FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 10 sep 2015, 14:07

Elegant je napisao/la:Ako se sad Olimpik ne pobjedi neka svi zajedno odstupe sa pozicija !
Šta ti pričaš levatino kad i ne ideš na utakmice uopšte. Ne znam odakle ti pravo uopšte.

@delinjo de nama neupućenim reci Boga ti kako je penzionisanje tih ljudi zamazivanje očiju?
DRUG NEBI TI PUNCA

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 sep 2015, 14:09

Meni je realno tesko sve ovo ocijeniti. Sa jedne strane dolaze informacije kako uprava odlicno vuce neke poteze, sa druge strane druga prica. To je logicno. U sustini mi mozemo prihvatiti ili ne prihvatiti neke opcije i neka desavanja za koja mislimo da se desavaju u klubu.

Nama igracki kadar trenutno daje na znanje da nismo u folu. Ja razumijem ako se radi na drugim segmentima i pravi podloga za klub da organizaciono i finansijski postane stabilan. To su nam rekli prije nekog vremena, a i nedavno u ovom zadnjem istupu uprave i nekih clanova prema javnosti, gdje jedan od njih pored problematike koju su iznijeli, jasno i javno govori kako Zeljo ima novac, kako su se mnoge stvari namjestile i kako se dobro funkcionise u klubu, cak je isao dotle da on vidi Zelju u grupnim fazama u naredne tri godine.

Medjutim, to se po strukturi igraca ne vidi da bi mogli ici u tom pravcu. Po trenutnom sportskom segmentu, mozemo vidjeti da smo blizi onom periodu koji je igracki bio mracan, prije dolaska brke izmedju dva mandata. Tada su se po timu motali likovi kao sto je danas Livaja ili Mladenovic, samo su se tada zvali Sinanovic ili Kuduzovic ili onaj mali Sadikovic i slicni. Ima i sada odlicnih igraca u ekipi, no bilo ih je i tada.Bio je to disbalans u kvalitetu, kao sto se to i danas vidi.
Ne mora to nista znaciti, jer je razlika u tim gornjim segmentima kluba u cilju drugacija. Pa se moze desiti bas ono sto smo i kao klub govorili u ove dvije tri godine, a to je da je rezultat i igracki kadar u drugom planu u odnosu na postavku organizacije i funkcije samog kluba, sto u onom crnom vremenu nije bio slucaj.
Onda se moze logicno zakljuciti da smo sada u nekim realnim okvirima tih postavljenih ciljeva od prije dvije ili tri godine, s tim sto smo u prosloj sezoni sami sebe nadmasili u sportskim rezultatima, iako nismo imali igracku podlogu u tome. Borbenost je nadvisila i iznenadila sve nas te smo bili ponosni.
Ove godine fali ta jedna karika, mi smo konacno ocekivali napredak u igrackom kadru, odusevili smo se evropom i razmisljali na nacin da smo kao navijaci vec postavili najvece ciljeve za ovu ligu. A kod nas se u klubu jos uvijek radi na tome da se temelji postave na svoje pravo mjesto.

Postoji sve vise negodovanja navijaca o upravi kluba, jer nekako sve predugo traje, oduzilo se, a sve sto se realno vidi sa strane je slabo primjetno sminkanje kluba u vidu takvih nekih administrativnih dijelova. Raja misli da je to minorno u odnosu na nesto sto su ocekivali i neke krupnije stvari koje su se trebale slobodnim okom vidjeti. Pogotovo ovde su se najavljivale neke senzacionalne vijesti i okretale raznorazne zivotinje na velikim raznjevima. Stoga nije cudno kada neko ima lose komentare o radu uprave, jer ne vide neke velike konkretne poteze, osim odredjenih administrativnih dijelova, sto raju samu po sebi ne zadovoljava, a vide lose igrace na terenu, koji u normalno funkcionalnim klubovima ne bi imali mjesta u timu, kakav bi Zeljo trebao biti.
Sve to malo zbunjuje i raja je evo i na utakmicama pocela da javno prenosi svoj negativan stav u odnosu na igre nase ekipe u ovoj ligi ove godine. Mislim da su u klubu sada napravili pritisak na sebe i da navijaci pripremaju u svojim istupima jedan turbulentan period, jer se strpljenje lagano kroz godine izgubilo. Pocinje trka sa vremenom. Ja sam licno i dalje za strpljenje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 10 sep 2015, 14:10

fcz je napisao/la:Jesu li sva ova sranja sto nam se desavaju u zadnje vrijeme tih "mnogo lijepih stvari", ta "jagnjad", kojima nas pojedini "insajderi" bombarduju u zadnje vrijeme? Otkako nam pocese najavljivati napredak po forumu, nama sve gore ide... :roll:
U pravu si 100%.. Bilo svakakvih prica.. Nekih famoznih spiskova igraca, najava sponzora, izgradnje istoka.. Pa haj ti nekom vjeruj..
BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2015, 14:13

bagrcavi je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ako se sad Olimpik ne pobjedi neka svi zajedno odstupe sa pozicija !
Šta ti pričaš levatino kad i ne ideš na utakmice uopšte. Ne znam odakle ti pravo uopšte.
Neka ti ides ...

Eto neko ko ne ide na utakmice ili ide manje od drugih ne smije komentarisati. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 10 sep 2015, 14:13

Ja sam za. Da se svi ovi kritičari ponude na raspolaganje i pošteno i svojim radom, znanjem i parama odvedu klub ka tituli, grupama nekog takmičenja, naprave stadion i dovedu mega pojačanja... Ja ću prvi kao član kluba koji kako su nam rekli imamo pravo glasa, glasati za vas.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 10 sep 2015, 14:15

delinjo je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Amir81 je napisao/la: Sama ideja da on može biti sport. dir je bila kriminalna. Također, ne znam otkud tolika podrška upravi. Neki forumaši pišu da ta uprava kao nešto radi, a nigdje rezultata tog rada. Sve neka janjad i provjerene informacije koje znaju par forumaša bliskih upravi. I sve će se kao znati iduće sedmice...pa onda odjednom sve zakazalo.....vrijeme prolazi, a mi tapkamo u mjestu..Eto sad je info da su dali Odi odriješene da dovede dva provjerena igrača, a da ovaj nije htio...kakve nebuloze
Pratim Zelju dugi niz godina ali nikada bas nikada nisam mogao predpostaviti da ce uprava biti najjaci segment kluba. Jaca od sportskog i navijackog segmenta. Ova uprava rijesava stvari koje su trebale biti rjesene prije10 godina.recimo ovo sa penzijama za to su za nase uslove ogrome cifre. I ne samo to nego dostavstvari. Nazalost zapostavljen je dio oko igraca i imamo sta imamo.Sad moraju povuci prave poteze.
Za one koji ne znaju Alihodzica je postavio Amar kada je odlazio.
Pile to je zamazivanje ociju,to penzionisanje i te stvari,malo upuceniji znaju o cemu se radi ;)

De prosvjetli nas hljeba ti.. U intervju prije ca 2god. je Greda vec ovo najavio cim se stvore ekonomski uslovi uplacuje se ljudima za penzije jer su i tad imali uslove da idu u penziju ali bez uplacenog gdje ces?? Ili izadji sa prljavim vesom brate ili ne bacaj dimne bezveze.. Pozz i bez uvrede.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 sep 2015, 14:16

Simo Krunić :hmmmm: :pray:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 10 sep 2015, 14:17

Blaz Sliskovic kandidat za mjesto trenera :thumbdown:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 10 sep 2015, 14:20

Ma logično je da ko god je slobodan da će ga povezivati sa nama, što ne znači da će ti isti doći mada bih ja Sablju ostavio ako je moguće.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 sep 2015, 14:21

Ljudi pustite se mahalske i kandidata, sad svaki kafic/kafana ima svog kandidata. Sacekajmo da vidimo ko je kandidat tj. trener.Mozda i Sablja bude do polusezone...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 10 sep 2015, 14:25

[youtube][/youtube]
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 10 sep 2015, 14:30

Ko god dodje za trenera,treba ga podrzati dok upravu treba prozivati svaku utakmicu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Rios

Post Postao/la Rios » 10 sep 2015, 14:32

Gledam neke druge portale i komentare,pa onda i ovdje sta pise raja,ocigledno je da navijaci nisu odusevljeni smjenom Ode iz cega se moze izvuci zakljucak da ce se Odina smjena upravi vratiti kao bumerang ukoliko njegova zamjena ne popravi situaciju sto opet moze dovesti klub u dublju krizu..Sa druge strane,pocne li Zeljo igrati bolje i biljeziti pobjede,budimo realni,niko se vise nece sjecati Ode i citave ove price,naprotiv..
Glavno pitanje je da li nam je trebala ta neizvjesnost u narednom periodu!? :think:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 10 sep 2015, 14:38

FKZ1921 je napisao/la:Nisam za smjene...nikako,al baš.
Imali smo u zadnje vrijeme dva vrlo slikovita slučaja u ligi.
Prvi:greška, Široki...mjenjaju Musu,povrće dva trenera i vrate Musu...Koliko ih je to zadovoljstvo koštalo, boga pitaj

Drugi : Olimpik...jriza rezultata,vrhunac poraz od Slavije, Gracic daje Mirzi novi ugovor na još dvije godine.Opali igrače po ušima...I bogami se vode iz krize.
Nadam se da naši ne idu grlom i jagode....
Ma igraci su u principu djubrad i kad hoce mogu smjeniti svakog trenera osim Mourinha i Amara. Ja se nadam da nisu bojkotovali strucni stab i Odu konkretno mada kod svakog u ovom slucaju ima krivice od uprave , trenera i igraca. Mada po mom misljenju najvecu krivicu snosi uprava koja nije obezbjedila adekvatan igracki kadar. Mislim ono je bruka sinoc koliko se Livaja pati na terenu jer on stvarno vidi se da ne zna da se boji, a ne bi mi bilo krivo da nismo imali 3 desna beka (čolić,stanić,zeljković). Znam ja da se Memiji pravilo mjesto sigurno u ekipi ali brate ako je Stana ili neko drugi bolji i ako ce Zeljo imati koristi je... mi se ko ce igrati nek se bore za mjesto u startnoj postavi a ne ovako ovaj ima osigurano mjesto a ovaj ne zna trcati bukvalno. To je samo jedan primjer nazalost

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 10 sep 2015, 14:39

Ne znam bgm sta napisat, zao mi ode pravo, al u drugu ruku nije mi jasno gdje je ta ekipa koja je onako eutopu odigrala, sta bi najednom, igrače kaznice poslije mdk jbg sad je red nažalost došlo na odu :( ili se možda mogao sačekati olimpic? Ne znam bgm sta je prava odluka trebala biti :(

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 10 sep 2015, 14:41

@Elegant i @delinjo na ignore.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2015, 14:42

KLIS je napisao/la:@Elegant i @delinjo na ignore.
Samo naprijed. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 10 sep 2015, 14:44

Tesko je biti pametan u ovoj situaciji.Sto se tice šsš treba sada postaviti nekoga sa "vecim" imenom, autoritetom.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 sep 2015, 14:46

Rios je napisao/la:Gledam neke druge portale i komentare,pa onda i ovdje sta pise raja,ocigledno je da navijaci nisu odusevljeni smjenom Ode iz cega se moze izvuci zakljucak da ce se Odina smjena upravi vratiti kao bumerang ukoliko njegova zamjena ne popravi situaciju sto opet moze dovesti klub u dublju krizu..Sa druge strane,pocne li Zeljo igrati bolje i biljeziti pobjede,budimo realni,niko se vise nece sjecati Ode i citave ove price,naprotiv..
Glavno pitanje je da li nam je trebala ta neizvjesnost u narednom periodu!? :think:
Pa vec imas neizvjesnost. Da si zatvorio oci samo bi produbio agoniju. Ovakve situacije se moraju brzo rijesiti u najbrzem mogucem roku. Sto prije trener ali trener koj ce imati profesionalni odnos od pocetka prema igracima. Nije Oda otisao samo zbog rezltata nego i zbog nemogucnosti da nadju zajednicku rijec i zaokruze igracki kadar. Nisu problem pare koje obicno jesu glavni problem. Bojim se da su zakasnili sa svim i da nam predstoji patnja do polusezone ko god dodje. Od igraca koje mozes dovesti imas samo totalne levate koje niko nece i one koji kostaju gutu para. Sto prije dovedemo nekoga od tih gutu para prije cemo izaci iz krize jasno je ko dan s obzirom da smo zakasnili vise od mjesec po tom pitanju i da su nam igraci prolazili ispred nosa.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 10 sep 2015, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 10 sep 2015, 14:46

Benjo Ćolic nije htio biti klupa! Jer Memija igra desnog beka, Zeljkovic nije htio novi ugovor, stana nije htio u decembru pa se operisao pa odjednom bi htio, ne bi mu ni ja pružio novi. Vraćate se vise na njih trojicu kojima je većina sve odreda s vremena na vrijeme, ovaj kockar, onaj puši pije. Pola vas marke nije u životu zaradila a znate samo kritikovati. Da je idealno nije, da ima ko bolji i ja bi bio sretan, u ovom jadu današnjem neće niko da ulaze u nesto sto ima budućnost ko Ditina fabrika

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.