Amel Tuka

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Da li je Amelova bronza na SP-u najveći uspjeh u historiji BiH sporta?

Anketa je završila: 24 sep 2015, 15:39.

da
95
79%
ne
26
21%

Ukupno glasova: 121

JFH9
Kontakt:

Re: Amel Tuka

Post Postao/la JFH9 » 25 avg 2015, 22:51

Husika je napisao/la:Amaterski je nastupio, iznervirao me je pravo, pokvario mi je dan...
Pokvario ti dan, a čovjek postigao najveći uspjeh u historiju našeg sporta. :wtf:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 avg 2015, 22:52

Husika uvijek hoće više :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 25 avg 2015, 22:59

JFH9 je napisao/la:
Husika je napisao/la:Amaterski je nastupio, iznervirao me je pravo, pokvario mi je dan...
Pokvario ti dan, a čovjek postigao najveći uspjeh u historiju našeg sporta. :wtf:
4 sekunde sporije od svog rekorda :thumbdown:
Taktika mu je za malu djecu, umjesto da od strata vodi tempo sa SB vremenom i da on diktira igru on isao pola trke kao zadnji :tokralju:
Imati SB i prokockati ovakvu utrku gdje je prvi isao 3,xx sec ispod Amelovog vremena sezone, ma daj te ba...
Kada treba pohvaliti ide pohvala ali kad se ovako obrukas taktikom treba te i kritkovati !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 25 avg 2015, 23:11

Jbg neiskustvo je tu odigralo svoje, dočekuje li se Amel ko što su se dočekali košarkaši?
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 25 avg 2015, 23:14

Da je donio ono sto je objektivno trebao isao bih kao i na docek kosarkasa a ovako da mi je ispod kuce docek ne bih pogleda bacio !!!
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 avg 2015, 23:15

:facepalm:
In the midst of chaos, there is also opportunity.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 avg 2015, 23:20

Joj Husika bolje nista ne napisat nego se provaljivat..

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 25 avg 2015, 23:31

Glasine kruže da je jedan od kenijaca pozitivan

:D

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 25 avg 2015, 23:32

tuzlak1987 je napisao/la:Joj Husika bolje nista ne napisat nego se provaljivat..
Ovo je potez inteligencije i to se cijeni a pobijediti sam sebe :tokralju:

Da su onaj prvi i drugi isli ispod SB Tuke, ja bi mu skinuo kapu i pjeske bi otisao da ga docekam !!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 avg 2015, 23:34

A znas koji isx :) Onaj lik sto je pojeo danas konkurenciju na 400 metara sa preponama :) odero ih lik, on je najprije, a ne ovo na 800

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 25 avg 2015, 23:37

Idi i ti "obleti" dva kruga (800m) i bit ce ti lakse ako ti bronza na SP nije usrecila dan...

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 25 avg 2015, 23:41

Objektivno bio je najspremniji na 800M i samo svojim nedostatkom inteligencije je popusio zlato...
Haloo sa SB ici zadnji vise od pola utrke u finalu SP-a :(
Ma daj ba ..... Pobjede te ljudi sa 4 sekunde preko tvog rekorda sezone... Ma bjaaaazi...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 avg 2015, 23:42

Husika je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Joj Husika bolje nista ne napisat nego se provaljivat..
Ovo je potez inteligencije i to se cijeni a pobijediti sam sebe :tokralju:

Da su onaj prvi i drugi isli ispod SB Tuke, ja bi mu skinuo kapu i pjeske bi otisao da ga docekam !!!!
Ima nesto sto se zove taktika. Kada imas dva zemljaka u finalu ti si osiguran, oni ti zatvaraju protivnike i mogu trcati u vise staza zatvarati. To je prva stvar.. Druga stvar je ta da je Amel tu najneiskusniji i da mu je prvo veliko takmicenje te morao je trcati tri trke u pet dana.
Treca je ta da ti SB nista ne znaci kada je slab tempo. On nije mogao trcati SB kada Kenijci traze sporiju trku..

Ja ne znam kako to tako jednostavno gledas ali nije tako, ti ocekujes od mladog Amela da vodi 800 metara i pobjedi, a trcao vec dva puta.. Pa zadnjih par stotina metara bi ga pojeli ljudi tako.. Kao da je to tako jednostavno, pa nije niti on supermen

Isto tako SB ti nista ne znaci, bitna je samo trenutna situacija, a Kenijci su imali kartr bolje prije trke. U mnogim disciplinama su favoriti ostali bez medalje jer je nepredvidljiv sport..

Isto zbog ovakvih komentara nismo zasluzili Amela, napravi najveci uspjeh BiH sporta i ljudi se bune :wtf: amele ne zasluzujemo te, idi trci za Italiju i uzimaj im medalje dok Hamza Alic za nas baca kuglu kao zena..

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 25 avg 2015, 23:49

Zna li iko šta se desilo sa dobavljačem opreme Joma > Nike, polufinale > finale?

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 25 avg 2015, 23:56

Haloo drug zatvaranje se zavrsi diskvalifikacijom, to prodaji tamo negdje...Nije ragbi...
A to sto on nema mozga pa da iznenadi konkurente promjenom taktike i da povede utrku i diktira tempo jer objektivno imas SB i ti si znaci taj koji namece igru, to je drugi par cipela...
Uvijek je u nas neko lafo neiskustvo, ovo ono, nike nece da kaze kako smo prilicno neinteligentni, kad te crnac nadmudri(ne nadtrci) trebas se dobro zapitati...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 avg 2015, 23:56

A možda je Tuka ovom taktikom od danas, prosto išao na sigurno i na medalju, taktizirao i tražio šansu za bronzu i svjesno se nije upuštao u jurnjavu za Rudishom. Dobro, možda je to i balkanski luzerski mentalitet, ali sa druge strane ne osvaja bh atletika svaki dan svjetsku medalju.
Druga je stvar što je raji nakon pobjede u Monacu i najboljeg rezultata sezone, malo bronza, a do unazad par mjeseci malo ko je znao da ovaj lik uopšte postoji i da se takmiči. Kako god, po meni medalja je ogroman uspjeh i momku treba čestitati. :clap:

@isx
E vidiš i meni to nije jasno. Znam da je u polufinalu nosio jomu, a u finalu nike.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Blatusa
Kontakt:

Post Postao/la Blatusa » 25 avg 2015, 23:57

:bih: Ne razumijem ove ljude što pišu da je ovo razočaravajuće , pa ljudi čovjeku je prvi put na SP , prvi put da trči za medalju , trema , taktika sve to utiče na čovjeka , valja biti pshički dobar u utrci , Rudisha ima ovakvih trka i trka u nogama , Poljak je dosta iskusniji u odnosu na Tuku i ako ga Tuka može u zubima nositi , Husika nije ti ovo košarka da se igra 40 minuta , u tekmi se možeš popraviti a ovdje ako malo ujebeš stvar donji si kao i Tuka danas ali dobro je na kraju ispalo bronzu dobio čovjek svaka mu čast , momak je mlad bit će aBd od njega medalja još u budučnosti ... Vratite se jedno 5-6 godina unazad nije nas bilo na mapi nigdje tad nam je plafon bio da prođemo u polufinale u atletici tako da , kapa dole majstore i samo naprijed :bih:
"Pojedinac zaista može biti glup, ali definicija gluposti je timski rad."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2015, 00:01

Husika je napisao/la:Haloo drug zatvaranje se zavrsi diskvalifikacijom, to prodaji tamo negdje...Nije ragbi...
A to sto on nema mozga pa da iznenadi konkurente promjenom taktike i da povede utrku i diktira tempo jer objektivno imas SB i ti si znaci taj koji namece igru, to je drugi par cipela...
Uvijek je u nas neko lafo neiskustvo, ovo ono, nike nece da kaze kako smo prilicno neinteligentni, kad te crnac nadmudri(ne nadtrci) trebas se dobro zapitati...
Cuj nema mozga, momak je najskolovaniji sportista sto imamo. Ima trenera Italijana kojo u dusu zna ono sto mu je potrebno takticki i sto mu odgovara u datom trenutku..

Kenijac je na ovaj nacin izbacio i Amosa koji je za Tuku Usain Bolt za 800 m..

Uglavnom Amel je tek poceo, momak je mlad. Ne moze mu se zamjerati sto nije dobio Rudishu koji je preiskusan..

Blatusa
Kontakt:

Post Postao/la Blatusa » 26 avg 2015, 00:05

Husika je napisao/la:Haloo drug zatvaranje se zavrsi diskvalifikacijom, to prodaji tamo negdje...Nije ragbi...
E jbg sad ako je crnac treba biti čovjek glup i ne dao Bog pobjediti bijelca :tokralju:
"Pojedinac zaista može biti glup, ali definicija gluposti je timski rad."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2015, 00:07

Jest malo sutra glup, prepametan je Rudisha.. Ono im je nacionalni sport, zna sve o ovim stazama i sprema se za ovakve stvari od sedme godine :)

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.