Današnja utakmica upravo onakva kakvu smo je i očekivali, tromo, tvrdo, bezidejno u sredini. Penal je okrenuo vodu na naš mlin i tako je išlo do kraja. Bilo je finih situacija, fino zamišljenih ali ne i izvedenih akcija, ali to mora mnogo bolje, jer smo mi današnjem protivniku onakav kakav jeste trebali uvaliti bar četiri komada.
O pojedincima se može dugo i na široko jer bi svakom danas našao po neku manu a rijetki bi dobili pohvale. Izdvojio bih Kovačevića koji je i danas odigrao odličnu utakmicu, smireno, tvrdo. Nema kod njega nasumičnog izbijanja lopte, nego kad je osvoji lagano nađe najbolje rješenje. Mene je u ove dvije utakmice oduševio, samo neka nastavi tako. Okić, Tatomirović, Rustemović, Bekić, Benko su odigrali korektno na nekom svom nivou. Pa mogao bih tu dodati i Puzigaću ako zanemarimo katastrofalan centaršut, ali od njega ubačaje više ne očekujemo. Delač je bio besposlen.
A oni drugi koji bi kod mene dobili negativne ocjene su Hebibović, Alispahić, Velkoski. Hebibović nije za beka to je sad bar svima jasno, ja sam prvi mislio da je to neka verzija modernog beka koji veoma dobri igra i naprijed i nazad međutim kod Hebiba ni jedno nije na nivou, pogotov nazad. Jesna situacija pred kraj prvog poluvremena me je baš iznervirala, Alispahić drži loptu, Okić koji je ordinirao po desnoj strani je ušao u sredinu, na desnoj strani nema nikog, "dulum" slobodnog prostora ispred istoka a Hebib stoji nazad i ne kreće, a imao bi pravu priliku za neometan centaršut, on stoji i maše rukama. Velkoski osim onog šuta iz slobodnjaka i one pete za Benku, koji ovaj drugi nije stigao, nije uradio ništa kvalitetno. Šta je njemu u glavi ja ne znam. I kad je u drugom poluvremenu prešao u sredinu meni nije ostavio neki dojam, osim nekoliko pasova koji nisu prošli. O Alispahiću je suvišno bilo šta reći, jedino vrijedno pomena je onaj šut sa distance.
Bekić je unio živosti na lijevu stranu i da je malo više uigran sa ekipom moglo je biti mnogo opasnije.
Duljević se očito nije u potpunosti oporavio, ima tu još straha i u duelima i onih njegovih viška poteza. Sa njim neko stručan treba obaviti razgovor na tu temu. Onakvu priliku kakvu je imao pred kraj je jerdnostavno morao realizovati.
Ona transformacija u drugom poluvremenu je dokaz da mi i tako možemo igrati i to jako uspješno, samo je treba češće upotrebljavati i sami igrači će se navići na to. Nisam skontao šta je Dženo htio sa ubacivanjem Marka u sredinu, uopće se nije snašao tu, bolje bi mu bilo da je ubacio Veladžića.
Sad se lagano odmoriti i ohladiti od svega, pa na veoma neugodno gostovanje u Lukavicu potivniku koji ove polusezone igra jako dobro.
@pantelija
Gore si pomenuo da je Radovac Sarajevu dao samo asistenciju na derbiju, pa se ja pitam koliko ti pratiš utakmice Sarajeva? Samo u ovih pet kola (ne računam današnju utakmicu) Samir je imao tri asistencije i time je najbolji asistent, a njegove asistecije od prošle sezone ću ti sabrati kad budem imao vremena, ostani na forumu i narednih dana.
Zadnja izmjena:
hilmo, dana/u 30 avg 2015, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.