Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 08 maj 2010, 21:57

naravno, vama je vazna da bi jos malo lizali guzu svojim taticama iz intera..

ovih godina Genova je uradila najlosiju stvar u citavoj historiji.. zabila je noz u ledja Juventusu, da bi "suradjivala" sa interom.. i radi toga ce samo dublje i dublje tonuti..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 08 maj 2010, 22:22

daffy je napisao/la:naravno, vama je vazna da bi jos malo lizali guzu svojim taticama iz intera..

ovih godina Genova je uradila najlosiju stvar u citavoj historiji.. zabila je noz u ledja Juventusu, da bi "suradjivala" sa interom.. i radi toga ce samo dublje i dublje tonuti..
Pogrijesio si!Nisam na to mislio, al ako ces iskreno, nemam sta kriti jbg tako je kako je, moje licno misljenje da je to bilo pogresno s interom, i sto se lizemo, a sutrasnja utakmica je zbog neceg drugog posebna...1995 godine u neredima je nastradao navijac Genoe od strane navijaca Milana.Izboden je vise puta, i to navijaci ne mogu zaboraviti.Tako da se svake godine kad je tekma sa Milanom posvjecuje tome, i veliki je rizik zbog nereda, jer navijaci genoe su obecali osvetu!Al ko hebe huliganizam, samo fudbal!

FORZA GENOA

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 08 maj 2010, 23:11

nevjernik je napisao/la:ne znam, daj boze da uspiju, al ovaj sastav to bas i ne obecava, nadam se da cu pogrijesiti,al eto vidjecemo jos malo je do svjetskog

hajd evo da svi damo neku prognozu dokle mogu italijani u Africi, evo ja kazem cetvrtfinale ;)
Prolaze grupu, osmine isto tako prolaze ali u svom stilu, i krajnja stanica im je cetvrtfinale, i to na penale ispadaju :) ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 08 maj 2010, 23:18

GriFFoNi je napisao/la:Sutra nam dolazi Milan.Utakmica gledajuci neki plasman je nevazna...al s druge strane veoma bitna za navijace Genoe...koji i nisu neki ljubitelji Rossonera...zbog nekih razloga ;) ...tako da bih volio da Genoa pobjedi, bas zbog tih razloga.Za navijace Genoe je ova utakmica i nesto vise od same utakmice!Tako da sutra samo aBd pobjeda!

Forza Genoa !!!
vama je to vise od utakmice zato sto igrate sa VELIKIM MILANOM. ustvari svakom je.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 maj 2010, 23:19

daffy je napisao/la:ja mislim i zelim da ce doci barem do finala.. a onda ce rutinski na produzetke izbaciti nekoga.. Italijani kao i obicno imat ce lagan raspored ( grupa je prelagana ) i onda ce dolaziti sve slabije i slabije ekipe do polufinala.. tamo ce izbaciti jednog favorita nafakaski, a u finalu kao sto sam rekao..

jedna stvar koju svi zanemaruju, svi govore kakva je kome odbrana, veza i napad.. ali niko ne gleda jednu od najbitnih stvari, a to je golman.. imamo Buffona.. Casillas, Ceh, Saar, Lloris,Cezar su zaista odlicni golmani, ali Gigi je velicanstven.. proslo prvenstvno nam je donio upravo on zajedno sa Cannavarom.. ovo bi mogao on sa Chiellinijem..samo da ga zaobidju povrede..!!
Pa da, tako to obično biva. Uvijek su u četvrtfinalu i polufinalu najslabije ekipe. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 maj 2010, 00:04

daffy je napisao/la:naravno, vama je vazna da bi jos malo lizali guzu svojim taticama iz intera..

de objasni :roll:
nema potpisa

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 09 maj 2010, 07:01

@griffoni znam da ti ne pises o tome, ali sam samo dodao svoj komentar na Genovu..

@admir_sa, do prije jedno 3 godine Juve i Genova su imali jako dobar odnos.. kao i vecina "slabijih" ekipa u Serie A, jer Juve je uvijek volio saradjivati sa slabijim i pomagati im, a kada te ekipe naprave nekog dobrog igraca uvijek je Juve imao prednost.. tako je bilo i sa Genovom.. tamo smo poslali Criscita, momka koji je bio fantastican, ali zato sto je bio mlad nije mogao kod nas igrati.. Palladina, prozvanog novog Del Piera radi isto slucaja.. i jos masa igraca, ali ja pricam o sadasnjosti.. na ljeto Genova brze bolje i Mottu i Milita proda interu.. ok, nama i onako nisu trebali.. i sad krenemo mi da vratimo Criscita ( koji je 50% - 50% ) poce se Genova buniti nece da ga daju nama.. tj. vrate uz odstetu vec zele da ga zadrze.. nedugo nakon toga pojavi se vijest kako Genova zeli interu da proda Criscita koij je izrastao u odlicnog igraca.. u Januarskog prelaznom roku Juve je zagrizao za Ranocchiu, mladog stopera ( 50% Bari, 50% Genova ), Bari se slozio, nema nista protiv da dadne svojih 50%, ali Genovica mala ne zeli da da svojih 50%.. vec zeli da interu dadne Ranocchiu.. eto zasto.. i to sve stvari koji se desavale u zadnje dvije godine..

npr. Siena ce sada ispasti u Serie B, i na ljeto ce otici par Juventusovih igraca tamo.. otici ce neki talentovani da se kale i bez problema ce vratiti Sienu na staro mjesto.. tako i sa ostalim ekipama koje "drzi" Juve..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 09 maj 2010, 07:26

A_d_0 je napisao/la:
GriFFoNi je napisao/la:Sutra nam dolazi Milan.Utakmica gledajuci neki plasman je nevazna...al s druge strane veoma bitna za navijace Genoe...koji i nisu neki ljubitelji Rossonera...zbog nekih razloga ;) ...tako da bih volio da Genoa pobjedi, bas zbog tih razloga.Za navijace Genoe je ova utakmica i nesto vise od same utakmice!Tako da sutra samo aBd pobjeda!

Forza Genoa !!!
vama je to vise od utakmice zato sto igrate sa VELIKIM MILANOM. ustvari svakom je.
A za klubove poput Juventusa, Intera i Rome ne može se reći da su veliki :?: :roll:
Pazza Inter amala!!

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 09 maj 2010, 07:31

daffy je napisao/la:@griffoni znam da ti ne pises o tome, ali sam samo dodao svoj komentar na Genovu..

@admir_sa, do prije jedno 3 godine Juve i Genova su imali jako dobar odnos.. kao i vecina "slabijih" ekipa u Serie A, jer Juve je uvijek volio saradjivati sa slabijim i pomagati im, a kada te ekipe naprave nekog dobrog igraca uvijek je Juve imao prednost.. tako je bilo i sa Genovom.. tamo smo poslali Criscita, momka koji je bio fantastican, ali zato sto je bio mlad nije mogao kod nas igrati.. Palladina, prozvanog novog Del Piera radi isto slucaja.. i jos masa igraca, ali ja pricam o sadasnjosti.. na ljeto Genova brze bolje i Mottu i Milita proda interu.. ok, nama i onako nisu trebali.. i sad krenemo mi da vratimo Criscita ( koji je 50% - 50% ) poce se Genova buniti nece da ga daju nama.. tj. vrate uz odstetu vec zele da ga zadrze.. nedugo nakon toga pojavi se vijest kako Genova zeli interu da proda Criscita koij je izrastao u odlicnog igraca.. u Januarskog prelaznom roku Juve je zagrizao za Ranocchiu, mladog stopera ( 50% Bari, 50% Genova ), Bari se slozio, nema nista protiv da dadne svojih 50%, ali Genovica mala ne zeli da da svojih 50%.. vec zeli da interu dadne Ranocchiu.. eto zasto.. i to sve stvari koji se desavale u zadnje dvije godine..

npr. Siena ce sada ispasti u Serie B, i na ljeto ce otici par Juventusovih igraca tamo.. otici ce neki talentovani da se kale i bez problema ce vratiti Sienu na staro mjesto.. tako i sa ostalim ekipama koje "drzi" Juve..
hebiga jarane, Inter ponudio velike pare za Milita i Mottu i ljudi ga prodali i još samo da kažem da ne može svaki klub biti u dobrim odnosima samo sa Juventusom, šta ćeš. :geek:
Pazza Inter amala!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 09 maj 2010, 07:36

Roma manje vise.. mislim, no hard feelings, ali velika trojka je trojka.. a ne cetvorka.. nije ovo engleska pa da jedna ekipa moze postati velikan nakon 3-4 godine uspjeha.. tekme protiv intera, Milana i Juventusa su klasici za ove slabije ekipe..

@fizolof, uredu to za Milita i Mottu.. dao inter pare, ok.. sasvim korektno od njih.. ali vidis kako Genova ide na to samo da interu dadne svoje igrace.. Criscito, Ranocchia.. dva buduca reprezentativca Italije.. slazem se, ne moze svako biti u dobrim odnosima sa Juveom, ali Genova je uvijek bila.. imaju i naseg trenera Gasperinija koji je napravio Giovinca, Marchisija i ekipu.. i nakon svih pomaganja, oni okrenu ledja Juventusu da bi lizali pakas interu jer je inter trenutno ubjedljivo najjaci.? pa ne radi se to tako.. da mi sa Genovom nikad nismo imali nista, ja se ne bi bunio.. sta me briga boli.. ali ovako..

C'e_solo_l'Inter
Kontakt:

Post Postao/la C'e_solo_l'Inter » 09 maj 2010, 10:28

Za Milita i Mottu Inter je dao pare+7 igraca Intera,vecinom mladjih igraca osim Krespa i Suaza je otislo u suprotnom pravcu(Aquafresca,Fatic....)...Cuj Milito i Motta ne bi imali mjesta u Jubentusu,pa s tom filozofijom nije ni cudo sto ste se jedva i u EL plasirali,neka imate vi Jakitu,Amaurija-sve veliki napadaci(nisu ni sjenka onog sto su bili u Udinama i Palermu)..Il Principe u kojoj god je ekipi igrao je bio najbolji strijelac,ali sta ces bolji je duo Jakita-Amauri :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sve dok oni budu igrali nemam briga uvijek cete biti iza nas :mrgreen:

C'e_solo_l'Inter
Kontakt:

Post Postao/la C'e_solo_l'Inter » 09 maj 2010, 10:39

Za navijaca milanmerde-Mozda ste nekad i bili veliki klub,ali u posljednje vrijeme ste postali sprdnja od kluba,mali vas INTER porazi u tri utakmice ove sezone(racunajuci i prijateljsku),mozda osvojimo i tri trofeja ove sezone sto ce sigurno zaboliti sve navijace VELIKOG bilana..Koliko god ti mislio da ste samo vi VELIKI klub za mene ste uvijek bili i zauvijek cete biti GRANDE MERDA!!!!!!

FORZA GRANDE INTER!!!!!

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 09 maj 2010, 10:42

Forza GENOA !!!! 8-)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 maj 2010, 11:06

kako je tuzno gledat interovce sto hoce preko noci da su u rangu Milana i Juventusa,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 09 maj 2010, 11:08

al bas su jadni. igraju u 50 godina 1 finale LP i odmah se osilili. neka vas ba na zemlji sta se dizete. mora se jos pure jesti da bi se Milan stigao.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 maj 2010, 11:08

JuveSissoko je napisao/la:kako je tuzno gledat interovce sto hoce preko noci da su u rangu Milana i Juventusa,
Jarane, nije preko noći, ima 4 sezone oni uzimaju trofej Seria A ;) Pričaj ti šta hočeš, al oni su u vrhu zadnjih 5 godina ( računajući i ovu sezonu ). Još ako uzmu LP ove godine, onda se ne može reć da nisu veliki...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 maj 2010, 11:11

u rangu Juventusa i Milana sam rekao,mozda jesu "veliki" al nisu u rangu ova dva kluba jos,citaj sta pisem,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 maj 2010, 11:15

Znaš, ne živi se od prošlosti ;) Lijepo je imat veliku historiju al vrijedniji su sada trofeji nego oni od prije 100 godina, zašto, jer koliko znam ti sada živiš a nisi živio prije 100 godina... Stvarno je lijepa tradicija Juventusa, Milana, Liverpoola i šta ja znam, al koja korist kad niste osvojili titulu lige ima dug niz godina.... Ništa loše al je tako... Pogledajte historiju Reala, Barcelone, Manchestera, Bayerna al oni i dalje osvajaju, što znači to su VELIKI klubovi i za njih možeš reć da Inter nije sa njima.. Doduše i Inter je zadnjih godina se digao na veliku razinu, kao i Chelsea, dok Juve, Milan, Liverpool padaju, koliko god vi to ne vidjeli...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 maj 2010, 11:20

pa eto kad stignu navedene timove po broju titula bice s njima u rangu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 maj 2010, 11:23

To da, kako su krenuli, u Italiji će ovo bit njihovo desetljeće ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.