Ma meni ovaj lik stvarno nije jasan.
Potrošio je 4 godine svog života, ne mog, potrošio je 4 godine koje je mogao pametnije iskoristiti, potrošio je 4 godine života svojih roditelja koji su "studirali zajedno s njim". Da živimo u nekoj zemlji tipa Švedska ili Belgija pa da ova stvar probudi neke rasprave...
Ovo je sasvim normalna situacija za zemlju u kojoj živimo, ako se hoćeš boriti bori se, ali uraditi to na ovakav način, ovime nisi postigao ništa. Prvo šta on sada može uraditi, nije više student tog fakulteta može svirat qrcu, studenti su ti koji trebaju promjeniti stanje ali neće, iz razloga jer studenta ne štiti niko ni zakon ni koja čka materina, statuti senati, profesori... student može da se buni i može podići glas ali taj glas će ga skupo koštati. Ja sam završio fakultet i sam sam nailazio na 100 nepravdi i dešavalo mi se raznih situacija od toga da me profesor obori jer je taj dan pustio već dosta studenata pa ne može ni mene, pa do situacije da dođem na usmeni naučim sve i da mi profesor da 6 jer bi bilo sumnjivo da sam na julskom roku položio nešto (što nisam ni izlazio u zimskom) sa boljom ocjenom. Ja sam fakultet kao i 99% studenata upisao da ga završim, nit sam šta bolji od drugih nit sam gorih, kako je svima tako je i meni. Ja sam promjeniti ništa ne mogu a ne mogu ni promjeniti svijest naših ljudi. Kod nas je normalno da te profesor obori radi nekih ćejfova, o tome se priča i po medijima a sankcije niko ne svodi. Idemo linijom manjeg otpora jer meni nije cilj da ja ispravljam krive Drine nego da se dočepam te diplome što prije da mogu nastaviti, poslije iskreno mene boli qrac za one što ostaju ako hoće da mjenjaju nek mjenjaju a da se ja borim za sistem, za koga ? Borim se za sebe da meni bude dobro jer sam zbog toga na kraju krajeva i upisao fakultet da bih sutra imao od toga neki kruh ili se dočepao neke EU zemlje, imam jedan život koji je isuviše kratak da bih se borio sa rogatima.
Momku svaka čast na mudima ali je na kraju samo dohakao sebi, mogao je ili napustiti fax odmah ili završiti pa onda pričati o čojstvu i junaštvu.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990