najteže natjecanje u Premier ligi do sada. Sve momčadi su gubile utakmice. Da smo mogli biti konstantniji, mi bismo osvojili. Nismo smjeli izgubiti sedam utakmica, iako su i drugi konkurenti gubili bodove."

U međuvremenu, Ferguson kaže kako se neće mučiti sa analiziranjem toga gdje su on i njegova momčad izgubili prvenstvo: "Nekada sam analizirao svaku utakmicu, ali ne možete sami sebe mučiti na takav način. Izgubili smo protiv Burnleya na startu sezone. To su tri boda koja smo izgubili, a propustili smo realizirati i jedanaesterac. Da smo tada postigli gol, možda bismo pobijedili ili barem odigrali neriješeno i to bi stvorilo razliku. Imali smo nekoliko pogrešnih sudačkih odluka na našu štetu protiv Chelsea. Moglo bi se na sve gledati. Možete se mučiti sa takvim analizama, ali takve se stvari događaju."

David Silva: "Ponudu Manchester Uniteda bi bilo teško odbiti"
Srijeda, 05.05.2010.
Unatoč interesu velikog španjolskog dvojca, Reala i Barcelone, čini se kako bi krilni napadač Valencie i španjolske reprezentacije David Silva karijeru najradije nastavio u redovima Manchester Uniteda.

24-godišnji nogometaš je na meti brojnih klubova, prije svih Liverpoola, Chelsea i Manchester Citya, ali od ranije je poznato kako ga izuzetno cijeni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson.

S obzirom da su ozljede napadača značajno utjecale na ishod sezone u Manchester Unitedu, ne bi bilo iznenađenje kada bi Ferguson posegnuo u blagajnu da dovede Silvu, a Španjolac kaže kako bi takvu ponudu teško odbio.

"Kada čujete da je klub poput Manchester Uniteda zainteresiran za vas, morate biti počašćeni. Ja sam svjestan kvalitete Premier lige i znam da je to posljednjih godina najbolja liga na svijetu. Ako stigne poziv iz Premier lige, posebno iz kluba kakav je Manchester United, bilo bi je jako teško odbiti. Ja sam sretan i u Valenciji, ali svaki igrač ima svoju cijenu i ako Valencia dobije ponudu za koju budu smatrali da je dobar posao, sve je moguće." rekao je Silva.
8-)
FK Pjetlovi

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 19:43

treba vam jedan stoper za sljedecu sezonu.. spominjao se zimi Kjaer, ali on nece ici iz Italije..

Rafael - Vidic - x - Evra

jedna od boljih odbrana, i obavezno kupiti golmana.. jer Saar je vec u godinama i ima povrede sve cesce.. Akinfeev ili Neuer.. ostalo je dobro..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 maj 2010, 20:04

daffy je napisao/la:treba vam jedan stoper za sljedecu sezonu.. spominjao se zimi Kjaer, ali on nece ici iz Italije..

Rafael - Vidic - x - Evra

jedna od boljih odbrana, i obavezno kupiti golmana.. jer Saar je vec u godinama i ima povrede sve cesce.. Akinfeev ili Neuer.. ostalo je dobro..
Sta ce nam stoper? Tu su Rio, Vidic, Evans, Brown, O'Shea i Smallings tako da tu ima i previse igraca. Stoper nam najmanje treba. Golman moze cekat sezonu, jer imamo vece probleme u napadu. Sto se tice VDS-a on je samo na pocetku sezone bio malo povrijedjen i onda mu je se zena razbolila pa je bio odsutan jedno vrijeme naravno. Ali ova mu je sezona jedna od boljih.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 20:06

pa upravo treba stoper jer su svi osim Vidica prosjek, ostarili ili jako mladi.. razumijes.. Saaru se moze desiti jos jedna povreda i nikad ne znas u koje vrijeme.. zamisli da se povrijedi sljedece sezone pred kraj i da na golu morate gledati Kuscaka.. treba se osigurati.. od viska ne boli glava.. ;)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 20:08

Ma nista od novog stopera. Rio i Vida su tu savrseni. To se ne cini tako ove sezone, jer su toliko vremena bili odsutni, ali i dalje je to prejaka odbrana. Uostalom, vec je doveden jedan mladi stoper iz Fulhama. Sve je fino pokriveno.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 maj 2010, 20:34

Trasimaco je napisao/la:Ma nista od novog stopera. Rio i Vida su tu savrseni. To se ne cini tako ove sezone, jer su toliko vremena bili odsutni, ali i dalje je to prejaka odbrana. Uostalom, vec je doveden jedan mladi stoper iz Fulhama. Sve je fino pokriveno.
Ja nemam nista protiv toga da Vidic i ode. Ima njega ko zamjeniti tak da se nebrinem za tu poziciju. Prvo da rijesimo napadaca,pa cemo onda da pricamo o ostalome.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 maj 2010, 23:12

majestic24 je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Ma nista od novog stopera. Rio i Vida su tu savrseni. To se ne cini tako ove sezone, jer su toliko vremena bili odsutni, ali i dalje je to prejaka odbrana. Uostalom, vec je doveden jedan mladi stoper iz Fulhama. Sve je fino pokriveno.
Ja nemam nista protiv toga da Vidic i ode. Ima njega ko zamjeniti tak da se nebrinem za tu poziciju. Prvo da rijesimo napadaca,pa cemo onda da pricamo o ostalome.
Ni u ludilu pustit Vidica, covjek je zmaj i po meni najbolji stoper na Svijetu.

A Shitty ostaje Shitty :lol:

[youtube][/youtube]

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 23:17

[youtube][/youtube]

eh sta ste vi pustili iz kluba

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 05 maj 2010, 23:25

Casillas je napisao/la:[youtube][/youtube]

Drugi gol je vrlo slican, Ramos opet ubacio s desne strane, a Ronaldo ovaj put poslao loptu ispod golmana.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 maj 2010, 23:26

Casillas je napisao/la:[youtube][/youtube]

Nama pricas kako je Ronaldo dobar igrac? Uzivali smo u njegovim igrama godinama, i zadnje 3 je sve razvaljivao. Meni i dalje vrlo drag igrac i zelim mu sve najbolje, iako nikako ne mogu Real. A United je dobio 90 miliona eura za njega, tako da ga nije ni dzabe pustio. ;)

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 3 gosta.