Meni je realno tesko sve ovo ocijeniti. Sa jedne strane dolaze informacije kako uprava odlicno vuce neke poteze, sa druge strane druga prica. To je logicno. U sustini mi mozemo prihvatiti ili ne prihvatiti neke opcije i neka desavanja za koja mislimo da se desavaju u klubu.
Nama igracki kadar trenutno daje na znanje da nismo u folu. Ja razumijem ako se radi na drugim segmentima i pravi podloga za klub da organizaciono i finansijski postane stabilan. To su nam rekli prije nekog vremena, a i nedavno u ovom zadnjem istupu uprave i nekih clanova prema javnosti, gdje jedan od njih pored problematike koju su iznijeli, jasno i javno govori kako Zeljo ima novac, kako su se mnoge stvari namjestile i kako se dobro funkcionise u klubu, cak je isao dotle da on vidi Zelju u grupnim fazama u naredne tri godine.
Medjutim, to se po strukturi igraca ne vidi da bi mogli ici u tom pravcu. Po trenutnom sportskom segmentu, mozemo vidjeti da smo blizi onom periodu koji je igracki bio mracan, prije dolaska brke izmedju dva mandata. Tada su se po timu motali likovi kao sto je danas Livaja ili Mladenovic, samo su se tada zvali Sinanovic ili Kuduzovic ili onaj mali Sadikovic i slicni. Ima i sada odlicnih igraca u ekipi, no bilo ih je i tada.Bio je to disbalans u kvalitetu, kao sto se to i danas vidi.
Ne mora to nista znaciti, jer je razlika u tim gornjim segmentima kluba u cilju drugacija. Pa se moze desiti bas ono sto smo i kao klub govorili u ove dvije tri godine, a to je da je rezultat i igracki kadar u drugom planu u odnosu na postavku organizacije i funkcije samog kluba, sto u onom crnom vremenu nije bio slucaj.
Onda se moze logicno zakljuciti da smo sada u nekim realnim okvirima tih postavljenih ciljeva od prije dvije ili tri godine, s tim sto smo u prosloj sezoni sami sebe nadmasili u sportskim rezultatima, iako nismo imali igracku podlogu u tome. Borbenost je nadvisila i iznenadila sve nas te smo bili ponosni.
Ove godine fali ta jedna karika, mi smo konacno ocekivali napredak u igrackom kadru, odusevili smo se evropom i razmisljali na nacin da smo kao navijaci vec postavili najvece ciljeve za ovu ligu. A kod nas se u klubu jos uvijek radi na tome da se temelji postave na svoje pravo mjesto.
Postoji sve vise negodovanja navijaca o upravi kluba, jer nekako sve predugo traje, oduzilo se, a sve sto se realno vidi sa strane je slabo primjetno sminkanje kluba u vidu takvih nekih administrativnih dijelova. Raja misli da je to minorno u odnosu na nesto sto su ocekivali i neke krupnije stvari koje su se trebale slobodnim okom vidjeti. Pogotovo ovde su se najavljivale neke senzacionalne vijesti i okretale raznorazne zivotinje na velikim raznjevima. Stoga nije cudno kada neko ima lose komentare o radu uprave, jer ne vide neke velike konkretne poteze, osim odredjenih administrativnih dijelova, sto raju samu po sebi ne zadovoljava, a vide lose igrace na terenu, koji u normalno funkcionalnim klubovima ne bi imali mjesta u timu, kakav bi Zeljo trebao biti.
Sve to malo zbunjuje i raja je evo i na utakmicama pocela da javno prenosi svoj negativan stav u odnosu na igre nase ekipe u ovoj ligi ove godine. Mislim da su u klubu sada napravili pritisak na sebe i da navijaci pripremaju u svojim istupima jedan turbulentan period, jer se strpljenje lagano kroz godine izgubilo. Pocinje trka sa vremenom. Ja sam licno i dalje za strpljenje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !