FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Buzdovan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Buzdovan » 25 avg 2015, 15:21

ElCartel11 je napisao/la:Mislim da Hadzibegic ne bi bio lose rjesenje :D
Ja bi ga za sportskog direktora vise volio. :)
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 25 avg 2015, 15:24

Ja sam fukara i necu imati pare za kartu do daljnjeg.
Das Ist Walter

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 15:26

PitarBordo je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la:Opet se.rete blablablabla
cijene tekme ko dvije kutije cigara i opet vam skupo, žalbe sjevera opravdano...
Misliš da su u redu ove cijene ulaznica u odnosu na ono što se gleda kroz standard kod nas?
Kao što sam rekao, ja sam uzeo godišnju, uzet ću i kartu (uzmem svaku za uspomenu), ali ovo je smiješno. Jedino Savez za utakmice reprezentacije ima smiješniju politiku karata.
U svaka doba kakvo je god stanje kluba i bilo ko da igra il je u klubu za jednu utakmicu mjenjao bih dvije kutije cigara il npr 10 ćevapa u cijeli s kajmakom , dakle u odnosu na druge cijene života u Sa nisu mi ulaznice skupe...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2015, 15:27

Buzdovan je napisao/la:
Ma fino je imati i sportskog direktora, ali @oerde je ranije pricao nama bi bolje bilo da imamo menagera, trener i sportski direktor u jednoj funkciji. To bi bilo dobro i onda nema prebacivanja odgovornosti sa jednog na drugog, zna se ko je glavni

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 15:28

I ta priča ako Radovac igra mene nema, pa brate zar može neko stati između tebe i voljenog ti kluba, za mene je tvoja ljubav za klub upitna?

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 25 avg 2015, 15:29

Ma nisu skupe cijene, ali protiv Rudara i kao izvinjenje za sve do sada trebali su staviti slobodan ulaz.
Sabrine mi moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 avg 2015, 15:30

Pitaristok je napisao/la:Opet se.rete blablablabla
cijene tekme ko dvije kutije cigara i opet vam skupo, žalbe sjevera opravdano...
I da stave istok 3 km garantujem da bi bilo 3k istih luđaka ko i uvijek...

Ako ostane Dženan do kraja pauze po meni greška, ako ćeš mjenjati mjenjaj sad da čovjek za vrijeme te pauze pokuša šta uraditi sa timom...
Da je kutija Drine opet bi bilo previsoko obzirom na stanje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 avg 2015, 15:31

hilmo je napisao/la:
Buzdovan je napisao/la:
Ma fino je imati i sportskog direktora, ali @oerde je ranije pricao nama bi bolje bilo da imamo menagera, trener i sportski direktor u jednoj funkciji. To bi bilo dobro i onda nema prebacivanja odgovornosti sa jednog na drugog, zna se ko je glavni
to svakako, jer evo pogledajmo realno da nam Hadzibegic bude trener a da mu Ibrakovic igrace dovodi, nema smisla stvarno pogotovo sto ovaj prvi sigurno ima daleko veci ugled i ime u svijetu a samim tim i vise veza koje bi nam valjale pri dovodjenju igraca tako da treba te dvije pozicije ujediniti
Pyro is not a crime !

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 15:32

Za šta izvinjenje??? Lošu igru il šta???

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 15:33

DenchiNL je napisao/la:
arena je napisao/la:
nije tačno da ste dobili 1 300 000 eura jer menađeru ide 40 % obeštečenja a to je 520 000 eura i plus leotaru za fond solidarnosti 5% a to je 65 000 eura
cimirotov transfer je 2,2 mil EUR
fk Sarajevu od toga ide 1,3 mil EUR netto

od toga 100% tuge, jada i čemera ide tebi
Nije toliko bitno dali je to 1.1 mil ili je to 1.3 mil. Najbitnije u ovoj prici je da se jedan dio tih para ( 1/3 ili bar 1/4 ) investira u dvojicu novih pojacanja. E to je onda prava stvar, jedino to.

Kupiti jednog Barbarica, Stepanova, Ikandea. Dovesti Delaca. Prije toga Benku i na tome stati. Je isto kao da ti treba da popravis auto 1000KM. I ti ulozis 700 KM jer ti je zao vise. Majstor ti popravi auto samo kaze da ipak to nije to samo moze proci neko vrijeme. Ti se vozis sa tim autom i opet poslje pola godine trebas da platis 1000 KM jer nije sve bilo popravljeno do kraja i nastanu novi kvarovi. Jednostavno potrebno je jos par igraca. Dzaba ti tih par dobrih igraca kada imas jednog, dvojicu amatera u prvih 11 koji sa svojim greskama direktno uticu na rezultat.

Ovi navijaci koji bi svakih deset dana mjenjali ili nekog od igraca ili trenera donose vise stete nego koristi. Jedno je konstruktivna kritika a nesto sasvim drugo je pljuvanje svih redom u neznanju. Jednostavno nikako da skontaju da nije jednostavno dovesti igraca istog kvaliteta posebno ako moras dovodit igrace za 0 eura i da takvih igraca nema u neogranicenom broju. ( kada ove nepozeljnje otjeras - ako se uopste mogu otjerati zbog njihovog ugovora )
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 avg 2015, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 25 avg 2015, 15:38

BosnianKingdom je napisao/la:Ma nisu skupe cijene, ali protiv Rudara i kao izvinjenje za sve do sada trebali su staviti slobodan ulaz.
.. tako bi učinili nepravdu prema redovnim navijačima, onima koji imaju sezonsku kartu...
Puno vi sebi za pravo dajete, a u stvari sve se manje i manje pitate vezano za politiku klubu, možete još malo...
F.K.SARAJEVO

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 25 avg 2015, 15:39

Sjecam se da je Dino u jednom razgovoru na tvu izjavio da su cjene karata ovakve zato što dobivamo previše kazni od saveza, pa su odlučili da karte pokrivaju te kazne. Kad bi se sjelo sa momcima iz HZ i dogovorilo da bakljada bude npr. samo protiv Željezničara, Širokog i eventualno zadnja utakmica(proslava titule :D), vjerovatno bi stavili dosta dosta jeftinije karte protiv ovih manje atraktivnih klubova. Ali opet, kad savezu zafali para stavit će razlog kazne manjak lopti na terenu samo da izvuku što više para od nas. :sick:

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 15:43

Ajax je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
arena je napisao/la:
nije tačno da ste dobili 1 300 000 eura jer menađeru ide 40 % obeštečenja a to je 520 000 eura i plus leotaru za fond solidarnosti 5% a to je 65 000 eura
cimirotov transfer je 2,2 mil EUR
fk Sarajevu od toga ide 1,3 mil EUR netto

od toga 100% tuge, jada i čemera ide tebi
Nije toliko bitno dali je to 1.1 mil ili je to 1.3 mil. Najbitnije u ovoj prici je da se jedan dio tih para ( 1/3 ili bar 1/4 ) investira u dvojicu novih pojacanja. E to je onda prava stvar, jedino to.

Kupiti jednog Barbarica, Stepanova, Ikandea. Dovesti Delaca. Prije toga Benku i na tome stati. Je isto kao da ti treba da popravis auto 1000KM. I ti ulozis 700 KM jer ti je zao vise. Majstor ti popravi auto samo kaze da ipak to nije to samo moze proci neko vrijeme. Ti se vozis sa tim autom i opet poslje pola godine trebas da platis 1000 KM jer nije sve bilo popravljeno do kraja i nastanu novi kvarovi. Jednostavno potrebno je jos par igraca. Dzaba ti tih par dobrih igraca kada imas jednog, dvojicu amatera u prvih 11 koji sa svojim greskama direktno uticu na rezultat.

Ovi navijaci koji bi svakih deset dana mjenjali ili nekog od igraca ili trenera donose vise stete nego koristi. Jedno je konstruktivna kritika a nesto sasvim drugo je pljuvanje svih redom u neznanju. Jednostavno nikako da skontaju da nije jednostavno dovesti igraca istog kvaliteta posebno ako moras dovodit igrace za 0 eura i da takvih igraca nema u neogranicenom broju.
Bravo
Dakle čovjek ode psihologu sa problemom "nešto nisam dobro" ovaj ga izvrijeđa ispisuje itd i čovjek se popravi( možda je beze poređenje al tako nekako dođe).
Takvu politiku vode pojedini navijači u BiH...

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 avg 2015, 15:46

Mislim da je nama bolje imati te funkcije razdvojene (SD i ŠSŠ),menadžer bi onda morao da ima iza sebe jaku i razgranatu skauting službu,dobre asistente itd.,mi to sve još nemamo. I nije nama ključni problem hoće li biti jedna ili dvije funkcije,nama je problem što se ne zna precizno šta ko radi ili što se svako svakome miješa u posao,upravo ono što je Zametica napisao jasna hijerarhija i čvrsta ruka.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 25 avg 2015, 15:52

@pitaristok, jel se salis pa pitas za sta izvinjenje :o
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 16:05

Ma samo želim reći da se cijelo vrijeme ponašamo ko opozicija samo se.remo laje.mo a nigdje neke konkretne riječi za pomoći klubu. Baš ko ovi naši političari iz opozicije...
Mene ne moze niko od igrača il iz uprave zaustaviti da volim svoj klub, pa ni neki Radovac(mada momka podržavam). Sve volimo klub a neću ići zato sto nema igre,ma daj, reci to navijaču npr.Dortmunda, nešto ne znam da su se iz uprave BD ikako izvinjavali...
Cijene su takve, to je već jasno odavno, zbog navijača koji pale baklje bacaju u teren tvrde predmete itd, kad se budemo ponašali ko gospoda imati ćemo i karte za gospodu...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 avg 2015, 16:08

Sta se imas izvinjavati navijacima kad smo mi jedni od krivaca ove lose situacije u kojoj se nalzimo.
Svaku utakmicu napravimo 1500KM stete klubu u prosjeku.
Realno, cijene karata su kako god okrenes skupe.
Mjera je Sjever 3KM, Istok 5KM, zapad 6KM.. Sve preko je preseravanja

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 25 avg 2015, 16:13

Kažu imamo problema sa bekovima nismo odavno imali dobrog beka, kako ćeš ga imati kad ljudi od prve do zadnje minute su na udaru istoka/zapada, cijelu utakmicu kako god igrali trpe uvrede, haj ti igraj a ja ti lajem od do, hoš al u kur.cu

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 avg 2015, 16:14

garant su navijaci krivi za lose rezultate, de nadjite im jos koje opravdanje
Pyro is not a crime !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 16:16

Pitaristok je napisao/la: Takvu politiku vode pojedini navijači u BiH...
Pojedini navijaci ( vecina vjerovatno zele dobro ) rade vise stete nego koristi u svom neznanju. Sarajevo stvarno ima odlicne igrace samo to je jos uvijek 70% kvalitetan tim. Fali jos par pojacanja. Dzeno jeste prosjecan trener samo nije ocajan sto je pokazao i prosle sezone. Ja mu jedino zamjeram da mu je toliko igrao Hebibovic ako je bilo samo do njega. Sve drugo je bilo u nekim granicama ocekivanog. Kritikuje se Stojcev kao moze ga zamjenit svaki junior iz akademije bar ce se trudit i davat 100% i sada vidimo da to nije bas tako, zar ne ?? Pa onda Puzigaca je truba za svaku najmanju gresku se kritikuje a covjek je sasvim solidan bek ( bar dok se ne dovede bolji ). Pa onda Baric nezna hodat a momak odigra dvije derbi utakmice bez greske. A neke se previse hvali. Npr. Kovacevic odigra prosjecnu utakmicu protiv Celika i odjednom prema nekima je on najbolji na terenu. Dali ima Kovacevic trenutno kvalitet da bude prevaga u evropskim utakmicama ? - trenutno ne. U konacnici to je jedino bitno ako se zeli stvoriti sampionski tim koji bi imao nese sanse u evropi. Ne znaci da npr. Kovacevic nece jos napredovati mozda vec ove polusezone. Samo nemoze poslje jedne prosjecne utakmice biti vec najbolji na terenu. I Kritika moze biti korisna. Samo previse kritike steti, posebno ako je isforsirana.

Za ovaj losiji start u PL nije kriv ni trener ni taktika nego INDIVIDUALNE GRESKE par pojedinaca.

Sto se tice dvomeca protiv Lecha ( kao i nekih prijateljskih utakmica ) tu ipak snosi trener dobar dio krivice.

Sto se tice SD tu vjerovatno vazi koliko para toliko muzike. Lako je dovoditi igrace ako imas sredstva i nevidim da bi promjena tu nesto puno promjenila. Slazem se sa @hilmom da bi bilo puno bolje da je SD i trener jedna osoba jer onda nebi bilo prebacivanja ko je kriv za neki losiji transfer. Mada opet po drugoj strani je mozda bolje da su funkcije trenera i SD odvojene. Jer trener bi se trebao posvetiti treninzima 100% a ne da pregovara sa potencijalnim igracima i tako trosi vrijeme. Ovdje je jedino bitno da trener 100% sam donosi odluke ko bi trebao igrati. Ako je tako onda je trener i najveci krivac za los rezultat. Ako se bude dovodio trener neka do bude iskusan stranac iz drzava bivse jugoslavije. A ne neko bez trenerskog iskustva koji bi se ovdje ucio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 avg 2015, 16:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, HeavyBassBlues, JavierBosnia i 54 gosta.