Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

R32
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la R32 » 11 sep 2015, 00:03

theboss_RD07 je napisao/la:
R32 je napisao/la:@theboss_RD07 Pa kako vako malo bodova imas?
Ma nemam pojma vjeruj, moram na uvid otic. Eto ja i u mene jaran isto uradili manje vise. On 21b ja 3b. :shock:
Ma brate samo idi zali se i ganjaj, jos ako si siguran da si dobro uradio a ovoliko te ostetili i jos ti fali za uslova, nemoj stati samo ganjaj.

Oni gledaju da prođe sto manje i da te zakinu, Oni se vode onom politikom " ko te yebe, nevazan si"

Ako ti dođe stani, pani.. jedan predmet za uslova ganjaj stelu!

U situaciji smo takvoj kao i citava drzava gdje te s postenjem samo guze jos vise.
Nafataj koga nek te malo pogura.

I nemoj se predavati, ja sam na socijali polozio Fiziku i Matematiku i dao uslov za drugu.
Mia San Mia

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2015, 00:43

uschtipak je napisao/la:On misli promijenit ce nesto u ovoj nasoj jadnoj drzavi. Pa na svakom fakultetu ima neki umisljeni profesor koji radi kako mu je cejf i niko im nista ne moze. Ovdje je jedino sebi skocio u stomak i nikome drugom. Trebao je fino poloziti i taj jedan pa onda od a do z iznijeti sve. Mada ovako djeluje ubjedljivije i zalivije. Sto rece Donnie, trebao je pomenuti lose profesore. Koji andrak ce mu ovi dobri, ne misli valjda da ce im neko dati orden za dobrotu. Elem, zar kod vas dolje u Tuzli nema opcija ponistavanja ocjene i izlazak pred komisiju i polaganje, ako vec imas nekih zamjerki na ocjenu ili nesto slicno?

Da mi neko izgubi rad, udavila bih ga golim rukama. I da mi ne da uvid u rad, pa ne znaju s kim se kace.

Donnie, jesu bili rezultati? :tralala:

I btw, ima gramatickih gresaka u dopisu, a akademski gradjanin. Morala sam. :mrgreen:
Nisu još, odugovlače klošari :mrgreen:

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 11 sep 2015, 08:37

R32 je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:
R32 je napisao/la:@theboss_RD07 Pa kako vako malo bodova imas?
Ma nemam pojma vjeruj, moram na uvid otic. Eto ja i u mene jaran isto uradili manje vise. On 21b ja 3b. :shock:
Ma brate samo idi zali se i ganjaj, jos ako si siguran da si dobro uradio a ovoliko te ostetili i jos ti fali za uslova, nemoj stati samo ganjaj.

Oni gledaju da prođe sto manje i da te zakinu, Oni se vode onom politikom " ko te yebe, nevazan si"

Ako ti dođe stani, pani.. jedan predmet za uslova ganjaj stelu!

U situaciji smo takvoj kao i citava drzava gdje te s postenjem samo guze jos vise.
Nafataj koga nek te malo pogura.

I nemoj se predavati, ja sam na socijali polozio Fiziku i Matematiku i dao uslov za drugu.
Eto moram to vidit danas. Znas li ima li integralni iz Mat2 na socijali. Ja cuo da nema.
A brate kakav ja i stela.. Prije cu sam odradit nego sto ce se to desit. :yawn: Ako bude stani pani mogu samo otic redom i molit profesore da mi upisu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 sep 2015, 09:07

uschtipak je napisao/la: Da mi neko izgubi rad, udavila bih ga golim rukama. I da mi ne da uvid u rad, pa ne znaju s kim se kace.
slika

:mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 sep 2015, 09:21

@theboss_RD07 Jesil polozio racunare i programiranje :geek: ?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 sep 2015, 09:29

Kad se sjetim tog lijepog vremena studiranja bude mi žao što nisam još koju godinu pao, sunce ti ljubim :(
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 11 sep 2015, 10:10

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:@theboss_RD07 Jesil polozio racunare i programiranje :geek: ?
Jesam, prosle godine u julu

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 11 sep 2015, 11:01

Zvao studentsku, uzet ce papire nazad ako senat odluci. Kakav rasplet, spanska sapunica. Hahaha :tokralju: :tokralju:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 11 sep 2015, 12:25

Ustipak ovaj covjek nece sam nista promijeniti ali on treba da bude primjer nama ostalima, ovom momku ta jedna ocjena nista ne znaci, nego mu je znanje prioritet, a danas hvala Bogu znanje je dostupno na svakome koraku onome ko hoce da uci, i on je svjestan da mu fax nije jedini izvor znanja, i zbog toga ce uspjeti u zivotu.
A ne kao dosta nase raje "daj da ja imam diplomu, da imam papir, lahko cu ja dalje".
Ovo je jedan od razloga zasto nam je drustvo spalo na niske grane.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 sep 2015, 12:54

Taj lik je pitao profesora "imal ko da mi pokaze/nauci kako bi polozio" i on odgovori , citiram "nije se taj jos rodio".
Mislim sjajno..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 11 sep 2015, 13:26

Takvi su najgori i najveci smecari. Oni kontaju da su 'posebni' profesori a ja bi im na fakultetu dao samo u kotlovnici da rade

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 sep 2015, 13:45

Jbt ko da ne zna gdje živi, al eto poruka je jasna, da javnost zna šta se sve radi, iako većina ljudi to zna jer ima nekog studenta kao komšiju, rodbinu i sl.
Ovim ništa nije postigao ako se ne pokrene neka ozbiljnija borba protiv ovoga, što vjerujem da neće, niti on traži to. Trebao je imenovati profesore koji su ga zajebavali ako je već pisao ovo.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 sep 2015, 13:48

Trebo je poloziti zadnji ispit, fino odraditi diplomski i uzeti diplomu.

Pa onda im se pokenjati na glavu sa ovim saopstenjem u pdf formatu koje smo procitali, s tim da navede imena profesora koji su zafrkavali i skupi potpise studenata koji se slazu sa njim, a zavrsili su fax.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 sep 2015, 14:00

@ Tuzlak
U pravu si sigurno sve je to tačno što kažes momak nije nikome odmogao do sebi. Ti profesori će i dalje raditi šta hoće a on je dao ogromne pare za svoje obrazovanje a zauzvrat nije dobio ništa. Trebao je uzeti diplomu zbog znoja koji je prolio i onih koji su ga finansirali (ako su ga finansirali).
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 sep 2015, 14:04

Upravo trebao je ako nista uzeti radi matere i oca. Ako ih ima njima bi bilo draze nego njemu sto je zavrsio fax.

Ali je izgleda neki silan inat tu.. Ovo je samo dokaz slabe psihe, ako hoces da uspijes moras da ides preko trnja do zvijezda zato ja nikad ne bih odustao.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 11 sep 2015, 14:14

Ja se ne brinem zbog ovog momka, snaci ce se on, vidi se da ima petlje, a i volje za ucenje i rad. Cesto se dogodi da momak sa snaznijom voljom za rad i ucenje, uspije i ostvari mnogo vise nego neki talentovani ali u isto vrijeme i letargični momak.
Ja se brinem zbog buducih generacija, u nasoj drzavi ima mnogo nedostataka. Ali na neki nacin svi smo odgovorni kao drustvo. Inace smo jako letargicni i samo brinemo za sebe i nama drage osobe :/
"nama je lepo, taman kako smo zasluzili".

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

kobe24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la kobe24 » 11 sep 2015, 14:18

tuzlak1987 je napisao/la:Upravo trebao je ako nista uzeti radi matere i oca. Ako ih ima njima bi bilo draze nego njemu sto je zavrsio fax.

Ali je izgleda neki silan inat tu.. Ovo je samo dokaz slabe psihe, ako hoces da uspijes moras da ides preko trnja do zvijezda zato ja nikad ne bih odustao.
Pa kakve veze ima, otici ce u Sarajevo, priznat' ce mu polozene ispite, poloziti taj sto mu je ostao, jos neke ispite ukoliko im se nastavni plan razlikuje i eto. To je bar najmanji problem. Ne sjecam se da je negdje u onom pismu pisalo da on nece zavrsiti fakultet, ovim je samo htio da to izgleda jos upecatljivije, ako se uzme u obzir i to da nijednu godinu nije obnavljao, osvajao nekakve nagrade, itd. Samo, neke gramaticke greske su mu neoprostive. :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 sep 2015, 14:20

Vi mislite da bi on tako lahko odustao da nema neki plan i alternativu? Snaci ce se on...

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 11 sep 2015, 14:22

Ma meni ovaj lik stvarno nije jasan.
Potrošio je 4 godine svog života, ne mog, potrošio je 4 godine koje je mogao pametnije iskoristiti, potrošio je 4 godine života svojih roditelja koji su "studirali zajedno s njim". Da živimo u nekoj zemlji tipa Švedska ili Belgija pa da ova stvar probudi neke rasprave...
Ovo je sasvim normalna situacija za zemlju u kojoj živimo, ako se hoćeš boriti bori se, ali uraditi to na ovakav način, ovime nisi postigao ništa. Prvo šta on sada može uraditi, nije više student tog fakulteta može svirat qrcu, studenti su ti koji trebaju promjeniti stanje ali neće, iz razloga jer studenta ne štiti niko ni zakon ni koja čka materina, statuti senati, profesori... student može da se buni i može podići glas ali taj glas će ga skupo koštati. Ja sam završio fakultet i sam sam nailazio na 100 nepravdi i dešavalo mi se raznih situacija od toga da me profesor obori jer je taj dan pustio već dosta studenata pa ne može ni mene, pa do situacije da dođem na usmeni naučim sve i da mi profesor da 6 jer bi bilo sumnjivo da sam na julskom roku položio nešto (što nisam ni izlazio u zimskom) sa boljom ocjenom. Ja sam fakultet kao i 99% studenata upisao da ga završim, nit sam šta bolji od drugih nit sam gorih, kako je svima tako je i meni. Ja sam promjeniti ništa ne mogu a ne mogu ni promjeniti svijest naših ljudi. Kod nas je normalno da te profesor obori radi nekih ćejfova, o tome se priča i po medijima a sankcije niko ne svodi. Idemo linijom manjeg otpora jer meni nije cilj da ja ispravljam krive Drine nego da se dočepam te diplome što prije da mogu nastaviti, poslije iskreno mene boli qrac za one što ostaju ako hoće da mjenjaju nek mjenjaju a da se ja borim za sistem, za koga ? Borim se za sebe da meni bude dobro jer sam zbog toga na kraju krajeva i upisao fakultet da bih sutra imao od toga neki kruh ili se dočepao neke EU zemlje, imam jedan život koji je isuviše kratak da bih se borio sa rogatima.

Momku svaka čast na mudima ali je na kraju samo dohakao sebi, mogao je ili napustiti fax odmah ili završiti pa onda pričati o čojstvu i junaštvu.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 sep 2015, 14:22

kobe24 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Upravo trebao je ako nista uzeti radi matere i oca. Ako ih ima njima bi bilo draze nego njemu sto je zavrsio fax.

Pa kakve veze ima, otici ce u Sarajevo, priznat' ce mu polozene ispite, poloziti taj sto mu je ostao, jos neke ispite ukoliko im se nastavni plan razlikuje i eto. To je bar najmanji problem. Ne sjecam se da je negdje u onom pismu pisalo da on nece zavrsiti fakultet, ovim je samo htio da to izgleda jos upecatljivije, ako se uzme u obzir i to da nijednu godinu nije obnavljao, osvajao nekakve nagrade, itd. Samo, neke gramaticke greske su mu neoprostive. :mrgreen:
Mislim da ovi iz UNSA ne dozvoljavaju prebacivanja na njihov univerzitet i da ne priznaju ove predmete ali nisam siguran.. Mislim mozes se prebaciti ali ne priznaju predmete od UNTZ profesora

Slaba psiha, kod nas je u zemlji ovo normalna stvar. Ako ostane u BIH pratiti ce ga citav zivot ovakve situacije.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: gringoBasJa, Wilshere10 i 17 gostiju.