Stvarno ima biti ponosan, supchina smrdljiva!Dva dana nakon što je prvom dopredsjedniku Zdravku Mamiću i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor, zasjedat će Izvršni odbor
Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, kao i trenera Dinama Zorana Mamića, rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik HNS-a Davor Šuker pa pojasnio:
- Morate znati da savez ima svoje programe i aktivnosti i da će raditi po ucrtanom planu. Kad sam rekao da je bilo jedinstvo, da je bilo sve ono što krasi jedan Izvršni odbor, najvažnija je nevinost prije sudske odluke. Poslije presude imat ćemo dosta presica o ovom slučaju.
[video: 1098084 / davor šuker]
Vrhuška krovne organizacije hrvatskog nogometa nalazi se u teškoj situaciji nakon što je članu IO-a i prvom dopredsjedniku saveza Zdravku Mamiću te izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela prilikom oštećivanja Dinama za 117,8 milijuna kuna te državni proračun za 12,2 milijuna kuna neplaćenog poreza i prireza.
U istražnom su zatvoru poreznik Milan Pernar te trener Dinama Zoran Mamić koji su također povezani s ovim slučajem.
Niti Šuker proteklih dana nije bio oslobođen sumnji zbog nezakonitih radnji. Njemački su se mediji raspisali o njegovoj umiješanosti u kladioničarsku mafiju s osuđenim njemačkim Hrvatom Antom Šapinom. U međuvremenu je Šuker boravio na sjednici Uefina IO-a i poručio kako "jedva čeka čuti zaključke u informativnim emisijama".
- Tko može opravdati ove stranice i toliki gnjev prema meni? Za mene je slučaj gotov, pravda će uvijek pobijediti. Na zadnjem IO-u dobio sam toliko pozdrava i potpore. Moja značka IO-a Uefe vrijedi, dobio sam 35 glasova, je li moguće da ništa ne vrijedi?! - poručio je Šuker.
Nastavio je u pozitivnom tonu.
- Ja sam ponosan na hrvatski nogomet, rast naših koeficijenata, HNL je za mene najbolja liga, cijelu regiju zanima kako mi u HNS-u radimo! U posljednje četiri godine pomogli smo klubovima s 26.462.946,70 kuna, 2014. smo završili u plusu 19.781.725,64 kuna.
Ipak, za negativnosti su se pobrinuli huligani.
Rijeka je platila 285.000, Dinamo 675.000, a Hajduk 720.000 eura kazni Uefi. Ukupno smo u posljednje četiri godine platili 6.711.708,71 kuna kazne. Tri godine i dva dana sam predsjednik i idem ponosno cijelim svijetom.
[/
Nogometna reprezentacija Hrvatske
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Svi smo ponosni na ŠukijaNakon višednevne šutnje na optužbe da je sudjelovao u namještanju utakmica, konačno je i Davor Šuker iznio svoju stranu priče. Učinio je to pisanim priopćenjem i očito je s razlogom izbjegao usmeno izjašnjavanje o optužbama. Pri tom ne mislimo na njegov siromašan vokabular, već na činjenicu da je pod svaku cijenu htio izbjeći potpitanje, budući da na osnovno pitanje nije odgovorio.
Naime, već danima domaći mediji pišu kako je Šuker uplaćivao oklade temeljem razgovora sa osuđenim Šapinom, što Davor u svojem priopćenju uopće nije demantirao.
Pa koristimo priliku da javno pitamo predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza: jeste li se, gospodine predsjedniče, kladili na nogometne parove? Ako jeste, jesu li savjeti g. Šapine utjecali na izbor parova?
Hvala.

Pozdrav Tatti,Strittzu i Vrbi u Remetincu

- UltrasNotRed
- Kontakt:
Kad je mali tat ponosan na sebe sto ne biti.
Suki bankar.
Suki bankar.
Vita est militia
Jovanović: Hrvatska treba biti strogo kažnjena, ali ne izbacivanjem s Eura!
http://www.vecernji.hr/nogomet/jovanovi ... ra-1015670
Evo kakvi nama kroje sudbinu.
Ne bi me čudilo ni da je on jedan od naručitelja famozne 'svastike'. Kao što me ne čudi ni da krivci još nisu pronađeni. Sve vrhunski odrađeno.
Sreća pa neće još dugo.
http://www.vecernji.hr/nogomet/jovanovi ... ra-1015670
Evo kakvi nama kroje sudbinu.

Ne bi me čudilo ni da je on jedan od naručitelja famozne 'svastike'. Kao što me ne čudi ni da krivci još nisu pronađeni. Sve vrhunski odrađeno.
Sreća pa neće još dugo.

Džaba vam i uskoci i poskoci, Bog je na mojoj strani!
uh, dobro je...ovaj put smo se izvukli...ali ako stoka nastavi provocirati
inače, sutra je ždrijeb za sljedeće kvalifikacije...naravno da smo nositelji, ali i dalje možemo dobiti težu skupinu od neke ekipe iz drugog, ili trećeg bubnja
iz drugog bubnja bi bilo dobro izbjeći Francuze i Talijane
iz trećeg ne znam...čini se da su sve to podjednake reprezentacije...eto, može da izbjegnemo Srbiju, iako su trenutno u priličnom rasulu...ali znate o čemu pričam...doduše i Škoti su već dokazali da nam ne leže
iz četvrtog bi bilo dobro izbjeći Tursku i Irsku
iz zadnja dva bubnja ne bi volio Makedoniju i Gruziju, jer mislim da bi njih bilo najteže slomiti

inače, sutra je ždrijeb za sljedeće kvalifikacije...naravno da smo nositelji, ali i dalje možemo dobiti težu skupinu od neke ekipe iz drugog, ili trećeg bubnja
iz drugog bubnja bi bilo dobro izbjeći Francuze i Talijane
iz trećeg ne znam...čini se da su sve to podjednake reprezentacije...eto, može da izbjegnemo Srbiju, iako su trenutno u priličnom rasulu...ali znate o čemu pričam...doduše i Škoti su već dokazali da nam ne leže
iz četvrtog bi bilo dobro izbjeći Tursku i Irsku
iz zadnja dva bubnja ne bi volio Makedoniju i Gruziju, jer mislim da bi njih bilo najteže slomiti
Re: Odg: Nogometna reprezentacija Hrvatske
A bgti dragog...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
pa dobro nije toliko lose mi smo najkvalitetniji ovi ostali bi mogli medusobno dosta bodova prosipati
Huh. Ukrajina, Turska, Island, Finska.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Re: RE: Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Koja tocno stoka?"Obicni gradjani" sa znamo kojim povicima protiv Norveske ili reprezentativci sa slicnim povicima prije SP?Ili vodstvo HNS (plus vrla preSjednica) koje je opravdavalo "sjajnu atmosferu" sa obje te utakmice?dean33 je napisao/la:uh, dobro je...ovaj put smo se izvukli...ali ako stoka nastavi provocirati![]()
Izbori

-
- Kontakt:
Re: Odg: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Ode Kova u Real.
Jaki smo. 

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
eto Manchini je potvrdio transfer
zanimljivo....navijao sam da Kova ode iz Italije, ali nisam mislio da će odmah u Real......nadam se da će Benitez, za razliku od Anchelotija, malo više rotirati, da ne bi imali problema kao prošle sezone...i da će Kova iskoristiti priliku...sada igra sa boljim suigračima i vrijeme je da pokaže sve što može
zanimljivo....navijao sam da Kova ode iz Italije, ali nisam mislio da će odmah u Real......nadam se da će Benitez, za razliku od Anchelotija, malo više rotirati, da ne bi imali problema kao prošle sezone...i da će Kova iskoristiti priliku...sada igra sa boljim suigračima i vrijeme je da pokaže sve što može
Gledaj ovo..dean33 je napisao/la:eto Manchini je potvrdio transfer
Monaco
Sahtar Lokomotiv Liverpool Napoli
Wolfsburg Madrid Barcelona Madrid
Juventus Leicester
To nekako di nam najbolji igraci igraju, ovakva postavka ce tesko bit. Ali brutalni smo. Samo sto imamo klauna na klupi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Lillard je napisao/la:
Gledaj ovo..
Monaco
Sahtar Lokomotiv Liverpool Napoli
Wolfsburg Madrid Barcelona Madrid
Juventus Leicester
To nekako di nam najbolji igraci igraju, ovakva postavka ce tesko bit. Ali brutalni smo. Samo sto imamo klauna na klupi.
mali je problem što Kramarić NE igra u Leicesteru...nažalost to sam i predvidio...katastrofalan izbor kluba i lige...bar za njega..
Kovačić se tek mora dokazati u Realu.. nadajmo se da će tamo napredovati, a ne nazadovati
na krilo bi uz Perišića stavio malog Pjacu....imam jako velika očekivanja od njega....on će vjerojatno sljedeće sezone ići vani....
Ovo ne kuzim nikako.Vidim većina koja ne prati Serie A navija da ode iz Italije.Eto prešao u Španjolsku i šta sad?U Realu bi kao trebao igrat redovno i sakupljat minutazu koja mu je potrebna u ovom trenutku karijere?Nema šanse.Ako je ikada bilo straha da bi mogao stagnirat onda je to upravo sada ovim transferom.Ključno je hoće li ga Benitez od prve znati pravilno koristiti (jer u Realu neće dobiti puno prilika,a ako ga od prve ne uspije uklopit piši propalo) što do sada nije znao nitko osim (ironično) Štimca.Da je pak ostao u Interu (svakako odluka nije bila njegova...) bio bi prvotimac i nositelj ekipe.Ali nažalost u tom klubu nemaju blage šta rade pa ga se pustilo za siću puno prerano.dean33 je napisao/la:eto Manchini je potvrdio transfer
Kramarić će pak skupljat mrvice ove sezone u Leicesteru jer se nikako ne uklapa kod Ranijerija.Bolje mu je da nađe novi klub do kraja ovog transfer roka.
Izbori

- alan_kardec
- Kontakt:
SiamoNoi je napisao/la:Eto prešao u Španjolsku i šta sad?U Realu bi kao trebao igrat redovno i sakupljat minutazu koja mu je potrebna u ovom trenutku karijere?Nema šanse.Ako je ikada bilo straha da bi mogao stagnirat onda je to upravo sada ovim transferom.
Ovo se slažem. Realova klupa je tokom zadnjih desetak godina progutala kamaru kvalitetnih i skupo plaćenih igrača. Kovačić ne bi bio ni prvi ni posljednji. Ipak, sa srećom mu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
ma čuj, navijao sam da ode iz intera i italije, ali nisam baš navijao da (odmah) ode u real.....prije u neki solidan klub iz njemačke i španjolske...SiamoNoi je napisao/la: Ovo ne kuzim nikako.Vidim većina koja ne prati Serie A navija da ode iz Italije.Eto prešao u Španjolsku i šta sad?U Realu bi kao trebao igrat redovno i sakupljat minutazu koja mu je potrebna u ovom trenutku karijere?Nema šanse.Ako je ikada bilo straha da bi mogao stagnirat onda je to upravo sada ovim transferom.Ključno je hoće li ga Benitez od prve znati pravilno koristiti (jer u Realu neće dobiti puno prilika,a ako ga od prve ne uspije uklopit piši propalo) što do sada nije znao nitko osim (ironično) Štimca.Da je pak ostao u Interu (svakako odluka nije bila njegova...) bio bi prvotimac i nositelj ekipe.Ali nažalost u tom klubu nemaju blage šta rade pa ga se pustilo za siću puno prerano.
ali ****, sada je u realu i nadajmo se da nisu tolike pare pljunuli onako iz zabave...
oni su dugo pratili Kovu i valjda će znati šta treba s njim...a on svakako mora pokazati više odlučnosti i drskosti, jer ima ogroman potencijal...mislim da će real ove sezone malo više rotirati da im se ne bi ponovila prošla godina, što znači da će Kova dobit dovoljno vremena da se pokaže
kramarić bi isto trebao bježati u njemačku ili španjolsku....
-
- Kontakt:
Do kad će se provlačiti ova forumska pomodarska mantra utemeljena na hejtu prema izborniku jer si je dobar sa ZM???Lillard je napisao/la:Samo sto imamo klauna na klupi.

Vjerojatno do kad netko ne da argumentirane odgovore na ova pitanja i iznese kvalitetna rješenja problema:
Izbori
1. Koliko dugo će Olić glumiti krilo i koja je poanta toga? Imaš igrača prostora čiji je jedini forte i ono gdje mu se ekipe moraju prilagođavat navike i količina trke, a ti ga stavljaš uz liniju?
I ajde, veći dio prvog dijela on se s krila uvlačio na drugog špica otvarajući koridor Srni što je zapravo i imalo smisla, ali zašto uopće kretati od takve teze, da određenog igrača moraš sakriti? Zašto ti uopće onda igra? Top reprezentacije na krilima imaju igrače viška, i uglavnom su oni čega se suparnici najviše boje, ova hrvatska eksperimentiranja su pretakanje iz šupljeg u prazno. Ili stavi motorički i driblerski najmoćnijeg igrača, ili zaigraj s lažnim krilom koji će se uvlačiti na dodatnog playmakera (kao Rakitić pod Bilićem 2012.), nemoj tamo stavljati nekog koga si osudio na jednodimenzionalnost i pravocrtnost?
Nema kontrole u napadu u kojem dva od tri prednja igrača idu na skok nakon prvog pasa i stvara se izolacija na Srnu...slijedi standard priča, gurni mu loptu, on nek drlja, dat će sudac faul. Od ko zna koje to traje i očito nas nikad neće štufat.
2. Ako si već odredio da ti je vezni red srce ekipe, najjači dio, podredi mu sve. Kovač stavlja Perišića koji je izuoliran na krilu, Olića i Mandžu koji više štete učine kad se približe igri nego kad bježe od nje, dva beka koji ne znaju otvoriti tijelo pri primanju lopte da vrate loptu u sredinu i dva stopera koji nemaju naviku igranja aktivno u posjedu. Kome će onda ti veznjaci odlagat loptu, koja je to opcija i kretnja koja otvara prostor u ovakvoj igri?
Što se na kraju od veznog reda traži - kontrola utakmice u kojoj će što češće biti na lopti ili gung-ho nogomet u kojem svaki pas koji odigraju nema teorijske šanse da se vrati nazad u sredinu ukoliko bude potrebno (a potrebno je mnogo češće nego nije)?
3. Talijani jučer nisu odigrali ništa posebno i u nekom idealnom svijetu im stvarno osjetno fali klase tamo gdje su ju često imali. I kao takvi, 10 puta sistemski stvore višak na postavljenu obranu.
Na stranu to što je Pranjić već dulje vrijeme u lošoj formi za reprezentaciju jer očigledno igra daleko od svoje komfor zone, ali tko mu je to jučer pomagao?
Candreva zabada u sredinu, Rakitić i Brozović ne mogu odraditi preuzimanje, Pranjić ga mora ili pustiti (što je veća opasnost) ili pratiti što mu otvara prostor iza leđa za De Sciglia jučer. Tko je čovjek viška u hrvatskoj zoni? Ili će svaki put kad suparnik odradi rotaciju s jednim čovjekom defenziva visiti?
4. Hoćemo li zbilja biti tako mali i ne spominjati Mandžino ponašanje?
Jedna stvar je biti đilkoš, često je ona super za ekipu, ali sasvim druga krajnost je ponašat se ko derle, živjeti na rubu kartona, unositi nervozu tamo gdje ne treba i onako veleumno napraviti penal.
Osim toga, koja je njegova komparativna prednost pred Kramarićem? Bolji branič i trkač bez imalo sumnje, ali Pirlo se ionako čitavo drugo poluvrijeme spuštao u zadnju liniju, i po 15 metara dublje nego inače, pa ga više nije mogao pritiskati. Jel mora proći 15 godina kao kod Olića da se shvati da je on izniman igrač samo u specifićno prilagođenim uvjetima (dapače, tu može biti top topova), dok je u nekim slabije pripremljenim igrač manje u pripremi napada, koji nerijetko svojim kretnjama odvlači inerciju cijele ekipe puno prerano prema suparničkim vratima? Sami sebe guše, Olić i on stoje u 10 metara i čekaju herojsku loptu Rakitića ili Srne da se mogu baciti. I s tim se počne rokati već od prve minute susreta. Kako će lopta i igrač proći naprijed bez povratnih izvlačenja, rotacija, dijagonalnih istrčavanja i svega ostalog što ti može stvoriti malo prostora protiv postavljene obrane?
5. Rebić je poslije Perišića naš daleko najbolji igrač viška. Zašto ga se uvodi u vrijeme kad se utakmica "spušta" i prelazi u pozicijsku igru s obje strane? Zašto ga ne staviti od početka, kad ima prostora, posebno znajući da je Italiji s Pirlom i Marchisiom defenzivna tranzicija najveći problem?
Hoće li ikada itko s ovih prostora naučiti da proces selekcije nije biranje najboljih igrača, već najkompatibilnijih i najpotrebnijih igrača?
Kurt Russell utjelovljujući Herba Brooksa u kultnom filmu "Miracle" kaže u jednoj prigodi svojem pomoćniku koji se čudom čudi zašto je ovaj nekoliko najboljih igrača izostavio s popisa: "I'm not looking for the best players, I'm looking for the right ones."
6. Je, znam. Italija je vrhunski tim, bitan je samo veliki bod protiv velike reprezentacije. Protiv Bugarske će opet biti bitna samo tri boda jer su to kvalifikacije i najbitnije se plasirati. Pa protiv Norveške i Azerbajdžana. Pa će doći prvenstvo i čudom ćemo se čuditi otkud opet isti problemi u igri i kako će neki Meksiko uzeti mjeru. Think small, be small, naš lajtomotiv.
(Hrvatska-Italija)
Izbori

-
- Kontakt:
Ta mantra je još jedan naški klasik. Tako bi netko umjesto Ćire 1998. osvojio zlato, netko umjesto Lina bi s rukometašima osvojio 1563 zlatne medalje... Uglavnom je povezano sa činjenicom da su dotični bliski određenoj političkoj struji (znamo kojoj su bliski i ova 2 i aktualni izbornik), pa ih se zbog toga osporava. Niko Kovač zasad u karijeri nema neki ozbiljniji flop. SP to nije iz mase razloga. Ispasti od Meksika koji prolazi skupine na SP u zadnjih 150 godina, i to nakon što si pokraden protiv Brazila, nije nikakvo čudo. Dakako da nije ni uspjeh, ali je u sferi onoga što možeš očekivati. Prije toga je izbacio Island koji dokazuje da je daleko od jazavca kakvim ga se želi okarakterizirati (u svrhu omalovažavanja NK), a sada uredno ide i prema Euru. još prije toga dobro je radio i u Salzburgovoj rezervnoj momčadi i u U21 Hrvatskoj. Zanimljivo da ga najviše blate oni koji sami nastoje eliminirati reprezentaciju pravdajući to borbom za neku svoju pravdu i ideale. Dakako, uredno se prešućuje da su to uglavnom frustrirani kokošari nesposobni za postići išta u životu i koji napadaju ljude za 5kn, a kvaziintelektualni štih im daju određeni ubačeni politički bojovnici.
Ovime ne kažem da je Niko neki veliki trener (tek počima s karijerom), ali ja bi volio konkretniji dokaz o tome kako je on meganesposoban pored internetskog trkeljanja ala Štizzo (jer trkeljati i voditi momčad nije isto).
Glede ovog komentara koji si kopipejstao, samo par stvari:
- ta osoba koja tu zaziva Rebića je vjerovatno nakon zadnje utakmice bila najglasnija u ismijavanju Rebina ulaska, jer je tako tada oportuno u svrhu pljuvanja NK (da je uveden Pjaca umjesto Rebića, onda bi se pljuvalo kako se uvodi Mamićev igrač umjesto prodornog Rebića);
- citira se Kurt Russell i traženje pravih (koj pašu) a ne najboljih, ali se uredno pljuvači izbornika kad mu Kovačić završi na klupi jer je slabiji od Modrića i Rakitića (dakako da Kova igra, a rezultat škripi, onda bi se kmečalo kako igraju imena).
I slobodno me možeš sad nazvati i mamićevcem (iako to dakako nisam). Kad vidim kakva mu je sve oporba to uopće ne izgleda kao tako strašna uvreda.
Ovime ne kažem da je Niko neki veliki trener (tek počima s karijerom), ali ja bi volio konkretniji dokaz o tome kako je on meganesposoban pored internetskog trkeljanja ala Štizzo (jer trkeljati i voditi momčad nije isto).
Glede ovog komentara koji si kopipejstao, samo par stvari:
- ta osoba koja tu zaziva Rebića je vjerovatno nakon zadnje utakmice bila najglasnija u ismijavanju Rebina ulaska, jer je tako tada oportuno u svrhu pljuvanja NK (da je uveden Pjaca umjesto Rebića, onda bi se pljuvalo kako se uvodi Mamićev igrač umjesto prodornog Rebića);
- citira se Kurt Russell i traženje pravih (koj pašu) a ne najboljih, ali se uredno pljuvači izbornika kad mu Kovačić završi na klupi jer je slabiji od Modrića i Rakitića (dakako da Kova igra, a rezultat škripi, onda bi se kmečalo kako igraju imena).
I slobodno me možeš sad nazvati i mamićevcem (iako to dakako nisam). Kad vidim kakva mu je sve oporba to uopće ne izgleda kao tako strašna uvreda.

Osoba koja je komentirala nema veze ni s tattićevcima/antimamićevcima niti icime drugim nego samo prati igru i šta se na terenu radi odnosno ne radi.Ove ostale pretpostavke kod navedenog također ne drže vodu što i je najbolji dio u ovome i pljuska onima koji lupaju kontru kako bi pokusali opravdati stvari koje se loše rade već duže vremena.Tako da i dalje ostaje samo ono zašto se (stalno) radi krivo to što se radi i kada će netko nać cojones da prereže tamo gdje se mora prerezat.
Izbori
Izbori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.