Poznato mi je to, nego mi baš treba ljestvica.EroHercEro je napisao/la:U natjecanju nastupilo 16 klubova - Čapljina bila prvak, a iz lige u toku sezone istupili Međugorje i Soko Drežnica.badblueboylivno je napisao/la:Ima li itko ljestvicu lige za sezonu 2009./2010.?
Još su igrali: Sloga U., Drinovci, Ljuti Dolac, Stolac, Lokomotiva, Brotnjo, Višići, Branitelj, Rama, Turbina, Troglav, Tomislav i Kupres, nezzz poredak ovih..
Druga Liga - grupa Jug
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Druga Liga - grupa Jug
Hayley <3
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
HNK Sloga – FK Igman 2
(Mislim da smo bolji od Sloge i da bi ovdje trebali pobijediti barem +2.)
HNK Brotnjo – FK Blagaj 1
(Zicer kola,nema puno priče ovdje.)
HNK Stolac – HNK Neum 1
(3 za 3 ovo će bit a i Stolac kvalitetniji.)
HNK Grude – FK Klis 1
(Ja bih volio da ovdje komšije uzmu bod(ove) ali teško,Grude su domaćinska ekipa i teško da će ko odnijeti puni plijen iz Gruda.)
NK Kamešnica – NK Troglav 1918 2
(Kamešnica razočarala,loš start što je i bilo za očekivati zbog problema u klubu,Troglav bi ovdje mogao lagano do pobjede.)
FK Turbina – HŠK Posušje 1X
(Turbina razočarala protiv Tomislava,imali su 2 igrača više i nisu uspjeli pobijediti + X kod Šujice gdje su morali uzeti 3 boda ako misle u 1. ligu. Posušje dobra ekipa i neće doći sa bijelom zastavom ali sumnjam da će bit 2 ovdje,X mi najbliži al eto 1 zbog domaćeg terena.)
HNK Kupres – NK Šujica 1
(Lagana pobjeda Kupresa.)
HNK Rama – HNK Tomislav 2
(Rama u prošlom kolu deklasirala Slogu kao i Tomislav Kupresa ali ovdje je Tomislav dosta kvalitetniji i mislim da će do pobjede.)
(Mislim da smo bolji od Sloge i da bi ovdje trebali pobijediti barem +2.)
HNK Brotnjo – FK Blagaj 1
(Zicer kola,nema puno priče ovdje.)
HNK Stolac – HNK Neum 1
(3 za 3 ovo će bit a i Stolac kvalitetniji.)
HNK Grude – FK Klis 1
(Ja bih volio da ovdje komšije uzmu bod(ove) ali teško,Grude su domaćinska ekipa i teško da će ko odnijeti puni plijen iz Gruda.)
NK Kamešnica – NK Troglav 1918 2
(Kamešnica razočarala,loš start što je i bilo za očekivati zbog problema u klubu,Troglav bi ovdje mogao lagano do pobjede.)
FK Turbina – HŠK Posušje 1X
(Turbina razočarala protiv Tomislava,imali su 2 igrača više i nisu uspjeli pobijediti + X kod Šujice gdje su morali uzeti 3 boda ako misle u 1. ligu. Posušje dobra ekipa i neće doći sa bijelom zastavom ali sumnjam da će bit 2 ovdje,X mi najbliži al eto 1 zbog domaćeg terena.)
HNK Kupres – NK Šujica 1
(Lagana pobjeda Kupresa.)
HNK Rama – HNK Tomislav 2
(Rama u prošlom kolu deklasirala Slogu kao i Tomislav Kupresa ali ovdje je Tomislav dosta kvalitetniji i mislim da će do pobjede.)
Support your local club !
Prema propozicijama natjecanja za ovu godinu svi klubovi Druge lige - Jug moraju imati minimalno tri omladinske kategorije (predpioniri, pioniri i kadeti), ali u kojim natjecanjima/ligama se neki natječu? Znam za HNŽ/K da ima dvije lige pionira i predpionira gdje igraju Rama, Neum, Klis, Turbina, Stolac, Brotnjo, Blagaj i Igman. Onda MŽLPiP gdje igraju Sloga, Posušje, Grude, Troglav, Šujica, Tomislav, Kupres i Kamešnica. Pa omladinska liga Jug kadeti i juniori gdje igraju Troglav, Stolac, Blagaj, Sloga, Rama, Tomislav, Posušje, Grude, Turbina i Brotnjo. E gdje se sad natječu kadeti/juniori Neuma, Igmana, Klisa, Kamešnice, Kupresa i Šujice?
www.facebook.com/hnkvisici
Klubovi moraju imati juniore i kadete na razini drugog ranga, tj. te Omladinske lige jug, a pioniri i predpioniri na kantonalnom nivou.
Ono sto si pogrijesio je to da svi u ovoj ligi to moraju imati. To moraju imati klubovi koji zele u visi rang. Recimo da ce Brotnjo biti prvak i ako zele da dobiju licencu za Prvu ligu FBiH naredne sezone, onda ove sezone moraju imati te tri kategorije. Isto pravilo je vazilo prosle sezone i zbog njega je bez licence ostala Sloga Simin Han.
Ono sto si pogrijesio je to da svi u ovoj ligi to moraju imati. To moraju imati klubovi koji zele u visi rang. Recimo da ce Brotnjo biti prvak i ako zele da dobiju licencu za Prvu ligu FBiH naredne sezone, onda ove sezone moraju imati te tri kategorije. Isto pravilo je vazilo prosle sezone i zbog njega je bez licence ostala Sloga Simin Han.
Imaju oni pomocni stadion,i prostorije,svlacionice su uređene,prije 2 godine kadeti su bili prvaci lïge jug,i igrali su zavrsnicu za prvaka BiH,bilo je momaka iz Hrvatske koji su igraliSignore je napisao/la:Pa ako su vec razvijeniji grad ne znam zasto nebi nesto ulozili. Mislim da mogu imat klub barem u ovom rangu. Imaju fin stadionicic, samo da nabace neke stolice i da si naprave jedan pomocni. Trebaju se i djeca u tom gradu bavit necim, nekim sportom. Dobri su u vaterpolu, al zasto nebi imali nekog izbora i imali nogometni klub barem u ovom rangu. Ja koliko sam upucen, kod njih igraju sve igraci iz Neuma, bez pojacanja sa strane. To mi je OK politika, kod nas u klubu je isto tako i mislim da na taj nacin mogu drzat tu neku razinu. Jedini problem kod njih je to sto su dosta mlad klub i sto nemaju toliki broj razvijenih igraca i to je vjerojatno razlog zasto ih svatko deklasira, ali to im treba biti dodatni motiv, tek su poceli i vec su tu, neki desetljecima tovare po kantonalnim ligama.
The Maniacs 1987
FK Željezničar
FK Željezničar
Nisam ništa pogriješio, evo izvadak iz propozicija NSFBiH koje su svi klubovi dobili prije početka sezone:Signore je napisao/la:Klubovi moraju imati juniore i kadete na razini drugog ranga, tj. te Omladinske lige jug, a pioniri i predpioniri na kantonalnom nivou.
Od takmičarske sezone 2015/2016 klub se može takmičiti u Drugoj ligi NS FBiH samo pod uvjetom da u stalnim ligaškim takmičenjima učestvuje sa minimalno tri omladinska tima, Sto se odnosi na pretpionire-pionire-kadete ili juniore.
I dakle svi klubovi u ovoj ligi bi morali imati minimalno te tri kategorije, zbog nemogućnosti ispunjavanja tih uvjeta su Višići i odustali i sad izgleda da se uopće to ne provodi i svak radi kako hoće. Hebe lud zbunjenog.
Onda se to mijenjalo, nisam bas upratio. Prosle sezone je bilo drugacije.
Da, prošle sezone su uveli predpionire i pionire, ove sezone kadete, od iduće će i juniore svaki klub morati imati, odnosno 4 omladinske kategorije u stalnim ligaškim natjecanjima.Signore je napisao/la:Onda se to mijenjalo, nisam bas upratio. Prosle sezone je bilo drugacije.
Je li istina da Igman nema juniore?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uvođenje kadeta je prolongirano za sljedeću sezonu.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ponovit ću opet da je meni to bezveze jer pola tih klubova ne može imati kadete, juniore i seniore jer nekim klubovima u seniorskoj kategoriji igraju kadeti (o juniorima da i ne govorimo), čak i Troglavu kadet zabio za pobjedu u zadnjem kolu Druge lige. 
Umjesto da se pokušava dovesti nogomet u svako selo koje ima 20 momaka koji će igrati za seniore, čini se sve da se preostali seoski klubovi pogase.
Umjesto da se pokušava dovesti nogomet u svako selo koje ima 20 momaka koji će igrati za seniore, čini se sve da se preostali seoski klubovi pogase.
Hayley <3
Slažem se, dvije kategorije su sasvim dovoljne za ovaj nivo takmičenja.badblueboylivno je napisao/la:Ponovit ću opet da je meni to bezveze jer pola tih klubova ne može imati kadete, juniore i seniore jer nekim klubovima u seniorskoj kategoriji igraju kadeti (o juniorima da i ne govorimo), čak i Troglavu kadet zabio za pobjedu u zadnjem kolu Druge lige.
Gdje je ta odluka Saveza? Jeli to službeno ili se jednostavno ne provodi prvotna odluka?KLIS je napisao/la:Uvođenje kadeta je prolongirano za sljedeću sezonu.
EDIT: Nije službeno, nego se ne provodi isto kao i deseci drugih točaka iz propozicija natjecanja.
- Konigsblau
- Kontakt:
Pišite rezultate.. Evo nekih: Turbina-Posušje 3:0 i Grude-Klis 1:0..
Wir leben dich Schalke 04!
- badblueboylivno
- Kontakt:
hnkvisici je napisao/la:Gdje je ta odluka Saveza? Jeli to službeno ili se jednostavno ne provodi prvotna odluka?KLIS je napisao/la:Uvođenje kadeta je prolongirano za sljedeću sezonu.
EDIT: Nije službeno, nego se ne provodi isto kao i deseci drugih točaka iz propozicija natjecanja.

Hayley <3
Ne znam gdje je, tako sam čuo iz Kluba.hnkvisici je napisao/la:Gdje je ta odluka Saveza? Jeli to službeno ili se jednostavno ne provodi prvotna odluka?KLIS je napisao/la:Uvođenje kadeta je prolongirano za sljedeću sezonu.
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
KonjicBOY je napisao/la:Grude 3-1 Klis,Rama 2-0 Tomislav
3-0 ipak Rama - Tomislav
Support your local club !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.