Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la badblueboylivno » 20 avg 2015, 00:07

samo_lijevo je napisao/la:Kakva je ono stocna pijaca u Sanskom Mostu ?

Ono nije ni za kantonalne lige.
Službeni ulaz na taj stadion preklani, ne znam je li još - vjerojatno je.
http://zaslike.com/files/00y5t7hrpez7a5cit0p.jpg

Inače, nikad pa ni sad ne razumijem zašto se na stadionima koji imaju samo jednu tribinu snima s te tribine pa se umjesto tribine i raje vide zidovi, ograde, polja ili što već ne. :puke:
Hayley <3

golDIE
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - 3 Kolo

Post Postao/la golDIE » 20 avg 2015, 00:13

ORAŠJE - BRANITELJ - X (Branitelj uzima bod u gostima i Real Madridu)
BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1 (komsije ovo lagano dobijaju kvalitetnija su ekipa,plus domaci teren)
BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1 (sta reci,koju poruku poslat,isti komentar ko i za bratstvo)
ČAPLJINA - RUDAR K. x (Capljina tvrda ekipa,plus domaci teren,ali zna se i kakva je ekipa rudara,bod mogu lagano izvuci,a za dalje vidit cemo)
GORAŽDE - RADNIČKI 2 (Ma gorazde na srecu dobilo Zvijezdu,Radnicki nastavlja u nizu aBd,ali nama i bod godi)
NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO X (dvije tvrde ekipe,ne ocekujem uopste puno golova i neke pretjerano dobre igre,cak rezultat 0:0)
gosk - JEDINSTVO 2 (Prizeljkujem pobjedu Jedinstva i slavlje velike Sile Nebeske nad lopovima,plus stadion suspendovan odlicno,naprijed jedinstvo!)
METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA X (Obje ekipe su odlicne,metalleghe dobro igra kod kuce,ali famozna Gradacacka Barca mislim da uzima bod,sumnjam da moze sav plijen da odnese)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 avg 2015, 00:21

badblueboylivno je napisao/la:

Inače, nikad pa ni sad ne razumijem zašto se na stadionima koji imaju samo jednu tribinu snima s te tribine pa se umjesto tribine i raje vide zidovi, ograde, polja ili što već ne. :puke:
Ovaj stadion je stvarno los. Na stranu teren koji je grozan, ali kad vidim one zidove, kako je to uradjeno, kako se odrzava. Pa onda ambijent oko stadiona. :puke:

Kod nas se od ove godine snima sa tribine. Prije je bilo to sto ti govoris, ali belaj je cim se pojavi sunce. Ide direktno u kameru, nema sanse da se normalno snima. Nije ni ovo bolja pozicija, sad ce se cuti raznorazne psovke, kletve.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 20 avg 2015, 01:39

badblueboylivno je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Kakva je ono stocna pijaca u Sanskom Mostu ?

Ono nije ni za kantonalne lige.

Sanski Most ima idealan prostor za snimanje iznad onih svlacionica, tako da to tamo ne bi bio problem, isto kao i u Ljubuskom, ko sto gledam sad na snimku, ali sto se tice, i ja se slazem da je ljepsi ambijent kada se snima prema najvecoj tribini, kao sto je napravljeno u Kaknju, ili sto u Gradaccu lijepo izgleda ona tribina. Ne znam za situaciju u Lukavcu, da li tamo ima prostora da se snima sa one male tribine, s obzirom da tamo gledalaca nema da se snima, ono u Rodocu je cirkus, kakav klub, takav i stadion, totalno nesredjen stadion, ne znam da li ispunjava uslove za Prve lige ikako. Znam 100posto da u Bihacu jednostavno nema uslova da se snima sa istocne tribine, ali opet koliko toliko odgovara jer uvijek ima raje, dobar je pogled iznad, Sila Nebeska vazda navija. Sto se tice Gracanice, da nema onog stuba, ono bi bilo najbolja pozicija u ligi za snimanje, napravljeno po mjeri za snimanje, Orasje je isto jako dobro. O Novom Travniku se necu ocitovati, jer ne igraju kuci, Pirota kakva da je, ipak je premijerligaski stadion, mala tribina je uredu, snima se i u ostalim tekmama sa nje. Banovici isto tako uredu, Capljina je katastrofa, kao i Metalleghe, ali opet to sve zavisi da li postoje uslovi da se snima sa druge strane, Gosk ima jednu tribinicu, pa mislim da oni to tamo ne mogu odraditi, Gorazde i Bosna onako solidne, ali bi trebalo da se pokusa sa druge strane. Inace, mozda za iducu sezonu bi trebalo napraviti kao uslov da se osigura najbolji prostor za kamere i da snimke u buducnosti sa nekih stadiona budu cistije, tj. da ne budu mutne i poluamaterske...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

golDIE
Kontakt:

Post Postao/la golDIE » 20 avg 2015, 04:17

Ma Radnicki ima i prostora,i svega da bude jedan od najljepsih stadiona,samo da malo neko finansijski pogura taj projekat,ne bi vi se mogli nagledat ljepseg stadiona vjerujte :D od izgleda,oblika,prostora,lokacije.. sve ima :D

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 20 avg 2015, 08:39

ORAŠJE - BRANITELJ 1 Branitelj je jedna ekipa koju ocekujem da ce biti na dnu tabele vecinom ako ne i stalno, Orasje dobrim startom otvorio sezonu i nastavlja tako dok ne naleti na neku jacu ekipu barem

BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1 Cisto zbog domaceg terena, tvrda ekipa Bratstva, ali je Sloga itekako motivisana, nece biti lahko

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1 Podgrmec nazalost ocekujem na dnu tabele, Buducnost k'o i uvijek solidna ekipa + kod kuce su

ČAPLJINA - RUDAR K. 2 Rudar bolji, mislim da ce Capljina biti na dnu ove sezone pa nema sta traziti ovog kola, mozda tek protiv Podgrmeca, Novog Travnika itd.

GORAŽDE - RADNIČKI X Teska tekma za prognozirati, valjda je nerijeseno najsigurnije

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO 2 BV u zaletu, ako su mogli probiti odbranu Gorazda, mogu sigurno ovdje visoku pobjedu ostvariti :P

GOŠK - JEDINSTVO 1 GOSK kod kuce plus zestoka ekipa, Jedinstvo nemoze parirati nazalost

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA 1 Domacini medju glavnim kandidatima za titulu, Zvijezda izgleda mogla kiksati protiv N.Travnika pa zato ocekujem pobjedu domacina
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 20 avg 2015, 14:03

ORAŠJE - BRANITELJ 1
Domaćin u formi, imaju dvije pobjede, solidnu ekipu dok gosti kao i uvijek, zlatna sredina. Orašje kvalitetnije i za očekivati je njihovu pobjedu.

BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1
Bratstvo kao i uvijek krene dobro, najave premijer ligu i na kraju zarade pare od prodaje utakmica, tako da to očekujem i ove godine. Inače, kvalitetnija su ekipa, i ne bi trebali imati problema.

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1
Budućnost ima finu ekipu, u formi su i teško da slabašni Podgrmeč može napraviti neke probleme komšijama, koji mogu komotno voditi borbu za prvo mjesto jer su jako kvalitetna ekipa koju čine više oko 50 posto bivši igrači Radničkog.

ČAPLJINA - RUDAR K. 1
Čapljina se mora vaditi nakon dva kiksa.

GORAŽDE - RADNIČKI 1
Uvijek smo dobro igrali u Goraždu ali mislim da teško možemo ostati neporaženi ovaj put. Fali nam par igrača ali opet se potajno nadam da možemo ostati neporaženi, i bod bi bio odličan ali bit će teško, jako teško.

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO x
Novajlije, Bosna kvalitetnija koliko sam upratio ali zbog domaćeg terena mislim da će ekipe podjeliti bodove što bi bilo i najrealnije gledajući zadnja dva kola.

GOŠK - JEDINSTVO 1
Bez obzira što će se tekma igrati na drugom stadionu, GOŠK ne smije sebi dozvoliti da ni u drugoj utakmici kući ne uzmu bodove a i ruku na srce, kvalitetnija su ekipa mada navijam za Bihćane.

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA x
Ekipe koje su glavni kandidati za PL, očekujem dobru utakmicu sa puno godova i podjelu bodova.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 20 avg 2015, 15:32

Orašje - Branitelj 1 (Očekujem sigurnu pobjedu domaćina)

Bratstvo - Sloga 1 (Iako gosti imaju kvalitetan tim mislim da pobjeda domaćina ovdje ne bi trebala doći u pitanje)

Budućnost - Podgrmeč 1 (Nije vrijeme za kiks Budućnosti. Obično se to dešava u kasnom dijelu jesenje polusezone)

GOŠK - Jedinstvo 1 (Jedinstvo obezglavljeno nakon Čalinog odlaska. Ukoliko se stvari ubrzo ne poslože biti će ovo još jedna polusezona za zaborav u Bihaću)

Čapljina - Rudar 1 (Previše bi bilo da Čapljina iz prva tri kola ima ni jedan ili jedan bod)

Goražde - Radnički X (Dvije iskusne ekipe. Očekujem utakmicu sa malo golova i na kraju remi)

Novi Travnik - Bosna 1 (Mislim da će ovdje domaćin doći do prvih bodova. Zbog mlade ekipe gostiju neće im biti lako, ali, ukoliko domaći tim misli ostati u ligi ovdje se pobjeda mora upisati)

Metalleghe - Zvijezda X (Susret dvije kvalitetne ekipe. Zvijezda u ovom trenutku po meni posjeduje ako ništa zvučniji igrački kadar i mislim da bi ovdje trebali doći do povoljnog rezultata. Odrađene su dobre pripreme za ovaj susret i pobjeda domaćina bi bila veliki neuspjeh za goste. U Jajcu neće biti pritiska od strane domaćina i gostujući igrači će imati sve uslove da dođu do povoljnog rezultata)

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2015, 15:38

ORAŠJE - BRANITELJ 1

Teška utakmica, bez puno golova, po meni pobjeda domaćina, jer ove sezone malo ko će gubiti bodove kod kuće

Ovdje mislim sigurica, ne vjerujem da Sloga može šta uraditi, ali

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1

Ovo je mislim najsigurnija utakmica ovog kola, Budućnost nakon pobjede protiv Jedinstva i ovdje ovjeriti tri boda, Podgrmeč teško izboriti opstanak

ČAPLJINA - RUDAR K. X

Ovdje tvrda utakmica, možda rudar može i do pobjede, ali evo x

GORAŽDE - RADNIČKI 2

Nadam se da Radnički može doći do pobjede ovdje, iako bi im i x dobro došao

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO 1

Derbi novajlija gdje je lako moguć x, ali malena prednost Travniku

GOŠK - JEDINSTVO 1

Mislim da ćemo mi dugo čekati na pobjedu u ovoj sezoni, potpuno rasulo a tek treće kolo ide. Teška sezona i velika borba za opstanak, tako da malo gdje ćemo uzeti bodove sa strane, možda igrači odigraju na x, ali čisto sumnjam.

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA 1

Derbi kola gdje mislim da Zvijezda gubi.. Puno su se digli na početku i spustiće se već ovo kolo, ne ide ovdje sve tako lako.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 avg 2015, 00:04

Na Jošiku (FK Radnički) se snima sa zapadne strane iz razloga što bi, da se snima s Istoka, sunce ubijalo i kameru i kamermana, baš kao što se dešava u Gračanici, gdje su uslovi za snimanje i za kamermana gotovo pa nemogući u svako doba godine. U slučaju Lukavca i ostalih stadiona gdje se snima sa Zapada trpi ta punjenost tribina na snimcima, ali zato se moze sve vidjeti kako treba što se terena tiče, a što i jeste bitno za komisije koje kasnije gledaju snimke (zbog njih se ustvari i snimaju utakmice).
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 21 avg 2015, 09:49

0RAŠJE - BRANITELJ 1X
1 0 ili 0 0 , Branitelj kad se zabunkera tesko je

Brastvo dobija dva razlike , rjesava u prvom poluvremenu utakmicu

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1
Bunker Podgrmeca al oni nisu Branitelj stoga kecuga

ČAPLJINA - RUDAR K. 1/2
Nema x ovdje , i jedni i dugi su lose poceli , ili ce Capljina dobiti nekako ili ce Rudar na kontre ih nalupat

GORAŽDE - RADNIČKI 1
Gorazde ocito dobro igra kuci i nekako vidim 1 ovdje

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO 2
Mnogo zavisi od sudije ovdje , mislim da je Bosna bolja i da zbog dobrog pocetka bez pritiska mogu okrenut Novi Travnik , al posto je domacin u problemima a Bosna novajlija isto moguce su malverzacije al igram 2

GOŠK - JEDINSTVO 1
Gosk gura Jedinstvo na dno

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA X
Ovdje bi mogao X biti zbog vaznosti tekme i opreznosti
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

reddragon001
Kontakt:

Post Postao/la reddragon001 » 21 avg 2015, 12:34

Mokroguz je napisao/la:ORAŠJE - BRANITELJ 1 Branitelj je jedna ekipa koju ocekujem da ce biti na dnu tabele vecinom ako ne i stalno, Orasje dobrim startom otvorio sezonu i nastavlja tako dok ne naleti na neku jacu ekipu barem

BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1 Cisto zbog domaceg terena, tvrda ekipa Bratstva, ali je Sloga itekako motivisana, nece biti lahko

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1 Podgrmec nazalost ocekujem na dnu tabele, Buducnost k'o i uvijek solidna ekipa + kod kuce su

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA 1 Domacini medju glavnim kandidatima za titulu, Zvijezda izgleda mogla kiksati protiv N.Travnika pa zato ocekujem pobjedu domacina
Itekako je mogla Zvijezda kiksati 4 gola im ponisteno ja ne znam sta radi ova agencija sto snima samo golove prikazuje.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 21 avg 2015, 18:40

Znam da je bio i neki penal, citao sam da je N.Travnik mog'o do gola pred krajem, pa zato kazem. A Metalleghe je tezak protivnik.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 21 avg 2015, 19:41

Mokroguz je napisao/la:Znam da je bio i neki penal, citao sam da je N.Travnik mog'o do gola pred krajem, pa zato kazem. A Metalleghe je tezak protivnik.
Novi Travnik u drugom poluvremenu nije uputio nijedan sut prema golu. Imali su zadnji napad i bila je neka, naizgled, 'opasna' akcija ali od nje nije bilo nista. Ako je to na sta mislis...
Sto se tice penala bila su dva, po jedan na obje strane i oba su realizovana... U prvom poluvremenu.. Vjeruj iako je rezultat bio knap, sto se tice stanja na terenu niko nije sumnjao u pobjedu, bili su potpuno bezopasni u drugom dijelu.

Rdje94
Kontakt:

Post Postao/la Rdje94 » 22 avg 2015, 11:33

NK Sloga Ljubuški na putu u Gračanicu

Marino Miličević i Moussa Diabang

slika

:cool:
NK Ljubuški + Millwall = No one likes us we don't care!

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 22 avg 2015, 11:35

Opaaa bice dobra tekma pogotovo ako Mussa bude od pocetka igrao :D
www.nkbratstvogracanica.com

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 22 avg 2015, 15:58

Sretno svima i nek bolji pobjedi :kafa:
Odo ja na tekmu nmg vise cekat :bih:

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 22 avg 2015, 17:03

U Orašju pred dobro ispunjenim tribinama već 1:0. Za domaće pogodio Mujić

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

ante1place
Kontakt:

Post Postao/la ante1place » 22 avg 2015, 17:25

javljaju da je i Radnički poveo u Goraždu.
kakvo je stanje u Gračanici? Kako mi sloga stoji :D
Rđe '94

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 22 avg 2015, 17:51

sony_91 je napisao/la:U Orašju pred dobro ispunjenim tribinama već 1:0. Za domaće pogodio Mujić

Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Mujic je extra igrac za ove Federalne lige

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.