ceze je napisao/la:I kako će sada izgledati ta omladinska Liga prvaka, grupe, pravila, godišta koja igraju, kad je izvlačenje i slično ?
Ne da mi se tražiti, a znam da su pojedinci upućeni u to (@Virtual mislim)?
Omladinska LP se od ove sezone igra po drugačijem formatu. Učesnici grupne faze LP igraju kao i do sad, po rasporedu seniora, a mi idemo drugom putanjom koja se zove 'domestic champions path', to su kao neke kvalifkacije. U prvoj rundi učestvuju 32 kluba, u drugoj 16, a 8 klubova koji prođu dalje igraju protiv 8 drugoplasiranih iz grupne faze. Oni koji prođu dalje ulaze u 1/16 finala, gdje ih čekaju pobjednici grupa, ostalo je jasno.
Pravo nastupa imaju igrači rođeni 1997. godine i mlađi, plus tri igrača 1996. godište tako da možemo računati na Kerima i Dženisa, to je vjerovatno Odina odluka da li će ih pustiti.
Izvlačenje je 1. septembra, a prvu utakmicu igramo 29-30. septembra, dok je revanš 20-21. oktobra, nema produžetaka, odmah se šutiraju penali.
Potencijalni protivnici su: Villarreal, Middlesbrough, Schalke, Torino, Reims, Spartak Moskva, Ajax, Anderlecht, Besiktas, Servette, Salzburg, Pribram, Constanta, APOEL, Midtylland, Legia, Minsk, Celtic, Hacken, Litex, Brann, FK Rad, Puskas Akademia, Domzale, Senica, Zimbru, Ravan, Saburtalo Tbilisi, Kairat, kao i prvak Finske, Islanda i možda Latvije.
Mislim da ćemo moći igrati na Grbavici, tako da podrška ne bi trebala izostati.