rodom s Mejtaša je napisao/la:Mi kad bi imali 10 milja članova i 10 milja prosjek koji će nam klinac sponzor. Šta bi to gospoda sponzori da dođu na gotovo. Uloži mangupe kad se nešto gradi, a ne na gotovo.
Međutim, to nije poenta priče. Promjenom statuta mi smo odustali od velikih ili generalnih sponzora jer to je u BiH ubleha i od tog nema ništa. Firme neće da plaćaju radnike kojim im rade ko robovi, a da nekog sponzorišu.
Naime, promjenom statuta se nudi mogućnost ulaganja i pitam vas sad zašto bi neko dao 400 milja ili milion nako gratis ko eto da mu logo stoji na dresu kojeg ne poštuje ni Savez, a i 70 posto stanovnika ove države. Zar tom nekom ko ima lovu nije bolje da uloži u klub na način kako je to objašnjeno kroz koncept one dvije firme za infrastrukturu i igrače. Na taj način čak može i zaraditi. Dakle, jasno je ko dan da promijenom statuta se odustalo od traženja budala koje bi dale po miliona ni za šta jer takvih ovdje nema. Po meni je ta promijena kursa pametna i čim u praksi bude sprovodiva (valjda do kraja godine) donijet će rezultat. Manite se priče o velikim sponzorima to je prošlost. Pogledajte utakmicu Željo - Videoton i reklame oko terena pa ćete vidjeti kakve su to firmetine bile - jače nego budžeti svih nivoa vlasti danas.
Sve je čovjek objasnio i mislim da je krajnje vrijeme da se malo popusti s tim generalnim sponzorom, trenutno u drzavi je velika kriza i mogu to reci jer se bavim menadžerskim poslom,svaki dan gledam kako privatne firme i drzavne ustanove imaju problem sa nedostatkom novca, čast izuzetcima, postoje firme koje jako dobro posluju ali trenutno nisu baš najbolja vremena da se uloži cca 500.000 km za logo na dresu koji ne donosi ništa spektakularno, u vremenu kad se od svake jače firme reklame vrte na TV-u na svakom programu po 50 puta dnevno, a tv gleda svako, i onaj ko voli Želju i onaj ko ne voli, i onaj ko voli fudbal i onaj ko ne voli.