FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 10 sep 2015, 14:47

Samo nmg da vjerujem kakvih ovdje ljudi ima...pljuje se i svasta,svaki potez dobar je zaboravljen..kriza rezultata i Oda je kriv..on je svjestan svega i od uprave se rastao sa pruzenom rukom

Marke nemam od kluba a dao sam dosta,al ne bitno to..to je ljubav prema voljenom klubu i vazda cu biti tu.Uprava radi odlican posao i nasa je najbolja uprava koju smo imali ikada!Ali nemozes ti to glupom retardu objasniti,pljuj samo i jedva cekaj neki kiks..zadnjih sigurno 3-4 godine sam presao za sjever ili zapad,znaci juga nisam vidio dugo i nemam namjeru..
Prosle godine ste nam vi i ja i svi navijaci sjebali titulu."vaš" jug je uradio sta je uradio i doveo do psihicke nestabilnosti svih zaposlenih i svih igraca gdje mi kiksamo 2 utakmice kuci zbog vas..kada ste ulijetali u klub i reketirali,prijetili igracima i uposlenicima,postavljali bombe po stadionu,(neki lomili inventar po plavom salonu,prosli period),tada se šutilo i sve bajno bilo...kad me vec vucete za jezik a sad ti isti sinoc psuju tim istim igracima i strucnom stabu i sad žale za Odom.upravo vi ste i bili za to da ih tjerate..pale se svaku tekmu baklje,posjeta je dosta slabija i zbog "vas",ljudi ne dovode djecu zbog vas i sta vise hocete od kluba...
OTJERAJTE I OVE LJUDE IZ UPRAVE,KLUB CE POSLIJE BITI JOS 2 GODINE A ONDA CE BITI ISTI KAO KK BOSNA ILI RK BOSNA..

Ovo je zadnji moj post na ovoj temi i forumu..al samo nastavite i dalje jer vi ako otjerate sada upravu ovu vi ste najveci neprijatelj kluba!
I nek se skandira svaku:UPRAVA NAPOLJE,pa kad ljudi odu ovi narkomani sto im je trenutna furka Željo ce brzo zaboraviti ime i klub a samo ce mi biti žao onih istinskih navijaca(onih hiljadu) koji prate klub i kad gubi i kad pobjedjuje i koji nemaju nikakvu korist od kluba i kopa i onih na jugu sto dodju da samo navijaju za svoj klub a nije im bitno ko je vodja..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 10 sep 2015, 14:47

Malo je čarobnjaka trenera koji od bakra mogu napraviti zlato kao što je malo i dunđera koji mogu napraviti obrnuto. Oda ne pripada nijednoj od tih kategorija. Oda je jedan solidan trener koji razumije fudbal, koji je bio odličan igrač, veliki Željovac, dobar i odmjeren čovjek itd. Meni je uvijek bio drag, gledao sam ga kao igrača i žao mi je što ide. Međutim, biti trener u Želji nije lako niti u ovoj ligi generalno. Odi je očito falilo nešto. Mislim da nije imao čvrstu ruku ni prema igračima ni prema Upravi. Mislim da su ga zavaralili i rezultati iz prošle polusezone i iz Evrope, a koji su ruku na srce bili nerealni i dešavaju se jednom u 10 godina. Morao je ultimativno djelovati prema Upravi za pojačanja ili im otvoreno reči ova ekipa realno ne zaslužuje plasman u Evropu i ja vam ga ne mogu garantovati. Ako vam to ispunjava ambicije ostajem ako mislite da neko može bolje nađite ga. Ako je pak imao odriješene ruke i pare da pojača ekipu, a nije iz bilo kojeg razloga onda ima dio krivice. Uglavnom, smjenjen je, sretno Oda majstore, ali takav je trenerski hljeb.

Šta dalje, od ovih što se spominju Čapljić je najbolje rješenje, a Baka najgore i nadam se da njega neće dovesti jer to bi definitivno bio znak da Uprava veze žive sa fudbalom nema. S druge strane, Čapljić je ista generacija kao i Oda, učili su od istog majstora, naš je čovjek i ne bi tu bilo nekih većih problema. Nema se tu šta specijalno uklapati jer i moj mali zna ko u nas može igrati u prvoj postavi, nema se tu nekog izbora. U svakom slučaju Sablja je tu i zna situaciju. Međutim, ključni problem je igrački kadar i taj problem očekuje bilo kojeg trenera koji dođe i ne može se riješiti preko noći. To ni Švabo ni Amar ne bi mogli zajedno preko noći. Dakle, trener trenutno nije usko grlo i nema ga koji bi ovdje mogao nešto radikalno bolje napraviti.
Upravi neko mora objasniti da je prošla polusezona i Evropa bila jedna puka sreća i da nam igrački kadar nije odavno bio lošiji i razbiti im iluzije da ovi mogu nešto puno bolje. Ovo je po meni dovoljno nadam se za plasman od 6 - 10 mjesta i to je to. Dakle, izgurati ovih 11 kola i probati nekako osvojiti 15-16 bodova i ako bude sreće prezimiti u Kupu, a Uprava mora odmah početi pripreme za remont igračkog kadra, zahvaliti se najmanje 3-4 igrača i dovsti isto toliko pravih igrača koji mogu upasti u prvih jedanaest (pozicije znamo koje su nepokrivene) i probati na proljeće napraviti ćudo slično prošlom.

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 10 sep 2015, 14:50

Southboy je napisao/la:Samo nmg da vjerujem kakvih ovdje ljudi ima...pljuje se i svasta,svaki potez dobar je zaboravljen..kriza rezultata i Oda je kriv..on je svjestan svega i od uprave se rastao sa pruzenom rukom

Marke nemam od kluba a dao sam dosta,al ne bitno to..to je ljubav prema voljenom klubu i vazda cu biti tu.Uprava radi odlican posao i nasa je najbolja uprava koju smo imali ikada!Ali nemozes ti to glupom retardu objasniti,pljuj samo i jedva cekaj neki kiks..zadnjih sigurno 3-4 godine sam presao za sjever ili zapad,znaci juga nisam vidio dugo i nemam namjeru..
Prosle godine ste nam vi i ja i svi navijaci sjebali titulu."vaš" jug je uradio sta je uradio i doveo do psihicke nestabilnosti svih zaposlenih i svih igraca gdje mi kiksamo 2 utakmice kuci zbog vas..kada ste ulijetali u klub i reketirali,prijetili igracima i uposlenicima,postavljali bombe po stadionu,(neki lomili inventar po plavom salonu,prosli period),tada se šutilo i sve bajno bilo...kad me vec vucete za jezik a sad ti isti sinoc psuju tim istim igracima i strucnom stabu i sad žale za Odom.upravo vi ste i bili za to da ih tjerate..pale se svaku tekmu baklje,posjeta je dosta slabija i zbog "vas",ljudi ne dovode djecu zbog vas i sta vise hocete od kluba...
OTJERAJTE I OVE LJUDE IZ UPRAVE,KLUB CE POSLIJE BITI JOS 2 GODINE A ONDA CE BITI ISTI KAO KK BOSNA ILI RK BOSNA..

Ovo je zadnji moj post na ovoj temi i forumu..al samo nastavite i dalje jer vi ako otjerate sada upravu ovu vi ste najveci neprijatelj kluba!
I nek se skandira svaku:UPRAVA NAPOLJE,pa kad ljudi odu ovi narkomani sto im je trenutna furka Željo ce brzo zaboraviti ime i klub a samo ce mi biti žao onih istinskih navijaca(onih hiljadu) koji prate klub i kad gubi i kad pobjedjuje i koji nemaju nikakvu korist od kluba i kopa i onih na jugu sto dodju da samo navijaju za svoj klub a nije im bitno ko je vodja..
To je to

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 10 sep 2015, 14:54

Treba postovati svacije misljenje i ovih koji su protiv uprave (iako ih se nakotilo nakon sto su odredjeni paraziti iz kluba dobili nogu), ali kako ljudi ne mogu da shvate da ne moze Gredic kao pojedinac otjerati trenera. Sad neki vidim bale za zakaricem i sta da je dosao i da je situacija kao sa Jocom da ga ne ide svi bi psovali ko ha dovede iako bi ja licno volio da je dosao kao sto volim sto je Joco tu. Ovo penzionisanje ljudi je prava vijest i vidi se da se ide ka tome da prvo klub ne baca svaki mjesec 10.000 KM na njih, a drugo da se time otvara prostor da se zaposle ljudi koji znaju i umiju. Da nam bivse uprave nosu u amanet ostavile ono sto jesu lahko bi bilo sve pare usmjeriti na ekipu i dovoditi igrace (iako se slazem da smo i ovako mogli bolje). Ili jedino da smo sve pare dali na ekipu pa osvojili titulu i onda da ne dobijemo licencu za evropu i onda dotaknemo dno dna mozda bi to bio pravi potez po ovim kriticarima.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 10 sep 2015, 14:54

Očekivano, baš kao što sam i jučer napisao. Jednostavno je, ako se zoveš ŽELJO i nakon 7 kola imaš mizernih 8 bodova, neko mora snositi odgovornost. Svugdje u svijetu je to trener. Nije fazon da li će doći bolji ili lošiji šef struke, nego je ovo znak svima da je uključen alarm, a novi trener može unijeti živost, razbiti monotoniju itd itd. Uglavnom, može pozitivno djelovati na igrače. Ja bih Odu ostavio u klubu, ali ne odlučujem ja o tome, nažalost. Moja želja je Čapljić, čisto da vidim na čemu smo s njim, a još je Željovac. Vidjet ćemo. Evidentno je da će se na zimu neke stvari morati mijenjati, podvući crta, ali i platiti za neke igrače koji su nam itekako potrebni. Tad trebamo vršiti pritisak na ove iz kluba, ne sad, nije pravi trenutak, jer je u toku prvenstvo. Iako bi se već sad trebali zahvaliti nekim ljudima, ali eto...

pirlo10
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pirlo10 » 10 sep 2015, 14:58

Southboy je napisao/la:Samo nmg da vjerujem kakvih ovdje ljudi ima...pljuje se i svasta,svaki potez dobar je zaboravljen..kriza rezultata i Oda je kriv..on je svjestan svega i od uprave se rastao sa pruzenom rukom

E bas ce neko odavde otjerati upravu i kao da neko relevantan cita ovo.....

SpeedGonzales
Kontakt:

Post Postao/la SpeedGonzales » 10 sep 2015, 14:59

Kako misle pobjediti Olimpic u ovoj situaciji kad ne igra Odovic nego igraci? Sta smo dobili?

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 10 sep 2015, 15:01

Capljic ili Simo. Ako ne moze nijedan neka ostane Sablja. Kakav Baka :facepalm:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 sep 2015, 15:02

SpeedGonzales je napisao/la:Kako misle pobjediti Olimpic u ovoj situaciji kad ne igra Odovic nego igraci? Sta smo dobili?
Ja se nadam borbenoscu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 10 sep 2015, 15:02

Jurgen Klopp
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 10 sep 2015, 15:04

P.S. Ako ste se znali Odoviću zahvaliti za ovo što je uradio iako nije bio jedini krivac, sporazumno raskinite ugovore sa pojedinim igračima. Joco, Livaja, Diatta.. koji će nam k?
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

SpeedGonzales
Kontakt:

Post Postao/la SpeedGonzales » 10 sep 2015, 15:06

boccaccio je napisao/la:
SpeedGonzales je napisao/la:Kako misle pobjediti Olimpic u ovoj situaciji kad ne igra Odovic nego igraci? Sta smo dobili?
Ja se nadam borbenoscu.
Borili su se sinoc.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 sep 2015, 15:07

ali bar 20% manje nego ekipa na drugoj strani.

Rios

Post Postao/la Rios » 10 sep 2015, 15:08

pile87 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Gledam neke druge portale i komentare,pa onda i ovdje sta pise raja,ocigledno je da navijaci nisu odusevljeni smjenom Ode iz cega se moze izvuci zakljucak da ce se Odina smjena upravi vratiti kao bumerang ukoliko njegova zamjena ne popravi situaciju sto opet moze dovesti klub u dublju krizu..Sa druge strane,pocne li Zeljo igrati bolje i biljeziti pobjede,budimo realni,niko se vise nece sjecati Ode i citave ove price,naprotiv..
Glavno pitanje je da li nam je trebala ta neizvjesnost u narednom periodu!? :think:
Pa vec imas neizvjesnost. Da si zatvorio oci samo bi produbio agoniju. Ovakve situacije se moraju brzo rijesiti u najbrzem mogucem roku. Sto prije trener ali trener koj ce imati profesionalni odnos od pocetka prema igracima. Nije Oda otisao samo zbog rezltata nego i zbog nemogucnosti da nadju zajednicku rijec i zaokruze igracki kadar. Nisu problem pare koje obicno jesu glavni problem. Bojim se da su zakasnili sa svim i da nam predstoji patnja do polusezone ko god dodje. Od igraca koje mozes dovesti imas samo totalne levate koje niko nece i one koji kostaju gutu para. Sto prije dovedemo nekoga od tih gutu para prije cemo izaci iz krize jasno je ko dan s obzirom da smo zakasnili vise od mjesec po tom pitanju i da su nam igraci prolazili ispred nosa.
Trenutno smo imali losu formu ekipe i trenera na klupi koji je,koliko toliko,uzivao podrsku i povjerenje navijaca.Sad ulazimo u fazu kad ce novi trener biti pod pritiskom da popravi situaciju i donese nesto novo i bolje u odnosu na Odu inace ce navijaci postati nestrpljivi i nezadovoljni i okrenuti se vjerovatno protiv uprave,a to ce dovesti klub samo u vecu krizu kako sam gore vec napisao.
Lijepo si i ti konstatovao,sa pojacanjima smo zakasnili i sad do polusezone imamo to sto imamo,imao je Oda imat ce i taj neki novi,iste probleme - ista rjesenja.
Odu krivim samo ako je imao odrijesene ruke da dovede kvalitetna pojacanja a nije,a po tvom postu sudeci imao je ( ako grijesim ispravi me ),tu je onda sam sebi podmetnuo nogu.
Zeljo je meni,a vjerujem i svima vama,vazniji od bilo kog trenera ili igraca,i ne bih volio samo da sad udjemo u neki period kad ce ekipa,sa novim trenerom ili Edisom na celu,igrati isto kao i u ovih 7 kola,onda bi bili na dvostrukom gubitku - nista dobro nismo dobili Odinom smjenom u pogledu igre i rezultata a navijaci ce zbog te cinjenice biti jos nezadovoljniji.
Sa druge strane,sto iskreno zelim i cemu se iskreno nadam,bolja igra i rezultati ce baciti Odu u zaborav i mi cemo nastaviti tamo gdje smo stali.
Eh sta ce biti od ova dva potencijalna scenarija vjerovatno niko ne moze odgovoriti,bar ne sa nekom razumnom sigurnoscu,i to je taj period neizvjesnosti o kojem ja pricam.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 sep 2015, 15:11

Znas kako to ide ovo je lose i prvo sto radis rezes trenera. Ako se nastavi agonija rezes upravu i to je iduci korak i valjda su svi svjesni tog.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 10 sep 2015, 15:15

Hahaha kakva rasprava oko Amira na temi kod komsinica.. :lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 sep 2015, 15:20

Previse je ovdje pametnih i satro upucenih ljudi, koji usput seru i to mnogo seru. Ovdje se izlazilo s more nekih glupih najava, sto boccaccio napisa rijetko koja zivotinja u zivotinjskom carstvu je ostala da je mi nismo okrenuli na nekom raznju. A dobili smo kolektivno jednu veliku karinu. Logicno da se raja razocarala poslije toga. Umjesto Zakarica dobijes Dijatu, umjesto Becalica Livaju, umjesto Jankovica sipak, i tako dalje. Sada svi oni koji su nesto najavljivali okrecu pricu i prave budale od ljudi. Svako ima pravo da kritikuje ono sto mu se ne svidja, ne znam kako neko sada moze traziti od ostalih da podrzavaju ovu upravu kao da je to nesto sto se mora raditi. Nemate pravo. Mnogo vremena je proslo, a nikakvog napretka nema, ja ne znam da li je kriva ova uprava, ili ona prosla, ili mozda neka zamisljena uprava koja je olicenje zla i svega loseg. To vecina ne zna. Pitanje je sta raja zna...

E, pa raja zna ono sto vidi na terenu, a to je jako lose. Oni zvizduci poslije utakmice dovoljno govore, e tu vec nema ovih pametnjakovica da kazu: sta zvizdis ti ne ides na utakmice, sta hoces pitaru jedan, tebe salje violina, ti si Dzelin covjek. Tu nema laganja i nekog pretvaranja. Mene ili bilo koga od vas moze i treba da zanima samo teren i ono sto imamo na terenu. **** ja ne znam, kao neki, da Gredic dolazi tacno na vrijeme na posao, da je Siljak profesionalan, da je ovaj u penziji, da imamo nutriionistu i slicno. Ja mogu pogledati utakmicu i vidjeti da je to lose, mogu pogledati na tabelu i vidjeti da je to jos losije i mogu se stiditi pred rajom jer nas je dobila Mladost iz DK.

Nije raja glupa, strpljenje je pri kraju i to se vidi. Sve ovo nam nije trebalo da shvatimo neke stvari, dovoljno je vidjeti posjetu na stadionu i zakljuciti gdje smo i sta smo. Ja cu uvijek doci da gledam Zelju, ali odavno nisam sretan sto idem, idem samo jer sam navikao. Idem i znam da necu nista dobro vidjeti, a koliko ima ljudi koji su shvatili da je bolje da nesto drugo rade. Prolazi vrijeme a mi smo sve losiji, evidentan je veliki pad od odlaska Amra s klupe, i strpljenja je sve manje. Ako Gredic i ekipa rade dobar posao u administraciji onda su glupi jer nisu postavili nekoga da radi dobar posao u sportskom segmentu i to je ono sto ce ih kostati. Jos uvijek nije kasno da se to promjeni, a sigurno je da promjena trenera nije promjena koja nama treba.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 10 sep 2015, 15:21

SLAVEN MUSA hocu njegaaa

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2015, 15:23

sta je sa onim celom iz Radnika....odlican trener i mrcina koja ulijeva strah u kosti,mozda on ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 10 sep 2015, 15:24

Ovosezonskim "pojacanjima" se nas sportski segment bas pokazao.... :thumbdown:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: seha77 i 36 gostiju.